Los nultého předkola Ligy mistrů (kon.)
konec
Los nultého předkola Ligy mistrů

Úterý 08.06.2021, 12:00 • Nyon (SUI) • Losování soutěží
     
    Všem fanouškům evropského fotbalu přeji hezké úterní poledne! Nová sezona Ligy mistrů tluče na dveře a od 12 hodin se dozvíme dvojice pro nulté předkolo milionářské soutěže.
     
    V osudí jsou samozřejmě čtyři trpaslíci. Nasazenými celky jsou faerský HB Tórshavn a kosovská Priština, kteří vyhlíží andorské d'Escaldes se sanmarinským Folgore.
     
    Formát je však trošku jiný, než je tomu zvykem. Rozlosované dvojice se utkají v semifinále 22. června, o tři dny později se vítězové zápasů utkají o jedno místo v prvním předkole.

    Novinkou je, že tři vyřazené celky poputují do Evropské konferenční ligy, kde budou mít druhou šanci na udržení se v pohárové Evropě.
     
    Účastníci nultého předkola Ligy mistrů:

    HB Tórshavn (FRO)
    Priština (KOS)
    Inter d'Escaldes (AND)
    Folgore (SMR)
     
    Losovací ceremoniál se o chvíli opozdil, šampioni Kosova, Faerských ostrovů, Andorry a San Marina si musí na rozlosování počkat.
     
    Řekneme si zatím základní informace. Celý kvalifikační turnaj se odehraje na Faerských ostrovec od 22. do 25. června. V prvním losování budou nejprve určeny dvojice pro semifinále, pak dojde na druhé formální losování, v němž se dozvíme, který vítěz semifinálových klání půjde do finále jako domácí mužstvo.
     
    A jdeme na to!
     
    SF1
    Prvním mužstvem z osudí je sanmarinské Folgore, které se nikdy nedostalo z prvního předkola a v Lize mistrů se představí podruhé. V roce 2014 padlo s Pjunikem Jerevan dvakrát 1:2.
     
    SF1
    A soupeřem bude kosovská Priština! Ta má zkušenost i českým fotbalem, který si v sezoně 1983/1984 zahrála Mitropa Cupu, kde skončila na druhém místě! V Lize mistrů bojuje poprvé.
     
    SF2
    Doslova domácí HB Tórshavn bude domácím týmem i formálně. Nejzkušenější tým ze zmínéné čtyřky, který si v roce 1995 zahrál skupinu Intertoto Cupu, jinak postoupil do dalšího kola evropských pohárů jen dvakrát, se utká s Inter Clubem d'Escaldes z Andorry.
     
    Semifinálová klání se tedy odehrají 22. června, ve finále 25. června bude formálním domácím mužstvem úspěšnější z dvojice Folgore – Priština.
     
    Favoritem je jednoznačně domácí faerský tým, který má ze všech účastníků největší zkušenosti.
     
    Dvojice pro nulté předkolo Ligy mistrů:

    Folgore (SMR) – Priština (KOS)
    HB Tórshavn (FRO) – Inter Club d'Escaldes (AND)

    Ve finále bude domácím týmem úspěšnější z první dvojice.
     
    Tímto se s vámi loučím a již brzy nás čekají i další losy evropských pohárů! Hezký zbytek dne! (12:31:39)

    Daniel Ryl

    Dvojice pro nulté předkolo Ligy mistrů:
    Folgore (SMR) – Priština (KOS)
    HB Tórshavn (FRO) – Inter Club d'Escaldes (AND)

    Zápasy se odehrají 22. června na Faerských ostrovech. Ve finále 25. června bude domácím týmem úspěšnější z první dvojice.
    Účastníci nultého předkola Ligy mistrů:
    HB Tórshavn (FRO)
    Priština (KOS)
    Inter d'Escaldes (AND)
    Folgore (SMR)
    bahis siteleri