Interobal Plzeň – Helas Brno 6:1 (kon.) | Slavia – Svarog Teplice 1:1 (kon.) | Chrudim – Rapid Ústí n/L 13:1 (kon.)
FTZS Liberec – Olympik Mělník 3:5 (kon.) | Česká Lípa – Sparta 1:6 (kon.)
konec
SK Interobal Plzeň
6:1 (2:1)
Helas Brno
Pátek 27.08.2021, 19:00 • SH Lokomotiva Plzeň • 1. Futsal liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Vzájemné zápasy
    Plzeň porazila Helas devětkrát za sebou. V poslední sezoně vyhrála doma v posledním kole základní části a zajistila si tak vítězství v první části sezony a třeba i výhodu domácího prostředí pro začátek finále. To v listopadu 2019 se Plzeň nadřela na zisk tří bodů podstatně více. Helas držel na západě Čech remízu 1:1, ale osm sekund před koncem udělal Šarközy obrovskou chybu při rozehrávce autu a Tomáš Vnuk poslal snadno balón do prázdné brány za bývalého plzeňského gólmana Kubíčka.
     
    SK Interobal Plzeň
    Na den přesně po třech měsících, kdy Plzeň potřetí v historii a zároveň ve finále porazila Chrudim, startuje 1. FUTSAL liga. Člen první čtyřky a jedna z hlavních postav finále Tomáš Buchta prozradil, že by rád zaútočil na obhajobu titulu. Mimochodem o tom, že by jednou rád získal titul s Plzní mluvil už v létě 2020...

    Co se týče složení plzeňského mužstva, tak Interobal je dost možná jediným týmem v lize, který neudělal jediný pohyb směrem dovnitř. Odešla pouze dvojice mladíků Lecjaks – Maur do České Lípy. Jinak zůstala plzeňská soupiska naprosto identická. Když vezmeme přípravu, tak Západočeši v ní ze čtyř zápasů zvítězili jen jednou. Trenér Kopecký byl nespokojen hlavně s odvetou proti polskému mistrovi Bielsko-Biala, kdy Interobal prohrál 2:6. Dále v rozhovoru pro oficiální ligový web poznamenal, že Plzeň trápí úzký kádr (zejména s přihlédnutím k tomu, že v týmu je několik českých i slovenských reprezentantů a Interobal čeká premiérová účast v Lize mistrů. Její los je naplánovaný na 30. srpna.

    Ještě dodejme, že v úterý poté Plzeň absolvovala generálku a první soutěžní zápas sezony. V krajském finále poháru SFČR deklasovala druholigové Jerigo poměrem 10:1 a souboj s jediným plzeňským zástupcem ve druhé nejvyšší soutěži zvládla tentokráte bez problémů.
     
    Helas Brno
    V loňské sezoně vyšli svěřenci Tomáše Galii v duelech proti první pětce pokaždé bodově naprázdno. Nicméně ve čtvrtfinále pořádně potrápili teplický Svarog. Sice vypadli ve třech zápasech, ale dvakrát prohráli o gól. Ve druhém střetnutí v dějišti památné odvety baráže o MS proti Chorvatsku vedli 2:0, ale nakonec těsně před koncem normální hrací doby inkasovali vítěznou trefu. Parta okolo Davida Cupáka je v pozici papírového outsidera. Nicméně trenér Kopecký upozorňoval, že Helas bude nepříjemným soupeřem. Otázkou zůstává, jestli dorazí brankář Mykytjuk a Tarik Lukšija. Kouč Sparty Beni Simitči přiznal, že Sparta musí řešit zákaz transferů a nechme se překvapit, zda se situace stačí do pátka vyřešit, respektive zda Lukšija s Mykytjukem nastoupí v Plzni, nebo za Spartu v České Lípě.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec, Luhový) – Seidler, Holý, Vnuk, Rešetár (C) – Rick, Buchta, Kozár, Zdráhal, Štrajt, Havel, Künstner.

    Helas Brno: Herko (Klímek) – Svoboda, Šarközy, Sznapka, V. Cupák (C), Kamenský, Mužík, Matejov.

