Třinec – Fribourg cz 3:4 (kon.) | IFK Helsinky – Zürich 0:2 (kon.) | Frölunda – Mladá Boleslav cz 4:3 (kon.)
Mnichov – SønderjyskE 6:2 (kon.) | Mannheim – Cardiff 7:2 (kon.) | HC Slovan – Leksands IF 2:4 (kon.)
Lausanne – Rauma 0:3 (kon.) | Zug – Rögle BK 1:2 (po pr.)
konec
EHC Red Bull Mnichov
6:2 (2:1, 3:0, 1:1)
SønderjyskE Ishockey
Čtvrtek 02.09.2021, 19:00 • Olympia-Eisstadion, Mnichov • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný čtvrteční podvečer. Vítám vás při sledování základních skupin Ligy mistrů, u zápasu mezi Mnichovem a SønderjyskE.
     
    EHC Red Bull Mnichov

    Hokejisté Mnichova nemohou být s uplynulou ligovou sezónou spokojeni, neboť vypadli už ve čtvrtfinále, s Ingolstadtem prohráli oba zápasy, doma 1:4 a venku pak venku 4:5 po prodloužení. Ligu mistrů zahájili právě utkáním proti SønderjyskE, dánský celek na domácím stadiónu zdolali 4:1. Ve druhém utkání přišla porážka, mnichovští hokejisté těsně nestačili 3:4 na švédské Rögle.
     
    SønderjyskE Ishockey

    SønderjyskE se v uplynulém ročníku dostalo v tuzemské soutěži do semifinále, kde nestačilo na pozdějšího mistra z Rungstedu poměrem 1:4, po prvním vyhraném zápase následovaly čtyři prohry. Úvod Ligy mistrů nezastihl Simioniho svěřence v dobrém rozpoložení, po porážce 1:5 od Mnichova utržili ještě větší debakl, se švýcarským Zugem padli vysoko 0:10.
     
    Úvodní sestavy:

    EHC Red Bull Mnichov: Fiessinger (Aus den Birken) – Daubner, Blum, Seidenberg, Boyle, Abeltshauser, Redmond, Szuber, Appendino – Varejcka, Kastner, Ortega – Gogulla, Hager, Ehliz – Tiffels, Street, Parkes – Eckl, Lindner, Cimmermann.

    SønderjyskE Ishockey: P. Gabraith (Henriksen) – Lyo, Little, Ohman, Hansen, Nielsen, D. Galbraith, Holzmann, Petersen – Eskildsen, Szmatula, Salhany – Borring Hansen, O'Donnell, Frank – Vedel, Eller, Boysen – Jensen, Biel, Müller.

    Rozhodčí: Rohatsch (GER), Kohlmüller (GER) – Wölzmüller (GER), Schwenk (GER).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Mnichovem a SønderjyskE odstartoval! Velkým favoritem jsou domácí, a to i vzhledem k velkým debaklům, který dánský soupeř v předešlých dvou zápasech utržil.
     
    00:57
    Nicméně jako první zahrozili hosté. Po pravém mantinelu projel do útočného pásma Martin Eskildsen, střelou po ledě otestoval pozornost Fiessingera.
     
    01:38
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté dánského mužstva. Zachary Redmond nezvládl v obranném pásmu zpracovat puk, načež podrazil Salhanyho.
     
    01:45
    Po vhazování odpálil kotouč přes všechny čáry Maximilian Daubner. To rozhodně není start, jaký si hosté v početní převaze představovali.
     
    02:04
    SønderjyskE právě vstřelilo branku!
    Šok pro Mnichov, vedení se totiž ujímá SønderjyskE! Američan MIKE SZMATULA vystřelil hned po přejetí útočné modré, čímž dokonale zaskočil Fiessingera, gólman spatřil puk až v síti. Asistence: Anton Öhman.
    02:04 Mike SZMATULA - 0:1
     
    02:04
    Přesilovka SønderjyskE bude pokračovat, protože krátce před inkasovaným gólem se přečinu vysoké hole dopustil forvard Filip Varejcka.
     
    03:13
    Nyní je na domácích, aby dali zapomenout na nevydařený začátek a co nejrychleji srovnali stav střetnutí. Zatím se jim nedaří ani vybojovat útočnou třetinu.
     
