Černá Hora – Kazachstán 19:12 (kon.) | Austrálie – Španělsko 5:16 (kon.)
USA – Maďarsko 8:11 (kon.) | Chorvatsko – Srbsko 14:12 (kon.)
Itálie – Japonsko 16:8 (kon.) | Jihoafrická republika – Řecko 5:28 (kon.)
konec
Austrálie – Španělsko

5:16

(2:4, 1:4, 2:5, 0:3)

Sobota 31.07.2021, 04:30Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (05:39:50)
     
    Španělští vodní pólaří potvrdili proti Austrálii roli velkého favorita, soupeře porazili výrazným výsledkem 16:5. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova od začátku vykazovalo vyšší kvalitu, což se projevovalo i na skóre, které narůstalo víc a víc. Španělsko si rovnoměrně rozložilo branky do jednoho i druhého poločasu, v obou vstřelili po osmi kouscích. Australané sice drželi balón podobně dlouhou dobu jako soupeř, nicméně jejich efektivita byla žalostná.

    Španělsko vyhrálo i čtvrtý skupinový zápas a v případě alespoň remízy s Chorvatskem má jistotu postupu z prvního místa. K tomu mu může pomoci i Srbsko za předpokladu, že v dnešním zápase Chorvaty porazí a neumožní jim tak se dotáhnout na Španěly. Na postup ještě stále může pomýšlet i Austrálie, ale proto potřebuje porazit Kazachstán a doufat, že Chorvati nezvládnou jak zápas se Srbskem, tak i se Španělskem.
     
    Konec zápasu.
     
    31:45
    Utkání se dohrává na polovině Španělska. López pravou rukou zastavil střelu Howdena a ve svém držení nejspíše ponechá míč až do závěrečného klaksonu.
     
    31:07
    I přes obránce zvládl vyprodukovat nebezpečné zakončení Blai Mallarach. Hrysanthos zareagoval a vystrčil levou ruku, míč odrazil do pravé tyče.
     
    30:46
    Na druhé straně zapisuje López už třináctý úspěšný zákrok. S ránou Cambpella neměl moc starostí, míč letěl přímo do středu brány.
     
    30:17
    Znovu hrála prim brankové konstrukce a zase ve prospěch Australanů. Jen centimetry chyběly k úspěšnému zásahu Perronemu.
     
    29:51
    Fernández mohl střílet, ale netroufl si a ještě nahrál na střed Sanahujovi. Tomu nebylo přáno, tvrdou střelu zastavila levá část brankové konstrukce.
     
    29:33
    Hodně nepovedená střela v podání Blakea Edwardse. Míč mu v poslední chvíli mírně vyklouzl z ruky, proto míč poslal vysoko nad.
     
    28:50
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    To bylo rychlé. ALVARO GRANADOS nemá dost a přidává druhý gól v krátkém časovém sledu, nyní pro změnu křižnou střelou z levé strany – 5:16.
     
    28:27
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Střeleckou španělskou mlčenlivost přerušil po čtyřech minutách ALVARO GRANADOS. Pravačkou vyslal balón nechytatelným způsobem do pravé šibenice – 5:15.
     
    27:44
    Pravým ukazováčkem Hrysanthos vyrazil střelu Mallaracha, jež padala do brány, ale právě díky zásahu gólmana skončila na břevně.
     
    27:17
    Španělé v poslední čtvrtině mírně polevili, což znamená více práce pro Lópeze. Tomu to nedělá žádné problémy, tentokráte zasáhl proti Roachovi.
     
    26:59
    Skvělý López. Včas zaregistroval svižný projektil z pravačky Lachlana Edwardse, balón levou pěstí odpálil daleko do zámezí.
     
    26:20
    Campbell dostal spoluhráče Youngera do hodně těžké pozice, australský kapitán se totiž nacházel v obležení tří protihráčů. Podle čekávání míč ztratil.
     
    25:46
    Hodně odvážným projektilem o vodu se prezentoval Blai Mallarach. Míč vystřelil tradičně z levačky, hrací předmět vyletěl vysoko nad bránu.
     
    25:19
    Z velkého úhlu neměl Blake Edwards žádnou šanci překvapit Lópeze. Gólman se včas přesunul k tyči a střelu vyrazil.
     
