USA – Čína 12:7 (kon.) | ROC – Maďarsko 10:10 (kon.)
Austrálie – Nizozemsko 15:12 (kon.) | Španělsko – Kanada 14:10 (kon.)
konec
USA – Čína

12:7

(4:4, 2:2, 3:0, 3:1)

Pondělí 26.07.2021, 07:00Olympijské hry - Vodní pólo (ženy) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (08:10:36)
     
    Vodní polářky Ameriky potvrdily roli favoritek a po domácím Japonsku zdolaly i dalšího asijského účastníka olympijského turnaje, Čínu porazily 12:7.

    Číňanky se v první polovině zápasu skvěle držely soupeřek, skóre ukazovalo výsledek 6:6. Ve druhé polovině se ale projevila u outsiderek únava a hráčky ze zámoří toho využily na maximum. Přidaly dalších šest branek, zatímco Johnsonová za svá záda pustila už jen jeden balón.

    Reprezentantky USA čeká třetí skupinové utkání 28. července proti Maďarsku, Čína si tentýž den zahraje s Japonskem.
     
    Konec zápasu.
     
    Poslední útok zápasu patřil hráčkám Číny. Zakončení na sebe vzala Čang Tan-i, hod pod břevno odrazila Johnsonová nad horní tyč.
     
    00:46
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    ALYS WILLIAMSOVÁ dlouho přemýšlela, jestli z pravé strany vystřelí, nebo zda ještě zkusí někomu nahrát. Zvolila první možnost a trefila se nechytatelně na zadní tyč.
     
    01:21
    Snahu čínských hráček o rychlý protiútok zhatila Aria Fischerová. Vyskočila a letící hrací předmět převzala do své moci.
     
    01:54
    Výborná Johnsonová. Gólmanka se nyní vyznamenala proti zakončení z ruky Čang Ťing, tvrdou střelu dokonce udržela v levé ruce.
     
    02:22
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Je rozhodnuto. Čína svůj útok nevyužila, zatímco Američanky vyřešily přečíslení fantasticky. Makenzie Fischerová počkala na doplnění od KALEIGH GILCHRISTOVÉ, na ni již čekala snadná práce.
     
    02:45
    Američanky v ofenzivě neuspěly, a to je znovu hnací motor pro pólařky Číny. Případný gól může znamenat velkou morální vzpruhu.
     
    03:23
    Čína právě vstřelila branku!

    ČCHEN SIAO snižuje na rozdíl tří gólů, tak že přeci jen lehké drama? Johnsonová vystrčila levou ruku k tyčce hodně pozdě.
     
    03:52
    Branková konstrukce zazvonila po zakončení americké kapitánky Margaret Steffensové. Od levé tyče se pak míč vrátil zpátky do hry.
     
    04:20
    Oddechový čas si bere také kouč USA Krikorian. Cílem je nejspíše zklidnit své hráčky, které mají utkání pod kontrolou a byla by škoda o čtyřgólový náskok přijít.
     
    04:44
    Ani přesilovka Číně nepomohla k prolomení střelecké smůly. Wang Chuan místo střely nahrávala zdvojené Teng.
     
    05:11
    Rachel Fattalová branku trefila, přesto gól nevstřelila. Wang Sin-jen dnes chytá skvěle a má další zákrok, přesto Číně nejspíše k ničemu nebude.
     
    05:39
    Na drama to ovšem nevypadá, protože Číňankám úplně odešla koncovka. Zase byla k vidění střela, jež proletěla výrazně vedle brány.
     
    06:12
    Je logické, že se Američanky netlačí ke zbrklému zakončení a naopak střílí až v posledních vteřinách pro útok. Každé zdržení je přiblíží vítězství.
     
    06:41
    Čang Tan-i sice na balón dosáhla, avšak pravačkou jej posunula přímo k Johnsonové, která ho okamžitě sebrala do pravačky.
     
    07:05
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Přečíslení dvou na jednu vyřešily Američanky s ledovým přehledem. Přihrávku dostala MAKENZIE FISCHEROVÁ, z bezprostřední blízkosti propálila brankářku.
     
    07:45
    Čína musí výrazně zpřesnit střelbu, jinak může na bodový zisk zapomenout. A nezačíná dobře, Čang Ťing minula.

    Milan Huppert

    Sestavy

    USA: Johnsonová - Musselmanová, Seidemannová, Fattalová, Hauschildová, Steffensová (C), Haralabidisová, A. Fischerová, Gilchristová, M. Fischerová, Williamsová, Longanová. Trenér: Adam Krikorian.

    Čína: Wang Sin-jen - Mej (C), Siung, Niou, Čaj, Lu, Wang Chuan, Teng, Čang Tan-i, Čchen, Čang Ťing, Šen. Trenér: Petar Porobić.

    Rozhodčí: Severo (ITA), Willis (RSA).
    bahis siteleri