    03:45
    V defenzivě příkladně zabojoval Mike Little. Vybruslil do posledního momentu Varejcku, nahrávku na střed navíc dokázal zastavit.
     
    04:21
    Naopak zahrozilo na druhé straně. Velkou rychlost nabral Matt Salhany, v plném sprintu vypálil příklepem jen těsně nad břevno.
     
    04:46
    Za brankou soupeře Maximilian Kastner tvrdě, ale čistě dohrál Lya. Hra pokračuje v obranném pásmu dánského týmu.
     
    05:17
    Utkání zatím probíhá v rychlém tempu, přerušuje se jen minimálně. To vyhovuje SønderjyskE, to zvládá pravidelně prostřídávat, na rozdíl od konkurenta.
     
    05:56
    Přečíslení dvou proti jednou řešil Mads Eller střelou z pravého kruhu. Fiessinger se tentokráte zaskočit nenechal a zasáhl pravým betonem.
     
    06:21
    Zakázané uvolnění se pískat nemohlo, protože vyhození Abeltshausera tečoval Tiffels. Nielsen musel zabrat, Streeta udržel na zádech.
     
    06:39
    Individuální akce Trevora Parkese neskončila úspěchem. Poté, co obral beka Galbraitha, tak vystřelil na gólmana Galbraitha od pravého mantinelu, bránu těsně minul.
     
    07:16
    Snaha domácím nelze upřít, dopředu je ženou i solidně zaplněné tribuny. Gogulla trefil jednoho z obránců, Hager pro změnu bránu minul.
     
    07:53
    Hosté podle očekávání nikam nespěchají. Váhajícího Hansena dostal pod tlak Ehliz, obránce bez rozmýšlení vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    08:30
    Boyle na sebe navázal dva hráče, načež v levém kruhu našel volného Hagera, křižný projektil proletěl o kousek vedle tyčky.
     
    08:51
    Pokračuje velká aktivita domácího mužstva. Od levého mantinelu nebezpečně střílel Redmond, Galbraith schoval kotouč v lapačce.
     
    09:23
    Branka SønderjyskE posunutá, muži v pruhovaném proto museli přerušit hru. Oba celky mají chvilku na oddech či případné prostřídání.
     
    09:59
    Za vlastní branku ujel forčekujícímu protihráči Anton Ohman. Zvedl hlavu a po mantinelu přesunul hru do střední třetiny.
     
    10:21
    Po delší době musel být v permanenci rovněž Daniel Fiessinger. S pokusem konkurenta od modré čáry si poradil, černou gumu vyrazil vyrážečkou.
     
    10:46
    Tlak mnichovských hokejistů neutichá, spíše naopak. nyní to byl Daniel Galbraith, kdo okamžitě po zisku puku zařídil icing.
     
    11:11
    S velkým přehledem si za vlastní brankou počínal Zachary Redmond. Útočníkovi udělal kličku a tím získal další vteřiny navíc k rozehrávce.
     
    11:32
    Zajímavou příležitost k vyrovnání měl Yasin Ehliz. Jenže od Gogully dostal před prázdnou bránu příliš těžkou nahrávku, puk usměrnil mimo tři tyče.
     
    12:01
    Pod tlakem zvládl Boyle alespoň nahodit puk směr brána. Patrick Galbraith zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil obránce Hansen.
     
    12:30
    Velká příležitost pro domácí ke srovnání stavu. Oliver Nielsen totiž zabránil Hagerovi v zakončení jen za pomocí drobného háčku.
     
    13:09
    Domácí jsou usazeni v útočném pásmu, ale na vyrovnání zatím čekají marně. Redmondovo nahození tečoval Ehliz mimo tři tyče.
     
    13:35
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Skvělá práce Tiffelse vedla k vyrovnání! Německý útočník si sjel mezi kruhy a obránci, včetně gólmana, očekávali střelu. Přišla ovšem nahrávka na pravou stranu na hokejku BENA STREETA, jenž bez problémů trefil odkrytou polovinu svatyně. Asistence: Frederik Tiffels a Zachary Redmond.
    13:35 Ben STREET - 1:1
     
    14:12
    Hokejisté Mnichova pokračují v nastoleném tempu, okamžitě získali útočnou třetinu. Z vrcholku levého kruhu pálil Gogulla do rukavice brankáře.
     
