Francie – Česko 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Česko 4:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
4:3 (3:1, 1:2)
Česko
Pátek 30.07.2021, 18:40 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U18
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše. Užívejte zbytek dne a zítra se budu opět ze Švýcarska těšit na počtenou! (19:54:48)
     
    Střely na branku 35:14, skóre 3:4. Pro českou juniorku je to velmi hořká porážka, která navíc rozhoduje o tom, že Češi to už nemají ve svých rukách. Po stránce bojovnosti nelze českým hráčům nic vyčíst. Zápas odmakali, dojeli však na produktivitu, kterou oproti Švýcarům neměli tak dobrou. Když už to vypadalo, že by mohli Češi zatlačit soupeře pořádně hluboko, tak dostali branku v 37. minutě od Fabia Baie. A i přesto, že dvě a půl minuty před koncem skóroval Marek Zapletal. V závěru už to bylo opravdu na jednu branku, srovnání ale nepřišlo a junioři musí doufat v pomoc Švýcarů, přičemž sami musí porazit Slovensko za tři.
     
    Konec zápasu.
     
    39:46
    Švýcaři tohle zvládnou. Vyhazují puk přes všechny čáry a Česku už nezbývá žádný čas na to, aby s tím mohlo cokoliv udělat...
     
    39:37
    23 sekund do konce, Plos po vyhraném buly obstaral střelu, která byla opětovně sražena do ochranné sítě. Atmosféra v hale je parádní a drama vrcholí!
     
    39:12
    Stále je to bez střely na branku, Češi se snažili vykombinovat to do ideální pozice, Žmola jenom nastřelil hokejku Petera, od níž se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    38:52
    Tohle je tlak! Češi hrají powerplay a zahájí ji vhazováním v útočném pásmu, k čemuž dopomohla Žmolova střela.
     
    37:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tahle zábava ještě nekončí! Češi pokračovali i po inkasovaném gólu v tlaku a finální přihrávku obstaral Malínek. Kotouč si zpracoval jako první MAREK ZAPLETAL a bez problémů překonal ležícího Grütera – 4:3! Asistence: Vojtěch Malínek.
     
    36:43
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři nejenže pravděpodobně urvou dnešní zápas, ale také zpečetí postup! Po rychlém výpadu sice Kundrík dobře zasáhl do přihrávky Petera, nedokázal jí ale ztlumit a FABIO BAI poprvé trefil výstroj, z dorážky pak zametl puk nad rameno Kundríka – 4:2! Asistence: Yanick Peter
     
    35:49
    Malínek si narazil od Plose a střílel zblízka, Grüter opět podržel a směřuje za oceněním muže zápasu na švýcarské straně.
     
    35:44
    Koblížkova sražená střela do ochranné sítě znamená přerušení hry a čtyři minuty 16 sekund před koncem si bere trenér Suhrada oddechový čas!
     
    35:03
    Švýcaři řeší situace nejjednodušším možným způsobem: mám kotouč, vyhazuji až za branku Kundríka. Čas se Čechům na srovnání povážlivě krátí.
     
    34:12
    Dunda se dostal do další pozice na střelbu, tentokrát zprava zkoušel zakončit na vzdálenější tyč. Grüter však zasáhl lapačkou a nechává pokračovat hru dále, necítí nutnost přerušit.
     
    33:38
    Koblížek nešetří vůbec nikoho. Opět šel do tvrdého souboje u mantinelu, rozhodčí tentokrát nevylučovali a pouze přerušili hru. Hrozba dvouminutového trestu je však velká.
     
    32:35
    Malínek dostal do jízdy na levém křídle parádní pas a Grüter šel do zákroku doslova po hlavě. Nakonec to slavilo úspěch a je z toho další skvělý zásah švýcarského gólmana!
     
    31:59
    Sražený kotouč v ochranné síti je předmětem debaty, neboť je potřeba zjistit, kdo poslední tečoval. A protože to vypadá na Švýcarsko, tak se bude vhazovat v jeho pásmu.
     
