Slovensko – Estonsko 13:0 (kon.) | Švédsko – Česko 4:5 (1:2 po s.n.) | Finsko – Švýcarsko 3:1 (kon.)
konec
Finsko
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Švýcarsko
Sobota 28.08.2021, 17:30 • Městská sportovní hala Vodova, Brno • Mistrovství světa juniorů • Semifinále
     
    59:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Oficiální razítko do finále dávají Finové pár sekund před koncem! proti odkryté bráně se řídila trojice v bílém. Alpo Laitila mohl střílet, ale nechal míček OLIVEROVI SILLANPÄÄNOVI, který pojistil postup do finále! Asistence: Alpo Laitila.
     
    45:34
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Drama je na světě a sním i úvodní branka Švýcarů! Gian Thöni vybojoval balonek za brankou, který předložil LEONU TRINGANIELLOVI, jenž skrytou střelou poslal balonek mezi tělo gólmana! Asistence: Gian Thöni.
     
    37:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nenápadná akce znamená dvoubrankové vedení Finů! Waltteri Vesterinen strhl hru do pravé strany, kde se nacházel JUUSOAHOLA, který přes clonu hráčů, namířil balonek přesně na zadní tyč! Asistence: Waltteri Vesterinen.
     
    06:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Rychlé přečíslení Finů přináší úvodní gól! První formace ve složení Mattiho Minkkinena, který našel volného ALPO LAITILU zafungovala na výbornou. Finský mladíček doslova vykoupal Schwarze v brance! Asistence: Matti Minkkinen.

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 7. Laitila (Minkkinen), 38. Ahola (Vesterinen), 60. Sillanpää (Laitila) – 46. Tringaniello (Thöni)


    Finsko: Jokisalo (Karjalainen) – Kilpi, Lahtinen, Järvikangas (C), Simonen, Kortetmäki, Kuutsa, Uusi-Laitila – Laitila, Sillanpää, Minkkinen – Ahola, Vesterinen, Koistinen – Helin, Havula, Junnila – Tenho, Rantaniemi.
    Trenér: Jarmo Härmä

    Švýcarsko: Schwarz (Fiechter) – Schmuki, Kuenzi, Tringaniello (C),Tambini, Chiplunkar, Zenger, Flury – Ott, Hasenböhler, Schmid – Oesch, Hermle, Gerber – Mühlemann, Graf, Steiner – Thöni , Fankhauser.
    Trenér: Olli Oilinki

    Rozhodčí: Simon Broman, Martin Matti (oba Švédsko)

    Diváci: 380