Česko – Ruský paralympijský tým 0:7 (kon.) | J. Korea – Norsko 2:1 (po pr.) | Slovensko – Itálie 0:4 (kon.)
po prodl.
Jižní Korea
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Norsko
Středa 23.06.2021, 17:30 • Ostravar Arena, Ostrava • MS v para hokeji • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné čtvrteční odpoledne. Mistrovství světa v para hokeji má za sebou skupinové zápasy a před námi jsou dva čtvrtfinálové boje. Já vás vítám u druhého z nich, v němž Jižní Korea změří síly s Norskem.
     
    Jižní Korea

    Jihokorejci byli členy elitní skupiny A, kde postupně změřili síly s Českem, Kanadou a USA. Začali výborně, domácí reprezentaci na úvod zdolali 2:0. proti zámořským gigantům už ale podle očekávání tahali za kratší konec provazu, s Kanadou i Spojenými státy prohráli shodně 0:8. Ve čtvrtfinále bude Jižní Korea velkým favoritem, jejich vypadnutí by bylo velkým překvapením.
     
    Norsko

    Postupem si Norové bez debat splnili svůj vysněný cíl. Rozhodující utkání bylo hned to první, v němž seveřané porazili Italy v dramatickém střetnutí 4:3 až po prodloužení. Těsný souboj následně svedli i se Slovenskem, které porazili 3:2. Ve středu sehráli marnou bitvu o prvenství ve skupině s Ruským paralympijským týmem, od nějž inkasovali vysoký debakl 1:18. Dnes je ovšem nový den a nová šance. Norsko je proti Jižní Koreji považováno za outsidera, avšak utkání začíná za vyrovnaného stavu a stát se může cokoliv.
     
    Úvodní sestavy:

    Jižní Korea: J. W. Lee (Yu) – K. H. Choi, D. S. Jang, Y. J. Cho, Y. S. Kim – Jung, B. S. Cho (A), J. K. Lee, Ryu, S. W. Cho (A), J. H. Jang (C), J. Y. Lee, S. L. Kim, Park.

    Norsko: Groenlie (Lunde) – Nordstoga (C), Hamre, Bakke, Sundt – Vaernes, Bogle, Oiseth (A), Solberg (A), Vatne, Lyngroth, Kirstistuen, Schroederová, Aanekre, Skolbekken.

    Rozhodčí: Esposito (USA) – Fazekas (SRB), Lunden (SWE).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Čtvrtfinálové utkání mezi Jižní Koreou a Norskem je v plném proudu. Jasným favoritem je mužstvo z Asie, které působilo v elitní skupině.
     
    00:31
    První útok ale patřil Norům. Ola Oiseth hledal dlouhou nahrávkou Boglea, avšak přecenil rychlost svého spoluhráče.
     
    01:17
    Jihokorejci zatím marně usilují o obsazení útočného pásma. Nyní jim muži v pruhovaném odpískali postavení mimo hru, vhazování tak proběhne ve středním pásmu.
     
    01:49
    Výbornou práci odvedl na buly Alexander Lyngroth. Po levém mantinelu dojel až do útočného pásma, načež vyslal nahození mimo dosah ostatního para hokejistů.
     
    02:16
    Emil Kirstistuen nahodil kotouč za bránu, kde svedli tvrdý souboj Andreas Sundt s Jong Kyung Leem. Úspěšnější byl hokejista z Jižní Korey.
     
    02:40
    První zákrok utkání zapsal Johan Groenlie. Na zakončení Kwang Hyouk Choie od modré čáry dobře viděl a puk schoval pod lapačkou.
     
    03:10
    Martin Bakkejord Skolbekken přetlačil Janga a pokračoval v jízdě po pravé straně. Následně zjistil, že neměl komu přihrát, kotouč poslal za bránu.
     
    03:28
    Kde jej sebral Dong Shin Jang a rychle otočil hru na druhou stranu. Jenže Jun Yong Lee nedokázal obehrát norského kapitána Nordstogu.
     
    04:07
    Jak je zvykem, tak v para hokeji se tolik nepřerušuje, proto hra zatím probíhá ve velmi rychlém tempu. Jihokorejci postupně začínají přebírat iniciativu do své moci.
     