    31:25
    Tlak rázně ukončil Žmola, který po zisku kotouče nečekal vůbec na nic a napálil jej přes všechny čáry až za kasu Grüntera.
     
    30:34
    Čechy teď zachránila tyč poté, co Hinder zůstal nekrytý a prověřil pevnost konstrukce z vrcholku kruhů! Švýcarsku zbývá zhruba 40 sekund přesilovky.
     
    29:27
    Koblížek se s tím u mantinelu nepáral a Eichenbergera narval natvrdo na mantinel. Zatímco v hokeji by tohle prošlo, v inlajnu je to bráno jako naražení zezadu a jsou z toho dvě minuty.
     
    29:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec se Češi dočkali a je to důležitá branka! Švýcarská obrana už měla notně dřevěné nohy a nestíhala pokrýt veškeré rychlé přihrávky napříč pásmem. Po zakončení Macase se kotouč válel v brankovišti, nejrychleji jej našel JAKUB ŽMOLA, který jej dostal mimo dosah ramene Grütera – 3:2! Bez asistence.
     
    27:52
    Žmola se snadno dostal za branku a hledal Holbu, který v pádu ještě stihl poslat kotouč na branku, švýcarský gólman ale i 26. střelu juniorů bez potíží vytěsnil.
     
    26:52
    Švýcarskou obranu rozebral jeden přesný pas podél prken a Plos rázem sám před brankářem tlačil puk na teploměr, Grüter sice neměl puk pod kontrolou, vypadl mu však vedle tyče a odšoural se pryč!
     
    26:03
    Plos se rozhodl místo přihrávky táhnout celou akci sám a dostal se až na levý kruh. Do následného zakončení mu však padl Hinder a připsal si tak úspěšný blok.
     
    24:43
    Dunda přečetl záměr švýcarského protihráče a puk mu u branky odebral, načež okamžitě pouštěl pod sebe na Malínka. Tomu však střela nesedla dle představ a Grüter má další snadný zákrok.
     
    24:12
    Hamrla jako poslední hráč s kličkou neuspěl a vracel se dozadu v situaci 2 na 2, kterou ale dokázal zblokovat do ochranné sítě nad brankou. Vhazuje se na levém kruhu.
     
    23:12
    Švýcarsko perné chvíle před svojí brankou ubránilo, dokázalo opětovně vyhodit a je jasné, že tohle oslabení taktéž zvládne. Čechům naopak utekly dvě minuty.
     
    22:30
    Plos střílel opět z osy ledové plochy, přičemž Grüter vůbec nic neviděl a měl tak velké štěstí, když jej kapitán repre trefil. Na to konto Švýcaři vyhazují.
     
    21:55
    Češi kombinaci do konce nedotáhli, Schriber v obraně dobře vystínoval přihrávku a vyhodil na druhou stranu plochy.
     
    21:19
    Švýcarský kapitán Sopa jde podruhé v zápase na trestnou. Při snaze chytit Malínka transformoval svojí hokejku do sekery a za sekání jde také na dvě minuty pryč.
     
    20:17
    Zdeněk po přihrávce od Plose na nic nečekal a střílel z nadějné pozice, dobře postavený Meyer ale proti němu vystoupil a zablokoval tento pokus.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Ani 20 střel na poločasové vedení nestačí. Ba co více, Švýcaři z poloviční porce dali rovnou tři branky a díky skvělé produktivitě mají cestu za postupem rozjetou parádně. Češi dokázali reagovat jenom na první branku Petera zásluhou Lukáše Plose, další dvě branky padly po využití individuálních chyb české obrany. Pokud chtějí junioři urvat postup stůj co stůj, musí ve druhém poločase dát nejméně dvě branky.

