Tobol Kostanaj – Žilina 0:1 (kon.) | Lokomotiv Plovdiv – Kodaň 1:1 (kon.) | Soči – Partizan Bělehrad 1:1 (kon.)
KuPS – Astana 1:1 (kon.) | Elfsborg – Velež Mostar 1:1 (kon.) | Arnhem – Dundalk 2:2 (kon.)
Laçi – Anderlecht 0:3 (kon.) | Rosenborg – Domžale 6:1 (kon.) | AEL Limassol – Karabach 1:1 (kon.)
Vojvodina – Linz 0:1 (kon.) | CSKA Sofia – Osijek 4:2 (kon.) | Dinamo Bt. – Sivasspor 1:2 (kon.)
Riga FC – Hibernians 0:1 (kon.) | Maccabi Haifa – HB Tórshavn 7:2 (kon.) | Trabzonspor – Molde 3:3 (kon.)
FC Ferreira – Larne FC 4:0 (kon.) | Kolos Kovalivka – Karaganda 0:0 (kon.) | Śląsk – Beer Ševa 2:1 (kon.)
Priština – Bodö/Glimt 2:1 (kon.) | Trnava – Maccabi Tel Aviv 0:0 (kon.) | Gent – RFS Riga 2:2 (kon.)
Luzern – Feyenoord 0:3 (kon.) | New Saints – Plzeň cz 4:2 (kon.) | Hibernian – Rijeka 1:1 (kon.)
Čukarički – Hammarby IF 3:1 (kon.) | Raków – Kazaň 0:0 (kon.) | Breidablik – Aberdeen 2:3 (kon.)
Újpest FC – Basilej 1:2 (kon.) | Shamrock – KF Teuta 1:0 (kon.) | Santa Clara – Olimpija Lublaň 2:0 (kon.)
konec
Újpest FC
1:2 (1:0)
FC Basilej
Čtvrtek 05.08.2021, 21:00 • Szusza Ferenc Stadion, Budapest • Evropská konferenční liga (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské konferenční ligy mezi Újpest FC a FC Basilej.
     
    FC Basilej

    Hostující Basilej vstoupila do letošního ročníku pohárové Evropy v předchozím předkole. V něm po vítězstvích 3:0 a 2:0 vyřadila albánský tým Partizani. V domácí soutěži se Basileji také daří skvěle. Nejprvě přehrála Grasshoppers a v poslednm kole rozstřílela 6:1 Sion.
     
    Újpest FC

    Maďarský celek není favoritem tohoto dvojzápasu. V předchozím předkole vyřadil maďarský celek Vaduz. O víkendu se rozběhla také nejvyšší maďarská soutěž. V rámci prvního kola padla Újpest 1:2 s Puskás Akademie.
     
    Úvodní sestavy:

    Újpest FC: Banai – Kastrati, Koutroubis, Diaby – Pauljevir, Csongvai, Onovo, Mitrovič, Antonov – Croizet, Tallo
    Náhradníci: Bjelos, Jevtoski, Katona, Kovács, Mucsanyi, Pajovič, Simon, Szakaly, Tomori

    FC Basilej: Lindner – Lang, Comert, Frei, Pelmard – Quintilla, Kasami – Zhegrova, Arthur, Palacios, Stocker
    Náhradníci: Cardoso, Esposito, Gebhardt, Lopez, Males, Millar, Sene, Spycher, Tushi, Xhaka.
     
    Oba týmy už nastupují na hřiště. Domácí budou hrát v bílém, zatímco Basilej oblékne červenomodré dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Favorizovaná Basilej obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Švýcarský celek se ihned vydal do útoku, ale nákop na levou stranu byl dlouhý.
     
    2
    Palacios dostal přihrávku na levou stranu a patičkou sklepl míč do šestnáctky. Nikdo v modrém dresu švýcarského se k míči nedostal.
     
    3
    Zadáci Basileje vybojovali na polovině hřiště odražený míč a ihned se vydali do útoku. Švýcarský celek se hned od úvodu utkání tlačí do útoku.
     
    4
    Do prvního zakončení se ale dostali domácí. Technická střela z levé strany pokutového území však prosvištěla kolem zadní tyčky.
     
    6
    Arthur dostal přihrávku na hranici velkého vápna, ale pod tlakem se nedokázal otočit kolem obránce a nedostal se do zakončení.
     
    7
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů byl faulován na polovině hřiště a zůstává ležet s bolestivou grimasou v obličeji.
     
