Zlatá hokejka Vítěz: D. Pastrňák (Boston) (kon.)
konec
Zlatá hokejka 2021

Vítěz: D. Pastrňák (Boston)

Pátek 13.08.2021, 21:00Společenské události
     
    Galavečer Zlatá hokejka 2021 skončil. (21:59:58)
     
    David Pastrňák překonal rekord Jaromíra Jágra v počtu back-to-back vítězství tohoto ocenění. V základní části NHL měl i přes počáteční zranění bod na zápas (20+28), v playoff dokonce i víc než to (11Z, 7+8). V Bostonu ho čeká sedmá sezóna, přípravu mu ale na konci června značně ovlivnila tragédie v podobě smrti prvorozeného syna jen šest dnů po porodu. I kvůli přípravě na otcovství vynechal letos MS.
     
    Vítězem ankety Zlatá hokejka 2021 se stal David Pastrňák (Boston Bruins)!
     
    Dvojnásobný vítěz a obhájce Stanley Cupu Palát byl v Tampě klíčový hráč, který nasbíral za celou sezónu 59 bodů (20+39). Americkými novináři byl označován za rozhodujícího hráče a s nadsázkou se dá říct, že s ním chtěl být v lajně každý.
     
    Druhým nejlepším hokejistou sezóny byl zvolen Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning).
     
    „(Ocenění) si moc vážím. Je to zásluha hlavně spoluhráčů a do nové sezóny dám všechno. Do Olomouce se vracím kvůli rodině a dětem a těším se na extraligu a spoluhráče.“
     
    Návrat ztraceného syna nebo extraligový přestup roku. Tak by se dalo okomentovat dění okolo Davida Krejčího. Ten se rozhodl po osmi letech vrátit do mateřského klubu, kde na něho bude jistě vyvíjen velký tlak a očekávání. V poslední sezóně v Bostonu zapsal osm branek a šestatřicet asistencí.
     
    3. příčku obsadil David Krejčí (HC Olomouc).
     
    Nečas se zabydlel v týmu Caroliny a měl skvělou sezónu. V 53 zápasech měl 14 gólů a 27 asistencí. V Carolině také probíhá restrukturalizace a Martin by tak mohl vystřelit ještě výš v týmové hierarchii.
     
    4. nejlepším hráčem je Martin Nečas (Carolina Hurricanes).
     
    Kubalík má v Chicagu pevné místo ve druhé pětce a v přesilovkových formacích. V sezóně nasbíral 17 branek a 21 asistencí. Solidní výkony podával i na MS, kde měl 3+3.
     
    TOP 5 začíná Dominik Kubalík (Chicago Blackhawks).
     
    Jaškin v KHL byl rozjetá česko-ruská mašina. V 59 zápasech nastřílel 38 branek a přidal 22 asistencí. V Moskvě měl dobrou pozici, ale čeká ho návrat do NHL, kde bude po St. Louis a Washingtonu oblíkat dres Arizony.
     
    6. místo získal Dmitrij Jaškin (Arizona Coyotes).
     
    Držitel Zlaté hokejky z roku 2015 Voráček ve Filadelfii zakončil desátou sezónu, po které svou štaci v týmu zakončil a stěhuje se do Columbusu, kde v NHL začínal. V uplynulé sezóně hlavně nahrával, než střílel, během 53 zápasů si připsal pouhých 9 branek, ale za to nasbíral 34 asistencí. Je jedním z hlavních aspirantů na pozici kapitána olympijského výběru.
     
    7. místo obsadil Jakub Voráček (Columbus Blue Jackets).
     
    Hronek sezónu začal v Hradci Králové, kde byl úplně někde jinde, než většina extraligy a měl bod na zápas. V Detroitu už tolik nedominoval, ale i tam zaznamenal téměř půl bodu na zápas a stal se jedním ze základních kamenů přestavovaného týmu.
     
    8. místo získal obránce Filip Hronek (Detroit Red Wings).
     
    Jakub Vrána se stěhoval uprostřed sezóny z Washingtonu do Detroitu. Tam se chytil, zaznamenal bod na zápas a po sezóně dostal tříletý kontrakt za 5,25 milionu dolarů ročně.
     
    Na devátém místě se umístil útočník Jakub Vrána (Detroit Red Wings)

    Marek Baloun

    bahis siteleri