Finsko U19 – Česko U20 1:4 (kon.)
konec
Finsko U19
1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Česko U20
Pondělí 19.07.2021, 14:00 • Vierumäki Sport Institute • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Česka, které svého soupeře porazilo výsledkem 4:1. Ve třetí třetině jsme se dočkali dalších tří branek, přičemž se pokaždé prosadil český výběr. Nejprve rychlý protiútok dokázal využít Jan Myšák, načež tentýž hráč zkompletoval hattrick při přesilové hře Česka. Finsko ve třetí třetině tahalo za kratší konec provazu, do vyložených šancí se přes zodpovědnou českou obranu zrovna moc nedostávalo a navíc počtvrté inkasovalo při závěrečné hře bez brankáře. (16:08:52)
     
    Střely na branku: 20 – 37.
     
    Konec zápasu.
    59:13 Michael KRUTIL - 1:4
     
    59:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom je tu ještě jedna branka! Ve vlastním obranném pásmu se ke kotouči dostal MICHAEL KRUTIL, který obloučkem dokázal uklidit puk do prázdné finské branky. Asistence: Matěj Pinkas.
     
    58:49
    Do prázdné branky mohl zakončovat Pajer, který ovšem trefil pouze hokejku protihráče.
     
    58:05
    Bednář první střelu dokázal vykopnout betonem, posléze zasahoval proti ráně z ostrého úhlu. Český brankář ovšem dokázal vytasit pravé rameno.
     
    57:21
    Finsko to zkouší v šesti!
     
    57:21
    Oddechový čas pro Finsko.
     
    57:15
    Korhonen vydoloval kotouč za brankou a na pomoc mu přispěchal také Ruusunen, který se ovšem nedokázal probojovat až do kloudné střelecké pozice.
     
    56:37
    Další přetlačovaná u levého hrazení dopadla lépe pro Finsko. Malinen poté posouval kotouč podél modré čáry, Ervasti to ovšem měl na dlouhou ruku.
     
    55:25
    Po delší době si s pukem zahrál brankář Bednář, který ho raději schoval do své lapačky. Bude se tak vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    54:03
    V útočném pásmu poté kroužila první formace, kterou doplnil i čtvrtý útok. Nakonec z toho bylo zakončení do výstroje, hra se rychle otočila.
     
    53:17
    Za vlastní branku se poté vracel Jiříček, kterému se povedlo přesně rozehrát. Následně to Ticháček zkoušel chytrou nabídkou, kterou spoluhráči nepochopili.
     
    52:37
    Česko znovu pořádně sevřelo svého soupeře a sledovali jsme tvrdou ránu od levého kruhu. Koláček ovšem svůj pokus poslal hodně vedle branky.
    51:21 Jan MYŠÁK - 1:3
     
    51:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český celek využívá další přesilovou hru! Jiříček se u modré čáry k zakončení nedostal, místo toho to na sebe vzal JAN MYŠÁK, který technickým zakončením poslal kotouč nad rameno. Český kapitán tak kompletuje hattrick! Asistence: David Jiříček.
     
    50:49
    Vyloučení v týmu Finsko U19 (Aleksi Malinen – 2 min., držení).
     
    50:39
    Na dlouhou hokejku dokázal Pajer přeci jenom nahrát do předbrankového prostoru, kde měl příliš málo prostoru na zakončení Ivan.
     
    50:24
    Suomi si počkal na kotouč před brankou, posléze dokázal u branky rychle rozehrát.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Český celek je ve třetí třetině o něco aktivnější, Bednář je tak delší dobu bez vážnější práce.
     
    49:21
    Další nahození putovalo za finskou branku, kde se napadající Kos nakonec dostal k puku. Nic závratného nevymyslel a hra se tak okamžitě otáčí vpřed.
     
    48:02
    Český celek se za brankou dostal k touši, načež po hezké kombinaci mohl zakončovat jeden z hráčů. Puk ale vystoupal hodně vysoko nad branku.
     
    47:12
    Na opačné straně hrál důrazně u hrazení Moravec, kterému to k zisku kotouče moc nepomohlo. K nepřesnému zakončení od modré se poté dostal Vilén.
     