    8
    Maďarský celek se málem dostal do vedení! Z hranice velkého vápna střílel Croizet, ale jeho přízemní pokus zastavila vzdálenější tyčka!
     
    9
    Basilej už opět kombinuje s míčem na polovině soupeře. Nikdo v modrém dresu se ale zatím neodhodlal k zakončení.
     
    10
    Tallo se hnal s míčem na hranici velkého vápna, ale nikdo ze spoluhráčů v bílých dresech jeho akci nepodpořil. Obrana Basileje byla připravená.
     
    12
    Domácí zahrávali rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, ale připravený stoper Comert odehrál míč ven z pokutového území.
     
    13
    Tallo dostal přihrávku na pravou stranu, krásně si míč zpracoval a odcentroval do šestnáctky. Nikdo v bílém dresu se ale do zakončení nedostal.
     
    15
    Arthur se v pokutovém území natahoval po prudkém centru z pravé strany, jenže pod tlakem bránícího soupeře na míč nedosáhl. Balón poté proskákal do autu.
     
    16
    Frei diriguje rozehrávku Basileje na polovině hřiště. Stoper švýcarského celku ale nemá moc možností, komu by nyní adresoval přihrávku.
     
    17
    Mitrovič zbytečně zápasnickým chvatem poslal k zemi jednoho ze soupeřů a může být rád, že za svůj faul nevyfasoval žlutou kartu.
     
    19
    Basilej už opět kombinuje kolem pokutového území domácího mužstva, jenže zakončení hráčů v modročerveném jsou zatím hodně nepřesné.
     
    20
    Stocker dostal přihrávku na levou stranu, kde se krásnou kličkou zbavil obránce, nicméně jeho pobídka na značku pokutového kopu byla příliš vysoká.
     
    21
    Antonov nakopl míč na hranici velkého vápna, jenže tam neměl spoluhráče z maďarského mužstva. Obrana Basileje hraje hodně pozorně.
     
    22
    Quintilla prošel do pokutového území, kde si míč přehodil na pravačku a zakončil. Hostující středopolař pálil ze záklonu a poslal míč nad břevno.
     
    23
    Basilej se nyní snaží útočit pomocí dlouhých nákopů za obranu. Po dalším z nich byl faulován Stocker. Hosté budou zahrávat přímý kop.
     
    24
    Basilej zahrávala přímý kop v blízkosti velkého vápna. Její rozehrávky se chopil Lang, který odcentroval levačkou, ale našel jen obránce.
     
    25
    Znovu se k odcentrování z pravé strany dostal krajní obránce Lang, nicméně jeho pobídka skončila v rukavicích domácího brankáře.
     
    26
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů opět zůstává na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda po ošetření bude nadále pokračovat.
     
    27
    Hostující brankář musel vyrazit na hranici velkého vápna, odkud pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Basilej se nyní nemůže dostat přes půlící čáru.
     
    28
    Basilej stupňuje svůj tlak na polovině soupeře, jenže hráči v červenomodrém se jen těžko dostávají do blízkosti velkého vápna.
     
    29
    Brankář maďarského mužstva si dal pozor na nákop za obranu, vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic. Basilej si zatím nevytvořila šanci.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme vyrovnanou bitvu. Domácí celek je proti favorizované Basileji dokonce o něco aktivnější.
     
    31
    Pelmard se po levé straně prosmýkl do pokutového území, ale nedokázal si míč zaseknout kolem důrazného obránce.
     
    32
    Domácí brankář dlouho otálel s rozehrávkou. Sudí za ním po chvíli přispěchal a dal mu jasným gestem najevo, že to příště budez za kartu.
     
    33
    Rozhodčí nyní odpískal krátkou přestávku, během které se hráči mohou osvěžit.
     
    34
    Csongvai si naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna, kde si skvěle převzal míč, ale už se nedokázal otočit. Obě defenzivy hrajou na jedničku.
     
    35
    Jeden z domácích útočníků při snaze o zakončení zahrál vysokou nohou a trefil hlavu jednoho ze soupeřů. Tohle mohlo být nebezpečné.
     
    36
    Střídání v týmu Újpest FC: ze hřiště odchází Tallo, přichází Mucsanyi.
     
    37
    Lang na pravé straně bojoval o odražený míč, ale pod tlakem napadajícího soupeře jej neudržel na trávníku. Vhazovat budou domácí.
     