    14:57
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. William Boysen ještě zabojoval, ale ztrátu na Abeltshausera již smazat nedokázal.
     
    15:11
    Je zřejmé, že svěřenci kouče Jacksona by rádi stihli vedení na svou stranu ještě před odchodem do kabin. Galbraith zatím druhý gól ve své síti nepřipustil.
     
    15:35
    Další zákrok zkušeného pětatřicetiletého gólmana. Vyrážečkou zastavil zajímavou střelu Cimmermanna vyslanou po ledě.
     
    16:00
    Pro vysoko letící puk si sáhl gólman Daniel Fiessinger. Na rozehrávku si netroufl, proto dojde k vhazování po jeho pravé ruce.
     
    16:43
    Z týmu SønderjyskE je v první půli hodně vidět Mads Eller. Ten v situaci dva na dva střílel, forhendem rozvlnil pouze boční síť.
     
    17:11
    Nechybělo moc, aby Frederik Tiffels k asistenci přidal i gól. Jenže nahrávku dostal na brusle, od nichž se puk odrazil směrem od brány.
     
    17:23
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Obrat dokonán, mnichovští hokejisté jsou o krok napřed! Střelu Ortegy od modré čáry vyrazil Galbraith pouze do levé nohy MAXIMILIANA KASTNERA, od níž se puk odrazil do sítě. Gól následně posvětil i videorozhodčí. Asistence: Austin Ortega a Yannic Seidenberg.
    17:23 Maximilian KASTNER - 2:1
     
    18:17
    Začínají se potvrzovat papírové předpoklady. Hostům sice vyšel úvod, ale domácí jsou kvalitou viditelně někde jinde a bylo jen otázkou času, kdy stav překlopí na svou stranu.
     
    18:46
    Daniel Galbraith pod tlakem vystřelil kotouč z obranného pásma odrazem o mantinel. A protože Boysen na puk nedosáhl, odpískal rozhodčí icing.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:08
    Blesková střela Abeltshausera ihned po vhazování pořádně vystrašila Galbraitha, jenž reagoval na poslední chvíli, vyrážečkou touš odrazil nad břevno.
     
    19:52
    Devatenáctiletý útočník v posledních vteřinách první vteřiny najel do útočného pásma po levém mantinelu, aby následně trefil pouze dobře stojícího Petersena.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hokejisté Mnichova zatím potvrzují papírové předpoklady, když po první třetině vedou nad dánským SønderjyskE těsně 2:1. Lépe přitom vstoupili do utkání hosté, kteří skórovali už na počátku 3. minuty zásluhou Mikea Szmatuly. Domácí ale postupně přebrali iniciativu do svých rukou a odměnou jim byl obrat, ten zařídili Ben Street a Maximilian Kastner. Hokejisté německého mužstva jsou jasně lepším týmem, přesto vedou zatím pouze o gól.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly uspěl Maximilian Kastner, jehož gól je zatím tím vítězným. To se ovšem může každým útokem změnit.
     
    20:58
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Parádní start německého celku do druhé části. Dokonale zafungovala kanadská spolupráce mezi BENEM STREETEM a Trevorem Parksem, po vzájemné výměně puku zakončil první jmenovaný mezi tělo a ruku gólmana. Asistence: Trevor Parkes.
    20:58 Ben STREET - 3:1
     
    21:20
    Podstatně spokojenější jsou rovněž tribuny, které vyvolávají autora třetího zásahu. Zkušený kanadský forvard se podobné slávy dočkal dnes podruhé.
     
    22:23
    Tlak domácích pokračuje. Od modré vypálil šiplavou střelu Jonathan Blum, kterou schytal Little, naštěstí do chráněného místa.
     
    22:39
    Dlouho váhal na modré s pukem Zachary Redmond. Nakonec si narazil s Ortegou a vypálil forhendem o kousek vedle pravé tyčky.
     
    23:01
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Mnichovští přetavili svou pokračující dominanci ve čtvrtý gól. Střelu Hagera ještě zblokoval jeden z obránců, ale volného puku se chopil TREVOR PARKES, který našel mezeru mezi postojem brankáře a levou tyčkou. Asistence: Patrick Hager a Zachary Redmond.
    23:01 Trevor PARKES - 4:1
     
    23:01
    Patrick Galbraith toho má dost. Po čtvrtém inkasovaném gólu frustrované odjíždí na střídačku, místo v brankovišti přenechává Nicolaji Henriksenovi.
     
