Tlačová konferencia MŠK Žilina (kon.) | Tlačová konferencia Spartak Trnava (kon.)
konec
Tlačová konferencia Spartak Trnava

sk Středa 11.08.2021, 18:00Tiskové konference
     
    Zápas sa začína zajtra od 19:30 nášho času a v priamom prenose ho môžete sledovať na Onlajnoch. (20:18:47)
     
    V Trnave ukázali Izraelčania svoju futbalovú kvalitu, no ak ich v niečom Trnavčania predčili, tak to bola zrejme fyzická stránka. Tentoraz sa však bude hrať vo veľkej horúčave s vysokou vlhkosťou, na čo budú asi lepšie pripravení domáci. „Sme pripravení na všetko. Keď sme vychádzali z dát z prvého zápasu, tak bolo vidno, že my sme ešte neboli na hraniciach nášho limitu, kým súper od 65.-70. minúty v tempe upadal. Budeme sa spoliehať aj na toto a vštepujeme hráčom, že tempo dokážeme udržať do konca zápasu a šanca zlomiť ho v náš prospech, by mohla prísť ku koncu zápasu alebo možno aj v predĺžení.“
     
    Kým proti Sepsi chýbal vykartovaný Twardzik i zranený Čurma a v domácom zápase proti Maccabi stál Grič, tak tentoraz sú všetci hráči, okrem dlhodobo zranených, v poriadku a nachystaní. „Zostavu, aj herný plán mám v hlave už pár dní. Budú tam zmeny a budeme hrať aj iným systémom, lebo jednoducho musíme akceptovať silu súpera a urobiť všetko pre to, aby sme eliminovali ich silné stránky. Preto zmeníme rozostavenie a verím, že sme sa rozhodli správne a vybrali správnych hráčov do systému.“
     
    Kým izraelská liga sa ešte nehrá, spartakovci hrali ešte v pondelok domácu súťaž a naladili sa nielen víťazne, ale aj herne, keď nováčika z Liptovského Mikuláša rozstrieľali 4:0. „To je veľmi dôležité, s tým sme išli do toho zápasu, preto bola aj tá zostava taká, aká bola. Chceli sme si vytvoriť dobrú pozitívnu energiu a náladu pred odvetou,“ povedal kouč Trnavy, ktorému sa tentoraz vyplatilo, že pomiešal zostavou a nechal niektorých kľúčových hráčov odpočívať.
     
    „Verím, že nachystaní budeme dobre, vychádzali sme z nášho vzájomného zápasu a na základe toho sme sa snažili takticky pripraviť mužstvo. Je to najťažší súper v pohárovej Európe, Maccabi je veľmi silné doma, no veríme, že môžeme byť aj tu úspešní. Už to nie je 50 na 50, misky vás sú naklonené na súperovej strane,“ hovorí Michal Gašparík, ktorý by rád so svojimi zverencami pokračoval na ceste pohárovou Európu. Už včera sa v penaltovom rozstrele rozhodlo, že lepší z tejto dvojice pocestuje do Kazachstanu, kde narazí na Šachťar Karagandy.
     
    V utorok priletela výprava do izraelského Tel Avivu, kde sa zajtra stretne s miestnym Maccabi v odvete 3. predkola Európskej konferenčnej ligy. V prvom zápase gól nepadol, no bližšie k víťazstvu boli favorizovaní hostia, ktorí boli nespokojní s nerozhodným výsledkom. Ten dáva stále šance na postup aj Trnavčanom, ktorí rovnaký výsledok proti Sepsi pretavili v odvete na postup.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 18:00.

    Dávid Švec

    bahis siteleri