Mexiko – Dom. republika 0:1 (kon.) | USA – Izrael 8:1 (kon.)
konec
1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
Dominikánská republika
Dominikánská republika
0
0
0
0
1
0
0
0
0
 
1
6
0
Mexiko
Mexiko
0
0
0
0
0
0
0
0
 
0
4
0
Pátek 30.07.2021, 05:00Olympijské hry - muži • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (08:11:29)
     
    Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém nakonec byl k vidění pouze jeden run. Dominikánská republika byla nakonec šťastnějším mužstvem, nutno však podotknout, že Mexiko bylo přece o něco horším týmem. Hlavně na pálce nepůsobilo mnohdy ideálním dojmem. A také výtečná obranná práce Dominikánské republika vedla k logickému vyústění konečného skóre.
     
    Konec zápasu.
     

    Je konec. Castillo si dal vážně záležet na tomhle nadhozu, poslal ho nepříjemně do strike-zóny a Navarro tomuto počínání pouze přihlížel. Rozhodující strike-out je na světě.
     

    Důležitý nadhoz Castilla! Směřoval míček směrem dolů, nachytal na švestkách netrpělivého Espinosu a zapsal si na své konto strike-out.
     

    A Castillo začíná dobře! Gonzálezův odpal zamířil pouze mezi první a druhou metu, odtud si obrana Dominikánské republiky poradila a zaznamenala první aut.
     
    A jdeme do finále! Pátý nadhazovač Dominikánské republiky v akci. Díaze vystřídal closer pitcher Castillo. Podaří se Mexiku ještě stav utkání zvrátit?
     
    Začátek 9. směny.
     

    Díaz musel na pálku, tahle disciplína není jeho prioritou. On má na starosti hlavně nadhazování. Nakonec míček přece trefil, oblouček ale skončil v rukavici jednoho z protihráčů.
     

    trocha zmatků v obraně Mexika, nakonec ale nedaleký odpal J. Rodrígueze byl poměrně snadno zpacifikován.
     

    Cabrera se pokoušel odpálit kolem první mety, byl ovšem lehce vyautován.
     
    Mexiko na začátku provedlo několik změn v sestavě. Tou hlavní je každopádně jméno nového nadhazovače. Jeho předchůdce Salas odvedl dobrou práci, Duarte bude tím, kdo jde do hry.
     
    Dohrávka 8. směny.
     

    Díaz se pořádně hecoval poté, co míček po odpalu Menesese doplachtil do zadního pole do rukavice jednoho z jeho spoluhráčů. Mexiko ani v této směně skórovat nebude. Vztekle po svém počínání odhodil pálku Meneses.
     

    Elizalde odpálil do zadního pole, přesně tak to zamýšlel. Jenomže odpal prostě nebyl tak daleký, aby mohl Carodna metu krást a doběhnout domů. Stav na metách se tak nezměnil.
     

    I. Rodríguez si počínal tak, jak potřeboval. Sebeobětovací ulejvka posunula spoluhráče Cardonu ze druhé mety na třetí.
     

    A hned se ukazuje, jak může být Cardona jakožto pinch-runner platný. Po divokém nadhozu Díaze ukradl druhou metu.
     
    Mexiko ví, že může jít do tuhého. Proto na první metě nahrazuje Solise jako náhradní běžec Cardona.
     

    Působení nového nadhazovače Díaze nezačíná úplně nejlépe. Solis totiž po čtyřech ballech dostává metu zdarma.
     
    Díaz bude novým, už čtvrtým nadhazovačem Dominikánské republiky. Dosud se prostřídali na kopečku Sánchez, Rosso a Álvarez.
     
    Začátek 8. směny.
     

    Bonifacio se podařilo pálkou trefit míček, ten letěl do levého pole, Mexičané nicméně neměli problém tuhle akci ubránit. Dominikánská republika své působení na pálce v této směně poměrně brzy skončila.
     

    Pérez sice odpálil někam do míst k nadhazovači Salasovi, ten každopádně míček stačil přihodit na první metu.
     

    Salas už v předchozí směně ukázal, že jako náhradní pitcher si umí počínat moc dobře. A Valério od něj inkasoval strike-out.
     
    Dohrávka 7. směny.
     

    Álvarez čelil jako nadhazovač plnému stavu, nakonec ovšem zase ve spolupráci se spoluhráči ubránil možný atak Mexika. Guzmán perfektně i v běhu přihodil na metu číslo jedna.
     

    Mejia stál na třetí metě tam, kde stát měl. A byť se odpal Jonese Jr. mohl zdát dobrý, skončil nakonec v rukavici ostražitého soupeře.
     

    Navarro míček napálil do zadního pole, zase si ale defenzíva Dominikánské republiky počínala nadmíru dobře.
     