    24:17
    Je otázkou, jestli hostům dá nový impulz vystřídání gólmanů. Na ledě totiž soupeři evidentně nestačí, což je hlavně rozdíl kvality, nikoli psychického rozpoložení.
     
    24:52
    Nicolaj Henriksen si může odškrtnou první úspěšný zákrok, ten nebyl vůbec jednoduchý! Proti dělovce Bluma včas vytrčil vyrážečku.
     
    25:16
    Znovu musel být hostující brankář v permanenci. I v tomto případě si poradil na jedničku, zakončení Streeta udržel ve výstroji.
     
    25:39
    Nahození Szubera se mezi tři tyče nevešlo. Od zadního mantinelu s černá guma odrazila k Littleovi, následovalo vyhození do středního pásma.
     
    26:05
    Zakázané uvolnění, vhazování proběhne v obranném pásmu SønderjyskE. Došlo totiž k nedorozumění mezi Salhanym a Eskildsenem, druhý jmenovaný očekával místo nahrávky po lajně pas do středu.
     
    26:35
    Završí domácí populárního "bůra" v přesilové hře? Za faul ve střední třetině je poslán na trestnou lavici Mads Eller, provinil se sekáním.
     
    27:02
    Zachary Redmond viděl od pravého mantinelu před brankou nikým nepokrytého Ehlize. Avšak adresoval mu příliš prudkou nahrávku, spoluhráč přiložil hokejku k ledu pozdě.
     
    27:35
    Hosté se vzápětí dokázali osvobodit. Do kombinace se zapojil gólman Daniel Fiessinger, který je ve druhé třetině zatím bez práce.
     
    27:59
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Jacksonova družina nadále navyšuje vedení. Hager střílenou nahrávkou vybídl ke skórování YASINA EHLIZE, osmadvacetiletý Němec zvládl přehodit pravý Henriksenův beton. Asistence: Philip Gogulla a Patrick Hager.
    27:59 Yasin EHLIZ - 5:1
     
    28:30
    SønderjyskE určitě vyhlíží konec zápasu, ale ten je ještě hodně daleko, za malý okamžik přesáhneme teprve polovinu ze stanovených šedesáti minut.
     
    29:21
    Philip Gogulla měl před sebou posledního obránce. Öhmanovi udělal kličku do forhendu, s níž Švéd počítal a kotouč soupeři vypíchl.
     
    29:44
    Konečně si na puk sáhl rovněž Fiessinger. Lapačkou si smlsnul na střeleckém pokusu Franka, jenž postrádal na razanci i přesnosti.
     
    30:15
    V době, kdy se utkání přehouplo do své druhé poloviny, ujel po levém mantinelu Yasin Ehliz. Zkusil se prodrat až před bránu, do tohoto prostoru jej nepustil Hansen.
     
    30:54
    Ehliz znovu v akci, tentokráte zkusil projet na vlastní pěst mezi třemi protihráči. Podle očekávání však neuspěl.
     
    31:17
    Pozdě Patrick Hager zaregistroval, kde se nachází kotouč. Mezitím němu dojel Borring Hansen a po mantinelu ho vyhodil do stření třetiny.
     
    31:40
    Jakožto poslední hokejista si Zachary Redmond dovolil odvážnou kličku proti Frankovi. Každopádně odvážnému štěstí přeje, útočník bekovi touš nevypíchl.
     
    32:19
    Po tvrdém střetu s protihráčem odjel v bolestech na střídačku Anton Öhman. Švédský zadák se drží za pravou nohu.
     
    32:44
    Frank inkasoval nepříjemný zásah vysokou holí do obličeje, ale je nutné podotknout, že si na hokejku protihráče sám najel, navíc již bylo dávno po odpískání. Hra pokračuje bez vyloučení.
     
    33:02
    Nicolaj Henriksen v posledním momentu vytasil vyrážečku, aby tvrdý projektil z hole Yannica Seidenberga vyrazil nad horní tyčku.
     
    33:33
    Zbytečnou kličku navíc udělal před modrou čáru Austin Ortega. Tím překvapil i Kastnera, jenž spoluhráče vystavil ofsajdu.
     
