Švýcarsko – Česko 5:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Česko
Úterý 27.07.2021, 17:00 • Vaillant Arena, Davos • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Dobrý den, vítejte u utkání české hokejové reprezentace do 17 let, která se v letošním ročníku představí poprvé. Dnes změří své síly se Švýcarskem. Utkáním Vás bude provázet Jiří Cícha, přeji příjemnou zábavu.
     
    Všechny utkání se odehrají ve švýcarském Davosu. Česko celkově nastoupí v termínu od 27. – 29. července ke třem utkáním právě proti domácímu soupeři.

    Program přípravných zápasů

    27.07.2021 (17:00) – Švýcarsko vs. Česko
    28.07.2021 (15:30) – Švýcarsko vs. Česko
    29.07.2021 (14:00) – Švýcarsko vs. Česko
     
    Soupiska Česka U17

    Brankáři
    Michael Hrabal (Sparta Praha), Adam Dybal (Karlovy Vary).

    Obránci
    Dominik Badinka, Vojtěch Husinecký (oba Chomutov), Jakub Dvořák (Liberec), Tomáš Žižka (Zlín), Vojtěch Port (Sparta Praha), Antonín Lučan (Plzeň), Martin Matějíček (Jihlava).

    Útočníci
    Kevin Coufal, Hynek Peš (oba Jihlava), Matyáš Sláma (Hradec Králové), Andrej Fábry, Martin Vašíček (oba Sparta Praha), Jan Šprynar (Litvínov), Matyáš Adámek, Adam Csabi (oba Karlovy Vary), Jakub Štancl (Slavia Praha), Tobiáš Kuchta (Přerov), Adam Židlický (North Jersey Avalanche, AYHL), Tomáš Holčák (Jyväskylä, Finsko), Jiří Felcman (Langnau, Švýcarsko), František Albrecht (Rapperswil, Švýcarsko).
     
    Soupiska Švýcarska U17

    Brankáři
    Mattia Ferrari (Lugano), Ewan Huet (Lausanne).

    Obránci
    Timo Hebeisen (Bern), David Lekic (Kloten), Yanick Lichtensteiger (Davos), Jonas Müller (Lakers), Nino Niedermann, Niklas Wegmüller (oba Lions), Matteo Palmisano (Fribourg), Eric Schneller (Rögle).

    Útočníci
    Léo Braillard, Lorin Froidevaux (oba Biel), Marc Diethelm, Janis Embacher (oba Lakers), Alain Graf, Kevin Zürcher (oba Bern), Colin Sean Lindemann (Leksands), Rafael Meier, Simon Meier (Kloten), Matteo Wagner (Tigers), Lenn Zehnder (Lions).
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Ferrari (Metzger) – Schneller, Niedermann (C), Palmisano, Hebeisen, Lekic, Wegmüller, Lichtensteiger, Müller – Zehnder, Embacher, Lindemann – Wagner, Froidevaux, Braillard – Diethelm, S. Meier, R. Meier – Pauli, Graf, Zürcher

    Česko: Dybal (Hrabal) – Husinecký, Matějíček, Badinka, Žižka, Port, Dvořák, Lučan – Štancl, Holčák, Šprynar – Albrecht, Vašíček, Židlický – Sláma, Felcman, Kuchta – Peš, Adámek, Coufal – Csabi

    Rozhodčí: Hürlimann, Fluri – Duarte, Stalder.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se velmi brzy ujímají vedení, když se mezi tři tyče prosadil MATTEO WAGNER – 1:0. Češi tak musí dohánět jednobrankovou ztrátu. Asistence: Leo Braillard.
    Matteo WAGNER - 1:0
     
    07:28
    Češi se dostali do útoku, ale jejich pokus šel mimo tři tyče. Následně pak Švýcarsko otočilo hru a zahrozilo před českým gólmanem, ten pokus kryje.
     
    08:27
    Po střele českého hráče skončil puk na brankáři Švýcarska a ten hru raději přerušuje. Buly po jeho pravé ruce.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (David Lekic – 2 min., krosček).
     