    38
    Croizet se dostal do pokutového území, přehodil si míč na levačku, jenže jeho technický pokus vyletěl příliš vysoko a skončil na tribuně nad brankou.
     
    39
    Antonov nabral rychlost na levé straně, dostal se do blzkosti velkého vápna, jenže přízemním centrem zasáhl prvního obránce v modrém dresu.
     
    40
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Kasami, přichází Males.
     
    41
    Tým Újpest FC právě vstřelil branku! Domácí celek se ještě před přestávkou překvapivě dostává do vedení! Maďarskému týmu vyšel rychlý přechod do útoku. YOHAN CROIZET si dokázal obhodit brankáře a trefil odkrytou branku!
    41. CROIZET - 1:0
     
    43
    Basilej se ihned vydala na polovinu soupeře. Švýcarský celek se snaží rychle odpovědět, ale proti urputné defenzivě maďarského celku to má těžké.
     
    44
    Hostující Arthur si ve vápně skvěle zpracoval přihrávku z pravé strany, výborně se otočil kolem obránce, ale v pádu zakončil vysoko nad břevno.
     
    45
    Maďarský celek se v závěru první půle ještě usadil kolem velkého vápna, nicméně nikdo v bílém se nyní nedostává do zakončení.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácího madarského celku. Basilej sice byla od začátku utkání aktivnějším týmem, ale pět minut před přestávkou se prosadil Yohan Croizet. Do kabin se tak odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí obstarali výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Maďarský celek ale nákopem na levé křídlo poslal míč do autu.
     
    47
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Zhegrova, přichází Millar.
     
    48
    Střídající Millar si ihned navedl míč na hranici velkého vápna, jenže střelou vnějším nártem domácího brankáře neohrozil.
     
    49
    Millar je po nástupu na trávník prakticky u všeho. Fotbalista Basileje trefil napadajícího soupeře loktem. Rozehrávat bude Újpest.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Antonov (Újpest FC).
     
    51
    Fotbalisté Basileje kombinují s míčem na kopačkách na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu domácího zrovna nehýří při napadání aktivitou.
     
    52
    Millar prošel po levé straně do blízkosti rohového praporku, ale jeho centr srazil první obránce na rohový kop. Basilej ale vstoupila do druhé půle aktivně.
     
    53
    Antonov znovu dohrál soupeře v souboji na polovině hřiště. Domácí hráč by si měl dávat pozor, jednu žlutou kartu už na kontě má.
     
    54
    Croizet se hnal do dalšího protiútoku, jenže v klíčovou chvíli si předkopl míč daleko před sebe a už jej nedohnal na hrací ploše.
     
    55
    Onovo se z hranice velkého vápna opřel do volného míče, jenže jeho zakončení skončilo na hrudi prvního obránce.
     
    56
    Basilej právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Basilej deset minut po přestávce využila svůj tlak a dotáhla manko! Centr z pravé strany domácí obránce nešťastně srazil jen na malé vápno a dobíhající ARTHUR hlavou dostal míč do sítě!
    56. ARTHUR - 1:1
     
    58
    Švýcarský celek pokračuje v aktivitě i po vstřelení vyrovnávací branky. Na pravé straně se k míči dostal Lang, jehož centr odehrál do bezpečí Kastrati.
     
    59
    Comert si dal pozor na přihrávku za obranu Basileje, jenže pod tlakem dostal do těžké pozice Lindnera. Gólman švýcarského celku míč odehrál do autu.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím stále platí vyrovnaný stav. O něco aktivnější je nyní hostující Basilej, která se tlačí do útoku.
     
    61
    Autor úvodní branky Croizet se hnal za další přihrávkou na polovinu soupeře, nicméně tentokrát byl lapen snad ve dvoumetrovém ofsajdu.
     
    62
    Onowo vymyslel další dloubáček na polovinu soupeře, ale neoslovil spoluhráče. Basilej teď získává jeden odražený míč za druhým.
     
    63
    Švýcarský celek zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale Comert se k zakončení hlavou nedostal.
     
    64
    Basilej se snaží hrozit z rychlých akcí vedených po křídle. Další centr z levé strany ale skončil na bloku obránce v bílém dresu.
     
    68
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Lang, přichází Lopez.
     
    69
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Stocker, přichází Esposito.
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut a stále platí nerozhodný stav. Ani jeden z týmů se v posledních minutách nedostává do zakončení.
     
    71
    Střídající Esposito si naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna, jenže si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil do zámezí.
     