    34:07
    Těsně před brankou se Sebastian Cimmermann provinil proti pravidlům, když zastavil Szmatulu jenom za cenu podrážení. Mnichov si po delší době vyzkouší hru ve čtyřech.
     
    34:42
    Matt Salhany protečoval kotouč do útočného pásma. Poměrně blízko k němu měl Eskildsen, ale ještě o něco blíže Daubner, jenž zažehnal hrozící nebezpečí.
     
    35:20
    Svěřenci trenéra Jacksona se zatím brání bez větších problémů. Velmi dobrou práci odvedl Blum, který nadzvedl hokejku Littleovi, sám i zvládl puk vyhodit za bránu soupeře.
     
    35:58
    Krátce před vypršením Cimmermannova trestu střílel od pravého mantinelu Shawn O'Donnell, Fiessinger touš zachytil nadvakrát.
     
    36:31
    Další vyloučení, opět na domácí straně. Za vlastní brankou Daryl Boyle krosčekem poslal k ledu Franka, svému vyloučení se nemá proč divit.
     
    36:52
    Je vidět, že hokejisté Mnichova hrají, na rozdíl od soupeře, ve velké pohodě. Ihned po vhazování puk opustil jejich obranné pásmo, SønderjyskE začíná zpoza vlastní brány.
     
    37:21
    Frank se zkusil z levého kruhu prosadit více na střed, ale přes pozičně dobře bruslícího Redmonda se mu to postavilo, přišel o puk.
     
    37:44
    Hosté zkusili další dva nájezdy do útočné třetiny, ani jeden nebyl úspěšný. Nejprve zasáhl Seidenberg, vzápětí Blum.
     
    38:11
    Naopak to byli domácí, kteří zahrozili při vlastním oslabení. Ortega zakvedlal s pukem a od levého mantinelu vystřelil o centimetry vedle pravé tyčky.
     
    38:47
    Domácí v plném počtu. I s druhým oslabením v krátkém časovém sledu si poradili bez větších problémů, Boyle strávil na lavici hanby poklidné dvě minuty.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:20
    Ofenzivní choutky domácích na okamžik přerušil hvizd čárového rozhodčího. Ehliz převzal puk až za modrou čárou, pískal se ofsajd.
     
    39:51
    Těžký práce pro Henriksena v závěru druhého dějství. S otočkou Ortegy kolem brány si však poradil, levý beton včas přilepil k tyčce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hokejisté Mnichova ve druhé třetině s největší pravděpodobností rozhodli o svém vítězství, neboť přidali další tři góly, zatímco SønderjyskE zůstává při jedné vstřelené brance. Hned v první minutě druhého dějství skóroval Ben Street, na nějž o dvě minuty později navázal Trevor Parkes. Současnou podobu výsledku udává trefa z konce 28. minuty, o kterou se postaral Philip Gogulla. Trenér Simioni po čtvrtém inkasovaném gólu vyměnil gólmana, nový impulz tím ale svým svěřencům nedal.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Závěrečné dějství má za sebou první vteřiny. Hokejisté Mnichova do něj nastupují s vedením o čtyři góly, ztráta tohoto náskoku by se rovnala velké senzaci.
     
    40:39
    Netrvalo dlouho a Henriksen musel do akce. S projektilem Salhanyho si poradil bez větších problémů, puk ukryl v lapačce.
     
    41:21
    Frederik Tiffels si splnil defenzivní povinnosti na jedničku. Zachytil rychlost Eskildsena a čistým způsobem jej odstavil od puku.
     
    41:45
    Rozjetému Littleovi nedovolil najet do útočné třetiny Filip Varejcka. Dvacetiletý útočník vypíchl soupeři puk z pod hokejky.
     
    42:07
    Boyle mohl střílet, ale ještě zvolil nahrávku do levého kruhu Gogulovi, jehož zakončení zápěstím vyrazil Henriksen levým ramenem.
     
    42:45
    Situaci dvou proti dvěma hosté nevyřešili ideálně. Frank nahrával Boysenovi, čitelnou přihrávku bez problémů vystihl Abeltshauser.
     
    43:22
    Těžký zákrok pro Daniela Fiessingera! Mnichovský gólman si však hravě poradil, proti střele Vedela včas srazil betony k sobě.
     
    43:39
    Tiffels udržel útočné pásmo, byť se pořádně zapotil. Na modré se obtočil kolem Ellera a po mantinel rozvinul akci na Redmonda.
     