    Rozhodčí: Kaštánek, Matyš – Špindlerová.
     
    Marek Kopecký postavil na začátku své třetí sezony v Plzni Ondřeje Vahalu, šutéra posledních duelů Interobalu. Bývalý brankář obou pražských es se prosadil proti Bielsku-Biala i v krajském pohárovém finále s Jerigem.
     
    Lukáš Rešetár načíná po návratu z Chrudimi čtvrtou sezonu v klubu, který jej vychoval. Rešetár v létě prodloužil smlouvu o tři roky a pokud bude zdraví sloužit, tak by měl hrát do čtyřiceti. Kapitán reprezentace i Plzně také prozradil, že nadcházející světový šampionát pro něj bude tím posledním v nároďáku.
     
    Pro Michala Štrajta to bude devátá sezona za Interobal potažmo Indoss. S Plzní zažil úplně všechno, co se snad dá zažít. Byl i u sestupu a následného návratu do nejvyšší soutěže. Na konci základní části mistrovské sezony dosáhl na metu sta ligových gólů.
     
    Asi jste si už všimli, že hosté nastoupí bez své ikony Davida Cupáka. Ten v hale na Lokomotivě absolvoval například legendární páté semifinále 2018 v dresu Sparty, kdy Pražané v maximálně vyhrocené sérii postoupili do finále.
     
    Za potlesku diváků nastupuje na plac Interobal v modrobílém a Helas v červenočerném.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Sezóna zahájena! V té loňské vyšlo Radku Lobovi úplně všechno, včetně tipu na fotbalového mistra Evropy. Tak uvidíme, co letos.
     
    00:39
    Vahala nakopl míč na levou stranu, Vnuk hlavičkoval z úhlu do náruče Herka.
     
    01:05
    Sznapka riskoval kličkou na posledním obránci proti Rešetárovi, ale už nemohl hrát s brankářem, následně otřel balón o nohu sedmatřicetileté legendy.
     
    01:37
    Svoboda utekl přes pravou stranu Vnukovi a nacentroval na přední tyč, kde číhal Mužík za Rešetárem, ale balón směřoval od borce, který zažil prohrané finále v dresu Chrudimi, vedle brány.
     
    02:07
    Seidler pouštěl balón za bránu, ale nevěděl, že se poslední dotkl Holý. Rozhodčí Kaštánek nařídil odkop od brány. Nicméně Michal Holý přiznal teč a vysloužil si zasloužený potlesk hrstky diváků.
     
    02:39
    Matejov zablokoval střelu Vnuka a posunul balón křížem do běhu na Mužíka na levou stranu, na poslední chvíli mu míč před očima odpálil vracející se Rick.
     
    02:53
    Svoboda si moc předkopl míč na levé straně, rozehraje Vahala.
     
    03:15
    Rick zasekl Svobodovi na levé straně, pak pokazil křižnou nahrávku. Každopádně Helas hned ztratil balón.
     
    03:25
    Při rozehrávce Matejova hrál Zdráhal rukou na hraně hostujícího brankoviště, první faul duelu.
     
    03:52
    Zdráhal si na levé straně navedl míč na střelu proti Matejovovi a minul zadní tyč.
     
    04:01
    Buď nebyl míč postavený přesně na lajně při autu hostů z pravé strany, anebo pískal rozhodčí Kaštánek porušení pravidla o čtyřech sekundách. Platila spíše varianta A.
     
    04:31
    Zdráhal si na levé straně vynutil faulu na svou osobu, na fauly 1:1. Buchta se ještě dožadoval započtení zákroku mimo hru.
     
    04:53
    Kamenský se vložil do střely z pravé strany a balón se odrazil na polovinu hřiště, kde vybíhající Vahala víceméně musel odevzdat Helasu.
     
    05:26
    Zdráhal šel do souboje se Šarközym na levé straně, od kapitána reprezentační jednadvacítky se balón odrazil do nohy komentátora textového přenosu a k rozbití notebooku nebylo daleko
     
    06:11
    Plzeň si pomohla Vahalou v powerplay, ten nahrál po levé straně Rešetárovi, jenž křížem vypálil do levé ruky brankáře.
     