    24:36
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Hattrick završil FELIPE PERRONE. Využil clony před brankářem a volným prostorem hodil balón k levé tyči – 5:14.
     
    24:15
    Poslední osmiminutovka je v plném proudu. O vítězi již není pochyb, Španělsko si osmigólové vedení pohlídá a ve skupině si pojistí první místo.
     
    24:01
    Čtvrtá čtvrtina začala.
     
    24:00
    Konec třetí čtvrtiny.
     
    23:42
    Španělsko právě vstřelilo branku!¨

    Brankovou konstrukci málem přelomil MARTIN FAMERA. Dělová rána narazila od břevna do tyče a nakonec do brány – 5:13.
     
    23:11
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Ohromně chytré zakončení zvolil ALBERTO MUNARRIZ. Naznačil přihrávku, aby nakonec lobem přehodil marně se natahujícího brankáře – 5:12.
     
    22:45
    Následnou akci sehrálo Španělsko výrazně rychleji. Tahull naznačil střelu a nahrál na střed Perronemu, jeho tvrdou střelu Hrysanthos vyhlavičkoval.
     
    22:20
    Španělská kombinace neměla chybu, ale pro úspěšné dokončení útoku je potřebné i zakončení nepřišlo. Tedy přišlo, ovšem až po klaksonu.
     
    21:36
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Přichází snížení na rozdíl sedmi branek. BLAKE EDWARDS napřáhl z levé strany ke křižnému pokusu, jenž i s notnou dávkou štěstí skončil v bráně – 5:11.
     
    21:20
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Blesková odpověď. ROGER TAHULL v těžké pozici zvládl vymyslet chytře provedené zakončení přes obránce, Hrysanthos spatřil hrací předmět až v síti – 4:11.
     
    20:47
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Australané snižují v přesilové hře. López schovává hlavu do dlaních, protože střelu AARONA YOUNGERA měl na ruce, ale odrazil ji pouze do tyče a míč skončil v bráně – 4:10.
     
    20:19
    Nicméně protestováním nic nezmění, musí se nadále soustředit na svůj výkon. A to i přesto, že o porážce jeho mužstva je jasno.
     
    19:55
    Australan Blake Edwards byl po faulu vystřídán a na střídačce se pořádně zlobí. Zřejmě neměl pocit, že by fauloval.
     
    19:14
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    ALVARO GRANADOS a druhá úspěšná penalta v krátkém časovém sledu. Hrysanthos dal znovu příliš brzy najevo, kam se pohne, čehož konkurent dokonale využil 3:10.
     
    18:57
    López v rámci třetí čtvrtiny stále drží čisté konto. Nyní sice nedosáhl na projektil Roache, ale nemusel smutnit, balón proletěl nad bránou.
     
    18:30
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Také druhou penaltu v utkání zvládlo Španělsko proměnit. Tentokráte střílel ALVARO GRANADOS, i on zkušeně do protipohybu gólmana – 3:9.
     
    17:55
    Také Španělé teď váhali do poslední chvíle. Nakonec chtěl Sanahuja najít pasem napříč bazénem Perroneho, nicméně našel pouze Campbella.
     
    17:22
    Australana zatím sráží velká doba vymyšlení útoku. Ne poprvé se stalo, že by jim klakson oznámil konec útoku, na nějž mají rovnou půl minutu.
     
    16:55
    Zákrok má na kontě i López. Měl ovšem o poznání jednoduchou práci, protože Younger střílel z velké dálky, navíc ne příliš razantně.
     
    16:28
    Blai Mallarach opět otestoval tvrdost své levačky. Velkou pochvalu ovšem zaslouží Hrysanthos, jenž se dělovky nezalekl a balón vyrazil.
     
    16:01
    Třetí čtvrtina začala.
     
    16:00
    Konec druhé čtvrtiny.
     
    15:45
    V závěrečných vteřinách druhé čtvrtiny si Španělsko ještě jednou vyzkoušelo přesilovou hru, střelu Mallaracha vyrazil Hrysanthos.
     
    15:00
    Zakončení z velké dálky nemohlo Lópeze zaskočit, zvlášť když letělo přímo do něj. Tahle rána se Roachovi nepovedla.
     
