Hoffenheim – Union Berlín 2:2 (kon.) | Bayern – Kolín nad Rýnem 3:2 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
2:2 (2:1)
1. FC Union Berlín
Neděle 22.08.2021, 15:30 • PreZero Arena (Sinsheim) • Německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu druhého kola německé Bundesligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Hoffenheimem a Unionem Berlín!
     
    1. FC Union Berlín

    Hostující fotbalisté mají v těchto dnech docela napilno. Po utrápené pohárové výhře 1:0 nad Türkgücü Mnichov odehráli s výsledkem 1:1 první ligové kolo s Leverkusenem a hned se museli chystat na mezinárodní scénu, kterou si Union zajistil loňským sedmým místem v Bundeslize. Svěřenci trenéra Urse Fischera cestovali do Finska a výhrou 4:0 nad Kuopiem rázně vykročili do základní skupiny Evropské konferenční ligy. Na marodce se aktuálně nachází obránce Mathis Bruns, záložník Grischa Prömel a útočník Leon Dajaku. Stejně tak bude Berlíňanům chybět Robert Andrich, jenž přestoupil do Bayeru Leverkusen.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Třetí tým ze sezóny 2017/18 v posledních letech výsledkově malinko upadá. Předchozí bundesligový ročník zakončilo TSG až na jedenáctém místě, přestože v sedmi posledních zápasech nenašlo ani jednoho přemožitele. Tuto dobrou formu si Hoffenheim přenesl také do nové sezóny. V domácím poháru v prodloužení udolal 3:2 snaživou Viktorii Kolín a o pár dní později zvládl ligový duel v Augsburgu, odkud si odvezl vysokou výhru 4:0. Chyběl u toho český reprezentant Pavel Kadeřábek, který je se zraněným lýtkem na marodce. Kromě něj tam jsou i Nordveit, Bičakčić, Hübner, Belfodil a Bebou.
     
    Vzájemné zápasy

    28.02.2021 U. Berlín – Hoffenheim 1:1
    02.11.2020 Hoffenheim – U. Berlín 1:3
    20.06.2020 Hoffenheim – U. Berlín 4:0
    17.12.2019 U. Berlín – Hoffenheim 0:2.
     
    Úvodní sestavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Akpoguma, S. Posch, Vogt, Raum – Baumgartner, Rudy, Stiller, Bruun Larsen – Dabbur, Kramarić.
    Náhradníci: Pentke – Adamjan, Bogarde, Gaćinović, Geiger, John, Rutter, Samassékou, Skov.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich (C), Knoche, Jaeckel – Ryerson, Haraguči, R. Khedira, Ingvartsen, Giesselmann – M. Kruse, Awoniyi.
    Náhradníci: Rönnow – Baumgartl, Becker, Behrens, Griesbeck, Öztunali, Teuchert, Trimmel, Voglsammer.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Assmuth.
     
    Před samotným začátkem se ještě uskuteční minuta potlesku za bývalého skvělého fotbalistu Gerda Müllera.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní výkop se postarali domácí, kteří nastupují v modrých dresech, zatímco Union bude hrát v červeném.
     
    3
    Ryerson ani Kruse nedoručili přesné balóny dovnitř pokutového území. Posch s Vogtem to před Baumannem zvládli s jistotou.
     
    4
    Julian Ryerson dostal těžkou přihrávku k postranní čáře. Ta ovlivnila i další vteřiny, protože se aktivním presinkem prezentoval Jacob Bruun Larsen.
     
    5
    Taiwo Awoniyi se dotkl balonu rukou. Ze středového kruhu tedy budou pokračovat fotbalisté domácího Hoffenheimu.
     
    6
    Je to jeden z těch opatrnějších začátků zápasu. TSG se během kombinace na půlce dobrovolně vrátilo až ke kopačkám Olivera Baumanna.
     
