Česko – Izrael 17:0 (kon.) | Česko – Dánsko 7:2 (kon.)
konec
1 2 3 4 5 6 7 R H E
Dánsko
Dánsko
0
0
0
0
2
0
0
 
2
3
1
Česko
Česko
1
0
1
1
3
1
x
 
7
4
3
Sobota 17.07.2021, 18:00 • Hippos Arena, Havlíčkův Brod • ME juniorů U18 a kadetů U16 • Finále
     
    Probíhá hromadné týmové focení se zlatými poháry s publikem v pozadí. Hráči a celý realizační tým opět děkuje fanouškům za podporu.
     
    Diváci teď děkují klukům za jejich výkony. Hippos arenou se nesou slova: Děkujem hoši... Oba národní celky vzdávají hold fanouškům.
     
    David Štýs společně s Filipem Kučírkem převzali mistrovskou trofej společně s Challenge Cupem. Nyní zazní hymna České republiky.
     
    Nyní si půjdou pro zlaté medaile čeští hráči do osmnácti let, kteří opanovali turnaj již podeváté. Medaile jim předají Gabriel Waage a Pavel Kasal. Publikum tleská zlatým hochům.
     
    Pro stříbrné medaile si jdou hráči Dánska, kteří tak rozšiřují bohatou sbírku cenných kovů na deset. Pro Seveřany to je pátá stříbrná medaile za sebou.
     
    Pro bronzové medaile si jde izraelský tým do osmnácti let, který získal cenný kov na úkor Chorvatska.
     
    Matyáš Zelinka a Martin Chmelík společně došli pro trofej mistrů Evropy. Mladíci se shlukli před kruhem na nadhozu. Gabriel Waage předává týmu trofej za Chalenge Cup.
     
    Martina Koudelková z Centra Bazalka společně s prezidentem týmu Hroši Havlíčkův Brod, Dušanem Schnellym předá zlaté medaile českému výběru do šestnácti let. Publikum oceňuje zlaté hochy aplausem.
     
    Petr Suchý, ředitel firmy Chládek a Tintěra předá stříbrné medaile izralskému týmu, který zůstal těsně pod příčkou nejvyšší.
     
    Josef Dobrovolný, předseda Chotěbořských strojíren udělí bronzové medaile dánskému týmu do šestnácti let.
     

    Je tady prošvih a Češi slaví titul! Matěj Macas zvládl sedmou směnu s naprostým klidem na rukavici. Vyřadil i třetího pálkaře a zajistil Čechům devátý titul mistrů Evropy.
     

    Adam Buňata po dvou ballech a strikách je venku ze hry. Český pálkař nasměroval balonek do vnějšího pole, ale tam exceluje Matthias Kombrink .
     

    Victor Elsner má dva bally a jeden strike. Dánský nadhazovač si dává načas s dalším míčkem. Dánská obrana se pokusila vyřadit Šedu na dvojce, to se jí ale nedaří. Češi mají dvojku.
     
    Hned potom následuje porada na kopci. Navíc přichází změna na jedničce, kam přichází Ondřej Šeda.
     

    Victor Elsner má tři bally a pokud nechce dát metu zdarma, tak musí zvolit kvalitní nadhoz. Ten nakonec nepřichází, takže Češi mají metu zdarma.
     

    Sebastian Gill po dvou neúspěších trefuje do levého vnějšího pole, a co víc, získal první metu.
     

    David Štýs naladil pálku dobře, ale jeho vysoký odpal odolal homerunovému plotu, navíc míček zastavila rukavice Matthiase Kombrinka. Výborný počin dánského vnějšího polaře!
     

    Český pálkař trefil balonek do pravého pole a běžci jsou doma. Tak to by mohly být klíčové momenty utkání. Kučírek obsadil dvojku.
     

    ADAAAM BUŇATA má formu jako hrom, když napálil první nadhoz do vnějšího pole. Češi si doběhli pro klidný bod, ale nic není jistého. Národní tým má obsazené skórující mety. Diváci jsou ve varu.
     

    Je tady meta zdarma pro národní tým, který se může trochu uklidnit v dohrávce páté směny.
     

    Dánové se chytli, když skŕují podruhé. Matthias Kombrink trefil do pravého vnějšího pole a poslal domů svého psoluhráče. Pálkař má jedničku.
     