    Střely na branku: 20 – 10
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:23
    Jsme již v poslední minutě první třetiny a Češi spalují další šanci! Malínek při špatném dostřídání Švýcarů zůstal před kasou zcela osamocen, přihrávka však byla delší a chyběl mu půlkrok na to, aby mohl jít do zakončení.
     
    18:13
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Z osmé střely dávají Švýcaři třetí branku a situace je pro Česko kritická! Kotouč opětovně propadl k brankovišti, kde se jej okamžitě zmocnil Pennisi a přihrál na hranici území brankáře pro LEANDRA HINDERA, jehož zakončení do protipohybu Kundríka mělo úspěch – 3:1! Asistence: Leandro Pennisi.
     
    17:46
    Villigerovu jedovku z mezikruží lapil Kundrík a ihned poté došlo k přerušení hry. Jak byl domácí hráč rozjetý, tak s sebou vzal brankáře a Holbu, navíc branku posunuli o několik metrů k mantinelu.
     
    16:45
    Kundrík připsal zákrok a vyrazil kotouč do míst, kde se nacházel Eichenberger. Kotouč mu však šel na dlouhou hůl a střela nepřišla tak rychle, jak by si fanoušci přáli.
     
    15:33
    Češi tlačí hru dopředu a často jezdí dopředu. Vznikají tak z toho velké šance, koncovka ale nároďák trápí. Teď to demonstroval Plos, který obstaral snad sedmou střelu, ale rozezvučel jenom tyčku branky Grütera!
     
    14:30
    Před nástupem Zapletala na led jeli Češi podruhé 2 na 1! Opět táhl brejk Malínek, který tentokrát měl po svém boku Holbu. Jenže ten trefil jenom střed branky, kde se zrovna přesouval Grüter!
     
    14:13
    Hamrla po vybojování kotouče při zakládání švýcarského útoku vypadal, že by mohl jet s Malínkem do situace 2 na 1, ale přišel pád a celá akce dopadla neslavně.
     
    13:08
    Právě v oslabení měli Češi největší šanci zápasu! Malínek ujel s Plosem do situace 2 na 1 a prvně jmenovaný předkládal kotouč v nejlepší možný moment. Plosovi to však na hokejku nesedlo tak, jak by si přál a puk zamířil jenom na zadní mantinel!
     
    12:50
    Vyloučení v týmu Česko (Zapletal – 2 min, nedovolené bránění).
     
    12:19
    Češi jsou střelecky jednoznačně aktivnější. Na branku Švýcarska totiž vyslali už 15 střel, zatímco Švýcaři dvě. Ale vedou 2:1...
     
    11:04
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Přestože to vypadalo nadějně v kontru Plose se Žmolou, nakonec to jsou Švýcaři, kteří dávají druhou branku! Do kontrbrejku vyjel YANICK PETER s Larsem Widmerem. Ačkoliv první střelu Kundrík lapil, odražený puk měl jako první Peter a napodruhé už byl úspěšný – 2:1! Bez asistence.
     
    10:08
    Plos pár sekund před koncem vyloučení otestoval tvrdost hole, která jeho šlupku vydržela bez připomínek. Také byla razance střely slyšet na zadním plexiskle.
     
    09:30
    Šrouby se utahovaly více a více, až Plos poslal kotouč na branku z osy hřiště. Těsně před ním se ale zjevil Peter a hokejkou srazil pokus do ochranné sítě.
     
    09:04
    Minutu trvající nápor na švýcarskou trojici ukončil švihem z vrcholku kruhů Hamrla, Grüter proti střele nastavil lapačku a pohodlně sebral.
     
    08:17
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Sopa – 2 min, sekání).
     
    07:09
    Abazaj se probíjel středem a už to vypadalo, že dotáhne celou akci do střeleckého konce, v tu nejklíčovější chvíli ale zakopl o čáru a bylo po nadějích.
     
    06:39
    Žmola nasadil do jízdy po levé straně a na útočné půlce plynule přejel křížem na protější. Puk už ale nestihl včas odevzdat a po ztrátě mají právo jít dopředu opět Češi.
     
