Frisk Asker – Salzburg 2:6 (kon.) | Jastrzębie – Bolzano 2:3 (0:2 po s.n.) | Tappara – Eisbären 5:4 (po pr.)
Skellefteå – Lugano 3:5 (kon.) | Doněck – Rungsted Seier Capital 2:3 (0:2 po s.n.) | Bremerhaven – TPS 3:0 (kon.)
Sparta – Växjö cz 2:1 (po pr.) | EC-KAC – Rouen 2:1 (po pr.)
po prodl.
KAC Klagenfurt
2:1 (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Les Dragons de Rouen
Pátek 03.09.2021, 20:20 • Stadthalle Klagenfurt • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:20.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný páteční večer. Vítám vás při sledování Ligy mistrů, u zápasu mezi týmy KAC Klagenfurt a Les Dragons de Rouen.
     
    KAC Klagenfurt

    Klagenfurt je týmem, který opanoval loňský ročník ICE Hockey League, když ve finále porazila Bolzano. Ano, Bolzano je italský tým, ale je známo, že v rakouské lize hrají týmy nejen z Itálie, ale i Slovenska, Maďarska, Česka a Slovinska. Zpátky ke Klagenfurtu. Ten v předsezónní přípravě odehrál tři utkání a ze všech odešel jako poražený. Postupně prohrál 1:5 se Slovanem Bratislava, 3:7 s Michalovcemi a naposledy 0:3 s HK Olimpijí. Dnešní utkání bude prvním ostrým v sezóně.
     
    Les Dragons de Rouen

    Rouen, to je mužstvo z Francie. V této zemi loňská sezóna zůstane nedohrána, a to z důvodu přibývajícího počtu nakažených koronavirem. Rouen byl v době přerušení na první pozici s náskokem pěti bodů na Angers. V přípravě odehrál šest zápasů s nelichotivou bilancí dvou vítězství a čtyř porážek. Vyzrál na Amiens a Spišskou Novou Ves, naopak nestačil na Chaux-de-Fonds, Fribourg, Lausanne a Cergy-Pontoise.
     
    Úvodní sestavy:

    KAC Klagenfurt: Dahm (Holzer) – Brugisser, Unterweger, Schumnig, Strong, Vallant, Steffler, Tialler – Haudum, Koch, Fraser – Petersen, Tičar, Ganahl – Witting, Hundertpfund, Bischofberger – M. Geier, Obersteiner, S. Geier – Sticha.

    Les Dragons de Rouen: Pintarič (Duquenne) – Yeo, Chakiachvili, Dorion, Guimond, Flood, Salve – Vigners, Guttig, Lamperier – Nesa, Johnston, Bedin – Gilbert, Tessier, Caron – Tomasino, Reynaud, Gueurif – Leborgne.

    Rozhodčí: Smetana (AUT), Sternat (AUT) – Riecken (AUT), Seewald (AUT).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Klagenfurtem a Rouenem právě začal! Mírným favoritem jsou domácí, ale hosté rozhodně nejsou bez šance na úspěch.
     
    00:15
    V úvodu střetnutí by se na obou týmech mohla projevit nerozehranost, neboť jde o první ostré utkání v sezóně po oba celky. Přípravné zápasy přeci jen nemají takové tempo.
     
    00:43
    Neuběhla ještě ani minuta a rozhodčí už poprvé vylučují. Na trestnou lavici putuje domácí obránce Martin Schumnig za hákování.
     
    01:13
    Úvod přesilovka francouzskému celku vůbec nevyšel. Po vhazování vyhodil přes všechny čáry Strong, zahrál si i gólman Pintarič.
     
    01:53
    Střela od levého mantinelu až k Dahmovi neprošla. O dorážku se přihlásil Nesa, jenž už dánského brankáře prověřil, mezeru mezi jeho betony ale nenašel.
     
    02:25
    Před forčekujícím Petersenem ujel Sacha Guimond až za vlastní svatyni. Třicetiletý kanadský obránce odtud nahrál po mantinelu Dorionovi.
     
    02:48
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Domácí se krátce po ubráněném oslabení ujímají vedení! Špatnou rozehrávku obránců využil MANUEL GANAHL, který sám před brankářem nezaváhal. Pintarič, než se stihl zorientovat, mohl puk lovit ze sítě. Asistence: Rok Tičar.
    02:48 Manuel GANAHL - 1:0
     
    03:08
    Fanoušci jsou ve varu, takový úvod si představovali! Arénou se nyní rozléhá jméno úvodního střelce klání, ten si tento moment náležitě užívá.
     
