Mallorca – Espanyol 1:0 (kon.) | Valencia – Alavés 3:0 (kon.)
konec
Valencia CF
3:0 (2:0)
Deportivo Alavés
Pátek 27.08.2021, 22:15 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španělská LaLiga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:18:22)
     
    Valencia proti Alavésu potvrdila roli papírového favorita, na domácím stadiónu porazila trápící se celek s přehledem 3:0.

    Důležitý krok k zisku tří bodů udělali domácí už ve 3. minutě, kdy se po pasu Čeryševa trefil Daniel Wass. Nejhezčí moment utkání přišel v závěru úvodního dějství. Guedes vrátil přetažený centr pod sebe na Carlose Solera, jenž v pádu vystřelil patičkou přes hlavu pod břevno. Druhý poločas přinesl ještě jeden gól do hostující sítě, definitivní razítko na vítězství „netopýrů“ dal po hodině hry Gonçalo Guedes.

    Svěřenci trenéra Bordaláse Jiméneze přidali k výhře a remíze druhé vítězství, díky němuž se dočasně vyšvihli na čelo La Ligy. Alavés naopak potřetí zapsal nulu a krčí se na dnu tabulky.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:15.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Útočný faul Maxiho Gómeze byl zřejmě tím posledním, co se v dnešním utkání stane. Rukou si pomohl v odtlačení Lejeuneho.
     
    90+4
    Zajímavý přetažený centr vymyslel Antonio Moya. Pere Pons vracel pod sebe, Jesus Vázquez odklidil kulatý nesmysl před Méndezem.
     
    90+3
    Joselu rozvinul akci doleva, kde viděl volného Luise Rioju. Tomu klička do přehuštěného středu hřiště nevyšla, narazil na překážku jménem Uroš Račić.
     
    90+2
    Ve skluzu Mamadou Sylla udržel míč na hrací ploše, ale výborně zapracoval Thierry Correia, který ležícího konkurenta o balón připravil.
     
    90+1
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Denis Čeryšev, přichází Jesus Vázquez.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Vedl si úspěšně. Ve vzduchu kraloval Florian Lejeune, stoper hlavou odklidil míč pryč z vlastního pokutového území. Hraje Soler.
     
    88
    Ximo Navarro zachytil sprint Čeryševa a udržel se v jeho rovině. Ve finále zblokoval centr ruského fotbalisty, Alavés bude čelit rohu.
     
    87
    Odpískání nedovoleného zákroku chtěl na druhé straně i Marcos André. U sudího neuspěl, podle něj si Matt Miazga počínal povoleným způsobem.
     
    86
    Mouctar Diakhaby na trávníku není ani minutu, přesto už stihl faulovat, a to tak tvrdě, že vyfasoval kartu žluté barvy. Ve skluzu zasáhl Méndeze.
     
    85
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Omar Alderete, přichází Mouctar Diakhaby.
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Daniel Wass, přichází Yunus Musah.
     
    84
    V závěru se hosté dostávají více do hry. Fotbalisté v bílém polevili a soustředí se převážně na obranné povinnosti, ty odvádí na jedničku.
     
    83
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Tomás Pina, přichází Antonio Moya.
     
    82
    Parádně si v defenzivě počínal Omar Alderete. Skluz načasoval na setinu přesně, aby míč odkopl z pod kopaček Syllovi.
     
    81
    Do malého vápna hostů nabíhal Maxi Gómez. Matt Miazga musel jít do skluzu, aby kulatý nesmysl před konkurentem odkopl.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Domácí Valencia disponuje tříbodovým vedením a je jasné, že si proti Alavésu připíše tři body do tabulky.
     
    79
    Fauloval Uroš Račić, byť se tomu hodně diví. Avšak do souboje s Pinou skutečně přiběhl jako druhý a protihráče podrazil.
     
    78
    Carlos Soler zkusil přenést hru na Josého Gayu. Míč ovšem podkopl až příliš, levý obránce a kapitán Valencie neměl šanci na balón dosáhnout.
     
