Rumunsko – Česko 27:25 (kon.)
konec
Rumunsko
27:25 (14:10)
Česko
Neděle 11.07.2021, 19:00 • Dvorana Zlatorog, Celje, Slovinsko • ME juniorky
     
    Z mé strany je to tak dnes vše, kolega Michal Luxa pak obstará na Onlajnech poslední přenos tohoto dne, a to finále Eura od 21:00. Užívejte krátkého zbytku víkendu, přeji vám úspěšný vstup do nového týdne a nejenom u házené se budu těšit někdy napočtenou! (20:47:35)
     
    Ačkoliv ještě čeká české juniorky bitva ve skupině o 9. – 16. místo, bude to pro ně hořký konec turnaje. Bitvu o všechno totiž nedokázaly dotáhnout k vytoužené výhře a po prohře 25:27 se sen o postupu rozplynul. Rumunsko dlouhou dobu ve druhém poločase zápas relativně kontrolovalo a drželo si náskok několika branek, který se Česku dlouho nedařilo umořovat. Nejvyšší vedení bylo v 53. minutě, a to 25:19. Juniorky se ale nevzdaly a vydaly ze sebe úplné maximum v samotném závěru. Dotahovaly ztrátu, bojovaly, ale bylo na to již málo času, ani remíza by totiž stačit nemohla. I nadále tak juniorky čekají na vůbec první postup ze skupiny mezi poslední osmičku v historii.

    Zatímco na rumunské straně přebírá ocenění pro nejlepší hráčku zápasu osmibranková Gogirlaová s úsměvem, na české straně jsou k vidění nejenom u Charlotte Cholevové slzy. Ta vsítila rovnou 10 branek, ani její příspěvek však na výhru nestačil. Rumunsko tak postupuje do čtvrtfinálové skupiny, kde narazí na Francii a Chorvatsko, Česko se stěhuje do společnosti Černé Hory a Rakouska.
     
    Konec zápasu. (27:25)
     
    60
    Rumunsko dohrálo zápas i přes osobní obranu zkušeně a může slavit postup mezi vrchní osmičku! (27:25)
    60
    Malá vylapala pokus o přehoz od Lupeiové a následoval rychlý přechod do útoku, který zakončila Kubálková. Do konce zápasu zbývá ale 14 sekund, Rumunky ještě berou oddechový čas. (27:25)
    60
    Cholevová důležitý moment ustála a zakončila nad hlavu stojící Radoiové! (27:24)
     
    60
    Ještě však zbývá minuta a Česko jí zahájí sedmičkou! Ta se rozehraje ale až po oddechovém čase, který si vybral kouč Poloz! (27:23)
     
    59
    Rumunsko stále v pasivní hře „útočí“, tohle už ale do výhry dotáhne. I přestože 74 sekund před koncem přišla střela Gogirlaové nad. (27:23)
     
    58
    Kuxová navíc v čisté šanci na šesti metrech selhala a teď je to na Rumunkách, aby zápas bezpečně dotáhly k výhře! (27:23)
    58
    Rozhodčí nechali až příliš benevolentně hrát Rumunky v útoku, přičemž aktivita tam moc velká nebyla. Stoicaová se ale i tak dostala do výskoku a zřejmě pojistila Rumunsku postup! (27:23)
     
    57
    Malá fantasticky vykryla střelu Gogirlaové a vytvořila z toho alespoň vhazování pro Rumunsko! Problém je, že pasivní hra se tímto ruší. (26:23)
     
    57
    Stoicaová byla faulována Kuxovou na pravé spojce, je nutno ještě utřít hrací plochu. Každopádně bude za pár sekund Rumunsko v pasivitě. (26:23)
    56
    A pozor! Jeden dům v Novém Veselí bude mít jistě radost, Marie Poláková z pravého křídla proměnila a na startu poslední čtyřminutovky je to už jenom o tři branky! (26:23)
    55
    Malá výborně zmenšila úhel Ionové na pivotu, vychytala ji a vznikla z toho 22. branka, kterou za naše barvy dala Holečková! Čtyři branky jsou ještě hratelné! (26:22)
    55
    Gól vstřelil tým Česko (Hejlová). (26:21)
    54
    Ionová ale proměňuje šest minut před koncem důležitou sedmičku a Rumunsko je skutečně blízko tomu, aby si zajistilo postup. (26:20)
    54
    Cholevová táhne střelecky český tým a ještě drží alespoň malou naději juniorkám. (25:20)
    53
    Lupeiová přesilovku využila za pár sekund a šestibrankový náskok smazat za sedm minut je věcí hodně složitou. Jenom připomínám, že ani remíza Česku nestačí. (25:19)
     
    53
    Navíc dostává Vostárková v zápase potřetí dvě minuty, což pro ni znamená předčasný konec v tomto souboji. Tohle je velká komplikace pro juniorky, Vostárková dnes odehrála dobrý zápas. (24:19)

    Tomáš Kalas

    Rumunsko: Radoiová, Predaová – Neacsuová, Comanová, Ionová, Stoicaová, Neculová, Gogirlaová, Darieová, Dumitrascová, Tirleová, Ailincaová, Borsová, Marinová, Lupeiová, Mateaová
    Česko: Koudelková, Malá – Königová, Holečková, Daňková, Farářová, Kuxová, Kubálková, Vostárková, Štipčáková, Poláková, Smějová, Lásková, Cholevová, Machačová, Hejlová

    Rozhodčí: Barysas, Petrusis (oba LTU)
    bahis siteleri