    03:33
    Zpátky ke hře. O rychlé vyrovnání se chtěl postarat Joris Bedin, ale při průjezdu do útočného pásma jej zastavil hvizd čárového, do ofsajdu forvarda vystavil netrpělivý Johnston.
     
    04:03
    Sebastian Dahm byl v pozoru, nicméně zasahovat nemusel. Štiplavou ránu Gilberta z levého rohu schytal Vallant do chráněných míst.
     
    04:25
    Tentokráte si zahrál i zkušený čtyřiatřicetiletý gólman Sebastian Dahm, jenž za brankou zastavil vyhození Carona. Následně přes hokejku Tessiera uvolnil Stefflera.
     
    05:21
    Halou to jenom zašumělo. Do velké příležitosti si najížděl Nick Petersen, avšak těsně před ním zblokoval nahrávku na jeho osobu pozorný Guttig.
     
    05:52
    Za obranou číhal Thomas Koch. Už to vypadalo, že obranná dvojice Rouenu si útočníka nevšimne, ale v posledním okamžiku společnými silami zastavila nahrávku mířící na něj.
     
    06:00
    Narážečka mezi dvěma domácími hokejisty nevyšla. Haudum viděl Frasera, ten si však neporadil se zpracováním.
     
    06:07
    První početní převaha pro domácí. Na lavici hanby smutně odjíždí Sacha Guimond, který držením zastavil rozjetého Unterwegera.
     
    07:05
    Minuta z přesilovky je minulostí a domácí ještě ani nevystřelili na branku, navíc mají velký problém dostat se do útočného pásma. Teď vyhodil Vigners.
     
    07:50
    Ne, tak ani napotřetí to nevyšlo. Projt mezi dvěma beky zkusil Koch, ale obrana jej zastavila, načež to byl Yeo, kdo Rouen osvobodil.
     
    08:10
    Přesilová hra Klagenfurtu je minulostí a nutno podotknout, že byla zahrána ještě hůře, než v případě hostů. Nedošlo k jedinému zakončení.
     
    08:45
    Již delší dobu se hraje bez přerušení. Hokejisté Klagenfurte stále marně zkoušejí proniknout skrze pevnou defenzivu do útočné třetiny.
     
    09:21
    Naopak do brejku vystartoval Loic Lamperier. Zprava se natlačil až před bránu, pod tlakem ovšem nezvládl zakončit.
     
    09:49
    Hru bleskově otočil Phillip Bruggisser. Středem hledal a našel Frasera, pokus zápěstím prosvištěl těsně nad brankou.
     
    10:11
    Postavení mimo hru, provinili se domácí hokejisté. Jmenovitě Rok Tičar, jehož zradilo zpracování a modrou přejel dříve, než puk.
     
    10:25
    Dvě minuty za podrážení vyfasoval David Gilbert. K prohřešku došlo za brankou Rouenu, kde obránce podrazil Hauduma.
     
    11:12
    Tahle přesilovka zatím vypadá podstatně lépe. Hráči Klagenfurtu kombinují v útočném pásmu a hledají si ideální prostor ke střele.
     
    11:43
    Pintarič se roztáhl jak dlouhý, tak široký, aby nakonec špičkou levého betonu zastavil nebezpečný projektil Frasera. Ke druhému gólu moc nechybělo.
     
    12:25
    Ačkoli druhá přesilovka nebyla vůbec špatně zahraná, tak ani v tomto případě domácí nedokázali skórovat. S koncem Gilbertova trestu Tičar ztroskotal na Pintaričovi.
     
    12:45
    Další povedený zákrok slovinského gólmana ve službách Rouenu. Lapačkou si smlsnul na nepříliš prudké ráně Schumniga.
     
    13:16
    Svěřenci finského kouče Matikainena disponují větší aktivitou, a to hlavně od konce druhé početní převahy. Hosté vypadli z tempa, čehož by mohli litovat.
     
    13:48
    Zatím ale stále zůstávají ve ztrátě jediného gólu. Hundertpfund hledal dlouhým pasem Wittinga, kotouč k němu nepustil svou dlouhou nataženou hokejkou Caron.
     