    Na kopečku je nyní znovu další nadhazovač Dominikánské republiky. Zápas začínal Sánchez, pro předchozí směnu ho nahradil Rosso a teď jde do hry Álvarez.
     
    Začátek 7. směny.
     

    První double-play tohoto utkání. Guzmánův odpal byl hodně nepovedený, ze druhé zavřené mety pak přišel na řadu včasný příhoz na první metu. Teď to zahráli Mexičané moc dobře. Bylo vidět, že tuhle situaci mají secvičenou skvěle.
     

    Mejia trpělivě čekal, dosáhl vlastně toho, čeho chtěl. A po čtyřech ballech se posunul zdarma na první metu.
     

    Bautista odpal poslal do země, a byť byl prudšího charakteru, stačil ho Navarro u třetí mety zlikvidovat a přihodit k metě číslo jedna.
     
    Dohrávka 6. směny.
     

    Tohle byly kritické chvilky pro Dominikánskou republiku! Rosso nepůsobil na kopečku jistým dojmem, ale polaři celkově v této směně odvedli super práci. Už už se chýlil míček po odpalu Espinosy k plotu, vyřídil se za míčkem Bonifacio, který ho těsně před bariérou lapil do rukavice.
     

    González byl na pálce trpělivý a udělal dobře. Získal metu zdarma. Rosso je pořád pod tlakem, další počínání pálkaře může být opravdu to klíčové vůbec.
     

    Rosso jako by nebyl úplně ve své kůži, vyrobil další wild-pitch. A tak se Meneses posunul bez větších obtíži díky krádeži na třetí metu.
     

    Tak tohle byla nádherná práce Bautisty. Vážně nádherná! Meneses odpálil moc dobře do levého pole, tam nevzdávající se Bautista sebral míček do ruky a přihodil ho táhlým, dlouhým obloukem prakticky přes tři čtvrtě hřiště až domů. A protože i catcher Valério byl perfektně připravený, I. Rodríguez, který se už pomalu a jistě radoval z runu, byl vyautován! Tuhle skutečnost potvrdilo následně i video. Wow, Bautista vážně zazářil. Ačkoli se úloha zdála být neřešitelná a nesplnitelná, on jí vyřešil a úspěšně splnil.
     

    Elizalde netrefil míček čistě. Ten pouze vyletěl vysoko do vzduchu a kolmicí dopadl do rukavice nachystaného catchera Valéria.
     

    Rosso jako by byl malinko nervózní. tenhle divoký nadhoz znamenal ukradení mety ze strany I. Rodrígueze. Už je zase o něco blíže domečku.
     

    Rosso jako nový nadhazovač nezačal nejlépe. A povolil single I. Rodríguezovi. Byť situace byla velmi těsná, video potvrdilo, že Mexičan zůstane na první metě.
     
    Do hry jde nový nadhazovač, a to Rosso. Dominikánská republika věří, že si povede stejně úspěšně jako jeho kolega Sánchez ve směnách minulých.
     
    Začátek 6. směny.
     

    Další bod Dominikánská republika na své konto nepřidá. Francisco si proti novému nadhazovači neporadil, promáchl v rozhodující chvíli a byl vystrikeautován.
     
    Dochází nakonec ke změně nadhazovače. Bylo vidět, že v některých momentech nepůsobí Stankiewicz úplně jistě. A tak se do hry dostává Salas.
     

    Stankiewicz je možná trochu pod dekou. neuspěl ani proti dalšímu pálkaři. J. Rodríguez zaznamenal jednometový odpal hitem do levého pole.
     

    A máme tu první změnu skóre! Cabrera zaznamenal single, číhající Valério seběhl ze třetí mety až domů. Zatím o něco lepší Dominikánská republika slaví asi zasloužené vedení.
     

    Bonifacio míček odpálil, ale pouze do rukavice nadhazovače Stankiewicze. Ten díky svému počínání a úspěšnému chytu zařídil aut číslo dva.
     

    Valério doběhl na třetí metu, to je pro Dominikánskou republiku to nejdůležitější. Akorát se musela smířit s faktem, že Pérez byl vyautován na první metě po svém odpalu.
     

    Velmi dobrý start Dominikánské republiky do této směny! Valério se postaral o double, obsadil tak druhou metu a dostal Mexiko pod tlak. Už jednou takové podobné situaci Stankiewicz čelil. Uvidíme, jak si povede nyní.
     
    Dohrávka 5. směny.
     

    Ani Solis se nezapsal do statistik nejlepším možným způsobem v rámci pálení. Out inkasoval po trefení míčku na první metě.
     

    Peňa odpálil do zadního pole, nicméně obrana Dominikánské republiky včas zasáhla. Bonifacio chytil míček ze vzduchu do rukavice. Odpal přitom už už směřoval k plotu.
     