    09:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi okamžitě využívají přesilovou hru, když se střelou z levého kruhu prosadil JAN ŠPRYNAR a začíná se znovu od začátku – 1:1. Asistence: Jakub Štancl.
    09:36 Jan ŠPRYNAR - 1:1
     
    10:08
    Vyloučení v týmu Česko (František Albrecht – 2 min., zásah do nohou).
     
    10:46
    Nyní to zkusili Švýcaři, Nikla Wegmüller napřáhl mezi kruhy, jeho pokus ale zaletěl jen vedle branky Adama Dybala.
     
    11:34
    Švýcaři zase obléhali českou branku, ovšem Adam Židlický našel odražený kotouč a hned ho vytáhl pryč z obranného pásma.
     
    11:52
    Albrecht je na ledové ploše a Češi jsou kompletní.
     
    13:12
    Hynek Peš číhal u útočné modré čáry, avšak nakonec se přihrávky nedočkal. Následně pak jdou do útoku zase hráči Švýcarska.
     
    14:22
    Dominik Badinka to zkusil z levého kruhu, pokus šel vedle branky soupeře. Jenže Češi se ještě v pásmu udrželi a dále kombinují před Ferrarim.
     
    14:44
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Lorin Froidevaux – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:55
    Češi hrají přesilovou hru a hned se natlačili do útočného pásma, nicméně soupeř získal kotouč a hned ho odpálil až před Dybalu. Čeští mladíci tak musí do akce od začátku.
     
    15:27
    Trestné střílení pro Švýcarsko!
     
    15:27
    Vyloučení v týmu Česko (Matyáš Adámek – trestné střílení, podrážení).
     
    15:27
    Simon Meirer se rozjel pomalu, poté nechal povyjet AdamA Dybalu a chtěl zakončit z pravé strany, ovšem český brankář se přesunul a poté zakročil a vychytal švýcarského hráče a zapsal důležitý zákrok!
    15:27 Simon Meier nepřekonal Dybalu
     
    17:44
    Znovu se český tým nastěhoval před branku Ferrariho, ale pokus Jakuba Dvořáka se neujal. Následně pak do protiútoku jde soupeř.
     
    18:40
    Tobiáš Holčák hledal před brankou spoluhráče, ale nakonec souhra nevyšla. Češi tak neproměnili dobrou šanci před Ferrarim.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Ještě znovu to český tým zkusil před Ferrarim, ten ve spolupráci s obranou pokus pokryl a už to vypadá, že se v této části hry nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Martin Vašíček se natlačil do prostoru mezi kruhy, ale nakonec se k pořádné střele nedostal. Stále ale pokračuje akce českého týmu.
     
    21:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Úvod druhé třetiny nyní patří českému týmu, který otáčí stav zápasu na svou stranu a jde poprvé do vedení. Adam Židlický posunul kotouč na JAKUBA DVOŘÁKA, jenž ho zasunul mezi tři tyče – 1:2. Asistence: Adam Židlický a František Albrecht.
    21:26 Jakub DVOŘÁK - 1:2
     
    21:57
    Hned po inkasované brance jel před Adama Dybalu Simon Meier, ale český brankář se proti jeho střele roztáhl na brankovišti a puk zachytil levým betonem.
     
    23:12
    Švýcaři se nespokojili s tím, že prohrávají a znovu to zkusili před Dybalou, kterého střelou mezi kruhy vyzkoušel Colin Lindemann.
     
    23:44
    Vyloučení v týmu Česko (Dominik Badinka – 2 min., držení).
     
    23:47
    Další přesilovku si zahrají švýcarští hráči a mají tak šanci v ní srovnat.
     
    24:42
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A tak se také děje. Švýcaři využívají přesilovou hru, vyrovnávají a opět se začíná od začátku. Kevin Zücher poslal z levé strany přihrávku do jízdy MAURICEMU PAULIMU, který poté sklepl puk a překonal Adama Dybalu – 2:2. Asistence: Kevin Zürcher a Simon Meier.
    24:42 Maurice PAULI - 2:2
     
    26:34
    Vojtěch Husinecký číhal na modré čáře, ale přihrávky se nedočkal. Češi se pak sami vykázali z pásma a do akce šli Švýcaři. Ti ale před Dybalou nijak nezahrozili.
     