    06:43
    Po odrazu míče v pravé polovině brankoviště měl Rešetár další loženku, ale trefil gólmana na bližší tyči.
     
    07:06
    První čtyřka domácích nyní mačká soupeře, Vnuk to zkoušel bodlem z levé strany mezi nohy Herka. Ten vyrazil balón.
     
    07:17
    Slovenský brankář poté rukama vyboxoval pokus Vahaly z osy hřiště.
     
    07:22
    Křižná střela Seidlera z levé strany letí vysoko nad branku.
     
    07:40
    Seidler rychle rozehrál aut zleva pod sebe na Rešetára, ten přihrál křížem na pravou stranu Vnukovi. Seidler mezitím sbíhal na střed a říkal si o pas Vnuka, ten to vzal na sebe a pálil nad branku.
     
    08:02
    Po slabším začátku je nyní Plzeň výrazně aktivnější. Vnuk sklepl zprava na Holého, jeho levačka nasměrovala míč o fous vedle vzdálenější tyče.
     
    08:15
    Rick postrčený Vojtěchem Cupákem, na fauly 1.2.
     
    08:27
    Svoboda chtěl nachytat Vahalu nástřelem přímo z rohu, reprezentační brankář si pokryl kratší tyč.
     
    08:36
    Druhý roh už rozehrál hůř a namazal Vnukovi na střed, Plzeň šla do přečíslení a Vnuk nahrál na levou stranu, načež Kozár stoupl na balón.
     
    08:49
    Buchta trefil nečistě zakončení z pravé strany, Herko si vybral rozehrávkou Kamenského a ten byl podražený Zdráhalem. Ten tak udělal i druhý faul Plzně v zápase.
     
    09:05
    Svoboda drží Zdráhala na polovině hřiště a ten je snad zatím u všech akumovaných faulů.
     
    09:46
    Rick obešel Kamenského na levé straně a když by bránící hráč nezměnil trajektorii balónu, tak by měl Zdráhal obrovskou šanci na přední tyči.
     
    10:17
    Helas Brno právě vstřelil branku!
    Nejprve Helas zapojil do kombinace Herka, ten rozehrál zprava na levou stranu, kde Mužík s problémy udržel míč na hřišti a poté získal faul. K balónu se postavil Milan Svoboda a jeho standardní situaci si srazil GABRIEL RICK do vlastní sítě.
    10:17 Gabriel RICK vl. - 0:1
     
    11:13
    Upřímně řečeno – trošku se člověku vrací vzpomínky na první čtvrtfinále s Mělníkem, kdy Plzeň hrála do plných, nedávala vyložené šance a navíc inkasovala jako první.
     
    11:21
    Marek Kopecký si bere timeout.
     
    11:36
    Pro průniku Rešetára po levé straně chtěla Plzeň penaltu za ruku.
     
    11:48
    Plzeň okamžitě kopla aut zprava pod sebe a ráně Vnuka z jedničky vedle delší tyče moc nechybělo.
     
    12:03
    Vojtěch Cupák udělal kličku Vnukovi na levé straně, ale pak se po balónu vrhl ve skluzu Rešetár.
     
    12:05
    Svoboda si vzal aut zleva a na pravé straně byl naprosto neobsazený Mužík, ke štěstí Plzně zasáhl balón nečistě.
     
    12:35
    Seidler upadl v brankovišti a chtěl pokutový kop, odražený balón napálil Holý levačkou bez přípravy z pravé strany , Herko boxoval.
     
    12:58
    Rešetár si narazil s Vnukem a při jasné šanci z levé strany jej vychytal Herko, který při své premiéře drží Helas!
     
    13:06
    Oddechový čas pro hosty.
     
    13:23
    Herkovi hrozilo, že mu budou odpískané čtyři sekundy, ještě pod tlakem soupeře na středu posunul míč na levou stranu a Sznapka nastřeloval na zadní tyč, kde nechala Plzeň volného Matejova. Slovákovi chyběly ve skluzu centimetry!
     
    14:12
    Herko vytahuje i bodlo Ricka z pravé strany a zatím chytá perfektně.
     
