Hoffenheim – Union Berlín 2:2 (kon.) | Bayern – Kolín nad Rýnem 3:2 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
2:2 (2:1)
1. FC Union Berlín
Neděle 22.08.2021, 15:30 • PreZero Arena (Sinsheim) • Německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:33:54)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 3 – 8
    Střely mimo: 4 – 3
    Držení míče: 61 % – 39 %
    Rohové kopy: 6 – 5
    Ofsajdy: 2 – 6
    Fauly: 8 – 11
    Žluté karty: 1 – 3
    Červené karty: 0 – 1.
     
    Oba týmy jsou po dvou kolech bez porážky. Hoffenheim je po výhře nad Augsburgem na čtyřech bodech, zatímco Union zopakoval týden starou remízu s Leverkusenem.
     
    Souboj mezi Hoffenheimem a Unionem vítěze nepoznal. Ke třem bodům to měly oba celky zhruba stejně daleko. Zezačátku byli ve výhodě Berlíňané, jenže na Giesselmannovu dorážku z desáté minuty brzy odpověděl hlavičkující Akpoguma. Od 30. minuty už vedli domácí. Zasloužil se o to Jacob Bruun Larsen, ale výtečně hrající Awoniyi hned po změně stran upravil stav na konečných 2:2. Od té doby už se konala jen jedna velká šance, kterou Krusemu vychytal Baumann.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Knoche zneškodnil Kramarićův centr za cenu rohového kopu. Hoffenheim ho překvapivě rozehrál nakrátko, ovšem Adamjan byl skvěle uhlídán Teuchertem.
     
    90+4
    Ještě jedna komplikace pro Union. A to hlavně směrem k dalšímu kolu proti Möngengladbachu, protože Friedrich nestíhal těsně vedle pokutového území. Za faul na Adamjana viděl druhou žlutou kartu a poslední standardní situace už se ho týkat nebude.
     
    90+3
    Marvin Friedrich zopakoval předchozí počínání Knocheho a zkrátka odpálil míč mimo hrací plochu. Hoffenheim je tak držen na své vlastní polovině.
     
    90+2
    Vypadá to, že oba týmy vidina jednoho bodu za remízu uspokojila. Už se hraje ze zabezpečených obran. Hra je navíc stále více kouskovaná.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty.
     
    90
    Andreas Voglsammer nezkompletoval přihrávku na Öztunaliho, kterého měli domácí stopeři za půlící čarou pod drobnohledem. Snažení TSG zase zastavil ofsajd.
     
    89
    Další dlouhá nahrávka ze středu hřiště. Tentokráte za míčem vyrazil Voglsammer, kterému se z bezprostřední blízkosti nepodařilo přehodit Baumanna. Navíc byl v ofsajdu.
     
    88
    Skutečně se tak stalo. Kruse dával z hloubi pole nízký pas do pokutového území, i když Cedric Teuchert střelou z pravé strany bránu zdaleka netrefil.
     
    87
    Rani Khedira schytal šlapák od Adamjana. I tento faul se ale odehrál dost daleko od Baumanna, před kterého možná poletí dlouhý nákop.
     
    86
    Christopher Trimmel dobře vystihl úmysl Adamjana. Ten rychle přepnul směrem do obrany a pomohl dostat míč do bezpečí za postranní čarou.
     
    85
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází Cedric Teuchert.
     
    84
    Ani ne z jedné třetiny zaplněný stadion se snaží trochu povzbudit hráče Hoffenheimu, kteří v tuto chvíli ale nechtějí podnikat žádné bezhlavé výpady.
     
    83
    Kvalita hry a její atraktivita s blížícím se koncem opadá. Ani jeden z týmů nemá nějakou významnou převahu. Vypadá to na zaslouženou dělbu bodů.
     
    82
    Marvin Friedrich si bude muset dát v závěrečné fázi zápasu pozor na své obranné zákroky. Za očividné podražení viděl žlutou kartu.

    Michal Břuchanský

    Branky: 14. Akpoguma (Stiller), 30. Bruun Larsen (Kramarić) – 10. Giesselmann (Ryerson), 47. Awoniyi

    Karty:   80. Samassékou (HOF) – 45. R. Khedira (UNB), 82. Friedrich (UNB)   90+4. Friedrich (UNB)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 8:11.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Akpoguma, S. Posch, Vogt, Raum – Baumgartner (79. Gaćinović), Rudy (79. Samassékou), Stiller, Bruun Larsen (62. Adamjan) – Dabbur (62. Rutter), Kramarić.
    Náhradníci: Pentke – Adamjan, Bogarde, Gaćinović, Geiger, John, Rutter, Samassékou, Skov.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich (C), Knoche, Jaeckel – Ryerson, Haraguči (85. Teuchert), R. Khedira, Ingvartsen (60. Öztunali), Giesselmann (69. Trimmel) – M. Kruse, Awoniyi (69. Voglsammer).
    Náhradníci: Rönnow – Baumgartl, Becker, Behrens, Griesbeck, Öztunali, Teuchert, Trimmel, Voglsammer.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Assmuth
    thejrc.org