    04:21
    Johan Groenlie udržuje stoprocentní úspěšnost. Výborně se přesunul k pravé tyči, aby chytil střelu, kterou na něj vyslal Seung Hwan Jung.
     
    04:39
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Favorit zničehonic střílí vedoucí branku! Na vrcholku levého kruhu získal puk BYEONG SEOK CHO, jenž si puk výborně zpracoval a pravou hokejkou jej poslal k pravé tyči, Groenlie natahoval lapačku marně. Asistence: Seung Hwan Jung.
    04:39 B. S. Cho - 1:0
     
    05:10
    Nechybělo moc, aby Jižní Korea odskočila do náskoku o dvě branky. Za volným pukem spěchal Young Sung Kim, avšak dojel jej až za norskou bránou.
     
    06:17
    Para hokejisté v bílých dresech jsou viditelně posíleni vedoucím gólem a tlačí se za dalšími úspěchy. Dong Shin Jang brankáře střelou z velkého úhlu nepřekvapil.
     
    06:41
    Audun Bakke vystihl rozehrávku soupeře, jenže sám neměl komu nahrát, a tak vyhodil takovým způsobem, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    07:02
    Byeong Seok Cho zatím druhou trefu nepřidal. Připravil si puk na forhend a vyslal vysokou střelu, jež se od horní tyčky odrazila do ochranné sítě.
     
    07:30
    Seveřané nedostali hrací předmět pryč z obranného pásma, na modré výborně zapracoval Jun Yong Lee. Zkusil okamžitě vystřelit a minul.
     
    08:14
    Cho tentokráte v roli asistenta, když zpoza brány našel na hraně brankoviště Parka, jenže bekhendem neprotlačil kotouč za brankovou čáru.
     
    08:55
    Rychlý brejk obstaral Audun Bakke. Produktivní norský obránce ujel svému osobnímu strážci, jenže v klíčový okamžik ztratil kontrolu nad pukem.
     
    09:21
    Hlavní rozhodčí Esposito rozpažil, zakázané uvolnění se nepíská. Magnus Bogle totiž zabral a dostal se před bránícího Dong Shin Janga.
     
    09:38
    Norové v útočném pásmu dlouho nevydrželi. Young Jae Cho získal puk proti Boglemu a po levém mantinelu našel hráče jménem Sang Lak Kim, který projel do útočné třetiny.
     
    10:25
    První přesilovou hru zápasu si zahrají Norové, ti tak mají velkou šanci srovnat stav čtvrtfinálového utkání. Dvě minuty za téčko inkasoval Young Sung Kim.
     
    10:50
    Krátce po vhazování Bakke napříč modrou čárou nahrál Sundtovi, jenž nahazoval forhendem na teč a Vatne kotouč jen těsně minul.
     
    11:07
    O slovo se přihlásil Ola Oiseth. Vybruslil zpoza brány a zkusil střelou pravou hokejkou forhendem, Jae Woong Lee touš nadvakrát zpacifikoval.
     
    11:44
    Seveřané pokračují ve vytváření tlaku. Audun Bakke volil střelu od modré čáry, černou gumu napálila jenom do zadního mantinelu.
     
    12:25
    Těsně před návratem vyloučeného Kima dokázal Jong Kyung Lee vyhodit přes všechny čáry. Jižní Korea hraje v plném počtu, úvodní oslabení přestála bez úhony.
     
    12:53
    Nory je ovšem třeba pochválit za velkou bojovnost. Očekávalo se jednoznačnější utkání, avšak Jižní Korea má se soupeřem zatím velké problémy.
     
    13:20
    Audun Bakke dostává hodně prostoru na ledové ploše. Opět skončila útoční akce u něj, vysoká forhendová střela prosvištěla o dobrý metr nad horní tyčkou.
     
    13:39
    Ze souboje v rohu kluziště vydoloval kotouč Alexander Lyngroth. Naslepo poslal touš před bránu, Torstein Aanekre střílel na dlouhou hokejku nepřesně.
     
    14:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    14:21
    S náročným presinkem Hamreho si Seung Hwan Jung poradil na výbornou. Puk poslal po mantinelu přesně do míst, kde čekal spoluhráč Park.
     
