Čína – Nizozemsko 6:13 (kon.) | ROV – USA 11:15 (kon.)
Austrálie – Kanada 14:12 (kon.) | Španělsko – Maďarsko 8:6 (kon.)
konec
Španělsko – Maďarsko

8:6

(2:0, 3:2, 3:2, 0:2)

Čtvrtek 05.08.2021, 12:50 • Tatsumi Water Polo Centre, Tokio • Olympijské hry - Vodní pólo (ženy) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    28
    Chvilkovou dvojitou převahu měly i Maďarky, které ji oproti Španělsku dokázaly využít. VANDA VÁLYIOVÁ se mohla radovat, přestože před španělskou svatyní se vytvořil početný blok.

    8:6.
     
    27
    Maďarsko se pěkně prokombinovalo k dalšímu gólu! RITA KESZTHELYIOVÁ si našla volný prostor zhruba dva metry před brankou a brankářce nedala šanci.

    8:5.
     
    24
    Španělky se dostaly blízko před bránu. Jejich krásná kombinace skončila gólem z bezprostřední blízkosti. Trefila se MAICA GARCÍAOVÁ GODOYOVÁ.

    8:4.
     
    22
    Ale teď už ano! Další branku Španělska vsítila hráčka s číslem 5 ELENA RUIZOVÁ, pro kterou to je už druhý zásah v utkání.

    7:4.
     
    19
    DOROTTYA SZILÁGYIOVÁ je velmi spolehlivou hráčkou pro svůj tým. Nyní využila nabídnuté příležitosti a krásně zakončila k tyči.

    6:4.
     
    17
    Španělská odpověď ale byla pořádně rychlá. Na středu si volný prostor našla ELENA RUIZOVÁ, jež poslala balón nechytatelně mimo dosah Magyariové.

    6:3.
     
    17
    Důležitý gól! Maďarské hráčky hned na začátku třetího dějství přidávají třetí branku. Nádhernou střelu vyslala DOROTTYA SZILÁGYIOVÁ.

    5:3.
     
    16
    Sedmnáct sekund před koncem druhé čtvrtiny se prosazuje ANNA ILLÉSOVÁ utaženou střelou k zadní tyči. Maďarsko snižuje, ale Španělky jsou stále v komfortním náskoku.

    5:2.
     
    14
    V téže minutě je to na straně Španělska ještě veselejší. JUDITH FORCAOVÁ ARIZAOVÁ našla mezírku v bloku maďarských hráček.

    5:1.
     
    14
    V semifinálové bitvě znovu vedou Španělky o tři góly! Technická rána dnes skvělé ANNY ESPAROVÉ LLAQUETOVÉ znovu byla úspěšná.

    4:1.
     
    12
    O minutu později přichází tolik vzývané snížení! Jako první střelkyně na straně Maďarska se zapisuje DOROTTYA SZILÁGYIOVÁ.

    3:1.
     
    11
    Těsně před limitem přišla tvrdá rána z levé strany, která se od vody odrazila pod břevno. Podruhé v utkání se trefuje ANNA ESPAROVÁ LLAQUETOVÁ.

    3:0.
     
    6
    Podle zápisu domácí hráčky vedou už o dva góly. Úspěšnou střelkyní z velké dálky se stala BEA ORTIZOVÁ.

    2:0.
     
    3
    ANNA ESPAROVÁ LLAQUETOVÁ posílá Španělsko na konci třetí minuty do náskoku. Dostala přesnou přihrávku spoluhráčky a poté jí už nedělalo problém míč dopravit do branky.

    1:0.

    Daniel Fekets

    Periš (CRO), Putnikovič (SRB)
    Sestavy

    Španělsko: Esterová Ramosová - Bachová, A. Esparová Llaquetová, Ortizová, Ruizová, Gonzálezová Lópezová, C. Esparová Llaquetová, Peňaová, Forcaová Arizaová, Tarragová Aymerichová, Garcíaová Godoyová, Leitonová Arronesová.

    Maďarsko: Magyariová - Szűcsová, Rybanská, Szilágyiová, Vályiová, Gurisattiová, Illésová, Keszthelyiová, Leimeterová, Gardová, Parkesová, Gyöngyössyová.

    Branky: 3., 11. a 14. A. Esparová Llaquetová, 6. Ortizová, 14. Forcaová Arizaová, 17. a 22. Ruizová, 24. Garcíaová Godoyová - 12., 17. a 19. Szilágyiová, 16. Illésová, 27. Keszthelyiová, 28. Vályiová.
    bahis siteleri