Machmud Muradov - Gerald Meerschaert Vítěz: Meerschaert (kon.) | Andre Petroski - Micheal Gillmore Vítěz: Petroski (kon.)
Kevin Lee - Daniel Rodriguez Vítěz: Rodriguez (kon.) | Ricky Turcios - Brady Hiestand Vítěz: Turcios (kon.)
Bryan Battle - Gilbert Urbina Vítěz: Battle (kon.) | Edson Barboza - Giga Čikadze Vítěz: Čikadze (kon.)
konec
Bryan Battle - Gilbert Urbina

Vítěz: Battle

Neděle 29.08.2021, 06:25UFC Fight Night
     
    Vítěz: B. Battle (submise – rear naked choke) (06:36:09)
     
    Je konec předposledního duelu hlavní karty, ve kterém ve druhé minutě druhého kola vítězí Bryan Battle. Ten měl sice o něco horší vstup do zápasu, avšak postupem času ho začal převracet ve svůj vlastní prospěch. Ve druhém kole se mu navíc povedl takedown, po kterém sáhl k rear-naked choku, který slavil úspěch.
     
    02:15
    Konec zápasu.
     
    02:15
    Bylo tomu skutečně tak a rear-naked choke slavil úspěch. Bryan Battle se na zemi u pletiva pokoušel o hodně nenápadnou submisi, kterou se mu ale povedlo chytit přesně pod bradou a soupeř tak odklepal konec zápasu.
     
    02:08
    A ten se mu sice povedlo doručit, jenomže Battle situaci dokázal zvrátit a dost možná bude tasit rear naked choke.
     
    01:40
    Další slušná výměna z obou stran, po které se Gilbert Urbina vrhl pod svého soupeře a snaží se o další takedown.
     
    01:13
    Gilbert Urbina se vzápětí pokoušel o nabíhaný takedown, který se zastavil u pletiva. Tam Battle skvěle brání, jenomže soupeře má na zádech.
     
    00:50
    Přesto sledujeme poměrně aktivní druhé kolo. Gilbert Urbina se zatím spíše hledá a čeká, co předvede jeho soupeř.
     
    00:20
    Battle vstoupil do druhého kola hodně aktivně, jenomže ani v jednom případě se m nepovedlo trefit.
     
    00:01
    Začalo druhé kolo.
     
    05:00
    Skončilo první kolo.
     
    04:15
    Gilbert Urbina se pokoušel o další takedown, který se mu nepovedlo doručit a soupeř situaci u pletiva dokázal přetočit.
     
    03:12
    Následoval pokus o high kick od Urbiny, který ovšem útočil pouze do krytu. Stejně tak si počínal také jeho soupeř.
     
    02:30
    Battle toho zatím moc nepředvedl. Z jeho díly pramenily další slabé low kicky, načež se pokoušel o rychlou kombinaci.
     
    01:49
    Je tomu skutečně tak. Battle se dostal z nejhoršího, přičemž jsme znovu v postoji, kde zatím spíše hrozí Gilbert Urbina.
     
    01:15
    Gilbert Urbina stále má soupeře pod sebou u pletiva, jenomže hrozí, že se Bryan Battle zvládle postavit na nohy.
     
    00:40
    Battle několikrát čistě inkasoval a soupeř ho hned dvakrát vzal na zem. Gilbert Urbina zatím v úvodu zápasu dominuje.
     
    00:15
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali první větší akce z obou stran, Urbina se pokoušel o calf kick.
     
    00:01
    Začalo první kolo.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům bojových sportů! Nejprestižnější bojová organizace UFC má před sebou další turnaj, který ponese název UFC Fight Night. My se společně zaměříme pouze na hlavní kartu, která již tradičně čítá šest zápasů. Do boje jde také uzbecký zápasník s českou krví Machmud Muradov. Mimo jiné budeme sledovat spoustu premiér v UFC.

    Hlavní kartu načne střední váha, a sice právě souboj Machmuda Muradova proti Geraldu Meerschaertovi. Muradov půjde do čtvrtého zápasu v UFC, přičemž všechny tři předchozí dokázal vyhrát. Gerald Meerschaert je v UFC mnohem zkušenější zápasník, jenomže z posledních tří duelů si připsal jedinou výhru, a sice proti Bartoszi Fabinskimu. Druhým zápasem hlavní karty bude znovu střední váha. Do boje se totiž dostane Andre Petroski, který vyzve Micheala Gillmora. Prvně jmenovaný bude vůbec poprvé zápasit v UFC a hned na hlavní kartě. Doposud prohrál jedinkrát, a sice v posledním duelu. Také pro Gillmora půjde o premiéru v UFC, doposud má bilanci šesti výher a tří porážek. První polovinu hlavní karty poté uzavře weltrová divize. Souboj mezi Kevinem Lee a Danielem Rodriguezem má slibovat vyrovnanou podívanou. Kevin Lee ovšem z posledních čtyř duelů vyhrál jedinkrát a lepší formu taká právě Rodriguez, který v UFC nastoupil do šesti zápasů, ve kterých pětkrát vyhrál.

    Druhou polovinu poté načne bantamová váha a souboj mezi Rickym Turciosem a Bradym Hiestandem. Také v tomto případě půjdou oba borci poprvé do zápasu v UFC, lepší skóre před tímto zápasem má druhý jmenovaný, který má o polovinu více výher, než jeho soupeř. Potřetí se během hlavní karty dostaneme do střední váhy. Ta je totiž hodně nabitá, tentokráte se proti sobě představí Bryan Battle a Gilbert Urbina. Znovu se pro oba zápasníky bude jednat o první představení v UFC, o jednu výhru více má Urbina, avšak také v tomto případě se může stát cokoliv. Celý turnaj poté uzavře souboj v pérové váze, kde proti sobě narazí světová devítka Edson Barboza a desítka Giga Čikadze. Kurzově je sice na tom lépe Brazilec, avšak ten má na svém kontě již devět porážek, avšak v posledních dvou duelech vyhrál. Čikadze má o něco menší zápasovou praxi, přesto ve své profesionální kariéře prohrál pouze dvakrát. Naposledy tomu bylo v roce 2018 a od té doby si připsal osm výher v řadě.

    David Suchý