    46:39
    Na levém křídle poté nabral rychlost Myšák, kterému se pod sebou povedlo najít lépe postaveného Koláčka, jehož rána švihem směřovala pouze do betonu.
    45:33 Jan MYŠÁK - 1:2
     
    45:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český celek se poprvé v tomto duelu dostává do vedení! Finové si znovu nepohlídali zadní vrátka a k vidění byl další nadějný protiútok, při kterém si do zakončení sjel JAN MYŠÁK, který střelou k zadní tyči překonal Markkanena. Asistence: Josef Koláček.
     
    45:09
    Ruusunen musel rychle odehrát puk, před sebou měl totiž napadajícího protihráče. Finové poté bojovali o touš u levého hrazení, úspěšnější byl ale Ticháček.
     
    44:00
    Do protiútoku se nyní dostával Myšák, který mohl volit i nahrávku do strany. Místo toho zakončoval pod vyrážečku, jenomže Markkanen svůj celek podržel.
     
    43:03
    Finsko se zatím brání velice dobře, znovu se mu povedlo vyhodit daleko na druhou stranu. Nyní se navíc Svozilovi nepovedlo zachytit puk před modrou čárou.
     
    42:03
    Dobrou střeleckou pozici měl u modré čáry Jiříček, který zvolil nahození na teč. Puk byl přizvednut do ochranné sítě, hra je proto znovu přerušena.
     
    41:12
    Vyloučení v týmu Finsko U19 (Jeremi Tammela – 2 min., hákování).
     
    41:04
    Nahrávka do předbrankového prostoru nakonec putovala do betonu Markkanena. Finsko se pouštěl do rychlého protiútoku, který ovšem nic nepřinesl.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro Česko, které se jako první vydalo do svého obranného pásma, odkud rozehrával Krutil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám nabídla dva zásahy. Lépe do ní vstoupilo Finsko, které se prosadilo hned v úvodu druhé periody. Český výběr se směrem dopředu celkem hledal, vyrovnání přišlo až v přesilové hře, kde se díky brankové konstrukci dokázal prosadit Jan Myšák. Jinak sledujeme vyrovnanou podívanou a také dost vyloučení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    38:21
    Konečný se hezky uvolnil a poté na zadní tyči našel Urbana, který ovšem nepřekonal brankáře Markkanena.
     
    37:24
    Česko zatím nehraje další přesilovou hru zrovna nejlépe, Markkanen je bez větší práce. Nyní pouze nahazoval Myšák, soupeř ale stačil rychle vyhodit touš.
     
    36:04
    Vyloučení v týmu Finsko U19 (Jeremi Tammela – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    35:30
    Svozilovi se povedlo zachránit útočné pásmo a jeho celek tak pokračoval v kombinaci. Ta sice přinesla střelu, ta ale byla zablokována vysoko nad branku.
     
    34:24
    Markkanen nyní raději přerušil hru, následovat bude další vhazování. Na to, že se jedná o přípravný zápas, tak sledujeme celkem dost strkanic.
     
    33:56
    Vyloučení v týmu Finsko U19 (Aleksi Heimosalmi – 2 min., hákování).
     
    33:17
    Ruusunenova nahrávka byla hodně nepřesná, při české rozehrávce se znovu jednalo pouze o zakázané uvolnění.
    32:31 Jan MYŠÁK - 1:1
     
    32:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český celek využívá přesilovou hru! Po neúspěšném vstupu do přesilové hry se Česko prodralo za modrou čáru, kde měl u levého kruhu hodně prostoru JAN MYŠÁK, jehož rána zápěstím zacinkala o brankovou konstrukci, od které se puk odrazil do sítě. Asistence: Pavel Novák, David Jiříček.
     
    32:22
    Finové začali početní nevýhodu velice dobře, krátce po vhazování se jim povedlo vyhodit kotouč až za branku Bednáře.
     
    31:57
    Vyloučení v týmu Finsko U19 (Sisu Yliniemi – 2 min., podrážení).
     
    31:04
    V krátkém časovém sledu další zakázané uvolnění českého výběru, hra se tak znovu přestěhuje před brankáře Bednáře.
     
    30:34
    Bednář si připsal další jednoduchý zákrok, tentokráte proti nahození od modré čáry z hole Viléna.
     
    30:00
    Máme za sebou polovinu řádné hrací doby, která nám zatím nabídla jedinou branku. O tu se v úvodu druhé třetiny postaralo Finsko.
     