    14:43
    Ke snížení chyběl kousek. Younger chytře hledal Blakea Edwardse, ovšem obrovskou pochvalu zaslouží Munarriz, jenž se vrátil a ve výskoku pas zastavil.
     
    14:21
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Nejprve měl Hrysanthos velké štěstí, neboť jej zachránila branková konstrukce. Akce však pokračovala a BLAI MALLARACH splnil kýžený úkol, vstřelil gól – 3:8.
     
    13:30
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Zakončení o vodu jsou velmi nebezpečná. To potvrdil i AIDAN ROACH, jehož zakončení skončilo za zády bezmocného Lópeze – 3:7.
     
    13:07
    Souboj kousek od španělské branky vyřešil rozhodčí napomenutím Tahulla i Edwardse. Oba vodní pólaři vypadají, že se zklidnili.
     
    12:56
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Mužstvo z Evropy míří za udržením stoprocentní bilance. MARTIN FAMERA vypálil z pravé strany o vodu, brankář neodhadl dobře odskok míče – 2:7.
     
    12:20
    Hrysanthos se nechtěl nechat zahanbit a také on vystřihl zákrok z kategorie velmi dobrých. Konečky prstů na levé ruce vyškrábl ránu Perroneho.
     
    11:44
    Čtvrtý úspěšný zákrok pro Lópeze v utkání. Očekával, že Younger bude zakončovat křížem a včas proti jeho projektilu vystrčil pravou ruku.
     
    11:17
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Španělsko začíná nebezpečně navyšovat náskok. Rychlou kombinaci završil ROGER TAHULL, který neměl problém poslat hrací předmět za záda Hrysanthose – 2:6.
     
    10:45
    Vodní pólaři z Oceánie bojují, ale proti pevné defenzivě soupeře není jednoduché se prosadit. Třicet vteřin na zakončení v tomto případě nebylo dost.
     
    10:20
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    FELIPE PERRONE dává druhý gól v utkání. Naplaval si za posledního obránce, těžkou nahrávku zpracoval bez problémů a tváří v tvář brankáři zamířil nechytatelně k pravé tyči – 2:5.
     
    09:30
    Úvod druhé čtvrtiny nabízí velké množství nepřesností na obou stranách. Tu poslední nyní předvedl kapitán Younger, balón poslal mimo dosah Putta.
     
    09:19
    Nahrávka před branku a nedovolený zákrok Roache, neposouzen však jako tak vážný, aby muselo dojít k vyloučení.
     
    08:58
    Neuspěli ani Australané. Blake Edwards sice viděl Tomaševice, ale tomu se dnes zatím nedaří, další mizerné zpracování.
     
    08:21
    Stejně jako v prvním osmiminutovce zvítězili v úvodním souboji o míč Španělé. Nebylo jim to ovšem nic platné, protože neskórovali.
     
    08:01
    Druhá čtvrtina začala.
     
    08:00
    Konec první čtvrtiny.
     
    07:55
    Poslední španělskou možnost zhatil Bustos. V předbrankovém prostoru si tvořil prostor, jenže si počínal nedovoleným způsobem.
     
    07:14
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Australané po zásluze snižují. Pohlednou kombinaci završil BLAKE EDWARDS křižnou střelou z levé strany ideálně do horního rohu – 2:4.
     
    06:38
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    První penaltu zápasu házel španělský reprezentant FELIPE PERRONE. Doposud vstřelil na turnaji jediný gól, nyní druhý. Míč poslal brankáři do protipohybu – 1:4.
     
    06:17
    Campbell musel střílet, protože čas pro útok se chýlil ke konci. Rána z úhlu nebyla vůbec špatné, k australské smůle proletěla na břevnem.
     
    05:55
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Parádní bombu vystřelil ze své levačky BLAI MALLARACH. Gólman Hrysanthos si na střelu do levé šibenice stáhl, ale vyrazit ji nedokázal – 1:3.
     
    05:23
    První přesilovku v utkání nevyužila Austrálie. Tomaševic si zařval a do dobré pozice mu byl adresován balón, nicméně zpracování pokulhávalo.
     
    04:50
    Střela ze střední vzdálenosti neměla šanci na úspěch. Přesto ji Roach zkusil, co kdyby náhodou. Trefil ale jenom obránce.
     