    14:17
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Kozár rozehrál roh z pravé strany, Rick při standardce dobře navázal protihráče a vytvořil prostor pro přesnou ránu MARTINA ZDRÁHALA z prvního doteku na bližší tyč. Herko nemohl vidět vůbec nic. Asistence: Peter Kozár.
    14:17 Martin ZDRÁHAL - 1:1
     
    14:45
    Buchta vystřelil z pravé strany do pravé nohy Herka. Následuje aut pro Interobal.
     
    14:56
    Šarközy vystupoval pozdě na Vahalu, jeho pokus z levé strany vyrážel Herko rukama u zadní tyče.
     
    15:07
    Mužík blokuje ránu plzeňského brankáře z pravé strany.
     
    15:09
    Rick netrefil volej z pravé strany brankoviště ideálně a dost se na sebe zlobil.
     
    15:38
    Sznapka přes sebe nepustil Ricka z levé strany, Plzeň střídá na place je reprezentační čtyřka.
     
    16:01
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    I druhý gól dává Plzeň po povedeném signálu. Vahala nahrál zleva na střed a Vnuk posunul míč na pravou stranu, přízemní střela levačkou MICHALA HOLÉHO propadla k protější tyči. Asistence: Tomáš Vnuk.
    16:01 Michal HOLÝ - 2:1
     
    16:25
    Matejov rozjel na středu kontr tři na tři a přihrál do běhu na pravou stranu Vojtěchovi Cupákovi, Vahala měl připravené ruce na bližší tyči.
     
    16:30
    Šarközy vystřelil z levé strany a po odraženém míči proti ležícímu Vahalovi se vrhl Kamenský. Vahala poté stylem á la Dominik Hašek vychytal Kamenského.
     
    16:42
    Vojtěch Cupák se omlouvá za podražení Rešetára na středu, na fauly 2:4.
     
    16:45
    Vnuk překvapil všechny a při standardní situaci z dálky na levé straně chtěl přehodit padáčkem Herka. Ten si dal pozor.
     
    17:11
    Vnuk měl zvednutou hlavu a hned při přebírání míče viděl, že vystupuje Kamenský. Udělal tedy rychle kličku, ale pokusem z pravé strany mířil nad branku.
     
    17:23
    V situaci tři na dva se rozhodl Vnuk pro nahrávku ze středu na levou stranu, Holý střílel z úhlu do brankáře na bližší tyči.
     
    17:29
    Vnuk zatím jezdí po zadní části těla a dává bazény. Je naprosto všude.
     
    17:34
    Vnuk přiznává teč střely Šarközyho z pravé strany, Mužík pokračuje rohem.
     
    18:11
    Herko dobře vyběhl, když byl Vnuk postavený za posledním obráncem a chtěl poslat Mužíka do samostatného úniku, ten si při převzetí míče předkopl míč přímo do koše Vahaly.
     
    18:51
    Při sehrávce Kozára křížem na levou stranu střílí Seidler nečistě vedle přední tyče.
     
    19:36
    Druhá plzeňská čtyřka kombinuje na polovině hrací plochy.
     
    19:59
    Nakonec Kozár to celé zkazil, Kamenský přihrával rychle na levou stranu, ale Zdráhal byl hned u Sznapky.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Akumované fauly: 2:4
     
    Plzeň vede po poločase o gól. Interobal se zprvu trápil proti výborné obraně soupeře a hosté si dokázali vypracovat šance hlavně první čtyřkou taženou Mužíkem a Matejovem. Do toho Interobal spálil několik jasných příležitostí proti Herkovi. Například Rešetár byl naprosto sám před hostujícím brankářem, ale selhal. Helas šel v Plzni dokonce do vedení. Mužík vybojoval standardku a Rick si ji nešťastně srazil za Vahalu. Posléze ale Plzeň otočila první poločas trefou Kozára při rohovém kopu i díky dobré Rickově práci a druhý gól zaznamenal při powerplay s Vahalou Michal Holý.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:11
    Holý svou slabší pravačkou z levé strany vysoko překopává bránu.
     