    29:14
    Oba celky posléze dokázaly vystřídat, přičemž jsme sledovali nahození k zadnímu mantinelu. Tam se nejlépe zorientoval Krutil, který rozehrál středem.
     
    28:30
    Ou! Krátce po skončení trestu se ke střele dostal ke střele kladenský obránce Ticháček, jehož rána zápěstím zacinkala na horní brankovou konstrukci!
     
    28:12
    Česko U20 v plném počtu.
     
    27:27
    Suomi rozjel kombinaci, při které jeho celek nahrnul kotouč pod Bednáře. Následovala strkanice, která zřejmě vyvázne bez trestu.
     
    26:57
    Česku se nepovedlo vyhodit, přesto se puk dostal do středního pásma. Pro hrací předmět se poté vracel Juusola, který na jistotu rozehrál zadovkou na Sandvika.
     
    26:12
    Vyloučení v týmu Česko U20 (Jakub Konečný – 2 min., sekání).
     
    26:11
    Po levém křídle se sympaticky prohnal Malát, který to zkoušel nahozením z velkého úhlu. Markkanen nemusel znovu zasahovat a hra se tak opět otáčí vpřed.
     
    25:15
    Vhazovalo se po pravici Bednáře, úspěšnější bylo Česko. Rychlý přechod na druhou stranu se nepovedlo, bylo z toho pouze další zakázané uvolnění.
     
    24:45
    Nahození od modré čáry směřovalo pouze do vyrážečky Bednáře, který vyrážel mimo hrací plochu.
     
    24:11
    Český celek znovu propadl v obraně a sledovali jsme nadějnou protiakci soupeře. Při ní se po puku natáhl Ketonen, který ale tečoval puk vedle branky.
     
    23:03
    Nahrávka na Pinkase byla hodně špatná a Bednář měl další hodně složitou práci. Nejprve zasahoval lapačkou, posléze se musel proti střele natahovat betonem.
     
    22:07
    Nyní se u levého hrazení dostal k touši Moravec, který ho pouze prodlužoval. Finsko si ovšem dokázalo poradit a rychle přešlo na druhou stranu.
     
    21:23
    Českému celku se tak nepovedl vstup do druhé třetiny a prohrává tak o jednu branku. I tak do konce tohoto zápasu zbývá ještě dost času.
    20:41 Viljami JUUSOLA - 1:0
     
    20:41
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hned v úvodu druhé třetiny je tu první branka! Finové se znovu rychle dostali do útočného pásma, kde měl střeleckou pozici VILJAMI JUUSOLA, kterému se ránou švihem povedlo prostřelit brankáře Bednáře. Asistence: Kalle Väisänen.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro český výběr, který ihned nahazoval na druhou stranu, kde se puku zmocnil Leppanen.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nepřinesla ani jednu branku. Uvidíme, co nám nabídne nadcházející dějství.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Vyloučení v týmu Česko U20 (Malát – 2 min.).
     
    14:36
    Vyloučení v týmu Finsko U19 (Tammela – 2 min.).
     
    13:25
    Vyloučení v týmu Česko U20 (Kos – 2 min.).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko U19: Markkanen (Vuorio) – Juusola, Heimosalmi, Lehikoinen, Malinen, Suomi, Vilén (C), Leppänen, Ervasti – Miettinen, Sandvik (A), Väisänen – Korhonen, Järvelä, Matikka – Yliniemi, Päivärinta (A), Tammela, Ruusunen, Ketonen, Lohisalo

    Česko U20: Bednář (Postava) – Krutil (A), Svozil, Šedivý, Jiříček, Moravec, Hrádek, Ticháček, Pinkas – Myšák (C), Koláček, Novák – Konečný, Urban (A), Stehlík – Pajer, Ivan, Malát – Kos, Vrhel, Chlubna – Szturc.
     
    Soupiska finské reprezentace U19

    Brankáři
    Korhonen Rasmus (Ässät Pori), Vuorio Emil (TPS Turku).

    Obránci
    Ervasti Kalle (Lukko Rauma), Heimosalmi Aleksi (Ässät Pori), Juusola Viljami (Luleå), Lehikoinen Atte (KalPa Kuopio), Leppänen Tomi (Lukko Rauma), Malinen Aleksi (JYP Jyväskylä), Suomi Jimi (TPS Turku), Vilén Topias (Pelicans Lahti).

