Anglie – Chorvatsko 1:0 (kon.) | Rakousko – S. Makedonie 3:1 (kon.) | Nizozemsko – Ukrajina 3:2 (kon.)
konec
Rakousko
3:1 (1:1)
Severní Makedonie
Neděle 13.06.2021, 18:00 • Národní Arena, Bukurešť • Mistrovství Evropy • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Rakouska, které svého soupeře porazilo výsledkem 3:1 a připisuje si tak první body do tabulky. Druhý poločas byl v režii rakouské reprezentace, která se přes urputnou makedonskou obranu horko, těžko dostávala do vyložených šancí. Severní Makedonie hrála jednoduše, přesto deset minut před koncem řádné hrací doby podruhé inkasovala. Po Alabově centru se totiž dokázal prosadit střídající Gregoritsch. Severní Makedonie tak musela podruhé v tomto duelu dotahovat, jenomže na to neměla moc času. Směrem dopředu si poté již nic nevypracovala, navíc před nastaveným časem ještě jednou inkasovala a na první body si tak musí počkat. (19:52:39)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15.
    Rakousko nakonec porazilo Severní Makedonii 3:1, ale nutno podotknout, že favorita zápasu soupeř pořádně potrápil
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Xaver Schlager, přichází Stefan Ilsanker.
     
    90+3
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Julian Baumgartlinger.
     
    90+3
    Další protiútok pro změnu táhl Gregoritsch, kterému se povedlo načasovat nahrávku na Laimera, jenž v souboji s brankářem nedokázal oběhnout Dimitrievskiho.
     
    90+2
    Krátce po rozehrávce se s míčem na útočnou polovinu dokázal dostat Alioski.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
    89. Marko ARNAUTOVIĆ - 3:1
     
    89
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Po autovém vhazování se Laimerovi povedlo hezkou patičkou oslovit MARKA ARNAUITOVIĆE. Ten dokázal využít nepozornosti v makedonské obraně, posléze oběhl brankáře Dimitrievskiho a bez větších problémů trefil odkrytou branku.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Rakousko stále drží těsné vedení. V posledních minutách jsou aktivnější právě hráči soupeře.
     
    87
    Rozehrávající Velkovski nakonec musel zpětnou nahrávkou najít brankáře Dimitrievskiho, po jehož odkopu si nakonec čistým způsobem pomáhal Alaba.
     
    86
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Visar Musliu, přichází Milan Ristovski.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Stefan Lainer (Rakousko).
     
    85
    Za pokutovým územím si nakonec střeleckou pozici dokázal najít aktivně hrající Sabitzer, který pálil do protihráče a následovat tak bude další rohový kop.
     
    84
    Sabitzer si počkal na náběh od Laimera, který se podíval do pokutového území. Tam si sice nabíhal Gregoritsch, avšak ten měl k míči poměrně dost daleko.
    Po vedoucím gólu Gregoritsche si Rakousko muselo oddychnout. Makedonci totiž svého soupeře hodně natrápili
     
    83
    Švédský sudí si nyní všiml nedovoleného zákroku Makedonie. Soupeř se nakonec rozhodl pro rozehrávku nakrátko po zemi, tu ovšem včas narušil Tričkovski.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    David Suchý

    Branky: 18. Lainer (Sabitzer), 78. Gregoritsch (Alaba), 89. Arnautović (Laimer) – 28. Pandev

    Karty:   85. Lainer (AUT) – 42. Trajkovski (MAK), 52. Alioski (MAK)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15.
    Rakousko: Bachmann – Lainer, Dragović (46. Lienhart), Hinteregger, Ulmer – Baumgartner (58. Gregoritsch), Laimer (90+3. Baumgartlinger), X. Schlager (90+4. Ilsanker), Alaba (C) – Sabitzer – Kalajdžić (58. Arnautović).
    Náhradníci: A. Schlager, Pervan – Trimmel, Schöpf, Schaub, Lazaro, Ilsanker, Grillitsch, Baumgartlinger, Lienhart, Gregoritsch, Arnautović.

    Severní Makedonie: Dimitrievski – Nikolov (64. Bejtulaj), S: Ristovski, D. Velkovski, Musliu (86. M. Ristovski), Alioski – E. Bardhi (82. Tričkovski), A. Ademi, Elmas – Pandev (C), Trajkovski (63. Kostadinov).
    Náhradníci: Jankov, Šiškovski – Avramovski, Bejtulaj, Čurlinov, Hasani, Tričkovski, K. Velkoski, Spirovski, M. Ristovski, Ristevski, Kostadinov.

    Rozhodčí: Ekberg (SWE) – Culum (SWE), Hallberg (SWE)
    bahis siteleri