    14:23
    Pintarič zastavil nahození Vallanta, čímž výrazně usnadnil práci Floodovi. Ten počkal na prostřídání spoluhráčů, předal kotouč Salveovi a sám si odjel odpočinout.
     
    14:58
    Manuel Ganahl je zatím jediný střelec zápasu. Nyní zkusil skórovat střelou z velkého úhlu, rozvlnil pouze boční síť.
     
    15:29
    Po dlouhé době puk navštívil obranné pásmo Klagenfurtu. Ale ne na dlouho, Steffler jej okamžitě odpálil pryč, společně s hokejkou jednoho z protihráčů.
     
    15:55
    Mladičký osmnáctiletý obránce Christoph Tialler měl velké štěstí, že jeho vyhození z obranné třetině tečovalo tvrzené sklo, jinak by následoval dvouminutový trest.
     
    16:13
    Tomasino protečoval touš na hokejku Reynauda. Tomu nevyšlo zpracování, takže ztratil rychlost, Obersteiner jej následně odzbrojil čistým způsobem.
     
    16:59
    V obranné třetině Schumnig tvrdě, leč čistě dohrál Nesu. Útočník se zpevnil a souboj ustál, každopádně přišel o puk.
     
    17:11
    Manuel Ganahl viděl před branku najíždějícího Roka Tičara. Adresoval mu žabičku, s níž si Slovinec neporadil, promáchl.
     
    17:44
    Rouen ukazuje, že také umí útočit. Nahození Guimonda od modré tečoval Johnston a dezorientovaný Dahm vůbec nezaregistroval, že kotouč proletěl jen těsně vedle levé tyčky.
     
    18:21
    Ve vlastní obranné třetině pořádně zariskoval Strong, když udělal kličku Nesovi. Měl štěstí, že forvard s touto možností nepočítal a navíc očekával pas na opačnou stranu.
     
    18:44
    Unterweger viděl Hauduma, jemuž ale adresoval příliš dlouhou nahrávku. Útočník alespoň protečoval puk tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:09
    Ke druhému gólu moc nechybělo! Rok Tičar našel mezeru ve výstroji krajana Pintariče, ten se ale skvěle natáhl za sebe a lapačkou zabránil puku v cestě do brány.
     
    19:44
    Rouen právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Střelu Guttiga od modré čáry vyrazil Dahm nešťastně k ROLANDSI VIGNERSOVI, jenž puk dopravil do sítě pravou bruslí. Do hry zasáhl i videorozhodčí, a ten usoudil, že se nejednalo o úmyslné kopnutí, gól tak zůstává v platnosti. Asistence: Anthony Guttig.
    19:44 Rolands VIGNERS - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině je skóre mezi Klagenfurtem a Rouenem vyrovnané 1:1. Do vedení se dostal papírový favorit, tedy domácí, už ve 3. minutě skóroval Manuel Ganahl. Velkou šanci na navýšení náskoku měl Tičar, ale Pintarič jeho pokus nadvakrát zpacifikoval, načež udeřilo na druhé straně, těsně před odchodem do kabin vstřelil gól bruslí Rolands Vigners. Domácí mají více ze hry, ale Rouen nebrání vůbec špatně a ukazuje, že může pomýšlet na bodový zisk.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na vhazování uspěl Anthony Guttig, který okamžitě zavezl kotouč do útočného pásma.
     
    20:44
    Ke střele ale nedošlo. Dobře si totiž v defenzivě počínal Phillip Brugisser, ten nadzvedl hokejku Vignersovi.
     
    21:16
    Hra se přesunula do útočného pásma Klagenfurtu. V tomto prostoru inkasoval nepříjemný atak Haudum, po hitu od Yea skončil na ledě.
     
    21:45
    Od modré čáry zkusil štěstí Manuel Ganahl. Kotouč ovšem houfem těl neprocpal až do brány, Pintarič nemusel zasahovat.
     
    22:06
    Domácí se usadili v útočném pásmu a hlasatel pobízí fanoušky k hlasitějšímu fandění, těm se ovšem moc nechce.
     
    22:39
    Do protiútoku se chystal Anthony Guttig. Jeho rychlost ovšem zachytil Unterweger a za svá záda ho nepustil.
     
    23:07
    Ihned po vhazování střílel Thomas Hundertpfund. Pintarič zareagoval na poslední chvíli, kotouč ukryl v lapačce.
     