    14:52
    V první třetině se už nejspíše nic nestane. Poslední útok zhatil Emil Vatne, jenž poslal příliš dlouhou přihrávku na Mortena Vaernese.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 4 – 3
     
    Po první třetině vede favorizovaná Jižní Korea nad Norskem nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Stav udává akce z 5. minuty, kdy skóroval střelou po ledě k pravé tyči Byeong Seok Cho. K vidění je zatím velmi bojovné a vyrovnané utkání, které by mohlo ve zbývajících dvou třetinách nabídnout dramatickou podívanou, Norové dnes rozhodně nepřijeli hrát druhé housle.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:08.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! na vhazování uspěl Magnus Bogle, a tak jsou to Norové, kteří mohou zaútočit na vyrovnání.
     
    15:30
    O to se také pokusili, ale byl to Kwang Hyouk Choi, kdo možnému nebezpečí zamezil. Dobře odhadl, že Oiseth zkusí ujet po mantinelu, zastavil jej čistým způsobem.
     
    16:11
    Naopak na druhou stranu zaútočil Jun Young Lee. Vystřelil nepříjemně přes obránce a Groenlie měl štěstí, že puk proletěl vedle levé tyče.
     
    16:39
    Hra přerušena poté, co černá guma odletěla na norskou střídačku. Loyd Remi Solberg při snaze o nahození trefil brusli hráče Jong Kyung Lee.
     
    17:06
    Seung Hwan Jung musel zabrat, aby kotouč stihl odehrát před dotírajícím Oisethem. Poradil si, puk poslal do střední třetiny.
     
    17:44
    Jižní Korea byla blízko navýšení náskoku. K pravé tyči najel Jong Kyung Lee, který však střelou po ledě na brankáře nevyzrál.
     
    18:01
    A další obrovská šance Jihokorejců! Před brankářem zůstal úplně volný pro změnu Seung Hwan Jung, který chytře puk zvedl, avšak Groenlie se stihl přesunout a vytáhl parádní zákrok vyrážečkou!
     
    18:55
    Norové chtějí zklidnit hru, což je pochopitelné. Poslední okamžiky jim nevyšly ideálně a mohou děkovat gólmanovi, že stále prohrávají o jediný gól.
     
    19:27
    Velkou rychlost nabral Dong Shin jang. Zbavil se dvou protihráčů, jenže třetí už byl nad jeho síly, kotouč získal Audun Bakke.
     
    19:44
    Před Leem čekal na puk nikým neatakovaný Ola Oiseth. Velká škoda, že si jej Magnus Bogle všiml až na poslední chvíli, navíc mu poslal nepřesný pas.
     
    20:35
    Velké štěstí pro Norsko, že dobře myšlená nahrávka Parka neprošla k Leemu, který najížděl před bánu od pravého mantinelu. Touš zastavil vracející se obránce.
     
    20:58
    Si Woo Choi využil volnějšího prostoru, aby si sjel blíže báně. Z úhlu zkusil zaskočit brankáře, ale trefil pouze boční síť.
     
    21:17
    Únik Vaernese zastavil Kwang Hyouk Choi. Jakžto poslední obránce si splnil své povinnosti a o mantinel odpálil puk do bezpečí.
     
    21:35
    Postavení mimo hru a komerční přestávka, para hokejisté si tak mají možnost na chvíli oddechnout. na modré čáře byl netrpělivý Park, přejel ji dříve než s pukem jedoucí Kim.
     
    22:18
    Jee Hyun Ryu si pohybem řekl o přihrávku, avšak Jong Ho Jang sledoval kotouč, nikoliv spoluhráče. Sám vystřelil výrazně vedle pravé tyče.
     
    22:44
    Útočník Byeong Seok Cho si najel tak, aby mohl vystřelit přes dvojici bránících protihráčů. Ránu poslal do středu brány, gólman Groenlie si připsal jeden z lehčích zákroků.
     
    23:09
    Zakázané uvolnění vrací hru do obranného pásma Norska. Za vyhozením Sundta vystartoval Hamre, ovšem ztrátu na obránce smazat nedokázal.
     
    23:31
    Druhý icing v krátkém časovém sledu a opět jej zavinili Norové. Byl to Emil Vatne, kdo přecenil rychlostní schopnosti spoluhráče Lyngrotha.
     
    24:15
    Obránce Audun Bakke podpořil ofenzivu a nechybělo moc, aby dojel k puku dříve, než Kwang Hyouk Choi. Korejec nakonec situaci zvládl, soka udržela na zádech.
     