    7
    Marvin Friedrich fauloval na kraji hřiště, odkud Raum kopal standardní situaci. Ostatní hráči v modrém se k zakončení neprobili.
     
    8
    Během té mely v pokutovém území dostal Munas Dabbur ránu rukou do čela. Vypadá to však, že nebude potřebovat ošetření.
     
    9
    Stefan Posch posunul Ryersonův centr na autové vhazování. To provedl Giesselmann, ale Ingvartsen byl u bližší tyče tvrdě ubráněn.
     
    10
    Union nevyužil ani premiérový rohový kop. Krátký a nízký centr letěl do lokality, kde se v daný okamžik nacházel jenom Munas Dabbur.
     
    10
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Hosté vedou! Důležité bylo přenesení na pravou stranu k Ryersonovi. Ten špičkově odcentroval na NIKA GISSELMANNA, jehož první hlavičku Baumann vytěsnil, ale dorážka téhož muže už byla nad jeho síly.
     
    12
    Důrazný střet ve středovém kruhu odnesl Stefan Posch. Hoffenheim měl volnou cestu na útočnou polovinu, jenže se při rozehrávce dostává pod tlak.
     
    14
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Náskok Unionu vydržel jen chvíli! Domácí vytěžili maximum z aktivní re-presinku. Po vícero krátkých přihrávkách se míče zmocnil Kramarić. Roztažením doprava vybídl k centru z prvního doteku Stillera a špatně hlídaný KEVIN AKPOGUMA hlavou srovnal na 1:1.
     
    15
    Na stadionu je hned veseleji. Do dalšího útoku se hnal Kramarić, ovšem Knoche mu upálil míč za postranní čáru.
     
    16
    Ingvartsenův přízemní centr se neujal. Stiller pak ale poslal na zem mrštného Haragučiho a nabídl Berlíňanům přímý kop.
     
    17
    To mohl být přenádherný gól! Chyběly jen centimetry, když jedovka Maxe Kruseho z nějakých třiceti metrů narazila do břevna Baumannovy brány.
     
    19
    Hráči obou týmů si navzájem nic nedarují. Majitel míče nikdy nemá ani trochu času. Hlavně ve středu hřiště je to vzhledem k velké hustotě hodně o soubojích.
     
    20
    Další možnost Unionu! Taiwo Awoniyi sladil náběh s krásnou průnikovou přihrávkou Maxe Kruseho. V úniku se snažil zakončit mezi nohy Baumanna, ale od toho se balon odrazil na roh.
     
    21
    Z další standardky hosté nic nevytěžili. Vyvinuli ale tlak na Baumanna, který musel vykopávat na půlku. Tam fauloval Dabbur.
     
    22
    Kruse se uvolnil od Rudyho. U postranní čáry ale neměl rychlost a po stopce zase vrátil míč směrem k vlastním obráncům.
     
    23
    Awoniyi se blížil k Baumannovi. Ryerson to viděl, jenže složitější přihrávku z pravého kraje nasměroval jen do gólmanovy náruče.
     
    24
    Jacob Bruun Larsen měl před sebou volný prostor. Fanoušci ho dlouho vybízeli k pumelici z dálky, která ve finále přišla, ale Luthe ji zvládl vyrazit.
     
    25
    Po opatrnějším úvodu se nám utkání hezky rozproudilo. Padly dva góly a zejména Union měl i několik dalších příležitostí. Snad nastolené tempo ještě nějakou dobu vydrží.
     
    26
    Kruseho centr narazil do Vogta. O chvilku dříve bylo něco podobného k vidění i na druhé straně, kde nastartovaný Jacob Bruun Larsen trefil jenom Knocheho.
     
    27
    Domácím nevyšel rychlý ťukes ve středu pole. Jedenáctka z Berlína chtěla hru trochu uklidnit, jenže presink ji donutil zakopnout balon soupeřům.
     
    28
    Awoniyi startoval do úniku z ofsajdového postavení. I tak byl u skvěle nakopnutého balonu o chloupek dříve jednatřicetiletý gólman TSG.
     