    23:44
    A další zákrok pro slovinského gólmana. Tentokráte poté, co od pravého mantinelu nebezpečně vypálil Witting.
     
    24:25
    Tvrdou forhendovou střelu vyslal z pravého kruhu Joel Caron. Sebastian Dahm šel brzy do rozkleku a tvrdý projektil nadvakrát zkrotil.
     
    24:59
    Domácí pokračují v aktivní hře, ale vedoucího gólu se zatím nedočkali. Dobře si pod tlakem poradil Flood, po mantinelu dostal touš do středního pásma.
     
    25:20
    Netrvalo dlouho a domácí se vrátili do útočného pásma. Vallantovi rána od modré vůbec nesedla, forhendem vypálil vysoko nad.
     
    25:47
    S pokusem Stefana Geiera si pro změnu poradil Matija Pintarič. Útočníkovi výborně zmenšil úhel a mezeru mezi betony včas zakryl.
     
    26:21
    Kele Steffler hledal střílenou nahrávkou Bischofbergera. Ten nastavil hokejku pozdě, puk projel pod ní.
     
    26:48
    Na druhou stranu ujeli do přečíslení Tessier s Caronem. Druhý jmenovaný dostal výbornou nahrávku a rázem byl sám před gólmanem, střelou na vyrážečku neuspěl.
     
    27:20
    Domácím fanouškům se nelíbil jeden z ataků na klagenfurtského útočníka, ale rozhodčí jejich přání nevyslyšeli, Gilberta nevyloučili.
     
    27:48
    Pod tlakem hrající Yoan Salve vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Tessier natahoval hokejku marně, k puku měl daleko.
     
    28:14
    Nyní už se vylučuje. Na trestnou lavici míří Loic Lamperier, který nedovoleně atakoval Wittinga, ten by jinak zakončoval sám před brankářem.
     
    28:44
    Klagenfurtu se nedaří usadit v útočném pásmu. Nejprve po vhazování vyhodil Flood, následně jej doplnil kolega z obrany Salve.
     
    29:30
    Napotřetí se zadařilo. Mezi kruhy dostal nahrávku Thomas Hundertpfund, forhendem však zvedl hrací předmět příliš vysoko.
     
    29:55
    Situaci dva na dva řešil Johannes Bischofberger sobecky střelou. Příklepem hledal prostor u bližší, levé tyče, leč nenašel.
     
    30:10
    Rozběhla se druhá polovina základní hrací doby. Zatím přetrvává vyrovnané skóre a zrovna končí přesilová hra domácího mužstva.
     
    30:47
    Hráči Rouenu hrají přesně to, co potřebují. Dávají si pozor na zadní vrátky a hledají, kudy by mohli ujet do protiútoku.
     
    31:23
    Skvělý Pintarič. Slovinský gólman zmenšil střelecký úhel Ganahlovi a střelu na zadní tyč vykopl pravým betonem do bezpečí.
     
    31:47
    Pintarič se rozhodně nenudí. Teď řešil o poznání snazší práci, protože pomalé nahození Schumniga nezvládl nikdo tečovat.
     
    32:06
    Nesa hledal dlouhou nahrávku Bedina. Levé křídlo druhé formace nezvládlo zpracování do jízdy, jinak by postupovalo samo na gólmana.
     
    32:56
    Ne, tohle se nepovedlo. Haudum se zachoval zbrkle a vyprodukoval příliš ostrou nahrávku napříč kluzištěm, Fraser neměl šanci černou gumu dojet.
     
    33:20
    Tedy nakonec ji dojel, ale až za bránou, odkud nic zajímavého nevymyslel. Byl totiž zdvojen, čistým způsobem ho obral o puk Dylan Yeo.
     
    33:44
    Spíše propagační střelu vypálil od pravého mantinelu Daniel Obersteiner. Matija Pintarič byl v pozoru a kotouč skryl ve výstroji.
     
    34:20
    Zpoza brány se zkusil vytočit a zasunout puk k bližší tyčce Manuel Geier. Obránce se zbavil, nicméně narazil na připravený beton brankáře.
     
    34:47
    Joran Reynaud se prezentoval velmi pěknou individuální akcí. Prohnal se kolem dvou protihráčů a střelou přes třetího jen těsně minul prostor u levé tyče.
     
