Dortmund – Bayern 1:3 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
1:3 (0:1)
Bayern Mnichov
Úterý 17.08.2021, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německý superpohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    To je dnes ode mě vše, děkuji Vám za pozornost. (22:33:28)
    Bayern Mnichov slaví zisk německého superpoháru!
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:14.
     
    Je konec! Bayern Mnichov získává první trofej v letošní sezóně, neboť porazil Borussii Dortmund poměrem 3:1. Pro německého mistra je to tak už pátý německý superpohár v posledních šesti letech.
    K vidění byl v první půli velký počet šancí na obou stranách. Už ve 14. minutě se Müller ocitl v zajímavé šanci, ale trefil jen domácího hráče. O minutu později se ve velké šanci ocitl Coman, ale přestřelil. Ve 20. minutě přišla největší šance Borussie, ale tu Reusovi chytil neskutečný Neuer. Ve 34. minutě se Lewandowski ocitl ve své první velké šanci, ale trefil pouze Witsela. O dvě minuty později sice vstřelil branku Moukoko, ale byl mu odpískán ofsajd. Ve 38. minutě Coman pálil těsně vedle. O další minutu později se norský střelec Haaland dostal do další šance, ale Neuer zůstal stoprocentní. A ve 41. minutě se už Bayern Mnichov dočkal úvodní branky, kterou vstřelil po centru z levé strany Robert Lewandowski.
    Do druhé poloviny zápasu vstoupili lépe opět hosté, protože ve 49. minutě se trefil Thomas Müller a poslal Bayern do dvoubrankového vedení. V 53. minutě se sice trefil Haaland, ale gól mu nebyl uznán pro ofsajd. V 64. minutě dal Dortmundu naději skvělou brankou Marco Reus, ale v 74. minutě vše zhatil chybou Akanji, kterou proměnil Lewandowski. Konec zápasu už si hosté pohlídali.
    Bayern Mnichov zvítězil nad Borussií Dortmund 3:1 a získal německý superpohár.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Donyell Malen to ještě jednou zkoušel, ale ani tentokrát se nedostal do dobré pozice a míč mu utekl do zámezí.
     
    90+3
    Eric Choupo-Moting skluzem zezadu podrazil Dahouda a zaslouženě uviděl žlutou kartu.
    90+2. Haaland zakončil jen vedle brány Bayernu.
     
    90+2
    Erling Haaland sice dostal dobrou přihrávku od Dahouda do souboje se Sülem, ale následně v těžké pozici nedokázal zakončit podle představ a vypálil jen vedle levé tyče!
     
    90+2
    Jamal Musiala se snažil protlačit ve vápně ke střele, ale to se mu nepovedlo. Bayern ale nadále pokračuje v držení míče a domácí už rezignují.
     
    90+1
    Borussia Dortmund už vzdala tento zápas, neboť u míče je nadále soupeř, který jednoznačně kontroluje konec zápasu a drží balón na kopačkách.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty navíc.
     
    90
    Eric Choupo-Moting si zpracoval přihrávku do vápna, kde se obtočil kolem obránce, ale zakončení nepřišlo, protože netrefil míč čistě.
     
    90
    Mahmoud Dahoud sice dával míč Donyellu Malenovi, ale ten si jej nedokázal zpracovat a u balónu už je opět hostující celek.
     
    89
    Joshua Kimmich sice opět poslal centr z rohového kopu do vápna, kde byl připraven gólman Gregor Kobel, který chtěl rychle rozehrát, ale Dayot Upamecano mu skočil do míče, za což nebyl potrestán žlutou kartou.
     
    89
    Manuel Akanji si tentokrát odkopnul míč od nohy ve svém vlastním vápně a Bayern Mnichov bude mít k dispozici rohový kop.
     
    88
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Robert Lewandowski, přichází Eric Choupo-Moting.
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Josip Stanišić, přichází Bouna Sarr.
     
    87
    Po rohovém kopu Bayernu se málem dostal Corentin Tolisso na zadní tyči do zakončení, ale jako první dokázal míč odkopnout soupeř. Po chvíli ještě pálil z dálky Leon Goretzka, ale jeho pokus skončil v moci Kobela.

    Michal Raška

    Branky: 64. Reus – 41. Lewandowski, 49. T. Müller, 74. Lewandowski

    Karty:   25. Reus (DOR), 32. Dahoud (DOR) – 22. Süle (BAY), 83. Sané (BAY), 90+3. Choupo-Moting (BAY)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:14.
    Borussia Dortmund: Kobel – Passlack (84. M. Wolf), Witsel, Akanji, N. Schulz – Reyna (78. Pasalič), Dahoud, Bellingham (84. Reinier) – Reus (C) – Moukoko (58. Malen), Haaland.
    Náhradníci: Hitz – Delaney, Knauff, Papadopoulos, Malen, Reinier, Tigges, M. Wolf, Pasalič.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Stanišić (88. B. Sarr), Upamecano, Süle, A. Davies – Kimmich – Gnabry (73. Tolisso), T. Müller (73. Musiala), Goretzka, Coman (49. Sané) – Lewandowski (88. Choupo-Moting).
    Náhradníci: Ulreich – Choupo-Moting, Nianzou, Musiala, Ch. Richards, O. Richards, B. Sarr, Sané, Tolisso.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Assmuth
    bahis siteleri