    29
    Už to vypadalo, že domácí obrana bude mít o zábavu postaráno. Awoniyi nabral úctyhodnou rychlost na levém kraji, jenže v jeden okamžik nechal balon za sebou.
     
    30
    Držení míče: 59 % – 41 %.
     
    30
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Ve třicáté minutě se domácím podařilo otočit skóre! Knoche a Friedrich si mezi sebou nechali hrozivě moc volného místa. Kramarić díky tomu narýsoval kolmici po ose hřiště a JACOB BRUUN LARSEN dal v nájezdu druhý gól v sezóně navzdory tomu, že si Luthe na míč trochu sáhl.
     
    32
    Dvě neproměněné šance za stavu 1:1 teď musí Union mrzet dvojnásob. Vzhledem k ofenzivnímu pojetí zápasu však nemusí být jednobranková ztráta zdaleka fatální.
     
    33
    Nyní to od hostů není žádný přehnaný presink. Míč tak může cirkulovat mezi jednotlivými členy obrany Hoffenheimu.
     
    34
    Hlavní rozhodčí Stegemann pouští většinu tvrdých soubojů okolo půlící čáry. Díky tomu má hra hezký spád, přerušuje se naprosto minimálně.
     
    36
    Malá domů od Ryersona měla k dokonalosti hodně daleko. Luthe musel přidat na kroku a nakonec vyrobil nepovedený výkop do zámezí.
     
    37
    Aktivní Jacob Bruun Larsen si chtěl vypomoct se Stillerem, kterého tušil ve druhé vlně. Totéž ale platilo v případě Friedricha, jenž vytlačil domácí třináctku za zadní čáru.
     
    37
    Andrej Kramarić postupoval po pravé straně. Na okraji šestnáctky několikrát zasekl a později také odcentroval. Knoche odhlavičkoval balon na rohový kop.
     
    38
    Před centrem Stillera se většina hráčů natlačila na malé vápno. Míč letěl před něj, ale hostující obranu to nikterak nepřekvapilo.
     
    39
    Dabbur rozdal přihrávku o pár metrů doprava. Tam se do ofenzivní akce zapojil Akpoguma a vydělal na Giesselmannovi výhodu dalšího rohového kopu.
     
    40
    Znovu spousta hráčů v těsné blízkosti Andrease Lutheho. Ten si s množstvím těl kolem sebe ale nedělal těžkou hlavu a centr Stillera zkušeně stáhl.
     
    41
    Andrej Kramarić si šel hodně do hloubky pro rozehrávku Olivera Baumanna. Okamžitě byl zfaulován a TSG bude znovu hrát přes svého brankáře.
     
    42
    Znovu úplně stejný scénář. Kramarić se chtěl zapojit do rozehrávky, ale proti byl nedovolený zákrok japonského záložníka Haragučiho.
     
    43
    David Raum si troufl na zakončení z dobrých pětatřiceti metrů. Od první chvíle ale bylo jasné, že zákrok Andrease Lutheho zapotřebí nebude.
     
    44
    Max Kruse použil rozběhnutého Giesselmanna, který bez přípravy cpal střílený centr do malého vápna. Objevil však dobře postaveného Olivera Baumanna.
     
    45
    Raum se po nahrávce od Kramariće pokoušel o něco podobného, ale hostům se povedlo zakopnout míč za postranní čáru, odkud vhazuje Jacob Bruun Larsen.
     
    45
    Rani Khedira byl v první půli zcela neviditelný. Nyní o sobě dal vědět způsobem, na který nebude pyšný. Za držení Baumgartnera vyfasoval žlutou kartu.
     