    35:27
    Matija Pintarič neudržel střelu Hauduma, načež jsme sledovali další pokus o obtočení brány, tentokráte v podání Kocha. Ani ten neuspěl.
     
    35:55
    Hostující gólman měl co dělat, aby zastavil tvrdou střelu Frasera, kterou ještě tečoval Petersen. Lapačkou nakonec puk vyrazil do bezpečí.
     
    36:23
    Klagenfurt buší do defenzivy Rouenu, ale zatím mu to není nic platné. Hosté fungují výborně, navíc se mohou spolehnout na jistého brankáře.
     
    36:47
    V tomto případě obrana francouzského celku hubě zaspala, avšak nebyla po zásluze potrestána. Manuel Ganahl totiž zamířil vedle pravé tyče.
     
    37:17
    Dlouhou dobu plyne hra bez přerušení. Málen ji přerušil Dahm po zákroku, ale nakonec touš vyklepal pro Schumniga.
     
    37:49
    Dánský gólman se znovu zapojil do rozehrávky, když po mantinelu našel prostor, kudy procpal kotouč k Strongovi, ten vyvezl černou gumu do střední třetiny.
     
    38:33
    Hokejisté v červených dresech jsou znovu nastěhováni v útočném pásmu. Od modré vypálil právě Strong, Pintarič zakročil betonem.
     
    38:54
    Witting si vyměnil puk s Hundertpfundem a postupoval od pravého mantinelu na gólmana. V poslední chvíli mu hokejku nadzvedl Salve, čímž soupeři znemožnil zakončení.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    39:25
    Do samostatného úniku ujel Rok Tičar. Volil forhendovou kličku, ale Pintarič ukázal, že krajana z reprezentace zná. Tuto variantu očekával a pravým betonem zabránil gólu.
     
    39:49
    V posledních vteřinách druhého dějství ještě dva zákroky pro slovinského gólmana. Nejprve vyrazil pokus Stronga, poradil si i s dorážkou Petersena.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nepřinesla žádný gól, utkání tak zůstává otevřené na obě strany. V rámci druhé dvacetiminutovky byla k vidění jediná gólová příležitost, kterou měl Rok Tičar, samostatný únik ale nepřetavil v branku, když nevyzrál na krajana Pintariče.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:57.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Na vhazování uspěl Rok Tičar, druhá formace je v Klagenfurtu využívána nejvíce.
     
    40:41
    Byl to Manuel Ganahl, kdo se po levém křídle prodral až před branku a bekhendem ohrozil Pintaiče, ten se ubránil za pomoci betonu a vyrážečky.
     
    41:21
    Domácí fanoušci by si rádi podruhé zařvali gól, ale skvělý Pintarič jim to zatím nedovoluje. Nyní si smlsnul na střele Stronga.
     
    41:46
    Hauduma zastavil hvizd rozhodčího. Ten levému křídlo elitní lajny odpískal postavení mimo hry, dříve do útočné třetiny najel Koch.
     
    42:02
    Rakouský celek má místy až drtivý tlak. Teď ovšem Pintaričovi výrazně pomohl Chakiachvili, který zblokoval touš do ochranné sítě.
     
    42:45
    Pokud by Rouen přidal druhý zásah, byla by to obrovská rána pro výrazně lépe hrající Klagenfurt. Yeo vystřelil o kousek vedle pravé tyče.
     
    43:07
    Ani přečíslení dvou proti jednomu nevedlo ke stržení náskoku zpátky na domácí stranu. Koch nabil Fraserovi, jehož zastavil Pintarič, ve skluzu zakročil lapačkou.
     
    43:36
    Za brankou soupeře si pro černou gumu dojel Lamperier. Dlouho si jí ale neužil, protože ho tvrdým hitem atakoval Bruggisser.
     
    44:02
    Koch mohl střílet, nicméně ještě nahrál Unterwegerovi. Pintarič reagoval spíše instinktivně, touš se zastavila o pravou nohu Doriona.
     
    44:38
    Po vhazování nebezpečně střílel Kele Steffler. Gólman pouze vyrážel, Bischofberger z otočky dorážel pouze do jeho pravého betonu.
     
    45:00
    Witting neměl komu dopředu, proto zapojil za vlastní brankou nabrusleného Vallanta. Ten počkal na prostřídání, načež rozehrál po pravém mantinelu.
     