    Útočníci
    Järvelä Juho (Jukurit Mikkeli), Ketonen Niklas (Lukko Rauma), Korhonen Joona (Ilves Tampere), Lohisalo Joonas (Kärpät Oulu), Matikka Miko (Jokerit Helsinki), Miettinen Verner (Kiekko-Espoo), Päivärinta Sami (Lukko Rauma), Ruusunen Rasmus (HIFK Helsinki), Sandvik Viljam (HIFK Helsinki), Tammela Jeremi (Lukko Rauma), Väisänen Kalle (TPS Turku), Yliniemi Sisu (Kärpät Oulu).
     
    Trenéři Karel Mlejnek, David Bruk a Pavel Trnka museli řešit i nepřítomnost některých nominovaných hráčů.

    „Na kempu ve Velkých Popovicích se v posledním tréninku při hře zranil Michal Gut. Poměrně vážněji, v dolní části těla. Proto jsme místo něj povolali Jardu Chmelaře,“ vysvětluje Mlejnek.

    „Před nástupem hráčů nám oznámil svůj pozitivní nález na covid Nick Malík. Reagovali jsme povoláním Jakuba Málka,“ říká Mlejnek.
     
    Soupiska české reprezentace U20

    Brankáři
    Michal Postava (Přerov), Jan Bednář (Acadie-Bathurst, QMJHL), Jakub Málek (Vsetín).

    Obránci
    Ondřej Baláž (Litvínov), David Jiříček (Plzeň), Stanislav Svozil (Kometa Brno), Jan Hampl, Jakub Šedivý (oba Benátky nad Jizerou), David Moravec (Mladá Boleslav), Michal Hrádek (Pardubice), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Matěj Pinkas (Hradec Králové), Michael Krutil (Rockford, AHL).

    Útočníci
    Josef Koláček, Lukáš Pajer, Tomáš Urban (všichni Litoměřice), Jakub Konečný (Sparta Praha), Lukáš Stehlík (Litvínov), Sebastián Malát (Plzeň), Tomáš Chlubna, Pavel Novák (oba České Budějovice), Gabriel Szturc (Mladá Boleslav), Ivan Ivan, Martin Ryšavý (oba Vítkovice), Stanislav Vrhel (Lahti, Finsko), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko), Jan Myšák (Laval, AHL), Jaroslav Chmelař (Jokerit Helsinky, Finsko).
     
    Zápasy se odehrají ve finské vesničce Vierumäki v provincii Päijät-Häme. Česká reprezentace do 20 let nastoupí celkem do čtyřech zápasů, pojďme se společně podívat na program přípravného turnaje.

    Program turnaje

    19.07.2021 (14:00) – Finsko U19 vs. Česko U20
    20.07.2021 (18:00) – Finsko U20 vs. Česko U20
    22.07.2021 (17:30) – Švýcarsko U20 vs. Česko U20
    23.07.2021 (17:30) – Česko U20 vs. Švýcarsko U20
     
    Krásné pondělní odpoledne, vítám Vás u startu nové reprezentační sezóny, kde dnes změří své síly Finsko U19Česko U20. Přenosem Vás bude provázet Jiří Cícha, přeji příjemnou zábavu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Jiří Cícha

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 21. Juusola (Väisänen) – 33. Myšák (Novák, Jiříček), 46. Myšák (Koláček), 52. Myšák (Jiříček), 60. Krutil (Pinkas)


    Finsko U19: Markkanen (Vuorio) – Juusola, Heimosalmi, Lehikoinen, Malinen, Suomi, Vilén (C), Leppänen, Ervasti – Miettinen, Sandvik (A), Väisänen – Korhonen, Järvelä, Matikka – Yliniemi, Päivärinta (A), Tammela, Ruusunen, Ketonen, Lohisalo
    Česko U20: Bednář (Postava) – Krutil (A), Svozil, Šedivý, Jiříček, Moravec, Hrádek, Ticháček, Pinkas – Myšák (C), Koláček, Novák – Konečný, Urban (A), Stehlík – Pajer, Ivan, Malát – Kos, Vrhel, Chlubna – Szturc
    bahis siteleri