    45+1
    Taiwo Awoniyi o pár decimetrů nedosáhl na centr Haragučiho, který kopíroval brankovou čáru. To už běží jediná nastavená minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Hoffenheim zahájil domácí ligovou premiéru poněkud rozpačitě a už v desáté minutě poprvé kapituloval z dorážky Nika Giesselmanna. Brzy však bylo v Sinsheimu veseleji, protože hlavička Kevina Akpogumy způsobila vyrovnání na 1:1. Kruse a Awoniyi následné dvě šance Unionu neproměnili a ve třicáté minutě za to byli potrestáni trefou Jacoba Bruuna Larsena, jenž využil chyby v obraně Berlíňanů. Pak už se hra trochu zklidnila, přesto zůstává tato partie zcela otevřená.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Obě jedenáctky zůstaly během pauzy stejné. K jedné změně ale došlo, na trávník se z nebes snáší dost intenzivní déšť.
     
    47
    Raumův centr byl zablokován na rohový kop. Rudy jej rozehrál nakrátko a s drobným odstupem poslal kluzký balon do Lutheho rukavic.
     
    47
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Zkraje druhé půle opět platí nerozhodné skóre! Max Kruse ustál skluz ještě na své obranné polovině. Poté si všiml mezery mezi obránci a TAIWO AWONIYI využil průnikové přihrávky ke střele do pozorného Baumanna. Poté ale přišel na řadu nešikovný zákrok Akpogumy a Awoniyi se rázem dostal ke gólové dorážce.
     
    49
    Hoffenheim se snažil narušit hostující rozehrávku. Ve středu hřiště měl největší problémy Giesselmann. Vyústilo to ve ztrátu balonu.
     
    50
    David Raum opět vytloukl bloky a zařídil svému týmu rohový kop. Andreas Luthe musí vyhlásit stav ohrožení.
     
    51
    Berlíňané si v zadních řadách sjednali pořádek a Luthe díky tomu nemusel nic řešit. Teď už bude vhazovat Giesselmann.
     
    52
    Chvíli už to vypadalo, že se Union geniálně dostal z nepříjemného presinku. Haragučiho brejk ale vznikl díky odhalenému postavení mimo hru.
     
    53
    Max Kruse si pomohl faulem na Baumgartnera, který nějakou dobu zůstává ležet na trávníku. Mezitím se připravuje standardní situace.
     
    54
    Awoniyi s přehledem odhlavičkoval Rudyho nákop a balon se během několika vteřin ocitl na opačném konci hřiště u nohy Baumanna.
     
    55
    Akpoguma natáhl krok na pravé straně, odkud dobře našel Dabbura. Ten střílel z jedničky, ale blok tvořený Friedrichem a Knochem skvěle ztečoval míč na rohový kop.
     
    56
    Ještě se zkoumalo, jestli zablokování střely nebylo provedeno rukou. Ukázalo se že nikoliv a Hoffenheim neúspěšně rozehrál od praporku. Akpoguma později srovnal se zemí Haragučiho.
     
    57
    Kruse z hloubi pole kroutil centr do kapsy mezi Baumanna a rozběhnuté fotbalisty. Nikdo v červeném se k zakončení nedostal, trochu si navíc ublížil Friedrich.
     
    58
    Pobyt Unionu v těsné blízkosti domácí branky minimálně na několik vteřin končí. Julian Ryerson už byl s balonem za koncovou čarou.
     
    59
    Andrej Kramarić na křídle přenechával míč Raumovi, který centroval zrovna ve chvíli, kdy u Lutheho neměl ani jednoho spoluhráče.
     
    60
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Marcus Ingvartsen, přichází Levin Öztunali.
     
    61
    Držení míče: 60 % – 40 %.
     
    62
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Munas Dabbur, přichází Georginio Rutter.
     
    62
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Jacob Bruun Larsen, přichází Sargis Adamjan.
     
    63
    Taiwo Awoniyi dokázal uvnitř pokutového území vzít míč Poshchovi. Navíc vytvořil gólovku pro Kruseho, ale Baumann famózním skokem k pravé tyči vytáhl prudkou střelu na roh.
     