    72
    Basilej se znovu dostala do pokutového území, jenže nikdo v tmavě modrém dresu se nedostal do zakončení. Hráči maďarského celku brání pozorně.
     
    73
    Také hostující brankář se nyní musel zapojit do rozehrávky. Jeho pobídka směřovala na levou stranu, ale tam nebyl nikdo v modrém dresu.
     
    74
    Autor úvodní branky Croizet si navedl míč na hranici velkého vápna, jenže jeho dělovka přímým nártem skončila vysoko nad břevnem na tribuně.
     
    75
    Lopéz táhl míč vpřed po levé straně. Jeho centr směřoval na malé vápno, ale tam se do zakončení nedostal nikdo z hráčů švýcarského mužstva.
     
    76
    Basilej právě vstřelila branku!
    Basilej přidává druhou branku a otáčí vývoj úvodního souboje třetího předkola! Na centr z levé strany si na malém vápně naběhl DORIAN MALES a z těsné blízkosti sklepl míč do sítě!
    76. Dorian MALES - 1:2
     
    78
    Males dostal přihrávku na levou stranu, nicméně kličkou si přehodil míč příliš daleko a už jej nedohnal na trávníku.
     
    80
    Aktivní Males se dostal do dalšího zakončení, ale přízemní střelou levačkou trefil nohu domácího brankáře, který míč vyrazil do bezpečí.
     
    81
    Střídání v týmu Újpest FC: ze hřiště odchází Croizet, přichází Simon.
    Střídání v týmu Újpest FC: ze hřiště odchází Pauljevič, přichází Katona.
     
    82
    Basilej má vývoj duelu zcela pod kontrolou a nadále se tlačí do útoku. Švýcarský celek si chce před odvetou ještě vylepšit skóre.
     
    83
    Esposito si naběhl na sklepnutí z pravé strany, ale jeho dělovka skončila vysoko nad břevnem domácí branky. Újpest brání pod velkým tlakem.
     
    84
    Domácí se po delší době dostali do zakončení, ale projektil z pravé strany skončil vedle levé tyčky. Domácí už zakončují ze všech pozic.
     
    85
    Katona táhl akci domácích po pravé straně, ale jeho centr znovu skončil daleko od pokutového území. Basilej se brání s přehledem.
     
    87
    Simon dostal přihrávku na levou stranu, krásně si míč převzal hrudí, nicméně jeho centr vnějším nártem skončil v rukavicích brankáře.
     
    88
    Millar sprintoval za přihrávkou na levou stranu, jenže pobídka byla příliš dlouhá a skončila v zámezí. Vhazovat bude maďarský celek, kterému se rychle krátí čas.
     
    89
    Hosté reklamovali ruku jednoho z obránců v bílém dresu, ale sudí dává jasným gestem najevo, že penaltu pískat nebude.
     
    90
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Palacios, přichází Xhaka.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Basilej nakonec potvrdila roli favorita a vítězí 2:1. Basilej sice byla od začátku utkání aktivnějším týmem, ale pět minut před přestávkou se prosadil Yohan Croizet. Švýcarský celek po přestávce vývoj duelu otočil. Nejprve vyrovnal Arthur a v 76. minutě vystřelil Basileji vítězství Dorian Males.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:5.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:51:09)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 41. Croizet (Onovo) – 56. Arthur, 76. Males (Arthur)

    Karty:   50. Antonov (UTE)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:5.
    Újpest FC: Banai – Kastrati, Koutroubis, Diaby – Pauljevir, Csongvai, Onovo, Mitrovič, Antonov – Croizet, Tallo (36. Mucsanyi)
    Náhradníci: Bjelos, Jevtoski, Katona, Kovács, Mucsanyi, Pajovič, Simon, Szakaly, Tomori

    FC Basilej: Lindner – Lang (68. Lopez), Comert, Frei, Pelmard – Quintilla, Kasami (40. Males) – Zhegrova (47. Millar), Arthur, Palacios (90. Xhaka), Stocker (69. Esposito)
    Náhradníci: Cardoso, Esposito, Gebhardt, Lopez, Males, Millar, Sene, Spycher, Tushi, Xhaka
    Čtvrtek 12.08.2021
    Basilej - Újpest FC 4:0

    Branky: 21. Males (Esposito), 45+2. Stocker (Arthur), 70. Arthur (Esposito), 90. Petratta (Galache)

    Karty:   16. Kastrati (UTE), 45+2. Croizet (UTE)

    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 12:11.
    bahis siteleri