    20:42
    Vnuk nahrál na levou stranu na Seidlera, proti jeho sklepnutí pod sebe na Rešetára natáhl Sznapka nohu.
     
    21:18
    Rešetárovi chyběl kousek, aby zpracoval nahrávku Seidlera z levé strany, jinak by měl stoprocentní šanci.
     
    21:58
    Vnuk ztratil balón na posledním bekovi a najednou šel Vojtěch Cupák sám na Vahalu, střílel mezi nohama, ale Vahala vyrazil obrovskou příležitost na srovnání vedle střelcovy pravé tyče.
     
    22:16
    Plzeň odvrátila centr Vojtěcha Cupáka z levé strany na Svobodu.
     
    22:56
    Vojtěch Cupák prchl Zdráhalovi, ale Buchta potom zvládl jeden na jednoho z pravé strany.
     
    23:18
    Vypadalo to na zisk Kamenského a útok Brna, místo toho se píská faul na Buchtu na levé straně.
     
    23:51
    Zdráhal byl dostoupený při nahrávce Vahaly z levé strany a neměl šanci otočit se kolem beka.
     
    24:17
    Střelu Vahaly sráží Kamenský v brankovišti nad branku.
     
    24:19
    Rick se omlouval Šarközymu za útočný faul při rohu z pravé strany, na fauly 1:1.
     
    24:43
    Buchtovu střelu z pravé strany boxuje Herko rukama nad sebe, na balónu Plzeň.
     
    25:37
    Seidler nezpracoval nahrávku na pravé straně, stoupl na balónu a poté hrál rukou při dopadu na palubovku. O faul se podle rozhodčího Kaštánka nejednalo, odpískán akumovaný faul Seidlera.
     
    25:58
    Ne, tak ne. Druhý faul Plzně se nepočítá a Libor Kaštánek podle všeho tuto situaci posoudil jako Seidlerovu hru na zemi.
     
    26:32
    Vojtěch Cupák si je vědom, že podrazil otáčejícího se Holého z levé strany, na fauly 1:2.
     
    27:05
    Plzeňští se vůbec nedohodli při Vahalově nahrávce z levé strany, kdo že bude hrát a balónu se chopil Mužík. Ten levačkou ze středu chtěl zakončit do prázdné brány. Couvající Vahala vracející se z pozice pátého hráče při powerplay zastavil balón tělem v brankovišti.
     
    28:08
    Seidler se chtěl odpoutat od beka při chystaném pasu od Vnuka. Ten nakonec nepřihrál a navíc fauloval Sznapku, na fauly 2:2.
     
    28:38
    Výborný Rešetár se postaral o faul Sznapky z pravé strany, u standardní situace stojí Holý, je to pozice tak jedenáct metrů od brány.
     
    28:39
    Jediný hráč ve zdi Kamenský posílá levačku českého reprezentanta na roh.
     
    28:53
    Vnuk komunikoval s Kozárem, nahrál mu a žádal si zpětnou přihrávku na střed do druhé vlny za obránce. Tou dobou jej držel Kamenský (Helas) za dres a dostal žlutou kartu. Na fauly 2:4.
     
    29:40
    Sznapka nemůže útočit, protože se píská pátý akumovaný faul Helasu, což není vůbec dobrá situace pro hosty!
     
    29:34
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Pěkný centr Buchty z pravé strany z prostoru od lavičky Helasu využívá PETER KOZÁR na středu brankoviště střelou pod břevno! Asistence: Tomáš Buchta.
    29:34 Peter KOZÁR - 3:1
     
    30:13
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Plzeňskou souhru až do kuchyně zakončuje po předložení Buchty ze středu MARTIN ZDRÁHAL a trefuje prázdnou bránu z levé strany brankoviště.
    30:13 Martin ZDRÁHAL - 4:1
     
    30:59
    Helas si vzal timeout.
     
    31:30
    Plzeň by chtěla, aby se pískal zákrok Vojtěcha Cupáka z levé strany a zezadu na Vnuka, to se nestane.
     
    31:55
    Seidler dostal hezkou nahrávku od levé lajny, ale jeho nečistá střela bodlem skončila vedle kratší tyče.
     