    04:34
    Favorita dělily od čtvrtého gólu centimetry. Za obranu dostal skvělou nahrávku Bustos, dobře myšlené zakončení napálil do břevna.
     
    03:44
    Skvěle provedenému protiútoku chybělo jediné, gólové zakončení. Howden z bezprostřední blízkosti napálil gólmana.
     
    03:20
    Utkání zatím probíhá ve výborném tempu. Španělsko zatím hraje o něco aktivněji, ale i Australané ukazují, že mají své kvality.
     
    02:35
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    I Evropané zvládli přetavit svou první početní převahu v gól. BLAI MALLARACH pořádně zaskočil střelou z velkého úhlu gólmana Hrysanthose, ten nebyl vůbec připravený – 1:2.
     
    02:18
    Austrálie právě vstřelila branku!

    Přesilová hra a vyrovnání! Jako správný kapitán to na sebe vzal AARON YOUNGER, jenž uspěl chytrou střelou pod brankářovou levou ruku – 1:1.
     
    01:50
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    A tak dávají první gól Španělé! Před branku si naplaval MIGUEL DE TORO, kam dostal výbornou nahrávku a tváří v tvář brankáři nezaváhal – 0:1.
     
    01:21
    Znovu útočili Australané, jenže až příliš dlouho. Howden zpozoroval časomíru, pozdě, tak jen hodil míč do autu aby soupeř nemohl založit rychlý protiútok.
     
    00:32
    Campbell nahrával Tomaševicovi, jenž měl poměrně velké problémy se zpracováním, ale poradil si, načež vystřelil těsně nad břevno.
     
    00:10
    Jako první útočili Španělé, kteří jako neporažení vstupují do utkání v roli favorita. Austrálie ale určitě může překvapit.
     
    Zápas začal.
     
    Sestavy

    Austrálie: Hrysanthos – Campbell, G. Ford, Tomaševic, Power, L. Edwards, Roach, Younger (C), A. Ford, Putt, Howden, B. Edwards.

    Španělsko: López – Munarriz, Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Fernández, Tahull, Perrone, Mallarach, Bustos.

    Rozhodčí: Alexandrescu (ROU), Dervieux (FRA).
     
    Španělsko

    Španělsko získalo jistotu kvalifikace na mistrovství světa z pře dvou let, kde vybojovalo stříbrné medaile. Ve vyřazovací části porazilo Japonce, Srby i Chorvaty, avšak ve finále podlehli výsledkem 5:10 Itálii.

    Mužstvo z Pyrenejského poloostrova čeká na medaili z vodního póla už pětadvacet let, naposledy slavilo zlaté medaili v americké Atlantě. Letos by rádi na tento počin navázali. Na úvod v dramatickém souboji zdolalo Srbsko 13:12, načež zdolalo 8:6 Černou Horu a 16:4 Kazachstán. Usiluje tak o prvenství ve skupině.
     
    Austrálie

    Australané se na hlavní turnaj probojovali skrze oceánskou kvalifikace, kde neměli žádnou konkurenci. Z důvodu absence silných soupeřů v blízkém okolí hrají na olympiádě často, ale většinou končí už ve skupině. Stejně tak tomu bylo v Riu de Janeiru, kde obsadili devátou pozici.

    Vodní pólaři Austrálie vstoupili do turnaje porážkou. Proti Černé Hoře potvrdili roli outsidera, soupeři podlehli rozdílem pěti gólů 10:15. Následně senzačně porazili 11:8 Chorvatsko, aby prohráli 8:14 se Srbskem. Pokud chtějí postoupit, musí dnes vyhrát.
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásné sobotní ráno. Vítám vás při sledování vodního póla mužů, u zápasu mezi Austrálií a Španělskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:30.

    Milan Huppert

    Sestavy

    Austrálie: Hrysanthos - Campbell, G. Ford, Tomaševic, Power, L. Edwards, Roach, Younger (C), A. Ford, Putt, Howden, B. Edwards.

    Španělsko: López - Munarriz, Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Fernández, Tahull, Perrone, Mallarach, Bustos.

    Rozhodčí: Alexandrescu (ROU), Dervieux (FRA).
    bahis siteleri