    77
    Hra pokračuje. Tomás Pina vyslal pod tlakem dlouhou nahrávku až dozadu na brankáře, Pacheco odpálil míč na obrannou polovinu soupeře.
     
    76
    Stejně jako v prvním, tak i ve druhém dějství nařídil arbitr Ortiz přestávku na občerstvení. Trenéři pauzy využívají i na udílení posledních taktických pokynů.
     
    75
    S velkou chutí nastoupil do zápasu Marcos André. Na konto zapisuje i první střelu na bránu, z poměrně velkého úhlu vystřelil levačkou do rukavic gólmana.
     
    74
    Denis Čeryšev se omlouvá spoluhráč, protože místo toho, aby pokračoval v pohybu dopředu, tak začal couvat na obrannou polovinu. S tím Soler pochopitelně nepočítal.
     
    73
    Sobecky se zachoval Marcos André, místo očekávané nahrávky zkusil z levé strany šestnáctky vystřelit. Napálil prvního clonícího beka.
     
    72
    Daniel Wass sice v hlavičkovém souboji minul balón, to ovšem i Tomás Pina. Na druhý pokus dánský střední záložník soka přehlavičkoval.
     
    71
    Ofsajdové postavení odpískáno Marcosi Andrému. Čerstvá posila Valencie se vrátila na úroveň obránců příliš pozdě, Račić nahrával o něco dříve.
     
    70
    Pěkné individuální akci Luis Rioja chybělo jen gólové zakončení. Levačkou ovšem dal míči opačnou faleš, hrací předmět se vykroutil ven z brány.
     
    69
    Situaci dva na dva řešil Denis Čeryšev nahrávkou na Marcose Andrého. Tomu se balón zamotal mezi nohama, ale Brazilec situaci ještě zachránil nahrávkou pod sebe na Račiće, ten vystřelil placírkou nad břevno.
     
    68
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Hugo Guillamón, přichází Uroš Račić.
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Gonçalo Guedes, přichází Marcos André.
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Facundo Pellistri, přichází Edgar Méndez.
     
    67
    Najednou další zdravotní problémy v domácích řadách. Zničehonic se posadil na trávník Gabriel Paulista, vypadá to na svalové zranění.
     
    66
    Danielovi Wassovi šlápl na pravou nohu Luis Rioja. Zřejmě velkou silou, protože dánský středopolař zůstává delší dobu v bolestech ležet na trávníku.
     
    65
    Příliš vysokého centru využil Giorgi Mamardašvili. Gruzínský brankář vystartoval z brankové čáry a ve vzduchu hrací předmět bez problémů lapil.
     
    64
    Možnost snížit bude z rohového kopu. Tomás Pina vystřelil z velké dálky a blokující Gabriel Paulista kulatý nesmysl srazil do zámezí.
     
    63
    Domácí získali ještě komfortnější pozici, náskok tří gólů by si již neměli nechat utéct. Deportivo ale určitě zabojuje alespoň o čestný zásah.
     
    62
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází John Guidetti, přichází Mamadou Sylla.
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Mamadou Loum, přichází Pere Pons.
     
    61
    Fernando Pacheco a Matt Miazga po obdrženém gólu okamžitě vystartovali na rozhodčího, požadovali dodatečné odpískání útočného faulu Gómeze. Neuspěli, z konfrontace s hlavním navíc oba vyšli se žlutou kartou.
     
    60
    Valencia právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Gómez zpracoval dlouhý nákop, ještě předtím tělem stihl odstavit Lejeuneho. Posléze se zachoval nesobecky, když míč přisunul do lepší pozice nabíhajícímu GONCALU GUEDESOVI, čtyřiadvacetiletý útočník pravačkou propálil Pacheca pod tělem.
     