    Jones Jr. pálil směrem ke třetí metě, svou rukavici ale perfektně nastavil Mejia.
     
    Začátek 5. směny.
     

    Guzmán dopadl stejně jako jeho kolega před pár okamžiky. Inkasoval strike-out. Stankiewicz mohl být se svým vystoupením jakožto nadhazovač velmi spokojený.
     

    Stankiewicz odvádí na kopečku v rámci této směny zatím opravdu dobrou práci. Stěží si hráči Dominikánské republika na pálce škrtnout. Podobně jako Mejia, jehož resumé zní strike-out.
     

    Bautista byl vyautován v levém poli. Dominikánská republika si další hit na své konto nepřipsala.
     
    Dohrávka 4. směny.
     

    Odpal Navarra nebyl dobrý. Míček mu byl chycen ze vzduchu. Začátek čtvrté směny zkrátka změnu skóre nepřinesl.
     

    Situace na metách se nezměnila, přestože Espinosa zaznamenal single. González totiž byl nakonec vyautován při snaze doběhnout na metu číslo dva.
     

    González dobře odpálil, rozhodně se nemusí za svůj výkon na pálce stydět. Single ho dostal do hry, obsazena je tedy první meta.
     

    Menesesův odpal byl chycen ze vzduchu. Dominikánská republika zaznamenala první aut.
     
    Tak otřesený Nuňéz nakonec evidentně nemohl pokračovat ve hře. Na pozici u druhé mety ho tak nahradil Pérez.
     
    Začátek 4. směny.
     

    Francisco nakonec skórem směrem kupředu nepohnul. Příhoz ze druhé mety na první ukončil nejen jeho působení, ale celého mexického týmu v rámci této směny.
     

    k vidění byl vůbec první double tohoto utkání! J. Rodríguez je aktuálně ve skórovací pozici. Uvidíme, jak si bude Mexičan. Především ale jeho kolegové na pálce.
     

    Cabrera se sice trefil do míčku, aut na první metě ho ale neminul. Také Mexičané brání tuhle směnu zatím slušně.
     

    Bonifacio šel podruhé v utkání na půlku, ale neuspěl. Jeho odpal chytil jeden z Mexičanů do svého načiní na ruce.
     
    Dohrávka 3. směny.
     

    Elizalde byl vyautován ze vzduchu, ani tenhle odpal se nezapíše mezi úspěšné. Dominikánská republika se i potřetí ubránila.
     
    Tak nakonec nebyla nosítka potřeba. Ale ošetření bylo poměrně dlouhé. Zatím by oba hráči měli zůstat na hrací ploše. Za chvilku se bude ve hře pokračovat.
     
    Na hrací plochu musejí nosítka. Oběma otřeseným hráčům Nuňézovi a J. Rodríguezovi se nechce vůbec zvedat ze země.
     

    Tak tohle byl hodně nepříjemný moment. To je tak, když se hoši špatně domluví. Dodejme fakta, I. Rodríguez byl vyautován ze vzduchu poté, co míček poslal do pravého pole. Tam se každopádně pořádně nepříjemně srazili hned dva spoluhráči, J. Rodríguez a Nuňéz. Oba zkrátka přibíhali k míčku stejně, jako by o sobě vůbec nevěděli. A náraz to byl vážně hodně tvrdý.
     

    Máme tu první hit Mexika v rámci tohoto souboje. Solis se potkal s míčkem svou pálkou a přes druhou metu ho poslal do volného prostoru po zemi. Získal tak single.
     

    Mexičanům se zatím na pálce opravdu nedaří, Sánchez navíc na kopečku působí velmi dobře. Peňa odpálil do výšky, míček pak dopadl do rukavic jednoho z hráčů Dominikánské republiky.
     
    Začátek 3. směny.
     

    Velmi nepříjemné chvilky nakonec Stankiewicz ustál. Odpal Nuňéze nebyl dostatečně razantní, ani přesný, a tak byl snadno vyautován na první metě. Velká škoda pro Dominikánskou republiku, při nula autech totiž držela první dvě mety.
     

    Dlouho byl na pálce Valério. Ale své spoluhráče nepotěšil. Jeho vysoká svíce padala jen do foul-zóny, tam přišel na řadu poměrně snadný fly-out.
     

    Guzmán si určitě představoval lepší pobyt na pálce. Stankiewicz zatím těžké situaci s dvěma obsazenými metami při nula autech ustál. A sokovi zasadil strike-out.
     

    Tak tohle už vypadá velmi zajímavě pro Dominikánskou republiku. Mejia totiž na poslední chvíli zaskočil soupeře svou ulejvkou, mexická obrana nezareagovala nejlépe, a tak úspěšně obsadil metu číslo jedna.
     

    Poslední nadhoz Stankiewicze letěl až příliš nízko. Vyrobil čtvrtý ball, Bautista tak získal metu zdarma.
     