    05:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Branka sice moc krásy nepobrala, ale platí! LUKÁŠ PLOS využil práce Macase a dostal kotouč na levý kruh, odkud se rozhodl pro střelu. Grüter sice vypadal, že bude bez potíží přeruší, ale to byla chybná úvaha. Puk mu kuriózně propadl pod betonem těsně za brankovou čáru – 1:1! Asistence: Matyáš Macas.
     
    04:48
    Po dobré práci Žmoly, který na pravé straně umotal dva hráče, následovala přihrávka na Plose pohybujícího se na levém křídle. Plos tak mohl zakončovat v přečíslení do odkryté klece, jenže Grüter se včas přesunul!
     
    04:25
    Koblížek rozjížděl další akci v útoku, kterou dokonce i sám zakončil. Grütera tím ale nepřekvapil a následuje přerušení hry. Česko vůbec nepředvádí optimální výkon, a tak bere kouč Suhrada oddechový čas, aby hráče probral.
     
    03:42
    Příliš pasivní Švýcaři za vlastní brankou byli zastaveni a nařízeno bylo buly po pravici Grütera. Češi jej však prohráli a na tahu jsou domácí.
     
    03:19
    Plos zavezl podél mantinelu puk až za branku, odkud vracel zpátky na levý kruh pro Malínka. Jeho zakončení na bližší tyč však nevyšlo, Grüter bez problémů lapil.
     
    02:24
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Jako první skórují v tomto souboji Švýcaři! Widmer našel krásně napříč celým hřištěm zcela volného Baie před brankou, který tam byl v tandemu s YANICKEM PETEREM. Peter pak dostal snadnou přihrávku a doklepl za záda Kundríka – 1:0! Asistence: Fabio Bai.
     
    01:35
    Po pravém křídle vyjel Holba a zezadu jej stíhal Eichenberger, který jej i seslal k zemi. Ačkoliv Češi chtěli vyloučení, hra pokračuje dále bez přerušení.
     
    00:52
    V první minutě se do toho Češi opřeli a sevřeli Švýcary v pásmu, leč bez gólového efektu. A opřela se do toho i U16 na tribuně, která vytvořila kotel na podporu týmu v důležitém zápase.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Grüter (Knuchel) – Hinder, Sopa, Pennisi, Meyer, Eichenberger, Schriber, Guntlin, Bai, Niederberguer, Peter, Widmer, Villiger

    Česko: Kundrík (Lequin) – Buršík, Zdeněk, Macas, Abazaj, Kuchař, Zapletal, Malínek, Holba, Plos, Dunda, Žmola, Koblížek, Hamrla.
     
    Krásný, i když deštivý podvečer z Effretikonu! Poslední zápas s českou účastí je druhý den na programu od 18:40. A junioři budou hrát velice důležitý zápas, který je prakticky o postup. Se Švýcarskem jsou totiž bodově naprosto nastejno a případný bodový polštář by dal jednomu z týmů velkou šanci na postup. Nečeká je však vůbec nic lehkého, pro Švýcary hraje atmosféra, kterou domácí fanoušci vytvořit umí.

    Zápas začíná v 18:40, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:10.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Peter (Bai), 12. Peter, 19. Hinder (Pennisi), 37. Bai (Peter) – 6. Plos (Macas), 30. Žmola, 38. Zapletal (Malínek)


    Švýcarsko: Grüter (Knuchel) – Hinder, Sopa, Pennisi, Meyer, Eichenberger, Schriber, Guntlin, Bai, Niederberguer, Peter, Widmer, Villiger
    Česko: Kundrík (Lequin) – Buršík, Zdeněk, Macas, Abazaj, Kuchař, Zapletal, Malínek, Holba, Plos, Dunda, Žmola, Koblížek, Hamrla

    Rozhodčí: Basso (ITA), Bessonová (SUI)
    bahis siteleri