    59
    Florian Lejeune si rozmyslel nahrávku dopředu, rozhodl se pro malou domů. Gólman Pacheco si rychle balón zpracoval a před Guedesem jej vyslal k nohám Lópeze.
     
    58
    V permanenci byl i Fernando Pacheco. z bezprostřední blízkosti napálil o zad Aldereteho. Rozhodčí paradoxně odpískal prohřešek domácímu hráči, že nedodržel odstup od gólmana.
     
    57
    Sám si řekl o balón, ale když proti němu měl Mamadou Loum běžet, neučinil tak. Před nosem mu balón odkopl Hugo Guillamón.
     
    56
    Giorgi Mamardašvili drží Valencii dvougólový náskok! Skvěle zareagoval na prodloužený centr Mattem Miazgou, střelu ke své pravé tyči vyrazil do bezpečí
     
    55
    Levý záložník Denis Čeryšev Gabriel Paulista se zlobí na Carlose Solera, že nepochopil jeho záměr naběhnout na zadní tyč. Španěl očekával, že spoluhráč stáhne hru do středu, to se nestalo.
     
    54
    Dlouhý nákop k levé lajně dokázal zpracovat Joselu. Zvedl hlavu a všiml si Guidettiho, jehož nepustil do příležitosti Alderete.
     
    53
    Gonçalo Guedes smutně zvedl hlavu k nebi. Moc dobře věděl, že mu moc k vystižení Miazgovy nahrávky nechybělo, hrál brankář Pacheco.
     
    52
    Hosté si rohový kop zopakují. Centr na přední tyč vypadal slibně, avšak Gabriel Paulista zvládl vyšplhat výše, než Florian Lejeune.
     
    51
    Kličkovanou zakončil John Guidetti pasem na Facunda Pellistriho. Stříleným centrem trefil jenom Gayu, následuje rohový kop.
     
    50
    Úder loktem inkasoval do obličeje Denis Čeryšev. Matt Miazga soka určitě zasáhnout nechtěl, ale i takové zákroky se musí pískat.
     
    49
    Další prohřešek, tentokráte v domácích řadách. Hugo Guillamón v souboji jeden na jednoho rychlostně nestačil na Rioju, jehož zatáhl za dres.
     
    48
    Po nedovoleném zákroku se Mamadou Loum okamžitě omlouval faulovanému Gómezovi. Je si vědom, že žlutá karta by znamenala jeho vyloučení.
     
    47
    Zatímco domácí trenér o poločasové přestávce neudělal žádnou změnu, tak kouč Calleju jednu změnu udělal, Garciu nahradil Rioja.
     
    46
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Manu García, přichází Luis Rioja.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 23:21.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Valencií a Deportivem Alavés příliš atraktivní nebylo, přesto přineslo dva góly, oba do hostující svatyně. Střetnutí odšpuntoval rychlým gólem Daniel Wass, jenž využil nahrávky Čeryševa a z malého vápna prostřelil brankáře. Ještě hezčí moment přišel v nastavení první půle, kdy Guedes ne úplně ideálně nahrál Carlosi Solerovi, nicméně ten si poradil fantasticky, patičkou kopl míč za tělem ideálně pod břevno. Netopýři mají nakročeno k druhému letošnímu ligovému vítězství, Alavés naopak ke třetí porážce.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Valencia právě vstřelila branku!
    Parádní tečka na závěr prvního poločasu! Přetažený centr vracel Guedes pod sebe a byl to CARLOS SOLER, kdo v pozici škorpióna umístil balón patičkou nechytatelně pod břevno.
     
    45+2
    Pravou stranou nastartoval motory Thierry Correia. K míči se ovšem nedostal, protože Portugalce skvěle zakřižoval Javi López a tělo natlačil před protihráče.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    45
    Hodně ošklivý skluz předvedl Mamadou Loum, když skočil na pravou nohu Huga Guillamóna. Za žlutou může být senegalský fotbalista ještě rád.
     
