Česko – USA 4:6 (kon.) | Švýcarsko – Německo 2:3 (1:2 po s.n.) | Rusko – Švédsko 7:5 (kon.)
Slovensko – Finsko 6:2 (kon.)
konec
Rusko
7:5 (1:2, 3:2, 3:1)
Švédsko
Pátek 06.08.2021, 19:00 • FOSFA ARÉNA, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Semifinále
Partner:
     
    Nejlepší hráči obou týmů:

    Ivan Mirošničenko (RUS)
    Jonathan Lekkerimäki (SWE) (21:17:19)
     
    Švédsko se tak musí spokojit s utkáním o třetí místo s Finy. Rusové si to o zlato rozdají se Slováky! Obě utkání se odehrají v sobotu 7.8. od 17:00.
     
    Semifinále Hlinka Gretzky Cupu mezi Ruskem a Švédskem nabídlo neskutečnou podívanou! Ve třetí třetině, jež začínala za vyrovnaného stavu 4:4, nejprve skórovali Rusové díky holím Ilji Rogovského a Matveje Mičkova. Následně ještě snižoval švédský Filip Bystedt, ale i přes obrovskou snahu dotáhnout mač do prodloužení nakonec zasadil poslední hřebíček do rakve Tre Kronor ranou do prázdné Ruslan Gazizov.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    A je to tak! Švédové vyhazují puk na další zakázané uvolnění současně se sirénou, do finále postupuje tým Ruska, který se bude rvát o zlato!
     
    59:42
    Zakázané uvolnění Švédska. Vhazovat se bude před gólmanem Hävelidem. Rusové jsou velmi blízko.
    59:15 Ruslan GAZIZOV - 7:5
     
    59:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A je zřejmě hotovo! K puku se ve středním pásmu dostal RUSLAN GAZIZOV, který měl před nehlídanou prázdnou brankou snadnou práci. Bez asistence.
     
    58:53
    Střela Fabiana Wagnera ztečována mimo. Švédi mají ještě minutu!
     
    57:50
    Tre Kronor hrají v risku bez gólmana!
    54:36 Filip BYSTEDT - 6:5
     
    54:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nádhera! Právě padla jedna z nejhezčích branek večera. Souhra do prázdné od trojice FILIP BYSTEDT – Mattias Hävelid – Linus Hemström zaplula za záda brankáře Ivanova a Švédsko je opět na dostřel! Asistence: Hemström a M. Hävelid.
     
    53:56
    Švédi jsou kompletní, Hävelid už ve vyrovnaném počtu chytá ránu Perevalova.
     
    53:10
    Mirošničenko znovu ukazuje svého hokejového génia. Parádně si obtáhl švédského beka a naservíroval puk těsně před branku, kde však nikdo k dorážce na čas nebyl.
     
    51:41
    Vyloučení v týmu Švédsko (Erik Palsson – 2 min., podrážení).
     
    50:20
    Rasmus Rudslätt z ideální pozice orazítkoval beton Ivanova! V Břeclavi se hraje neskutečně atraktivní třetí třetina!
     
    49:46
    Ivan Mirošničenko v oslabení pláchl všem ve žlutých dresech a ujel na gólmana Hävelida! Švédský oponent ale drží naděje svého celku.
     
    49:15
    Teď už ruský strážce svatyně musel krýt několik nebezpečných dorážek!
     
    48:44
    Švédové mají v přesilové hře velkou šanci získat kontaktní branku, zatím se však do šancí nedostali, po ofsajdu Rusů se vhazuje daleko od branky Ivanova.

    Martin Pacák

    Branky a nahrávky: 15. Larkin, 22. Perevalov (Grigorjev, Gazizov), 26. Mičkov (Perevalov), 38. Grigorjev (Gazizov, Perevalov), 45. Rogovskij (But), 46. Děmidov (Sinjatkin, Trikozov), 60. Gazizov – 9. Lekkerimäki (Wagner), 12. Lekkerimäki, 22. Lekkerimäki (Östlund, M. Hävelid), 24. Öhgren (Hemström), 55. Bystedt (Hemström, M. Hävelid)


    Rusko: S. Ivanov (Murašov) – Maljavin, Kudrjacev, Sapunov, Duda, Remezovskij, Guljajev, Baraboša – Davydov, Perevalov, Kvočko – Mičkov (A), Mirošničenko (C), Grigorjev – Gazizov (A), Trikozov, Děmidov – Sinjatkin, Larkin, Rogovskij – But.
    Švédsko: H. Hävelid (Albihn) – Good Bogg, Salomonsson (A), M. Hävelid (A), Pettersson, Odelius, Fransson, Degnell – Carlsson, Östlund (C), Lekkerimäki – Öhgren, Bystedt, Hemström – Born, Wagner, Rudslätt – Jansson, Palsson, Jonsson – Almgren.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Klouček, Špůr
    ocianews.com