Sean O'Malley - Kris Moutinho Vítěz: O'Malley (kon.) | Irene Aldanaová - Jana Kunickajaová Vítěz: Aldanaová (kon.)
Tai Tuivasa - Greg Hardy Vítěz: Tuivasa (kon.) | Gilbert Burns - Stephen Thompson Vítěz: Burns (kon.)
Dustin Poirier - Conor McGregor Vítěz: Poirier (kon.)
konec
Irene Aldanaová - Jana Kunickajaová

Vítěz: Aldanaová

Neděle 11.07.2021, 04:56 • T-Mobile Arena, Las Vegas • UFC
     
    On-line přenos je u konce. Sledujte s námi i další zápasy na hlavní kartě. (05:06:14)
     
    Jana Kunickajaová zřejmě přepískla svou aktivitu v prvním kole. Jakmile ji Irene Aldanaová poprvé nachytala, padla „Foxy“ k zemi a už se nezvládla zvednout. Mexičanka trpělivě čekala na svůj moment, jakmile se ji povedlo přejít nohy zmátožené soupeřky, dokázala prostřelit kryt a zápas ukončit ve svůj prospěch. Jedná se o vítězství na technické KO, pro Aldanaovou po předchozí porážce tolik důležité.
     
    Vítězka: Irene Aldanaová (TKO)
     
    04:36
    Konec zápasu
     
    04:36
    No a Aldanaová nakonec otřesenou protivnici umordovala! Neustále přidávala údery levou rukou na zemi, až Kunickajaová nakonec přišla o svou obranu, zabalila se a musela se smířit s drtivou porážkou.
     
    04:05
    I když Aldanaová na své soupeřce pracuje, zatím nemá takový tlak, aby mohla zápas ukončit. Kunickajaová přežívá klinickou smrt, vyhráno nemá.
     
    03:17
    Z ničeho nic Kunickajaová padla k zemi a bude hodně ráda, že Aldanaová si nestihla okamžitě připravit pozici pro finiš.
     
    02:47
    Ženy se srovnaly ve středu. Aldanaová trefila krásně z přední ruky, na což Kunickajaová reaguje loktem z otočky, který ale nedoletěl.
     
    02:05
    Aldanaové tento zápas zatím vůbec nechutná, jelikož Jana Kunickajaová ukazuje ohromnou sílu. Jako by chtěla soupeřce urvat hlavu.
     
    01:31
    Obě zápasnice si vyměňují kolena z thajského klinče, pak ovšem Kunickajaová vyvinula aktivitu, aby ho roztrhla.
     
    00:55
    Na druhou stranu Irene Aldanaová zřejmě ví, co potřebuje. Snaží se nechat soupeřku vyšťavit, nyní ji svázala do klinče.
     
    00:15
    Kunickajaová vypadá hodně našlapaně, okamžitě se snaží střídat všemožné kopy, jeden zvedala dokonce na hlavu, zatím ovšem nepřesně.
     
    00:01
    Začátek 1. kola
     
    Po živelné přestřelce O'Malleyho s Moutinhem nás čeká ženský zápas. Nemůžeme tedy očekávat žádnou významnou změnu, něžné pohlaví si v kleci většinou vůbec nic nedaruje.
     
    Příjemné ráno všem fanouškům bojových sportů. V rámci hlavní karty UFC 264 dnes uvidíme pět zápasů, pojďme si tedy představit všechny borce.

    Večer vykopnou vzájemným duelem Sean O'Malley a Kris Moutinho. Půjde nejen o souboj pěstí a kopů, ale také dvou poněkud bizarních účesů, protože ani jeden z těchto zápasníků se nebojí barvení. O'Malley měl původně vyzvat Louise Smolku, ale nakonec mu UFC přivedlo náhradníka, který prožije svůj debut ve slavném oktagonu. Naposledy O'Malley ukončil v prvním kole Thomase Almeidu a rychlý konec se čeká i dnes. Oba bojovníci se řídí stylem „zabij, nebo buď zabit.“

    Druhá partie bude ženského ražení, setkají se dvě zápasnice z první pětky bantamového žebříčku. Irene Aldanaová naposledy na body podlehla Holly Holmové a má tedy co napravovat. Jana Kunickajaová naopak drží sérii dvou vítězství a nyní může přidat třetí. Pak by si jistě zajistila pozornost neohrožené vládkyně divize Amandy Nunesové.

    Přesouváme se k třetímu boji, v němž poměří síly dva těžkooděnci. Tai Tuivasa je opravdu tvrdým bijcem, kterého zocelila rugbyová kariéra. V UFC startoval třikrát, pokaždé úspěšně. Dokonce nasbíral dva finiše v úvodním kole. Nečeká ho ovšem snadný soupeř. Greg Hardy dříve hrával profesionální ligu amerického fotbalu NFL, půjde tedy také o pomyslný souboj dvou zdánlivě podobných sportů, byť plavidlově mají společné pramálo. Oba borci ale mohou předvést, kde vyrůstají větší tvrďáci.

    Hlavní předzápas této našlapané karty bude také nesmírně zajímavý. Gilbert Burns se do oktagonu vrací poté, co v titulovém setkání nestačil na obávaného Kamaru Usmana. Tuší ovšem, že pokud dnes porazí Wonderboye, mohl by získat zpět ztracenou slávu a hlavně pozici titulového vyzyvatele. Před poslední porážkou vyhrál šest duelů v řadě. Stephen Thompson má ale obrovskou motivaci naposledy zkusit zabojovat o titul. V 38 letech už moc času nemá. Jeho kariéra byla hodně nahnutá, když nestačil na Darrena Tilla a Anthony Pettis jej ukončil knockoutem, ale Wonderboy ustálil svou pozici vítězstvími nad Luquem a Nealem.

    No a hlavní zápas večera? Dočkáme se dovršení trilogie mezi Dustinem Poirierem a Conorem McGregorem. Oba muži se potkali v letošním roce, když Poirier šokoval parádním výkonem, rozkopal svému protivníkovi nohu a pak jej ukončil na technické KO v postoji. Dvaatřicetiletý Ir je ovšem přesvědčený, že se v krátkém čase dokázal poučit z předchozích chyb a najde na Poiriera účinný recept. Změna byla jasně vidět už během vážení, kdy jsme opět viděli drzého Conora, který svým soupeřům rád leze pod kůži. Poprvé od roku 2016 se McGregor představí dvakrát v jednom roce, z posledních šesti zápasů má velice průměrnou až nelichotivou bilanci 3:3.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:56.

    Patrik Czepiec

    Jason Herzog