    Dohrávka 2. směny.
     

    Ani Jones Jr. neudělal žádnou díru do světa se svým odpalem. Spojka Guzmán přihodila na první metu, byl z toho aut číslo tři.
     

    Navarrovi se podařilo odpálit, obrana Dominikánské republiky si ale poradila. Mexičan byl out při snaze doběhnout na první metu.
     

    Espinosa mohl jen smutně odejít ze scény. Sánchez vedl svůj nadhoz parádně na hranu strike-zóny, Mexičan se rozhodl nepálit. A udělal špatně.
     
    Začátek 2. směny.
     

    Druhý strike-out pro Stankiewicze. Francisco čelil krásnému padajícímu nadhozu, do míčku se trefit nedokázal. A tak tahle směna definitivně končí.
     

    J. Rodríguez je prvním hráčem Dominikánské republiky, který si zapsal úspěšný hit. A posunul se na první metu.
     

    Cabrerovi se sice podařilo opřít do míčku, byl z toho ovšem nakonec fly-out. Dominikánská republika má na svém kontě už dva outy.
     

    Bonifacio se jako první představil na pálce. Jenže v rozhodující okamžik promáchl, a byl tedy strike-out.
     
    Dohrávka 1. směny.
     

    González sice odpálil, nicméně míček mu byl chycen ze vzduchu do rukavice. Dominikánská republika zajistila třetí out pro ukončení první poloviny této směny.
     
    Hráči se nakonec po krátké chvilce vracejí zpátky do akce.
     
    Utkání je přerušeno, ostatně kvůli dešti se neuskutečňují i jiné venkovní sporty v Tokiu. Uvidíme, na jak dlouho bude nevynucená přestávka trvat.
     

    Meneses odpálil přes druhou, nicméně obrana Dominikánská republiky dobře zareagovala. A ačkoli Elizalde doběhl na druhou metu, příhoz na poslední chvíli na první metu dostal ze hry právě Menesese.
     

    Elizalde trpělivě čekal, neunáhli se. A nakonec se dočkal mety zdarma poté, co Sánchez vyrobil čtyři bally.
     

    Jako první přišel na půlku I. Rodríguez, který vyautován na první metě. Nadhazovač Sánchez prožil slušný start do tohoto utkání.
     
    Utkání právě začalo.
     
    Sestavy:

    Mexiko:
    74 I. Rodríguez – SS
    5 Elizalde – RF
    32 Meneses – LF
    23 González – DH
    18 Espinosa – 3B
    24 Navarro – 1B
    27 Jones Jr. – CF
    19 Peňa – 2B
    44 Solis – C

    36 Stankiewicz – P

    Dominikánská republika:
    64 Bonifacio – CF
    14 Cabrera – DH
    18 J. Rodríguez – RF
    34 Francisco – 1B
    19 Bautista – LF
    6 Mejia – 3B
    10 Guzmán – SS
    7 Valério – C
    2 Nuňéz – 2B

    38 Sánchez – P

    Rozhodčí: HP – Niebla (CUB), Winters (USA) – 1B, Mendoza (NCA) – 2B, Thomas (AUS) – 3B
     
    Oba celky se od roku 2011 střetly hned ve čtyřech případech a pokaždé uspělo Mexiko. I v tomto zápase je považováno za mírného favorita. Vstup do turnaje přitom bude zajisté nesmírně důležitý, ostatně Dominikánské republice se výsledkově nepovedl, a tak bude usilovat o co nejrychlejší nápravu.
     
    Mexiko tímto zápasem vstoupí do děni baseballového turnaje, Dominkánská republika bude hrát již podruhé na těchto Hrách. A v úvodním zápase se jí nevedlo úplně podle představ, padla o jeden run s Japonskem. I proto bude mít tahle zemička ze střední Ameriky velkou motivaci uspět proti svému kontinentálnímu rivalovi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 05:00.

    Patrik Sandev

    Mexiko:
    74 I. Rodríguez – SS
    5 Elizalde – RF
    32 Meneses – LF
    23 González – DH
    18 Espinosa – 3B
    24 Navarro – 1B
    27 Jones Jr. – CF
    19 Peňa – 2B
    44 Solis – C

    36 Stankiewicz – P

    Dominikánská republika:
    64 Bonifacio – CF
    14 Cabrera – DH
    18 J. Rodríguez – RF
    34 Francisco – 1B
    19 Bautista – LF
    6 Mejia – 3B
    10 Guzmán – SS
    7 Valério – C
    2 Nuňéz – 2B

    38 Sánchez – P

    Rozhodčí: HP – Niebla (CUB), Winters (USA) – 1B, Mendoza (NCA) – 2B, Thomas (AUS) – 3B
    bahis siteleri