    45:44
    Pintarič pokračuje ve famózním výkonu. Nyní sice nezasahoval, ale vystrčenou vyrážečkou vystihl nahrávku na úplně volného Hundertpfunda.
     
    46:21
    Sám proti třem, do takové přesily si netroufl najet ani Manuel Ganahl. K levému mantinelu poslal touš Tičarovi, jehož nahození skončilo ve výstroji brankáře.
     
    46:56
    Odvážná rozehrávka Chakiachvilimu nevyšla. Pas napříč ledovou plochou zastavil Petersen, ale francouzský zadák měl štěstí, protože jej soupeř pořádně zpracoval až za modrou čárou.
     
    47:20
    Ještě ze střední třetiny nahazoval kotouč do té útočné Obersteiner. Jenže se špatně pochopil s Manuelem Geierem, jenž očekával přihrávku do hokejky.
     
    47:56
    Až nečekaně hodně práce měl s rozehrávkou Phillip Bruggisser. Nikdo se mu totiž dlouho nenabídl a Dán musel rychle spěchat, neboť se k němu přiblížil Vigners. Situaci ve finále zvládl, rozehrál na Unterwegera.
     
    48:12
    Klagenfurt je jasně lepším týmem, přesto jde do čtyř! Nešikovně si v obranném pásmu počínal Steven Strong, který pravou bruslí podrazil Nesu.
     
    48:36
    Thomas Hundertpfund si počkal na modré čáře, kam dostal nahrávku a zamířil do úniku, jenže Pintariče neprostřelil ani nadvakrát!
    48:36 Hundertpfund nadvakrát ztroskotal na Pintaričovi
     
    49:21
    Wittingovi se nelíbilo, že Joel Caron v době, kdy měl Dahm puk pevně pod kontrolou, ještě sekl gólmana do betonu. Útočníka odtlačil z brankoviště a uštědřil mu jednu ránu.
     
    49:49
    Manuel Geier schytal vyhození Bruggissera do bruslí. Následně se nestihl včas zorientovat, puk bekhendem nezvládl vyhodit za modrou čáru.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. V utkání mezi Klagenfurtem a Rouenem platí vyrovnané skóre 1:1, francouzskému celku právě končí přesilovka.
     
    50:36
    Spoluhráčům vypomohl Matija Pintarič, když za brankou zastavil nahození Obersteinera a bekhendovou stranou vyrážečky zapojil do hry Chakiachviliho.
     
    51:05
    Z mezikruží vypálil ostrou střelu Rok Tičar. Gólman zasahovat nemusel, očima kontroloval příliš vysoké zakončení slovinského krajana.
     
    51:38
    I ve třetí třetině hra plyne poměrně svižným tempem. Pokračuje aktivita Klagenfurtu, kterou domácí stále nedokáží přetavit ve vedoucí gól.
     
    52:11
    Nick Petersen zaregistroval po pravém mantinelu sprintujícího Ganahla. Rychlostní schopnosti spoluhráče ale přecenil, kotouč poslal příliš před něj.
     
    52:55
    Johnstonovi nevyšla spolupráce s Bedinem. Křídelníkovi adresoval puk na brusle, osmadvacetiletý Francouz si se situací neporadil.
     
    53:28
    Bischofberger naznačil střelu, aby ve finále nahrál pod sebe Hundertpfundovi, jemuž rána z první vůbec nevyšla, minul.
     
    53:47
    Pozdě se Matija Pintarič přesouval k levé tyči, kam mířil Samuel Witting. Gólman měl velké štěstí, že kotouč rozvlnil boční síťku.
     
    54:20
    Otočka kolem brány Stefanu Geierovi vůbec nevyšla. Theo Gueurif totiž přečetl úmysl konkurenta a nataženou hokejkou puk odrazil do rohu kluziště.
     
    54:44
    Na teč nahazoval před bránu Lukas Haudum. Matt Fraser zkusil jeho pobídku tečovat, ale puk srazil o dobý metr vedle pravé tyče.
     
    55:32
    Na domácích hokejistech je vidět vleká bezradnost. Matt Fraser smutně kouše chránič poté, co forhendem ztroskotal na pravém betonu Pintariče.
     
    55:57
    Skoro to vypadá, jako by Pintaričova svatyně byla zakleté. Jasně, Slovinec chytá fantasticky, ale měl i velkou porci štěstí, jako třeba teď, kdy Haudum v tutovce orazítkoval vnější stranu levé tyčky.
     