    27:58
    Zákrok Adama Dybaly, ten raději puk přikryl a nechal hru přerušit. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    28:18
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Kevin Zücher – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:14
    Češi se až nyní pořádně usadili v útočném pásmu, kde kombinovali před Ferrarim, ale ten zatím drží svůj tým.
     
    30:01
    Jsme v polovině základní hrací doby, stav na ukazateli je stále vyrovnaný. V útočné akci jsou znovu Češi, kteří ale znovu před Ferrarim nezakončili.
     
    30:18
    Švýcarsko je v plném počtu.
     
    31:01
    Dominik Badinka byl na pravé straně připraven, měl před sebou chvilku odkrytou branku. Jenže přihrávajícího hráče obranným zákrokem zastavil Nino Niedermann.
     
    31:55
    Nyní si musel český výběr dávat velký pozor, Švýcaři se ocitli před Dybalou, ale obrana české sedmnáctky se stihla vrátit a zabránila rodícímu se nebezpečí.
     
    32:25
    Vyloučení v týmu Česko (Hynek Peš – 2 min., podrážení).
     
    33:54
    Přesilovku mají k dispozici Švýcaři, ti se teď natlačili až před Adama Dybalu, ale jejich souhra nevedla k přesnějšímu zakončení.
     
    34:25
    Česko je v plném počtu.
     
    35:38
    Zakázané uvolnění Švýcarů a hra se stěhuje před jejich branku. Buly po pravé ruce MattiaFerrariho.
     
    36:10
    Češi zastavili rozehrávku soupeře, nicméně Švýcaři se znovu uvolnili a nabruslili si do útočného pásma, kde ale Janis Embacher nezakončil tak, jak chtěl. Puk končí jen u zadního mantinelu.
     
    36:43
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Mattia Ferrari – 2 min., zdržování hry / brankář – sejmutí obličejové masky).
     
    37:54
    Nyní mají šanci jít znovu do vedení čeští mladíci, ale soupeř se hned dostal v obranném pásmu na puk a poslal ho až před Adama Dybalu.
     
    38:43
    Švýcarsko je v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:08
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Jen po tom, co se Švýcarsko ubránilo, v závěru druhého dějství strhává opět vedení na svou stranu. Kevin Zücher vyslal JANISE EMBACHERA do samostatného úniku. Ten poté zblízka bekhendovou střelou překvapil Adama Dybala – 3:2. Asistence: Kevin Zürcher a Maurice Pauli.
    39:08 Janis EMBACHER - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm se českému týmu hned na začátku povedlo strhnout vedení na svou stranu, když se prosadil Jakub Dvořák. Ovšem Švýcaři dokázali v přesilové hře vyrovnat zásluhou Mauriceho Pauliho a v samotném závěru pak poslal Švýcary znovu do vedení Janis Embacher, jenž zblízka bekhendem zakončil přesně. Uvidíme, co nám ještě nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 18:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Před Ferrariho si nabruslil Adam Židlický, ale zblízka švýcarského brankáře nepřekonal. Hned po něm to zkusil Kevin Coufal, ale i on se netrefil.
     
    41:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno a potřetí se začíná od začátku. Těsně před Ferrariho se natlačil FRANTIŠEK ALBRECHT, jenž pak okamžitě zužitkoval pas od Adama Židlického a zasunul kotouč zblízka za záda švýcarského brankáře – 3:3. Asistence: Adam Židlický.
    41:28 František ALBRECHT - 3:3
     
    43:39
    Švýcaři se chtěli prosadit před Adamem Dybalem, ale ten zalehl kotouč a zastavil Hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    44:31
    Ferrari si musel dávat pozor, neboť na něho šel český hráč, ale odzbrojila ho obrana soupeře a ten tak nemohl zakončit.
     
    45:03
    Martin Matějíček natahoval svoji hůl na vrcholu levého kruhu, ale puku se nedočkal. Nakonec ho zblízka chtěl za Ferrariho zasunout Adam Csabi, ovšem to se mu nepovedlo.
     
