Sparta – Dynamo 2:2 (kon.) | Groznyj – Liberec 1:2 (kon.) | Slovácko – Nyíregyháza 1:0 (kon.)
Plzeň – Ufa 2:0 (kon.) | Groznyj – Bohemians 1905 1:3 (kon.)
konec
FK Achmat Groznyj
1:2 (1:2)
FC Slovan Liberec
Pondělí 12.07.2021, 16:10 • Ottensheim, Rakousko • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:05:48)
     
    Fotbalisté Slovanu Liberec v přípravném utkání na novou sezónu porazili ruský Achmat Groznyj 2:1 a zapsali tak už čtvrté předsezónní vítězství z šesti zápasů.

    Všechny tři góly padly v prvním poločase. Do vedení se v 7. minutě dostal ruský celek. Kranthove fauloval v pokutovém území a Mohamed Konaté proměnil penaltu s velkým přehledem. O necelou čtvrt hodinu později se kopala druhé penalta ve prospěch ruského celku, avšak Vliegen exekutora Utkina vychytal. Liberec o svém vítězství rozhodl výbornou pasáží mezi 32. a 37. minutou. Nejprve vyrovnal povedenou přízemní střelou z voleje Filip Havelka, načež překlopil vedení na stranu Slovanu Jan Matoušek ránou do levé šibenice.

    Druhý poločas patřil Achmatu, který hrál častěji na míči, avšak defenziva Liberce pracovala až do závěrečného hvizdu velmi dobře a příliš často soupeře k ohrožení brány nepouštěla, a když, tak zasáhl spolehlivý Olivier Vliegen.

    Poslední přípravné utkání čeká na Liberec 16. července proti Regensburgu. Příští víkend už na svěřenci kouče kouče Hoftycha čeká první kolo FORTUNA:LIGY, na domácím trávníku vyzvou Slovácko.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zaútočil ještě i Liberec. Po útoku Gembického z levé stany následovalo sběhnutí na střed k hranici velkého pokutového území, zakončení k levé tyči prosvištělo o metr vedle.
     
    88
    Jednu z posledních šancí na vyrovnání táhl po pravé lajně Anton Švec. Stříleným centrem hledal na penaltě Konatého, před nějž se dokázal natlačit Chaluš, a to bylo klíčové.
     
    87
    Z velkého úhlu a i z poměrně velké dálky střílel Arťjom Poljarus. Balón začal klesat příliš pozdě, Vliegen jej kontroloval pravou rukou na břevně.
     
    86
    Gólman Giorgi Šelija dlouho váhal s rozehrávkou, protože se mu nikdo nenabízel. Volil pas po levé ruce na Nižiće, který před Bínou odpálil míč do autu.
     
    85
    Marios Purzitidis měl dojem, že míč opustil hrací plochu poté, co se míče dotkl Igor Konovalov. Pomezní měl jiný názor, míč přisoudil Achmatu.
     
    84
    Zkušeně si v obranné činnosti počínal Marat Bystrov. Devětadvacetiletý Kazach nejprve vložil tělo před Nečase, načež jej nastřelil a získal odkop od brány.
     
    83
    Liberecká stoperská dvojice Chaluš, Kranthove měla co dělat, aby po dlouhém výkopu brankáře udržela na zádech Konatého. Úkol splnili.
     
    82
    Dva útočné faulu v krátkém časovém sledu v podání fotbalistů Achmatu. Ti jsou trestáni za svou přemíru snahy, ale také frustrace.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Svěřenci kouče Hoftycha sahají po čtvrtém vítězství v přípravě v řadě, to dnešní by ovšem určitě bylo nejcennější.
     
    80
    Z levé strany pokutového území vyzkoušel technický obstřel Daniil Utkin. Vliegen zaškobrtl, čehož ve finále nemusel litovat, protože míč proletěl těsně vedle levé tyče.
     
    79
    Jenže Gembickému cent hrubě nevyšel. Balón podkopl až příliš, hrací předmět proletěl nad hlavami přítomných hráčů v šestnáctce.
     
    78
    Po delší časové odmlce může na útok pomýšlet i Liberec. Pojistku na vítězství může dát z přímého kopu, u levé lajny Faška fauloval Bogosavac.
     
    77
    Vitalij Lyvcov si po levé lajně hodil míč kolem osobního strážce v podobě Fukaly. Vzápětí i on zkusil štěstí centrem, před Poljarusem zvedl balón Kranthove.
     
    76
    Z levé strany vyprodukoval nebezpečný centr do vnitra pokutového území Daniil Utkin. Hledal Konatého, před nímž kulatý nesmysl odkopl Chaluš.
     
    75
    Druhý poločas je jasně v režii Achmatu, přesto liberečtí hráči nadále drží těsné vedení, protože se můžou opřít o pevnou obranu a jistého gólmana.
     
    74
    Všudypřítomný Vliegen má na kontě další podařené vyběhnutí. Kulatý nesmysl sebral před nabíhajícím Konovalovem, který si pohlídal ofsajdovou past.

    Milan Huppert

    Branky: 7. Konaté (pen.) – 32. Havelka, 37. Matoušek

    Karty:   6. Kranthove (LIB), 67. Michal (LIB)

    Neproměněná penalta: 19. Utkin (GRZ), brankář Vliegen zneškodnil


    FK Achmat Groznyj: Šelija – Lyscov, Nižić, Bogosavac, Bystrov, Konovalov, Poljarus, Utkin, Švec, Charin, Konaté.
    Náhradníci: Gudijev, Melichov – Adilchanov, Adoujev, Alsultanov, Beriša, Iancu, Kadyrov, Karapuzov, Michalak, Ponce, Pucko, Sadulajev, Semjonov, Užgin.

    FC Slovan Liberec: Vliegen – Fukala (75. Bína), Chaluš, Kranthove, Mikula (70. Lehoczki – Havelka (70. Polyák), Gebre Selassie (60. Michal) – Koscelník (60. Gembický), Matoušek (60. Purzitidis), Mészáros (60. Nečas) – Rabušic (60. Faško).
    Náhradníci: Pešl – Faško, Purzitidis, Rondić, Bína, Gembický, Lehoczki, Michal, Nečas, Polyák.
    bahis siteleri