Kanada – Německo 7:0 (kon.) | Finsko – Česko 1:0 (kon.) | Rusko – Německo 3:2 (kon.)
konec
Rusko
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Německo
Neděle 29.08.2021, 21:00 • WinSport Arena, Calgary • Mistrovství světa žen • O umístění
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a přeji poklidný zbytek večera. (23:22:20)
     
    Nejlepší hráčky utkání

    Rusko: Anna Savoninová
    Německo: Nicola Eisenschmidová
     
    Rusky nakonec potvrzují roli favoritek díky povedenému vstupu do závěrečné části, kdy vstřelily dvě rychlé branky a otočily tedy nepříznivý vývoj. Hrdinkami tedy jsou Koržakovová a Bratiševová, což jsou strůjkyně ruské výhry. Dobrými zákroky pomohla také Merkuševová, která sice nebyla příliš rozcvičená, ale i přesto ve třetí části podala velmi slušný výkon. Jednobrankové vedení ubránila až do konce a poslala svůj tým do souboje o páté místo. Němky ale také podaly velmi dobrý výkon a musíme před nimi smeknout.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    První německé střely končí pouze na zadním mantinelu, Rusky se však nemohou osvobodit.
     
    59:21
    Alblová samozřejmě míří na střídačku, Němky se tak po oddechovém čase pokusí o vyrovnání v šesti!
     
    59:21
    Vyloučení v týmu Rusko (Veronika Koržakovová – 2 min., nedovolený zásah tělem).
     
    58:43
    Rusky krouží v útočném pásmu, kde už tahají čas. Držení puku u mantinelu se jim tedy více než hodí.
     
    58:04
    Nicola Eisenschmidová byla první u nahozeného puku, ale nedostala dobrou podporu od spoluhráček, takže neměla komu přihrávat.
     
    57:11
    Němky dělily centimetry od vyrovnání! Merkuševová totiž nepředvedla vůbec jistý zákrok a kus gumy tedy poskakoval v brankovišti, kam naskákalo asi pět hráček. Každopádně puk nakonec skončil za brankou!
     
    56:55
    Jobstová-Smithová málem našla cestu přes střední pásmo, ale na poslední chvíli upadla, takže ji puk ujel z hole. V útoku tak nemohla pokračovat.
     
    56:14
    Alblová se hlásila o zakázané uvolnění, ale nakonec musela do hry, protože k puku mířila Ruska. Německá brankářka si však poradila dobře a našla jednu ze spoluhráček.
     
    55:33
    Z otočky zkoušela štěstí také Bratiševová, ale ta nastřelila jen první protihráčku v cestě. Němky se následně konečně chopily kotouče.
     
    54:52
    Markovová prakticky z ničeho našla cestu až k zakončení, ale Alblová jí skvěle vychytala a pořád drží svůj tým ve hře.
     
    54:08
    Oběma týmům už pomalu dochází síly, protože sledujeme celou řadu nepřesností. To přijde vhod hlavně Rusku, protože čas pořád běží.
     
    53:19
    Německo zkoušelo jít dopředu za pomoci nahození, ale to nikdo nenásledoval, takže v klidu může hrát jedna z ruských hráček.
     
    52:48
    Němky nemohou dostat kotouč pod pevnou kontrolu a přicházejí tak o čas. Rusky tedy těží z aktivního forčekinku.
     
    52:23
    Bratiševová nedokázala na modré čáře zpracovat prudký pas, kvůli čemuž se ocitla její spoluhráčka v ofsajdu. Vhazovat se tedy bude ve středním pásmu.
     
    51:15
    Rusko už hraje v plném počtu. Vzápětí se chopilo kotouče a míří dopředu, ale tam už hlavně získává co nejvíce času.
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 27. Savoninová (Kulišovová, Faljachovová), 42. Koržakovová (Gončarenková, Rodnovová), 45. Bratiševová (Kadirovová, Ganějevová) – 24. N. Eisenschmidová (T. Eisenschmidová), 38. Spielbergerová (Reichová, Karpfová)


    Rusko: Morozovová (38. Merkuševová) – Šibanovová, Pirogovová, Gončarenková, Ganějevová, Provorovová, Savoninová, Batalovová – Pavlovová, Lifatovová, Dobrodějevová – Markovová, Koržakovová, Kadirovová – Sosinová, Vafinová, Rodnovová – Kulišovová, Bratiševová, Faljachovová – Šaškinová. Trenér: Bobariko.
    Německo: Alblová (Abstreiterová) – T. Eisenschmidová, Jobstová-Smithová, Orendorzová, Reichová, Rothemundová, Botthofová – Duserhoftová, Delarbreová, N. Eisenschmidová – Spielbergerová, Karpfová, Zornová – Voigtová, Hackelsmillerová, Wagnerová. Trenér: Schadler.

    Rozhodčí: Cookeová, Nearyová – Blairová, Chartrandová
    bahis siteleri