Alexandre Pantoja - Brandon Royval Vítěz: Pantoja (kon.) | Vinc Pichel - Austin Hubbard Vítěz: Pichel (kon.)
Trevin Jones - Saidjokub Kachramonov Vítěz: Kachramonov (kon.) | Parker Porter - Chase Sherman Vítěz: Porter (kon.)
Clay Guida - Mark Madsen Vítěz: Madsen (kon.) | Jared Cannonier - Kelvin Gastelum Vítěz: Cannonier (kon.)
konec
Alexandre Pantoja - Brandon Royval

Vítěz: Pantoja

Neděle 22.08.2021, 04:14 • UFC APEX, Las Vegas • UFC Fight Night
Předzápasové kurzy
     
    První zápas je za námi, za chvíli ale budeme pokračovat. Nikam tedy neodcházejte. (04:30:53)
     
    Vítěz: Alexandre Pantoja na submisi
     
    Na úvod hlavní karty jsme viděli opravdu akční zápas, kdy se toho oba borci nebáli a jak na zemi, tak v postoji se pustili do skutečné války. Alexandre Pantoja v ní byl aktivnější, ve druhém kole se mu povedlo zápas dostat na zem, nasadit rear naked choke a zápas ukončit ve svůj prospěch.
    Alexandre Pantoja a jeho vítězná technika
     
    1:46
    A je konec! Pantojovi se podařilo uzamknout body lock, a mohl si začít hledat cestu k soupeřově krku. A povedlo se. Alexandre Pantoja nasadil rear naked choke a donutil Royvala odklepat!
     
    0:54
    Royval sice trefil tvrdý kop, Pantoja ale obratem vzal soupeři záda a přesunul fight na zem.
     
    0:16
    Royval si už podruhé stěžuje u sudího na eye poke, Mark Smith mu ale odpovídá, že to byly čisté údery.
     
    0:01
    Začalo druhé kolo.
     
    5:00
    Konec prvního kola.
     
    4:12
    Sledujeme opravdu parádní souboj. I v postoji dokáží oba bojovníci vytáhnout skvělé momenty a vidíme neskutečné přestřelky. V nich má navrch Pantoja.
     
    3:22
    Ne ale na dlouhou dobu, Pantoya chce prostě bojovat na zemi.
     
    2:50
    Stačila ale chvilička uvolnění a Pantoya unikl. Už jsme v postoji.
     
    2:30
    Stále jsme na zemi, Royval stále drží soupeřovu nohu.
     
    1:45
    Teď se mu už ale povedlo uniknout a sám nasazuje heel hook na Pantoyovu nohu!
     
    1:25
    Royval se snaží uniknout vytočení, má ale soupeře stále v zádech.
     
    0:50
    Už si pomaličku začíná uzavírat body lock, pokud se mu to povede, bude mít Royval problémy.
     
    0:20
    Pantoja vzal zápas okamžitě na zem a snaží se získat soupeřova záda.
     
    Začalo první kolo.
     
    Oba borci otevíracího utkání jsou již v oktagonu, můžeme začít.
     
    Dobré ráno u další akce společnosti UFC, tentokrát pod názvem UFC on ESPN: Cannonier vs. Gastelum.

    V hlavním utkání se potká Jared „The Killa Gorilla“ Cannonier (bilance 13-5, v UFC 6-5) a Kelvin Gastelum (bilance 16-7, 1NC, v UFC 11-NC). Oba borci se dnes budou snažit vrátit se na vítěznou vlnu, neboť jak Jared tak i Kelvin ve svém posledním vystoupení zaznamenali prohru na body s Robertem Whittakerem.

    Hlavní předzápas obstarají Clay „The Carpenter“ Guida (bilance 36-20, v UFC 16-14), skutečný veterán MMA, který naposledy přerušil dvojzápasové čekání na výhru a na body zdolal Michaela Johnsona a Mark „The Olympian“ Madsen (bilance 10-0, v UFC 2-0). Ten je stříbrným medailistou z OH v Riu v řecko-římském zápase a v MMA zatím nenašel svého přemožitele. Naposledy se představil vloni s březnu s Austinem Hubbardem a porazil jej na body. Dnes na něj bude čekat zatím ta největší výzva v kleci.

    Dalším zápasem obstarají v těžké váze Chase „The Vanilla Gorilla“ Sherman (bilance 15-7, v UFC 3-6), který je už v UFC podruhé v kariéře a zatím se mu moc nedaří. Naposledy bojoval v dubnu letošního roku s Andrejem Arlovským a prohrál na body. Dnes se mu postaví Parker Porter (bilance 11-6, v UFC 1-1), bojovník, který se objevil i v Bellatoru, nebo XFC. V kleci byl naposledy v listopadu loňského roku a vyhrál na body nad Joshem Parisianem.

    Jako třetí v pořadí se na kartě objeví Trevin „5 Star“ Jones (bilance 13-6, 1NC, v UFC 1-0, 1 NC). Borec se v UFC uvedl zápasem bez výsledku s Timurem Valijevem, poté ale na TKO zdolal Maria Bautistu a ukázal tak, že je s ním nutno počítat. Jeho soupeřem bude Saidjokub Kachramonov (bilance 8-2, v UFC 0-0), nováček v největší organizaci světa, který si angažmá vysloužil dvěma výhrami v řadě, když na KO udolal jak Askara Askara, tak i Tycena Lynna.

    Druhý zápas hlavní karty obstarají Vinc „From Hell“ Pichel (bilance 13-2, v UFC 6-2). Pichel v poslední době drží bilanci jednoho zápasu na rok a jak v roce 2019, tak 2020 uspěl, když na body porazil Roosevelta Robertse a Jima Millera. Na druhé straně klece bude stát Austin „Thud“ Hubbard (bilance 13-5, v UFC 3-3). Ten se od vstupu do UFC marně snaží o nějakou sérii výher, ve své bilanci pravidelně střídá výhru a porážku. Naposledy platila ta lepší varianta, na body zdolal Dakotu Bushe. Podlé této statistiky by měl tedy dnes prohrát, samozřejmě se ale bude snažit to prolomit a připsat si druhou výhru v řadě.

    Na úvod celého programu se představí Alexandre „The Cannibal“ Pantoja (bilance 23-5, v UFC 7-3). Ten se naposledy představil v únoru tohoto roku, kdy v UFC přivítal hvězdu Rizinu Manela Kapeho a srazil mu hype po výhře na body. Dnes se pokusí na tento výkon navázat další výhrou. Proti bude Brandon „Raw Dawg“ Royval (bilance 12-5, v UFC 2-1). Ten měl do UFC výborný vstup, porazil Tima Elliotta a Kai Karu-Franceho, ale poslední duel nedopadl podle jeho představ, když hned v prvním kole padl s Brandonem Morenem, současným šampionem muší váhy. Jejich zápas se ale datuje do listopadu loňského roku, Royval se tak vrací po docela dlouhé pauze.

    Aleš Pur

    Mark Smith