    44:00
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Hráči Mnichova střílí šestý gól. Tiffels bekhendem nahodil puk před bránu a ve zmatku se nejlépe zorientoval JONATHON BLUM, americký zadák našel mezeru mezi Henriksenovými betony. Asistence: Frederik Tiffels a Ben Street.
    44:00 Jonathon BLUM - 6:1
     
    45:21
    Hosté se snaží, ale jejich kvalita je na výrazně nižší úrovni. Domácí s přehledem kontrolují hru a s chutí pokračují v útočení.
     
    45:58
    Yasin Ehliz nabruslil před bránu SønderjyskE příliš pozdě. Forhendem z velkého úhlu již mezeru mezi gólmanem a tyčkou nenašel.
     
    46:29
    Filip Varejcka by si měl na svou hokejku dávat větší pozor. Podruhé v utkání je trestán za hru vysokou holí, nyní zasáhl soka v útočném pásmu.
     
    46:47
    Hosté dostali konkurenta pod zajímavý zámek. Zatím ovšem této situace nevyužili v druhý úspěch, každopádně stále drží útočnou třetinu.
     
    47:24
    Nakonec se odhodlal vystřelit až Matt Salhany. Osmadvacetiletý americký forvard vypálil přímo do výstroje připraveného gólmana.
     
    47:49
    Další a výrazně obtížnější zákrok pro Daniela Fiessingera. Před brankou zůstal nikým nepokrytý Eller, avšak nezvládl puk přehodit přes levý beton.
     
    48:30
    Varejcka je zpátky ve hře, SønderjyskE v oslabení neuspělo. Po skončení trestu domácí okamžitě spěchají do útočné třetiny.
     
    48:46
    Kde se usadili, ale sedmého kousku se nedočkali. Nicolaj Henriksen vykopl střelu Tiffelse pravým betonem do rohu kluziště.
     
    49:20
    Do brejku ujel obráncům Mike Szmatula. Nechal se ovšem vykolejit klepnutím přes hokejku od Daubnera, vystřelil nepřesně.
     
    49:45
    V posledních okamžicích se nepřerušuje, hra plyne ke svému konci. To nejspíše vyhovuje oběma, neboť domácí mají velký náskok a hosté chtějí mít utkání co nejrychleji za sebou.
     
    50:21
    Zachary Redmond počkal, až se Varejcka rozjede, kotouč mu posléze adresoval ideálně do jízdy. Německý forvard vypálil forhendem vysoko nad.
     
    50:51
    Zakázané uvolnění. Dlouhou rozehrávku zkusil pro změnu Konrad Abeltshauser, jenže Street na nahrávku nedosáhl.
     
    51:18
    Nicolas Appendino naznačil střelu, aby nakonec přihrál do levého kruhu Cimmermannovi, jehož ránu z první pokryl Henriksen.
     
    51:35
    nebezpečnou střelu Eckla vyrazil Henriksen levým betonem jenom před sebe, dorážející Lindner v pokleku minul.
     
    51:52
    Naprosto nepochopitelný zkrat předvedl Sebastian Cimmermann, jenž mimo dění hry krosčekem nebezpečně narazil na hrazení protihráče. Rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím vyloučili domácího útočníka na 5 minut a do konce utkání a nutno podotknout, že zaslouženě.
     
    52:07
    SønderjyskE právě vstřelilo branku!
    Parádní úvod dlouhé početní převahy pro SønderjyskE, jež snižuje na rozdíl čtyř gólů. V levém kruhu měl hodně prostoru na zamíření MIKE SZMATULA, který objevil mezírku u bližší tyčky. Asistence: Martin Eskildsen.
    52:07 Mike SZMATULA - 6:2
     
    53:30
    Přesilovka pokračuje, při pětiminutovém trestu totiž vstřelený gól nehraje žádnou roli, trest prostě potrvá stanovených pět minut.
     
    53:49
    Mike Szmatula je při chuti. Nebezpečně tečoval nahození Littlea od modré čáry, ale ne na tolik, aby kotouč poslal mimo dosah Fiessingera.
     
    54:24
    Utkání pokračovalo vhazováním po levici domácího gólmana. Buly opanoval Kastner, načež vyhodil přes všechny čáry Blum.
     