    44
    Po delší době kamery zabraly Giorgiho Mamardašviliho, protože mu adresoval malou domů Gabriel Paulista. Gruzínský brankář využil k dostatku času k přenesení hry na Correiu.
     
    43
    Velmi dobře si počínal Matt Miazga. Americký stoper, jenž do Getafe odešel z Chelsea, udržel na zádech Gómeze a míč nechal dokutálet za lajnu.
     
    42
    Netopýři v závěru úvodního dějství přidali. Již delší dobu působí na polovině soupeře a snaží se přidat druhý gól, který by znamenal výrazné přiblížení třem bodům.
     
    41
    Šancí navýšit vedení pohrdl Maxi Gómez. Vyskočil příliš vysoko, takže zakončoval levým ramenem o značný kus vedle levé tyčky.
     
    40
    Daniel Wass přihrál na hranici šestnáctky Denisi Čeryševovi. Ruský reprezentant si hodil míč na silnější levačku a vyslal střílený centr, před Guedesem zasáhl v poslední chvíli Miazga.
     
    39
    Faul, proti pravidlům hrál Facundo Pellistri. Odvážně šel do skluzu, přičemž místo balónu přejel jen kotníky Gómeze, který nestihl nadskočit.
     
    38
    Nohama si zahrál Fernando Pacheco, poté, co jej oslovil Mamadou Loum. Dlouho neváhal a odkopem poslal míč na útočnou polovinu.
     
    37
    Gonçalo Guedes naznačil střelu, aby následně vymyslel parádní lob na kapitána Josého Gayu, toho ovšem zradilo zpracování.
     
    36
    Dobrá práce Omara Aldereteho vedla k útočnému faulu v podání Johna Guidettiho. Tak dlouho útočník okopával konkurenta, až sudího donutil přerušit hru.
     
    35
    Složitou nahrávku dostal na paty Mamadou Loum. Se zpracováním si ještě poradil, ale na dotírajícího Solera pak nevyzrál.
     
    34
    Zajímavý střílený centr vyprodukoval Facundo Pellistri. Zajímavým stříleným centrem hledal Joselua, avšak Thierry Correia nabral větší rychlost a protihráč Portugalce fauloval.
     
    33
    Fernando Pacheco si křikl na Matta Miazgu, který brankáři míč nechal. Dlouho devětadvacetiletý gólman nezdržoval, míč vyhodil k nohám beka Navarra.
     
    32
    Arbitr Ortiz nařídil oběma celkům přestávku na občerstvení. Ve Valencii panuje velmi teplé počasí, fotbalisté menší brejk určitě ocení.
     
    32
    Přes stopery Lejeunea a Miazgu se míč dostal až k Joseluovi. Odvážný forvard zkusil obejít Paulistu, stoper jej za svá záda nepustil.
     
    31
    Za přetaženým balónem Gayi spěchal Omar Alderete. V záklonu nedal míči takovou razanci, aby doputoval až k nohám Wasse.
     
    30
    Dlouhý nákop gruzínského gólmana našel pouze Tomáse Pinu. Ten zazmatkoval a kulatý nesmysl odhlavičkoval do autu.
     
    29
    Mamadou Loum se probojoval k hlavičce, nicméně z těžké pozici dal balónu přílišnou výšku, Giorgi Mamardašvili mohl zůstat klidným.
     
    28
    První žlutou kartu střetnutí obdržel stoper Alavésu Florian Lejeune. Solera dohrál naprosto zbytečně, když mu postavil stoličku a Španěl přes soka přepadl.
     
    27
    Na trávníku skončil Tomás Pina. Pomohl mu protihráč Facundo Pellistri, což pozornosti rozhodčího neuniklo, odpískal faul.
     
    26
    Carlos Soler vymyslel zajímavou nahrávku na střed, kde stál nikým neatakovaný Hugo Guillamón. Průnikový pas mu nevyšel, Čeryšev na míč nedosáhl.
     