    32:12
    Kamenský zakončoval patou na středu brankoviště po nahrávce z pravé strany. Byl úplně sám před Vahalou, ale ten včas zareagoval na střelu ke své levé tyči.
     
    32:52
    Šarközymu se nepovedla křižná nahrávka z levé strany, hraje tak Plzeň.
     
    33:16
    Matejov vybojoval balón v situaci dva na jednoho. Helas měl výhodu a přišla přihrávka na pravou stranu, zpětný pas do brankoviště nepovolil bránící hráč.
     
    33:42
    Buchta se uvolnil na levé straně a svou akci ukončil Panenkou nad branku.
     
    33:52
    Svoboda vypíchl balón Vahalovi z levé strany, Kozár bere aut z poloviny hřiště.
     
    34:15
    Seidler si vyměnil míč s Kozárem na levé straně a poté se rozhodl pro křižný pas, načež nečistá střela Ricka pravačkou zamířila nad branku.
     
    34:41
    Za faul na Matejova byla poskytnuta výhoda. Helas ztratil míč a pak si nerozuměl Zdráhal se spoluhráčem na levé straně.
     
    34:51
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Hattrick je na světě! Rick předložil míč patou za sebe zhruba na střed a MARTIN ZDRÁHAL bombou do pravé šibenice zkompletoval hattrick. Asistence: Gabriel Rick.
    34:51 Martin ZDRÁHAL - 5:1
     
    35:27
    Vahala se při brněnské powerplay otáčel na asistenta rozhodčího a chtěl faul Vojtěcha Cupáka na svou osobu. To by znamenalo, že by se kopala desítka.
     
    36:00
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Rešetár zaběhl za posledního obránce, Herko vyrazil jeho křižnou střelu a následně Helas zaspal a MICHAL SEIDLER přidal přízemním pokusem šestou trefu Plzně. Asistence: Lukáš Rešetár.
    36:00 Michal SEIDLER - 6:1
     
    36:39
    Plzeň se brání powerplay.
     
    37:32
    Helas při hře vyměnil brankáře a na západě Čech si ještě zachytá Václav Klímek.
     
    38:11
    Helas ještě zkouší powerplay, ale chybí tomu zakončení. Je pravda, že proti Brnu stojí velká kvalita, tři reprezentanti a Buchta.
     
    38:32
    Mužík zasažen do nohy na pravé straně, na fauly 5:5.
     
    38:34
    Jsou věci, které Tomáš Neumann opravdu vidět nechce! Vojtěch Cupák napálil přímo ze standardky Vahalu do hlavy. Úmysl samozřejmě vyloučen. Vahala byl pořádně otřesený, ale zvedl se. Poslední minutu a půl absolvuje Lukáš Němec.
     
    39:46
    Kombinací reprezentační čtyřky končí tento zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    Nebylo to vůbec špatné ze strany Helasu. Plzeň se v útočné fázi celkem trápila do 30. minuty, kdy hosté udělali pátý faul a následně dvakrát inkasovali, což víceméně rozhodlo o osudu duelu. Martin Zdráhal nakonec zkompletoval hattrick a Plzeň tak tenisovým výsledkem potvrdila roli favorita. V úterý ji čeká v repríze semifinále pražská Slavia.
     
    Děkujeme za pozornost, futsalu zdar. (20:51:39)

    Vít Muzikář

    Branky: 15. Zdráhal (Kozár), 17. Holý (Vnuk), 30. Kozár (Buchta), 31. Zdráhal (Buchta), 35. Zdráhal (Rick), 36. Seidler (Rešetár) – 11. Rick (vla.)

    Karty:   29. Kamenský (HEL)


    SK Interobal Plzeň: Vahala (39. Němec, Luhový) – Seidler, Holý, Vnuk, Rešetár (C) – Rick, Buchta, Kozár, Zdráhal – Štrajt, Havel, Künstner.
    Helas Brno: Herko (38. Klímek) – Šarközy, Sznapka, Mužík, Matejov – V. Cupák (C), Kamenský, Svoboda.

    Rozhodčí: Kaštánek, Matyš – Špindlerová

    Diváci: 200
    bahis siteleri