    54:58
    Hosté vybojovali útočnou třetinu zpět. Zajímavý projektil vyslal od modré čáry Rasmus Schultz Lyo, kotouč se zastavil v lapačce brankáře.
     
    55:27
    Je jasné, že v utkání zvítězí Mnichov, na tom ani pětiminutové oslabení nic nezmění. SønderjyskE ale může alespoň zmírnit debakl.
     
    55:47
    Už to vypadalo, že tvrdá střela forhendem v podání Salhanyho skončí v síti. Ona v ní tedy nakonec skončila, ale pouze v té boční.
     
    56:21
    Za brankou poměrně dlouho kvedlal s kotoučem Martin Eskildsen. Zkusil pak vyjet a zasunout puk k pravé tyči, na Fiessingera ovšem nevyzrál.
     
    56:55
    Dlouhé početní převahy využili hosté k jedinému gólu. Střetnutí pokračuje v pěti na obou stranách, Mnichov může po delší době zase pomýšlet i na útočení.
     
    57:23
    Jacksonova družina okamžitě obsadila útočné pásmo. Od modré čáry nahazoval Daubner a Henriksen chtěl rozehrát, v poslední chvíli si však úmysl rozmyslel.
     
    57:55
    Velkou rychlost nabral středem kluziště Maximilian Kastner. Daleko nedojel, stopu mu vystavil tvrdým, leč čistým hitem Petersen.
     
    58:16
    Sám proti třem zkusil uspět Elias Lindner. Akce dopadla podle očekávání, domácí útočník puk na holi neudržel. Holzmann následně rozehrál na Jensena.
     
    58:44
    Nicolaj Henriksen ukázal, že kromě výborných zákroků umí také skvěle přečíst hru. Vyjel daleko ze své brány, čímž zabránil v nájezdu Ecklovi.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:27
    Ve středním pásmu došlo k neporozumění mezi Blumem a Ellerem. Oba hokejisté si rozdali pár ran, následně odjeli pykat na trestnou lavici za hrubost.
     
    59:56
    Yasin Ehliz moc dobře věděl, že už nemá čas na kličky, proto od levého mantinelu nahodil puk před bránu, kde Henriksen vyrážečkou zabránil v zakončení dobře postavenému Parkesovi.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Mnichova potvrdili roli velkého favorita a na domácím stadiónu porazili dánské SønderjyskE vysoko 6:2. Úvod utkání jim nevyšel podle představ, když v oslabení inkasovali gól, ale ještě v první třetině dokázali překlopit misky vah na svou stranu. Vítězství pak stvrdili povedenou druhou třetinou, v níž třikrát skórovali a gólman Fiessinger naopak za svá záda nepustil ani jeden puk. Závěrečná dvacetiminutovka přinesla po gólu na každé straně, na trefu Bluma zvládl zareagovat v přesilové hře Szmatula.

    Svěřenci kouče Eskildsena mají na kontě po třech zápasech šest bodů a jsou na druhém místě za švédským Rögle. SønderjyskE výrazně prohrálo i třetí střetnutí a s nulou zůstává na chvostu skupiny D.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:27:36)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 14. Street (Tiffels, Redmond), 18. Kastner (Ortega, Seidenberg), 21. Street (Parkes), 24. Parkes (Hager, Redmond), 28. Ehliz (Gogulla, Hager), 44. Blum (Tiffels, Street) – 3. Szmatula (Öhman), 53. Szmatula (Eskildsen)


    EHC Red Bull Mnichov: Fiessinger (Aus den Birken) – Daubner, Blum, Seidenberg, Boyle, Abeltshauser, Redmond, Szuber, Appendino – Varejcka, Kastner, Ortega – Gogulla, Hager, Ehliz – Tiffels, Street, Parkes – Eckl, Lindner, Cimmermann.
    SønderjyskE Ishockey: P. Gabraith (24. Henriksen) – Lyo, Little, Öhman, Hansen, Nielsen, D. Galbraith, Holzmann, Petersen – Eskildsen, Szmatula, Salhany – Borring Hansen, O'Donnell, Frank – Vedel, Eller, Boysen – Jensen, Biel, Müller.

    Rozhodčí: Rohatsch (GER), Kohlmüller (GER) – Wölzmüller (GER), Schwenk (GER)
    bahis siteleri