    64
    Awoniyi dělá domácí obraně velké starosti. Posch ho ve spolupráci s ostatními členy obrany tentokrát uhlídal.
     
    65
    Giesselmannův nepovedený centr daleko nedoletěl. Rychlý nákop na hrot se Hoffenheimu ale vymstil, znamenal okamžitou ztrátu.
     
    66
    Dobrou obranu Friedricha znegoval horší odkop Ryersona. Na levé straně pokračoval v útoku Rutter. Příjemce Adajman byl obstoupen mnoha protihráči, střela proto vyšla na Rudyho, jenž z osmnácti metrů hodně minul.
     
    68
    Domácí postupně zacouvali k Baumannovi. Tomu se odkop vůbec nepovedl, takže zprava může vhazovat Julian Ryerson.
     
    69
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Niko Giesselmann, přichází Christopher Trimmel.
     
    69
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Andreas Voglsammer.
     
    70
    Union konečně vytěžil z hojného počtu rohů alespoň nějaké zakončení. Gólem ale neskončilo, Baumann si s odrazem od Marvina Friedricha poradil.
     
    71
    Levin Öztunali byl podle pomezního arbitra v ofsajdu. O chviličku dříve se na druhé straně provinil proti pravidlům Rutter.
     
    72
    Kruse a jeho další chytrá přihrávka. Öztunali slibně vypadající moment ale zadrbal. Posch stihl velkou díru v obraně ucpat.
     
    73
    Čerstvý Voglsammer zvládl přetlačovanou s Poschem. Toho ale zajistil Kevin Vogt, jenž odkopl přízemní pas do předbrankové lokality směrem na rohový kop.
     
    74
    Realizaci standardky si vzal na starost Christopher Trimmel. V malém vápně bylo v jeden moment rušno, ale Khedira z bezprostřední blízkosti zasáhl jen nohu Baumanna.
     
    75
    Čtvrthodinu před koncem druhé půle se nějakou dobu nehraje. Realizační tým Hoffenheimu se stará o některého ze zraněných hráčů.
     
    76
    Problém s levou nohou měl Angelo Stiller, který teď ze zázemí sledoval další zmatky u Baumanna. Haraguči se tam cpal do zakončení přes Akpogumu.
     
    77
    Christoph Baumgartner byl v souboji s Jaeckelem odstrčen přímo do pomezního rozhodčího, kterého nehezky poslal k zemi. Snad se vše obejde bez zranění.
     
    78
    Nejvíce to odneslo koleno asistenta rozhodčího Pickela. Vzniklou pauzu využívá domácí mužstvo k dalším dvěma střídáním.
     
    79
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Sebastian Rudy, přichází Diadie Samassékou.
     
    79
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Christoph Baumgartner, přichází Mijat Gaćinović.
     
    80
    Stačilo pár vteřin na hřišti a Diadie Samassékou už má žlutou kartu. Může za to šlápnutí na nohu Ryerssona.
     
    82
    Marvin Friedrich si bude muset dát v závěrečné fázi zápasu pozor na své obranné zákroky. Za očividné podražení viděl žlutou kartu.
     
    83
    Kvalita hry a její atraktivita s blížícím se koncem opadá. Ani jeden z týmů nemá nějakou významnou převahu. Vypadá to na zaslouženou dělbu bodů.
     
    84
    Ani ne z jedné třetiny zaplněný stadion se snaží trochu povzbudit hráče Hoffenheimu, kteří v tuto chvíli ale nechtějí podnikat žádné bezhlavé výpady.
     
    85
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází Cedric Teuchert.
     
    86
    Christopher Trimmel dobře vystihl úmysl Adamjana. Ten rychle přepnul směrem do obrany a pomohl dostat míč do bezpečí za postranní čarou.
     
    87
    Rani Khedira schytal šlapák od Adamjana. I tento faul se ale odehrál dost daleko od Baumanna, před kterého možná poletí dlouhý nákop.
     