    24:48
    Vyhození se nepodařilo, na modré čáře kotouč zastavil Martin Hamre. Před brankou viděl Oisetha, ten ovšem nezvládl touš zamést do poloodkryté svatyně.
     
    25:20
    Reprezentace Norska je v posledních vteřinách jednoznačně aktivnějším týmem. Stále drží útočné pásmo a hledá prostor k vyrovnání.
     
    25:51
    Si Woo Choi přijel do souboje za bránu jako třetí, což se rozhodčímu Espositovi nelíbilo, forvarda vyloučil na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    26:14
    První přesilovou hru Norsko nevyužilo, jak si povede ve druhém případě? Buly Solberg zvládl, hraje se v obranném pásmu Jižní Koreje.
     
    26:32
    Para hokejisté v bílých dresech se dokázali ubránit, aniž by povolili střelu na bránu. Rozehrávku mezi kruhy vystihl Jong Ho Jang, kapitán poslal touš za bránu soupeře.
     
    27:02
    Dokonce musel zasahovat Johan Groenlie přesto početní převahu má Norsko. Nemusel ovšem řešit nic složitého, pokus Dong Shin Janga jel pomalu po ledě.
     
    27:55
    Hráči v červeném získali výhodu útočného pásma, přesto přesilovou hru nepřetavili v gól. Navrátilec Si Woo Choi rychle spěchá do obrany vypomoci spoluhráčům.
     
    28:07
    V pěti se Jihokorejci ubránili bez větších problémů. U mantinelu touš získal Sang Hyeon Park, po vyhození do středního pásma odjel na střídačku.
     
    28:47
    Norové vysoko presují, viditelně mají dostatek fyzických sil. Skvěle se ovšem z těžké situace dostal Byeong Seok Cho, který přihrávkou středem vyřadil ze hry hned dva hráče.
     
    29:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    29:24
    I v para hokeji jsou k vidění parádní hity! Loyd Remi Solberg potrestal s rozehrávkou váhajícího Leeho, kterého tvrdě narazil na mantinel. Útočník však v poslední chvíli stihl poslat puk alespoň pryč z obranného pásma.
     
    29:50
    Jihokorejci do třetí třetiny vstoupí v přesilové hře. Krátce před koncem druhé části rozhodčí poslali na lavici hanby nedovoleně bránícího Bakkeho.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina branku nepřinesla, Jižní Korea tak i nadále vede nad Norskem hubeným výsledkem 1:0. Klíčový bude hned úvod závěrečné čtvrthodinovky základní hrací doby, protože Jihokorejci do ní vstoupí v přesilové hře. Pokud ji využijí, výrazně se přiblíží postupu, v opačném případě Norsko stále zůstane na kontakt a vše bude otevřené.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Jak již bylo zmíněno, tak Jižní Korea ji začíná v přesilové hře. A už spěchá do útočného pásma.
     
    30:36
    V něm se dlouho neohřála. Nahození po mantinelu zastavil za brankou Martin Hamre, jenž forhendem pravou hokejkou odpálil touš do bezpečné vzdálenosti.
     
    31:05
    Na modré čáře si počkal na přihrávku Seung Hwan Jung. Střílel bleskově po zpracování, rána po ledě proletěla o pár centimetrů vedle levé tyče.
     
    31:50
    Norsko v plném počtu, krizový moment zvládlo. Důležitý článek v podobě Auduna Bakkeho je zpět ve hře a zapojuje se do plnění defenzivních povinností.
     
    32:27
    Jižní Korea zůstává v útočném pásmu, avšak žádné střely nepřichází. Sang Lak Kim zkusil, jenže trefil jenom blokujícího obránce.
     
    32:57
    Od úvodu třetí třetiny se hraje bez přerušení. Oba celky ovšem vypadají fyzicky velmi dobře, na čtvrtfinále se připravili tak, jak se sluší a patří.
     
    33:16
    Solberg připravil pozici pro Vatneho, který střílel bez přípravy do horních pater brány. O pár centimetrů přestřelil.
     
    33:44
    Byl to těsný souboj, ale rozhodčí nakonec odpískal zakázané uvolnění. Vaernes mohutně stahoval Janga, ale nedohnal jej.
     