    25
    Konečně práce i pro Giorgiho Mamardašviliho. Gruzínec, jenž do Valencie rozhodně nepřicházel v roli očekávané jedničky, si poradil se střelou Joselua na střed.
     
    24
    Domácí zatím hrají výrazně lépe. Defenzivu zvládají na jedničku, v ofenzivě již jednou zabojovali. Naopak Alavés vypadá, jako by nevěděl, co hrát.
     
    23
    Natřikrát Florian Lejeune přehlavičkoval Goncala Guedese, který se jako výrazně menší hráč držel statečně. Sklepnutí pro Navarra ale nezabránil.
     
    22
    Těžko říct, co nyní Thierry Correia zamýšlel udělat. Poslal dlouhý balón, za nímž ovšem neběžel ani jeden z jeho spoluhráčů.
     
    21
    Zničehonic vykouzlil Manu García parádní balón za obranu na Guidettiho. Překvapený útočník zabral pozdě, předběhl ho Guillamón.
     
    20
    Na trávníku se toho nyní moc zajímavého neděje. Domácí kombinují, ale převážně v blízkosti poloviny hřiště, hosté běhají bez míče.
     
    19
    Rychlý brejk Alavésu táhl John Guidetti. Nedostalo se mu však podpory, sám proti třem protihráčům Švéd neměl žádnou šanci uspět.
     
    18
    Valencia rozehrávala rohový kop, jmenovitě Carlos Soler. Balón poslal na přední tyč, kde kraloval bránící Florian Lejeune.
     
    17
    Za dlouhým centrem Mamadoua Louma sprintoval Joselu. Kousek mu chyběl, Španěl jen lehce tečoval míč, který doletěl mimo hru.
     
    16
    Další akci Alavesu zastavil hvizd arbitra Ortize. Manu García si při vytváření prostoru pomohl nedovoleným způsobem, Gayu trefil loktem.
     
    15
    Musel zabrat, ale nakonec Denis Čeryšev zachytil balón na hrací ploše. K souboji jeden na jednoho posléze vyzval Miazgu, uspěl americký stoper.
     
    14
    Facundo Pellistri hledal dlouhým autem John Guidetti. Švédský forvard k míči přiběhl jako první, jenže nezvládl zpracování, míč mu uskočil.
     
    13
    Hráči v modrém sice drží míč na kopačkách, ale vyměňují si jej spíše na vlastní polovině. Mamadou Loum dokonce zapojil i brankáře.
     
    12
    Nejvýše se do vzduchu vyhoupl Omar Alderete. V mírném záklonu hlavou zakončil těsně vedle pravé tyčky, Pacheco celou situaci kontroloval.
     
    11
    Standardku v podobě rohového kopu vybojoval Carlos Soler. Proti přesile zvládl nastřelit skluzujícího Javiho Lópeze, od něj se míč odrazil mimo hrací plochu.
     
    10
    Se zpracováním balónu po přenesení hry si Denis Čeryšev nadvakrát poradil. Mírně se zdržel a nahrávku Guedesovi posílal pozdě, dobře zakročil Miazga.
     
    9
    Defenzivní povinnosti si splnil na jedničku kapitán José Gayá. Zachytil pohyb Manuho Garcíi a ve skluzu odjel i s míčem do autu.
     
    8
    Stadiónem to jenom zahučelo. Z pravé strany se do zajímavé příležitosti prodíral Carlos Soler, z velkého úhlu napálil vnější stranu tyče.
     
    7
    Hosté zkouší na defenzivu soupeře vyzrát trpělivou kombinační hrou. Ale Netopýři, jak se hráčům Valencie přezdívá, zatím odolávají.
     
    6
    Příliš pozdě dostal dlouhý nákop za obranu Carlos Soler. Přesto Guillamónovi za nahrávku zatleskal, byť mu byl odpískán ofsajd.
     
