Nizozemsko – Česko 0:2 (kon.) | Belgie – Portugalsko 1:0 (kon.)
konec
Nizozemsko
0:2 (0:0)
Česko
Neděle 27.06.2021, 18:00 • Puskás Aréna, Budapešť • Mistrovství Evropy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:01:22)
     
    Dnešní utkání sledovalo 52 834 diváků!
     
    Soupeřem českého národního týmu ve čtvrtfinále bude Dánsko, což může být celkem hratelná varianta... Čtvrfinálové klání se bude hrát v sobotu 3.7. v Baku.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 6:14.
    Česká reprezentace porazila Nizozemsko počtvrté za sebou.
     
    Je to tam! Druhý poločas nám přinesl hodně zajímavou podívanou. Všemu nejspíše udala ráz velká šance Donyella Malena, kterou fantastickým zákrokem zlikvidoval Tomáš Vaclík. Následoval protiútok Česka a zásah rukou Matthijse de Ligta. Ten navíc po zkoumání VARem dostal červenou kartu a Nizozemci dohrávali v deseti. Češi v 68. minutě přesilo využili. Rohový kop na zadní tyč vrátil na tu přední Tomáš Kalas. Ten ho dostal přesně na hlavu na Tomáš Holeše, který odšpuntoval obrovskou radost českého týmu. Češi pokračovali v dobrém výkonu a nepouštěli své soupeře do nějakých šancí, naopak se prosadili ještě jednou. Tomáš Holeš ukázal skvělé čtení hry a vypíchl míč soupeřům. Následně míč naservíroval pro Patrika Schicka, jenž ho umístil přesně k tyči. Následně si to Češi pohlídali bez větších problémů a slaví postup do čtvrtfinále, to opravdu přes Nizozemce čekal málokdo... Je zajímavé, že Oranjes neposlali ani jednu střelu na bránu.
    Čeští fotbalisté i fanoušci mají co slavit!
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Minuta do konce utkání! Nyní už je to jasné. Česká reprezentace totiž překvapí favorita dnešního utkání, Nizozemce, a vyhrají nad nimi 2:0!
     
    90+5
    Dlouhý odkop šel hodně mimo všechny na hřiště, a tak Tomáš Vaclík k němu nespěchal vůbec rychle. Ušetřil tak dalších několik cenných sekund.
     
    90+4
    Tomáš Kalas toho má dnes v nohách opravdu hodně, přesto vyhrál další hlavičkový souboj! Nizozemci se vůbec nemohou dostat k nějaké střele na bránu.
     
    90+3
    Vladimír Coufal to nyní zahrál skvěle. Doslova se přimotal před jednoho ze soupeřů, který ho faulovat musel. Pro Čechy je to zadarmo získaný balón.
     
    90+2
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Patrik Schick, přichází Michael Krmenčík.

    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Antonín Barák, přichází Michal Sadílek.
     
    90+2
    Nastavení je dnes opravdu dlouhé, to už nebývá typické ani na tomto EURU. Češi se nyní soustředí hlavně na defenzivu a veškeré míče odkopávvají.
     
    90+1
    Nastavovat se bude šest minut!
     
    90
    Konec základní hrací doby je tady! Už nás čeká jenom nastavení a Češi nadále vedou o dvě branky. Povede se jim ještě jednou překonat brankáře?
     
    89
    A mohlo to být klidně o tři branky! Adam Hložek si krásně zpracoval dlouhou přihrávku od Kadeřábka. Následně poslal přihrávku na Baráka, kterému se však vůbec nepovedl první dotek s míčem.
     
    88
    Jakub Jankto si podržel soupeře u rohového praporku daleko od Vaclíkovy brány. Sice je to faul, ale Češi mají spoustu času na návrat na obrannou polovinu.
     
    87
    Česko vybojovalo balón na polovině hřiště a mohlo jít do rychlého kontru. Nakonec přišlo zpomalení celé akce, ovšem to českému týmu vůbec nemusí vadit.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Denisa Józsová

    Branky: 68. Holeš (Kalas), 80. Schick (Holeš)

    Karty:   46. Dumfries (NED), 85. F. de Jong (NED) – 56. Coufal (CZE)   55. de Ligt (NED)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 6:14.
    Nizozemsko: Stekelenburg – Dumfries, de Vrij, de Ligt, Blind (81. J. Timber), van Aanholt (81. S. Berghuis) – de Roon (73. Weghorst), Wijnaldum (C), F. de Jong – Depay, Malen (57. Promes).
    Náhradníci: Krul, Bizot – Veltman, N. Aké, Wijndal, S. Berghuis, Promes, Klaassen, Gravenberch, Weghorst, J. Timber, Gakpo.

    Česko: Vaclík – Coufal, O. Čelůstka, Kalas, Kadeřábek – Holeš (85. Král), Souček (C) – Masopust (79. Jankto), Barák (90+2. M. Sadílek), Ševčík (85. Hložek) – Schick (90+2. Krmenčík).
    Náhradníci: Mandous, Koubek – Brabec, Krmenčík, Jankto, Hložek, Vydra, Král, Matějů, Pekhart, Pešek, M. Sadílek.

    Rozhodčí: Karasjov (RUS) – Demeško (RUS), Gavrilin (RUS)

    Diváci: 52 834
    bahis siteleri