    34:20
    A další icing, tentokráte o poznání jednoznačnější. Seung Hwan Jung moc dobře věděl, že na něj Aanekre ztrácí výrazně, situaci měl plně pod kontrolou.
     
    34:44
    Za obranou najížděl Morten Vaernes, ale defenziva o něm moc dobře věděla, k útočníkovi se stáhli hned tři protihráči, ten tak byl bez šance.
     
    35:11
    Střelecký pokus mezi tři tyče vyslal Sang Hyeon Park. Střelu mířil k bližší tyči, kde narazil na lapačku připraveného Groenlieho.
     
    35:37
    Třetí zakázané uvolnění Norska v krátkém časovém sledu. Bakke zkusil vyslat dopředu Lyngrotha, jenže útočník na rychle letící puk nedosáhl.
     
    36:05
    Svižným zakončením chtěl brankáře překvapit Jun Yong Lee. Brankář reagoval hodně pozdě, ale nemusel smutnit, rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    36:37
    Hity umí rozdávat i Jihokorejci. Jeden takový zapsal do statistik Byeong Seok Cho, střelec dosud jediného gólu potrestal váhajícího Sundta.
     
    37:18
    Mizerná rozehrávka v podání Bakkeho, Dong Shin Jang ji nepotrestal! Dostal dobrou nahrávku od Parka, forhendem však přestřelil.
     
    37:55
    Sledujeme bojovné střetnutí. Jižní Korea si drží jednobrankové vedení a ve třetí třetině zatím kontroluje hru, soupeře do vážnější příležitost nepustila.
     
    38:07
    Norsku navíc ubral dvě minuty na útočení Loyd Remi Solberg, který odjíždí na trestnou lavici za vhození hokejky do jízdy protihráči. V ponechané výhodě mohl navýšit náskok Jižní Koreje Si Woo Choi, forhendovou kličku ovšem nedotáhl do zdárného konce.
     
    38:21
    Ale pozor! Přesilovka Jižní Koreji trvala pouhých čtrnáct vteřin, na lavici hanby odjíždí Young Jae Cho z důvodu podrážení. Hrát se tak bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    39:10
    Norové cítí šanci. Audun Bakke mohl střílet, nicméně ještě hledal u pravé tyčky Oisetha, jenž zamířil do boční sítě.
     
    39:31
    Nyní Norsko situaci vůbec nezvládlo. Nedorozumění mezi Sundtem a Boglem vede k zakázanému uvolnění, hra se přesouvá před Groenlieho.
     
    40:07
    Seung Hwan Jung chyboval při zpracování, čehož chtěl využít Morten Varnes. Neuspěl, u levého mantinelu inkasoval tvrdý hit od Leeho.
     
    40:40
    Drama vrcholí a zdálo se, že si seveřané zahrají přesilovku poté, co Sang Lak Kim najel do gólmana mimo dění hry. Rozhodčí nakonec své rozhodnutí přehodnotili.
     
    41:19
    Blíží se doba, kdy norský kouč určitě uvažuje o odvolání brankáře. V nejbližších vteřinách k němu určitě nesáhne, protože Lyngroth způsobil zakázané uvolnění.
     
    41:39
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Je to gól, Norsko vyrovnává! Momenty slávy si užívá MARTIN HAMRE, který z pravé strany nahrával před bránu. Spoluhráče nenašel, čehož litovat nemusel, protože puk poslal za brankovou čáru jeden z obránců. Bez asistence.
    41:39 Martin HAMRE - 1:1
     
    42:30
    Jižní Korea je pod tlakem. Do utkání vstupovala v roli obrovského favorita, ale nyní je pouhé dvě a půl minuty od toho, aby šla s outsiderem do prodloužení.
     
    43:08
    Psychická výhoda je bezesporu na straně Norů. Ti hrají s velkou chutí a nezapomněli ani útočit, Loyd Remi Solberg vystřelil z velké vzdálenosti vedle levé tyče.
     
    43:39
    Jae Woong Lee si počkal na zakončení z hokejky Emila Vatneho. Střelu směřující po ledě k levé tyči uschoval v lapačce.
     
    44:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    44:31
    Z velkého úhlu pořádně vystrašil brankáře Jun Yong Lee. Forhendem zvednul kotouč hodně vysoko, ten ve finále proletěl nad břevnem.
     
