Tisková konference Rytířů Kladno (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
konec
Tisková konference AC Sparta Praha

Čtvrtek 15.07.2021, 14:30Tiskové konference
     
    Tím pádem také končí oficiální část tiskové konference. (15:04:13)
     
    Dočkal o EURU: Vyrovnal jsem se s tím dobře. Dál a dopředu mě ženou všechny cíle, které tu byly dnes řečeny. myslím, že toho pořád není málo. Když jsem se vracel do Sparty, hnala mě touha zažít tu to, co jsem tu zažil už před sedmi lety. Rád bych si to ještě jednou zopakoval, i kdyby to měl být jediný důvod, proč hraji, tak mi to za to samozřejmě stojí.
     
    Dočkal doplňuje: Nejsem fanouškem ani nadstavby, ani dalších jiných modelů, které se zkouší v Evropě. Ať hraje každý s každým dvakrát a ten nejlepší zkrátka a dobře získá sezonu. V nejlepších soutěžích Evropy to ale nevidím, takže k tomu není důvod ani tady.
     
    Vrba o modelu s nadstavbou: Musíme být stejně první nebo druzí, další místa mě příliš nezajímají. Co se týká nadstavby, už jsem toho zažil tolik, že ani pomalu nevím, co budeme hrát. Je to na sponzorech a na svazu, aby si určili model, který jim sedí více.
     
    Vrba o výkonech mužstva v přípravě: Přípravu jsme měli stupňovanou. Začínali jsme se slabšími soupeři a poslední zápasy hrát proti soupeřům na úrovni evropské ligy. To nám samozřejmě ukazovalo i na věci, které ještě je potřeba zlepšit. V posledních utkáních jsme samozřejmě nehráli bez chyb a zejména v defenzivně byly ještě mezírky, na kterých musíme pracovat. Snad přijde vrchol na začátku sezony a hráči prodají vrchol hned na začátku sezony, kdy nás čekají ty nejdůležitější zápasy.
     
    Rosický o zázemí pro A tým: Jsem takovým servismanem našeho klubu. Chci, aby hráči i trenéři měli všechno nejlepší pro svou práci. Snad to, co jim nabízíme, bude optimální, ale za to také budeme něco vyžadovat.
     
    Rosický: Jsme všichni v jedné budově a pro mladé hráče, kteří uvidí Bořka a další hráče A týmu je to další motivace k tomu dostat se do A týmu.
     
    Dočkal o ambicích: Vidím tam určité rozdíly. Kádr je oproti minulým letům širší. Podařilo se nám to, co se nám posledně moc nedařilo. Tedy především to, že jsme zdraví a jsme všichni k dispozici trenérovi. Alternativ, jak se dá sestava postavit, je na český tým až dost. Důležité ale je, abychom zůstali zdraví pokud možno po celou sezonu.
     
    Rosický o ambicích na titul: Myslím, že je to přirozený vývoj týmu. Já osobně jdu se Spartou do třetí sezony. Když si vezmete prohlášení zpřed několika let, chtěli jsme stavět na mládí, na tom, abychom měli v kádru Sparťany. Po třetím místě a kvalifikaci do Evropy, po vítězství v poháru a následně druhém místě a vzhledem k tomu, že máme trenéra s bohatou historií a úspěchy, je pro nás přirozeným krokem útok na titul. Dostali jsme se do fáze, kdy má Sparta jen dvě možnosti. Buď titul nebo LM a pak je tady druhá volba – pravidelná účast v Evropě a boj o titul. Chtěl bych poděkovat pánům Křetínskému a Čuprovi, že Sparta má vlastně takovéto zázemí.
     
    Vrba o Pulkrabovi: Sparta má spoustu zajímavých ofenzivních hráčů a je pro ni výhoda i v tom, že jsou pro ni zajímaví i věkově. My ale máme velké cíle, a proto chci mít tyto hráče v kádru. Věřím, že jejich služeb využijeme rozsáhle i vzhledem k velkému počtu zápasů, které nás snad čekají. Pulkrab hrál velmi dobře, myslím, že byl i naším nejlepším střelcem. Jsme s ním spokojeni a vidíme v něm velký potenciál. Když by náhodou nějaký hráč odešel, tak chceme mít hned připraveného jeho náhradníka, aby za něj mohl okamžitě zaskočit.
     