    88
    Skutečně se tak stalo. Kruse dával z hloubi pole nízký pas do pokutového území, i když Cedric Teuchert střelou z pravé strany bránu zdaleka netrefil.
     
    89
    Další dlouhá nahrávka ze středu hřiště. Tentokráte za míčem vyrazil Voglsammer, kterému se z bezprostřední blízkosti nepodařilo přehodit Baumanna. Navíc byl v ofsajdu.
     
    90
    Andreas Voglsammer nezkompletoval přihrávku na Öztunaliho, kterého měli domácí stopeři za půlící čarou pod drobnohledem. Snažení TSG zase zastavil ofsajd.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty.
     
    90+2
    Vypadá to, že oba týmy vidina jednoho bodu za remízu uspokojila. Už se hraje ze zabezpečených obran. Hra je navíc stále více kouskovaná.
     
    90+3
    Marvin Friedrich zopakoval předchozí počínání Knocheho a zkrátka odpálil míč mimo hrací plochu. Hoffenheim je tak držen na své vlastní polovině.
     
    90+4
    Ještě jedna komplikace pro Union. A to hlavně směrem k dalšímu kolu proti Möngengladbachu, protože Friedrich nestíhal těsně vedle pokutového území. Za faul na Adamjana viděl druhou žlutou kartu a poslední standardní situace už se ho týkat nebude.
     
    90+5
    Knoche zneškodnil Kramarićův centr za cenu rohového kopu. Hoffenheim ho překvapivě rozehrál nakrátko, ovšem Adamjan byl skvěle uhlídán Teuchertem.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Souboj mezi Hoffenheimem a Unionem vítěze nepoznal. Ke třem bodům to měly oba celky zhruba stejně daleko. Zezačátku byli ve výhodě Berlíňané, jenže na Giesselmannovu dorážku z desáté minuty brzy odpověděl hlavičkující Akpoguma. Od 30. minuty už vedli domácí. Zasloužil se o to Jacob Bruun Larsen, ale výtečně hrající Awoniyi hned po změně stran upravil stav na konečných 2:2. Od té doby už se konala jen jedna velká šance, kterou Krusemu vychytal Baumann.
     
    Oba týmy jsou po dvou kolech bez porážky. Hoffenheim je po výhře nad Augsburgem na čtyřech bodech, zatímco Union zopakoval týden starou remízu s Leverkusenem.
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 3 – 8
    Střely mimo: 4 – 3
    Držení míče: 61 % – 39 %
    Rohové kopy: 6 – 5
    Ofsajdy: 2 – 6
    Fauly: 8 – 11
    Žluté karty: 1 – 3
    Červené karty: 0 – 1.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:33:54)

    Michal Břuchanský

    Branky: 14. Akpoguma (Stiller), 30. Bruun Larsen (Kramarić) – 10. Giesselmann (Ryerson), 47. Awoniyi

    Karty:   80. Samassékou (HOF) – 45. R. Khedira (UNB), 82. Friedrich (UNB)   90+4. Friedrich (UNB)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 8:11.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Akpoguma, S. Posch, Vogt, Raum – Baumgartner (79. Gaćinović), Rudy (79. Samassékou), Stiller, Bruun Larsen (62. Adamjan) – Dabbur (62. Rutter), Kramarić.
    Náhradníci: Pentke – Adamjan, Bogarde, Gaćinović, Geiger, John, Rutter, Samassékou, Skov.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich (C), Knoche, Jaeckel – Ryerson, Haraguči (85. Teuchert), R. Khedira, Ingvartsen (60. Öztunali), Giesselmann (69. Trimmel) – M. Kruse, Awoniyi (69. Voglsammer).
    Náhradníci: Rönnow – Baumgartl, Becker, Behrens, Griesbeck, Öztunali, Teuchert, Trimmel, Voglsammer.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Assmuth
    bahis siteleri