    45:34
    Vyloučení v týmu Česko (Vojtěch Husinecký – 2 min., hození hole nebo předmětu).
     
    46:43
    Češi se zatím velmi dobře brání a nepouštějí švýcarský celek do zakončení před Dybalem.
     
    47:15
    A nyní se český tým osvobozuje, vyhazuje puk až před branku Švýcarska.
     
    47:34
    Česko je v plném počtu.
     
    48:39
    Maurice Pauli si sjel na pravou stranu a zblízka zakončil z mírného úhlu. Dybal ale jeho pokus pokryl, přikryl puk a následně raději nechal hru přerušit.
     
    48:54
    Tomáš Žižka zablokoval pokus soupeře, nicméně ten se stále držel v pásmu českého týmu. Až později pak vyhodil puk do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění, znovu Tomáš Žižka.
     
    50:36
    Jakub Štancl spěchal za pukem v útočném pásmu, ten ale dostihl jeden z beků Švýcarska a vyhazuje ho do neutrální zóny.
     
    50:50
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    52:36
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Oslabení zvládli hráči Švýcarska velmi dobře, dokonce v něm skórují a jdou opět do vedení. COLIN LINDEMANN potrestal chybu českého brankáře, jenž se nestihl vrátit od zadního mantinelu a zblízka pak zasunul puk do jeho klece – 4:3. Bez asistence.
    52:36 Colin LINDEMANN - 4:3
     
    52:50
    Švýcarsko je v plném počtu.
     
    54:38
    Češi se na chvíli usadili v pásmu soupeře, ten si však rozehrávku pohlídal a kotouč dostal do bezpečí.
     
    56:03
    Česká sedmnáctka čelila další akci soupeře, ale dokázala tuto situaci ustát a hned na druhé straně kombinuje před brankou Mattiaem Ferrarim.
     
    57:15
    Janis Embacher zblízka natahoval hůl, aby tečoval pokus spoluhráče, ale to se mu nepovedlo. Jeho tým ztrácí kotouč a do akce jde Česko.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:15
    Nahození Tomáše Žižky z levé strany bylo spíše propagační a Mattia Ferrari neměl vůbec problém ukrýt puk do své lapačky.
     
    59:11
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo. Chybnou rozehrávku českého týmu vystihl KEVIN ZÜRCHER a hned nabral rychlost, dostal se do útočného pásma a z vrcholu pravého kruhu pak zakončil a puk prošel až za záda Adama Dybala – 5:3. Bez asistence.
    59:11 Kevin ZÜRCHER - 5:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Švýcaři nakonec porážejí českou sedmnáctku 5:3 a vítězí tak v prvním duelu ze tří. Českému týmu se na začátku třetí třetiny povedlo srovnat na 3:3. Švýcaři ale dokázali strhnout vedení na svou stranu a v závěru ho ještě pečetili dalším gólem. Další zápas oba celky čeká už zítra, kdy se ve stejné hale utkají podruhé. Češi mají svému soupeři co oplácet.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:06:39)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Wagner (Braillard), 25. Pauli (Zürcher, S. Meier), 40. Embacher (Zürcher, Pauli), 53. Lindemann, 60. Zürcher – 10. Šprynar (Štancl), 22. Dvořák (Židlický, Albrecht), 42. Albrecht (Židlický)


    Švýcarsko: Ferrari (Metzger) – Schneller, Niedermann (C), Palmisano, Hebeisen, Lekic, Wegmüller, Lichtensteiger, Müller – Zehnder, Embacher, Lindemann – Wagner, Froidevaux, Braillard – Diethelm, S. Meier, R. Meier – Pauli, Graf, Zürcher
    Česko: Dybal (Hrabal) – Husinecký, Matějíček, Badinka, Žižka, Port, Dvořák, Lučan – Štancl, Holčák, Šprynar – Albrecht, Vašíček, Židlický – Sláma, Felcman, Kuchta – Peš, Adámek, Coufal – Csabi

    Rozhodčí: Hürlimann, Fluri – Duarte, Stalder
    bahis siteleri