    Bořek Dočkal o přípravě pod P. Vrbou: Příprava byla tvrdá, ale ta standardně tvrdá. Měli jsme celkem dost volna, tak si myslím, že byla potřeba to mít rozvrhlé tak, abychom zároveň potrénovali, ale zároveň byli připraveni na sezonu. Odehráli jsme i dost zápasů, ale ty síly tam byly poměrně dost rozložené. Chceme vyladit stav, abychom byli nachystáni na první ostré utkání.
     
    Vrba o Čelůstkovi a Hložkovi: Všichni tři reprezentanti začali později, přijeli za námi až do Rakouska. Co se týká Peška a Hložka, zapojují se se vším všudy. Sparta má cíle, které jsou všem jasné a kluci bohužel neměli takovou dovolenou, jakou by si sami představovali. Ani nebyla velká diskuse o tom, zda by si dovolenou prodloužili nebo ne. U Ondry Čelůstky asi víte, že přijel z ME zraněný a zotavuje se z něj. Snad se zapojí už během příštího týdne.
     
    Dočkal o Panákovi: Doufám, že ho znova budu volit hráčem sezony a že to bude za výkony, nejen za práci mimo hřiště. To, čím si prošel nebylo vůbec jednoduché. Pochyboval možná o tom, jestli si ještě někdy zahraje. Je to strašně čistý a hodný kluk a musel tomu hodně obětovat. Je blízko tomu, aby si opět za Spartu zahrál a doufáme, že se tak stane.
     
    Vrba o Filipu Panákovi: Prošel obdobím, které pro něj nebylo jednoduché. Měl velké problémy a po dlouhé době absolvoval celou letní přípravu bez úlev a se vším. Je připraven v kádru a bude se rozhodovat na základě formy, jestli bude v pořádku nebo ne.
     
    Vrba o Hojerovi: Je to otázka více lidí v klubu. Není to jen o tom, že by se rozhodoval jen jeden z nás. My jsme měli informace o několika vytipovaných hráčích a nakonec padla volba na Caspera a věříme, že Spartě pomůže. Chci, aby splňoval požadavky, které já jsem na ně měl a byl pro klub přínosný.
     
    Pavel Vrba: Mám na to stejný názor jako Tomáš. Jsem moc rád, že se Spartě povedlo udržet všechny klíčové hráče a navíc jsme tým doplnili o dva fotbalisty, kteří byli vytipováni už ve střednědobém času. Věřím, že ty jarní výsledky nebyly náhodné a že na to navážeme i v dalších duelech.
     
    Tomáš Rosický o změnách v kádru: Pro nás byla priorita, abychom udrželi stávající tým pohromadě a udrželi kostru týmu. Chtěli jsme s trenérem posílit kádr hotovými hráči. Naše priority jsme si splnili, uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Počkáme si, zda Pavel Vrba ještě bude mít nějaké požadavky. Věřím, že máme v týmu kvalitu a čeká nás dobrá budoucnost.
     
    Sparta aktuálně eviduje zhruba šest tisíc prodaných permanentních vstupenek. Prémiové členství si navíc pořídily už dva tisíce fanoušků.
     
    Čupr: Chci ještě poděkovat sponzorům i všem svým kolegům ve Spartě, kteří se mnou pracují. Bez nich bychom se určitě nebavili o dobudování Strahova. Té práce je za námi opravdu extrémní množství a toho úsilí, které kolegové vynakládali, bylo veliké. Chci také poděkovat našemu A-týmu za to, jak zvládl letní přípravu v Rakousku.
     
    Čupr: Trápí nás covid, přerušování zápasů, a tak podobně. Aktuálně ale mohu sdělit, že všichni hráči včetně realizačního týmu prošli očkováním. V případě ojedinělého výskytu covidu to už proto nebude znamenat karantény, a tak podobně. V nejbližších dnech bude proočkován i celý B-Tým, který už bude nově také ve druhé lize.

    Radek Barkman

    bahis siteleri