    Poprvé v utkání se prosazují i dánští softbalisté, kteří využili okének v obraně Čechů. Seveřané tedy skórují a finále má rázem nový náboj.
     

    Česká obrana v čele s catcherem vyřadila běžce na druhé metě, výborná práce Čechů.
     

    Tadeáš Kalčev rovněž nezůstal na pálce dlouho, jelikož odpalem na nadhazovače se dostal pod tlak. Dánský nadhazovač přihrál na první metu, která v krátkém sledu vyřadila druhého českého pálkaře. Končí nám po třech outech čtvrtá směna.
     

    Opět stejný scénář, tentokrát s dárkem navrch, protože JAN PAZDERA šáhl na domácí metu, z čehož plyne třetí bod pro Českou republiku.
     

    Dánský catcher nezachytil přízemní míč, čehož využil Pazdera k obsazení trojky.
     

    Jan Pazdera přečetl skvěle hru a krade druhou metu, výborná práce českého rychlíka.
     

    Češi se pokusili utnout krádež soupeře o druhou metu, ale souboj nakonec opanoval dánský běžec. Drama na začátku čtvrté směny. Diváci povzbuzují své miláčky k lepšímu výkonu.
     

    Filip Kučírek mohl posunout Vojáčka domů, jenže na pálce pozbyl jen krátce. Dánský nadhazovač hodil tři přesné balony, a tím ukončil třetí směnu.
     

    Hippos arena je na nohou, protože JONÁŠ VOJÁČEK poslal suverénní odpal do pravého vnějšího pole. Češi vedou o dva body, navíc pálkař má trojku, výborně.
     

    Beck nakonec získává první metu a na pálku jde Adam Buňata, tak co nám předvede tentokrát...
     

    Macas nešetří druhého pálkaře Dánů, když mu dal dva striky a hned poté přichází třetí, to byla výborná práce české jedničky na prkně!
     

    Těsná bitva mezi Macasem a Bordonarem, lépe vyznívá pro české barvy. Nadhazovač české výpravy má další strikeout v rukavici.
     

    Tadeáš Kalčev se snaží nakopnout pálku i za pomoci fanoušků, ale nic mu to není platné, neboť dánský kopec byl bezchybný.
     
    Ooooou, tak tohle je obrovská škoda pro české barvy, jelikož Štýs se položil do libového balonu. míček mířil za plot, ale v poslední chvíli skončil mimo hřiště, i tak diváci tento kousek ocenily potleskem.
     

    Technicky náročný balon, který byl pomalý ukončuje směnu druhého pálkaře soupeře, výborná práce Macase.
     

    ADAAAAM BUŇATA odstartoval pálku raketou, tedy singelhomerunem. Český pálkař poslal míček přes druhou metu i homerunový plot.
     

    William Melin byl na pálce na pouhé čtyři nadhozy, takže to znamená konec první poloviny úvodní směny. Diváci se v zaplněné Hippos areně rozhodně nenudí, užívají si krátkou přestávku s hitovkami z osmdesátých let.
     

    Matěj Macas hodil přízemní míč, čehož využil běžec na jedničce, jenž ukradl druhou metu!

    Štěpán Ondráček

    Česko: 1. 15 Adam Buňata – RF
    2. 21 Jonáš Vojáček – 3B
    3. 45 Filip Kučírek – 2B
    4. 30 Jan Pazdera – DP
    5. 96 David Štýs – 1B
    6. 25 Jonáš Wölfl – CF
    7. 22 Tadeáš Kalčev – SS
    8. 62 David Jelínek – C
    9. 9 David Beck – LF
    10. 11 Matěj Macas – P

    Dánsko: 1. 5 Matthias Kombrink – CF
    2. 7 Magnus Kirstein – 2B
    3. 3 Gustav Brodin – C
    4. 9 William Melin – P (6. směna Victor Elsner)
    5. 24 Sebastian Gill – SS
    6. 2 William Shaufuss – 3B
    7. 25 Daniel Jørgensen – LF
    8. 17 Mathhias Bordonaro – RF
    9. 6 Linus Johman – 1B

    Rozhodčí: Gregorio Carletti – HP, Brian Aron – 1B, Benny Van der Weehe – 3B
    bahis siteleri