TK k J&T Banka Ostrava Open 2021 (kon.)
konec
Tisková konference k J&T Banka Ostrava Open 2021

Pondělí 30.08.2021, 14:30Tiskové konference
     
    Moderátor Petr Suchoň právě ukončil tiskovou konferenci. (15:07:07)
     
    Ceccarelliová: "Zahraniční fanoušci jsou velice vítáni, musí ovšem samozřejmě respektovat platná hygienická nařízení naší země."
     
    Ceccarelliová: "Pokud bychom šli systémem plně očkovaných návštěvníků, mohlo by denně navštívit halu až 9 tisíc diváků."
     
    Trofej pro vítězku je z dílny firmy Lasvit. Jde o půl metru vysoký skleněný válec. Trofej je inspirována letem tenisového míčku ve válci. Na trofeji jsou organické pozlacené díry.
     
    Český ženský tenis je nyní na výsluní. Jaké to je?

    Muchová: "Je nás hodně. Mladší holky se na nás mohou dotahovat. Vidí, že je možné hrát na vrcholu. Jsem ráda, že je nás více. Byly jsme v New Yorku s holkami na večeři. I pro mě je to motivující."
     
    V čem je největší rozdíl mezi plnou a prázdnou halou?

    Muchová: "Je úplně jiná dynamika a akustika v hale. Energie na kurtu. Ráda si ji předávám s diváky. Pro mě je to sto a jedno."
     
    Karolína Muchová o zdravotním stavu: "Snažíme se připravit mé tělo a mou hru, co nejlépe to půjde. Hraji zítra. Snad to bude dobré. Žádný bič jsem si na sebe neupletla. Půjdu zápas od zápasu. Pokusím se tam nechat všechno."
     
    Karolína Muchová: "V Ostravě jsem před diváky nikdy nehrála. Moc se na to těším. Bude to hodně silný turnaj a velké lákadlo pro lidi. Byla bych ráda, kdyby bylo plno. Čeští fanoušci dokáží udělat na tenise neskutečnou atmosféru. Snad bude taková i za pár týdnů v Ostravě. Jsou super."
     
    Z New Yorku se připojila přes video Karolína Muchová.

    "Na turnaj v Ostravě se moc těším. Loni tam nebyli diváci, letos to bude jiné. Myslím, že to bude skvělý turnaj. Zatím jsem pro své fanoušky zamluvila asi 350 míst, aby zbylo i na ostatní (smích)."
     
    Igor Kováč: "Je důležité, aby šlo o skvělou podívanou pro diváky. Aby byl turnaj napínavý až do konce. Přál bych si, aby byla ve finále minimálně jedna Češka."
     
    Laura Ceccarelliová o divokých kartách: "Máme čtyři divoké karty. Dvě jsou čistě na pořadateli, další dvě spadají pro hráčky TOP 20. Když si o ně zažádají, musíme je udělit. Pokud by taková žádost nepřišla, spadaly by pro hráčky, které jsou první pod čárou. Buďte připravení na překvapení."
     
    Turnaje J&T Banka Ostrava Open 2021 se zúčastní celkem 11 hráček z TOP 20.
     
    Právě došlo k postupnému představení přihlášených hráček. Startovní pole bude opravdu nabité hvězdami:

    KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ
    Elina Svitolinová (Ukrajina)
    Iga Šwiateková (Polsko)
    BARBORA KREJČÍKOVÁ
    PETRA KVITOVÁ
    Belinda Bencicová (Švýcarsko)
    Anastasia Pavljučenkovová (Rusko)
    Elise Mertensová (Belgie)
    Angelique Kerberová (Německo)
    Maria Sakkariová (Řecko)
    Jelena Rybakinová (Kazachstán)
    KAROLÍNA MUCHOVÁ
    Paula Badosaová (Španělsko)
    Anett Kontaveitová (Estonsko)
    Veronika Kuděrmetovová (Rusko)
    Petra Martičová (Chorvatsko)
    Julia Putincevová (Kazachstán)
    Alison Riskeová (USA)
     
    Turnajová ředitelka hovořila o cenách lístků. Ty budou stát v úvodních čtyřech dnech turnaje od 200 do 300 korun. Od čtvrtfinále pak 300 a 400 korun v závislosti na kategorii míst. Předprodej vstupenek začal už dnes na portálu TicketLIVE. Povolená kapacita je zatím 5 tisíc diváků + ti, kteří jsou plně vakcinováni. V ideálním případě by tedy mohlo být i zcela plno. I letos budou dodržovány restrikce WTA, vlády či daného regionu. Lidé budou potřebovat potvrzení o vakcinaci, prodělané nemoci či oficiálního PCR testu z laboratoře. Nutností bude nasazený respirátor.
     
    Igor Kováč: "J&T Banka dlouhodobě podporuje sport, zejména ženský tenis. S turnajem WTA je spojena sedmým rokem. Loňský ročník ostravského turnaje šlo sledovat jen v televizi. Jsme rádi, že letos už to bude s diváky přímo na místě."
     
    Na úvod si vzala slovo Laura Ceccarelliová, která uvítala všechny přítomné. Zmínila, že se na turnaj všichni moc těší. Druhý ročník je podle ní vždy o tom potvrdit dobrou práci z ročníku prvního. Potvrdila, že ostravský turnaj měl loni výbornou zpětnou vazbu od hráček, WTA i médií. A zatímco loni se ve velké aréně všichni cítili vinou restrikcí tak trochu osamoceni, letos bude mít atmosféru díky fanouškům. Jde o velkou změnu, za kterou jsou všichni rádi a těší se na výzvu.
     
    Tisková konference právě začíná.
     
    Hezké pondělní odpoledne. V Ostravar aréně se ve dnech 18. až 26. září uskuteční mezinárodní tenisový turnaj žen J&T Banka Ostrava Open 2021, jenž spadá do kategorie WTA 500. K této příležitosti dnes proběhne tisková konference, které se v prostorách J&T BANKA Café Rustonka zúčastní turnajová ředitelka Laura Ceccarelliová a Igor Kováč, člen představenstva J&T Banky. V průběhu tiskové konference by mělo dojít ke spojení s Karolínou Plíškovou a Karolínou Muchovou, na které čeká v New Yorku vstup do grandslamového US Open.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:30.

    Filip Lefenda