Česko – Itálie 5:2 (kon.)
konec
Česko
5:2 (3:0, 2:2)
Itálie
Neděle 01.08.2021, 13:15 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U16 • Finále
Partner:
     
    39:56
    Čtyři sekundy před koncem byl Pekař až moc aktivní v souboji a Montolliho sundal pěstí k zemi, za což dostává dvě minuty.
     
    38:55
    Itálie to zkouší odehrát bez brankáře a má to tak 5 na 3!
     
    38:27
    Sice budou hrát až do konce přesilovou hru, ale tohle by měli dorostenci zvládnout. Pravda při vracení se podrazil rychlejšího Nespola a dostává dvě minuty.
     
    35:52
    Suchyňa si odstranil z cesty efektní kličkou Quattroneho a už se kotoučem dostal za Riccarda, v klíčové chvíli mu puk sjel z hole a do volné části branky se mu nepovedlo zakončit!
     
    33:18
    Itálie právě vstřelila branku!
    Italové po mírném nedorozumění obránců s brankářem snižují! Meconiho pokus z levého kruhu chtěl Trnka vypíchnout holí, nevěděl však o tom, že se před něj dostal MICHELANGELO CARLI. Tomu stačilo tečovat puk mimo dosah gólmana. Italové si ještě berou oddechový čas, aby do závěrečných sedmi minut něco vymysleli – 5:2! Asistence: Bernardo Meconi.
     
    30:08
    Bianchin byl v utkání poprvé vidět až nyní, vyjel si sám na levý kruh a Trnku, který zrovna moc nebyl v postoji, vystrašil střelou do tyče!
     
    28:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skóre na české straně ale utěšeně narůstá a medaile se již mohou chystat pro český dorost! MATĚJ PRAVDA vyvezl kotouč takovým stylem, že z toho byl rovnou brejk 2 na 1 a Pravda jej sám zakončoval. Trefil se přesně vedle vyrážečky Riccarda a Češi nenechávají nikoho na pochybách, že si za titulem jdou – 5:1! Asistence: Matyáš Bohatý.
     
    27:38
    Itálie právě vstřelila branku!
    Nakonec se dokázali na konci přesilovky rozestavit v útoku a snížit na tři branky! Vellar přiťuknul na vrcholek pravého kruhu ALESSANDRU NESPOLOVI, který se rozhodl pro střelu. Ta mu sedla náramně a po vymeteném vinglu je sníženo – 4:1! Asistence: Mattia Vellar.
     
    25:45
    První vyloučení pro české barvy ve finále. Kryštof Janek jede na trestnou odsedět trest za špatné střídání.
     
    24:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nejenomže Češi drží vedení, oni ho ještě navyšují! Co se nepovedlo MATYÁŠI BOHATÉMU v první tutovce, kdy nabruslil za Meconiho a vychytal ho Riccardo, tak se povedlo hned v navazující akci. Vymetl z levého kruhu prostor nad ramenem Riccarda a jak by řekli Angličané: it´s coming home. Ale narozdíl od nich to Češi skutečně domů dovezou – 4:0! Bez asistence.
     
    22:22
    Italové však nyní zatlačili český tým a Trnka se musel ohánět! Velikou šanci měl Amici u vzdálenější tyče a dorážel rovnou nadvakrát, Trnka stále drží čisté konto!
     
    16:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle mají Češi rozjeto luxusně a Italové jsou zralí na ručník! Po vyhraném buly ujel Svozil do tandemu s KRYŠTOFEM JANKEM. Tomu předložil kotouč v ideální moment a Riccardo loví kotouč ze sítě potřetí – 3:0! Asistence: David Svozil.
     
    16:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ovšem tohle byla paráda DAVIDA SVOZILA! Ten si ze všech hráčů, které měl před sebou, udělal kuželky, a to i z některých českých. Pak už mu nebránilo nijak vybrat si, kam zakončí. Riccardovi naznačil kličku a posléze vymetl levý vingl. Itálie bere oddechový čas – 2:0! Asistence: Jakub Galnor.
     
    16:10
    Jünger to vzal na sebe a protáhl se až skoro k brankové lajně, zápěstím nastřelil jenom břevno Riccardovy klece!
     
    13:48
    Po až moc odvážných choutkách vepředu ujeli Italové dva na nikoho a Nespolo mohl nahrávat Carlimu, čímž by to asi Itálie vykombinovala do prázdné. Místo toho však přišla střela, která skončila rovnou v ochranné síti!
     
    12:12
    Tohle mělo být 2:0! Lempach si povodil dva hráče a dostal se až na pravý kruh, odkud poslal přihrávku pro Bohatého. Tomu už sice stačilo doklepnout do prázdné kasy, Riccardo však holí českou radost zmrazil!
     
    08:16
    Výborný obranný zákrok Svozila, který jako první dojížděl nepovedené střídání a Vellar šel sám na kasu. Nejprve vzal kotouč, následně tělo, rozhodčí tak nechává pokračovat hru a Italové se do zakončení znovu nedostali!
     
    05:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi přesilovou hru využívají a dávají jako první tým branku! KRYŠTOF JANEK se dobře nabídl v předbrankovém prostoru a šikovně tečoval Pekařovu střelu tak, že prolétla Riccardovi těsně nad betonem – 1:0! Asistence: Matěj Pekař.
     
    04:26
    Meconi dohrával souboj s Mozrem poměrně nešikovně a za naražení zezadu dostává dvě minuty.
     
    02:19
    Lochovský byl první na puku a vydal se s ním směle dopředu. Italská obrana si dávala hodně na čas s obsazením a mezitím už byl Lochovský sám před kasou. Riccardo nicméně jeho blafák vystihl!
     
    01:21
    Na pravé straně odtáhl celý útok Lempach a připravil kotouč zpátky pro Galnora, před kterým již byla naprosto prázdná klec! Galnorovi však kotouč uskočil a ze tří metrů trefil jenom hrazení za kasou!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Janek (Pekař), 17. Svozil (Galnor), 17. Janek (Svozil), 25. Bohatý, 29. Pravda (Bohatý) – 28. Nespolo (Vellar), 34. Carli (Meconi)


    Česko: Trnka (Pospíšil) – Svozil, Pekař, Junger, Lempach, Bohatý, Lorenz – Galnor, Janek, Mozr, Pravda, Suchyňa, Jindrák, Paulus, Lochovský
    Itálie: Riccardo (Andreoli) – Meconi, Quattrone, Montolli, Cortese, Grespan, Amici, Nespolo, Carli, Vellar, Matonti, Meconi, Bianchin, Zucca, Rossetto

    Rozhodčí: Pfeffer, Bessonová (oba SUI)
    bahis siteleri