    44:47
    Ještě zaútočili i Norové. Andreas Sundt se vrhl sám proti dvěma obráncům, za jejichž záda se probojovat nedokázal, Lee zasahovat nemusel.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    O čtvrtém semifinalistovi rozhodne prodloužení! Norský outsider totiž ve třetí třetině srovnal s Jižní Koreou krok zásluhou trefy Martina Hamreho, pro nějž se jednalo o první úspěšný zásah na turnaji. Ten nakonec může mít velkou hodnotu, protože v prodloužení může rozhodnout maličkost, a to i klidně ve prospěch Norska.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    45:10
    Startuje desetiminutové prodloužení čtyři na čtyři. Nadále platí, že Jižní Korea je favoritem, ale i Norsko může využít většího prostoru na ledě ke vstřelení rozhodující trefy.
     
    45:32
    Nahození Junga nadělala brankáři Norska velké problémy. Nadvakrát však dokázal puk zpacifikovat, dorážející Byeong Seok Cho neuspěl.
     
    46:11
    V obranném pásmu hru uklidnil Audun Bakke. Počkal, až mu Ola Oiseth najede do ideální pozice, pak jej po mantinelu zapojil do hry.
     
    46:44
    Oiseth u puku dlouho nepobyl, čistým způsobem ho obral Kwang Hyouk Choi. Jihokorejec rychle otočil hru, útočné pásmo vybojoval Park.
     
    47:15
    Johan Groenlie zasahovat nemusel, vše potřebné za něj zařídil Andreas Sundt. Obránce obětavě zblokoval ránu Jun Yong Leeho.
     
    47:52
    Do samostatného úniku ujel Loyd Remi Solberg, ale viditelně už neměl tolik sil a Dong Shin Jang jej těsně před zakončením dostihl, střely byla nepřesná.
     
    48:28
    Dlouho se hraje bez přerušení. Si Woo Choi v rychlostním souboji prohrál s Vaernesem, který hru přenesl do střední třetiny.
     
    48:55
    Netrvalo dlouho a Jihokorejci získali útočné pásmo zpět. Dobře si počínal Jee Hyun až do zakončení, to poslal vedle levé tyče.
     
    49:31
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Do semifinále postupují Jihokorejci! Jong Kyung Lee viděl před branku najíždějícího SEUNG HWAN JUNGA, jemuž adresoval milimetrově přesnou nahrávku a útočník prostřelil brankáře, který se od své levé tyče nedokázal vrátit do ideálního postavení. Asistence: Jong Kyung Lee.
    49:31 S. H. Jung - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Byeong Seok Cho – Knut Andre Nordstoga
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 139 diváků.
     
    Spojené státy, Kanadu a Ruský paralympijský tým doplnila v semifinále Jižní Korea, která svedla až nečekaně dramatickou bitvu s Norskem, zo porazila 2:1 po prodloužení.

    Favorit se dostal do vedení v 5. minutě, kdy skóroval Byeong Seok Cho, jenže pak se v koncovce dlouho trápil a ve třetí třetině dokázal outsider šťastně vyrovnat, s přispěním obránce se mezi střelce zapsal Martin Hamre. Zápas dospěl až do prodloužení, které trvalo necelých pět minut. Krátce poté, co Solberg neproměnil samostatný únik, Lee přihrál volnému Seung Hwan Jungovi a ten otevřel jihokorejské brány do semifinále.

    Jižní Korea se v semifinále utká s USA, Nory čeká souboj o páté místo s Českem.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:33:29)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. B. S. Cho (S. H. Jung), 50. S. H. Jung (J. K. Lee) – 42. Hamre


    Jižní Korea: J. W. Lee (Yu) – K. H. Choi, D. S. Jang, Y. J. Cho, Y. S. Kim – Jung, B. S. Cho (A), J. K. Lee, Ryu, S. W. Cho (A), J. H. Jang (C), J. Y. Lee, S. L. Kim, Park.
    Norsko: Groenlie (Lunde) – Nordstoga (C), Hamre, Bakke, Sundt – Vaernes, Bogle, Oiseth (A), Solberg (A), Vatne, Lyngroth, Kirstistuen, Schroederová, Aanekre, Skolbekken.

    Rozhodčí: Esposito (USA) – Fazekas (SRB), Lunden (SWE)

    Diváci: 139
    bahis siteleri