    56:33
    Od modré čáry zajímavě nahazoval Dylan Yeo. Dahm po dlouhé době zasahovat nemusel, neboť puk proletěl vedle pravé tyče.
     
    56:56
    Vítězství za tři body mohl rakouský celek přiblížit Johannes Bischofberger. Zpracování zvládl na jedničku, střelu po pravici gólmana ovšem neumístil dostatečně přesně, Pintarič na ni dosáhl.
     
    57:21
    Teď se Sebastian Dahm pořádně zapotil. Očekával střelu od Gilberta, jenž překvapivě nahrával pod sebe Tessierovi a Dán měl velké štěstí, že mu touš přeskočil přes čepel hole.
     
    57:54
    Yoan Salve zkusil dlouhou nahrávkou vyslat do brejku Andrewa Johnstona. Kanaďan zabral příliš pozdě, ale puku se lehce dotkl, takže se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    58:05
    Po střele Bedina si rozhodčí raději šel zkontrolovat, zda puk nepřešel brankovou čáru. Ale jednalo se spíš o ujištění, většina fanoušků také viděla, že kotouč zůstal ve hře.
     
    58:57
    Strong si splnil defenzivní povinnosti na jedničku. Počkal si na kličku Vignerse, aby mu následně čistým způsobem hrací předmět odebral.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:22
    Dlouho kvedlal s pukem u levého mantinelu Loic Lamperier. Protože mu nikdo nenajel, tak sám nahodil z velkého úhlu, bránu výrazně minul.
     
    59:57
    Lehké vzrušení na tribunách způsobil ještě Thomas Koch. Rakouského útočníka ovšem zradila stabilita, při přebírání puku v dobré pozici upadl.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ani třetí třetina nerozhodla o vítězi, střetnutí mezi Klagenfurtem a Rouenem míří do prodloužení! I nadále platí, že domácí jsou výrazně aktivnějším týmem, ale Matija Pintarič střele místy dohání k šílenství.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Prodloužení se hraje klasicky ve třech hokejistech. Zde může rozhodovat každá drobnost, můžeme se těšit na velké množství přečíslení, pokud tedy brzy nepadne gól.
     
    60:43
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    A ten padl! Kouzlo Matiji Pintariče prolomil Nick Petersen, jehož první střelu z mezikruží schytal obránce, avšak puk smolně odrazil zpátky ke kanadskému útočníkovi, jenž na druhý pokus nejenže prostřelil beka, ale i ležícího strážce rouenské svatyně. Asistence: Rok Tičar a Phillip Bruggisser.
    60:43 Nick PETERSEN - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Klagenfurt v prodloužení zaslouženě rozhodl o svém vítězství už v jeho první minutě, kdy se nadvakrát prosadil Nick Petersen. Vzhledem k průběhu utkání jsou však dva body pro rakouské mužstvo málo, a ten jeden by v konečném součtu mohl chybět. Naopak pro Rouen se jedná o zlatý bod, za který mohou poděkovat především skvěle chytajícímu Pintaričovi, jenž pokryl 43 střel a byl hlavní hvězdou zápasu.

    Další zápasy skupiny G jsou na programu v neděli. Klagenfurt na domácím stadiónu vyzve dánský Rungsted, Rouen se v Kyjevě utká s Donbassem.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:41:43)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Ganahl (Tičar), 61. Petersen (Tičar, Bruggisser) – 20. Vigners (Guttig)


    KAC Klagenfurt: Dahm (Holzer) – Bruggisser, Unterweger, Schumnig, Strong, Vallant, Steffler, Tialler – Haudum, Koch, Fraser – Petersen, Tičar, Ganahl – Witting, Hundertpfund, Bischofberger – M. Geier, Obersteiner, S. Geier – Sticha.
    Les Dragons de Rouen: Pintarič (Duquenne) – Yeo, Chakiachvili, Dorion, Guimond, Flood, Salve – Vigners, Guttig, Lamperier – Nesa, Johnston, Bedin – Gilbert, Tessier, Caron – Tomasino, Reynaud, Gueurif – Leborgne.

    Rozhodčí: Smetana (AUT), Sternat (AUT) – Riecken (AUT), Seewald (AUT)
    bahis siteleri