    5
    Po vstřeleném gólu se ještě řešilo, zda autor trefy nestál v době nahrávky Čeryševa v postavení mimo hru. Rozhodovaly centimetry, ty vyzněly ve prospěch střelce.
     
    3
    Valencia právě vstřelila branku!
    Domácí si nemohli přát lepší začátek! Na levou stranu obdržel nahrávku Čeryšev, jenž zvedl hlavu a před brankou našel úplně volného DANIELA WASSE, dánský středopolař píchl míč mimo dosah padajícího Pacheca.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Fotbalisté Deportiva Alavés pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy bílé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Mamardašvili – T. Correia, Paulista, Alderete, Gayá (C) – Soler, Wass, Guillamón, Čeryšev – Guedes, M. Gómez.
    Náhradníci: Cillessen – Diakhaby, Koindredi, Joseda, Musah, Račić, Sobrino, M. Vallejo, J. Vázquez, André.

    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Navarro, Miazga, Lejeune, López – Pellistri, Loum, Pina, García – Guidetti, Joselu.
    Náhradníci: Sivera – Martín, Saúl García, Martín, Méndez, Moya, Pons, Rioja, Tachi, Laguardia, De la Fuente, Sylla.

    Rozhodčí: Ortiz – Villaseñor, Estévez.
     
    Deportivo Alavés

    Hlavní cíl Alavésu pro letošní ročník je o poznání skromnější, a sice udržet se. Že to nebude vůbec jednoduchý úkol ukázala hned první dvě kola, v nichž Callejova družina nenasbírala ani bod. Nejprve podle očekávání prohrála s Realem Madrid, ale pak doma těsně 0:1 padla i s nováčkem z Mallorcy. Přitom předsezónní přípravu lze hodnotit jako povedenou, Deportivo v sedmi zápasech čtyřikrát vyhrálo a třikrát prohrálo, ačkoli nutno podotknout, že velká část utkání byla proti španělským klubům z nižších lig.
     
    Valencia CF

    Fotbalisté Valencie by se určitě rádi vrátili do bojů o pohárovou Evropu, kterým byli v loňské sezóně hodně vzdálení, neboť obsadili až 13. místo s patnáctibodovým odstupem na sedmý Villarreal. Svěřenci kouče Bordaláse Jiméneze měli solidní přípravu, když v sedmi zápasech prohráli pouze dvakrát, nestačili na Zaragozu a nováčka Premier League Brentford. Ve dvou doposud odehraných kolech nejprve i po brzké červené kartě porazili 1:0 Getafe, načež remizovali v 1:1 v Granadě.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný páteční večer. Vítám vás při sledování 3. kola španělské La Ligy, u zápasu mezi Valencií a Deportivem Alavés.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:15.

    Milan Huppert

    Branky: 3. Wass (Čeryšev), 45+2. Soler (Guedes), 60. Guedes (M. Gómez)

    Karty:   86. Diakhaby (VAL) – 28. Lejeune (DAL), 45. Loum (DAL), 61. F. Pacheco (DAL), 61. Miazga (DAL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:15.
    Valencia CF: Mamardašvili – T. Correia, Paulista, Alderete (85. Diakhaby), Gayá (C) – Soler, Wass (85. Musah), Guillamón (68. Račić), Čeryšev (90+1. J. Vázquez) – Guedes (68. André), M. Gómez.
    Náhradníci: Cillessen – Diakhaby, Koindredi, Joseda, Musah, Račić, Sobrino, M. Vallejo, J. Vázquez, André.

    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Navarro, Miazga, Lejeune, López – Pellistri (68. Méndez), Loum (62. Pons), Pina (83. Moya), García (46. Rioja) – Guidetti (62. Sylla), Joselu.
    Náhradníci: Sivera – Martín, Saúl García, Martín, Méndez, Moya, Pons, Rioja, Tachi, Laguardia, De la Fuente, Sylla.

    Rozhodčí: Ortiz – Villaseñor, Estévez
    bahis siteleri