CSKA Moskva – Riga 3:2 (kon.) | Jaroslavl – Petrohrad 3:4 (1:3 po s.n.) | Kazaň – Kunlun 3:4 (kon.)
Nižněkamsk – Jokerit 4:2 (kon.) | Omsk – Vladivostok 4:3 (1:0 po s.n.) | Soči – Viťaz 6:5 (po pr.)
Spartak Moskva – Chabarovsk 3:1 (kon.)
po s.n. (1:3)
Lokomotiv Jaroslavl
3:4 (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
SKA Petrohrad
Sobota 04.09.2021, 16:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Lokomotiv Jaroslavl a SKA Petrohrad.
     
    Lokomotiv Jaroslavl

    Hokejisté dnes domácího týmu Lokomotiv Jaroslavl sehráli v přípravném období sedm duelů, čtyřikrát vyhráli a třikrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Naposledy vyhráli na ledě Novosibirsku těsně 1:0. Pak už následoval ostrý start nového ročníku KHL, v němž hráči Jaroslavle přivítali na svém ledě celek Dinamo Riga. A s Rigou Lokomotiv v první třetině prohrával už 0:2, stihl ale ještě snížit na rozdíl jediné branky. Nakonec pak dokázal i vyrovnat a následně stavu duelu otočit na svou stranu. Pak se už nic nestalo a hráči Jaroslavle si tak připsali do tabulky první dva body. Dnes znovu ve svém teritoriu prahnou po dalších bodech, ale proti Petrohradu je nečeká nic lehkého.
     
    SKA Petrohrad

    Hosté z Petrohradu mají na svém kontě dvanáct přípravných utkání, šestkrát vyhráli a šestkrát pak na svého soupeře nestačili. V prvním duelu nové sezóny kontinentální hokejové ligy sehráli utkání na půdě Čerepovce, kde prohrávali 1:2. Stejně jako jejich dnešní soupeř ale vyrovnali a stav zápasu pak také otočili na svou stranu. Po výhře 3:2 si tak připsali také dva body do tabulky. V dalším venkovním zápase chtějí hráči SKA opět uspět. Uvidíme, jak si oba celky povedou. Čeká nás velmi zajímavá hokejová podívaná.
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly čtyřikrát a o výhry se rozdělily. Dvakrát byl úspěšný Petrohrad, dvakrát také Jaroslavl.
     
    Československá stopa v utkání

    Na československou stopu v tomto utkání nenarazíme, v ani jednom týmu totiž nepůsobí žádný český nebo slovenský hokejista.
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Isajev) – A. Marčenko (C), Rafikov, M. Osipov (A), Misjul, Jelesin, Čerepanov, Naumenko – Alexejev, Kraskovskij, Boucher – Korškov, Šalunov, A. Petersson – Polunin, Kajumov, Ivanov – Kudrjavcev, Sagadějev, J. Averin (A) – Berjozkin.

    SKA Petrohrad: Samonov (Lars Johansson) – Ožiganov (A), Fantenberg, Falkovskij, Tokranov, Pylenkov, Kirsanov, Dyblenko – Burdasov (A), Vey, Mičkov – Chusnutdinov, Kemppainen, Kuzmenko – Svečkov, Händemark, K. Marčenko – Čibrikov, Kameněv, Timkin (C) – Moisejev.

    Rozhodčí: Odinš, Romaško – Viljugin, Šišlo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Boucher se hned natlačil před branku Petrohradu, ale nedokázal přesněji zakončit. Hned na to je hra přerušena a vhazuje se po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    00:31
    Po něm to zkoušel o modré čáry Alexej Marčenko, ale pokus byl obranou Petrohradu ztečován mimo tři petrohradské tyče. Následuje rychlý protiútok SKA.
     
    01:14
    Domácí celek je stále hodně aktivní, znovu to zkoušel před Samonovem, ovšem střela Maxima Šalunova zaplula jen na obranu Petrohradu.
     
    01:54
    Alexandr Samonov nyní přitiskl k sobě betony a chytil do nich pokus Berjozkina z prostoru mezi kruhy. Hra je zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    02:14
    Po nepřesném útoku hostů v obranném pásmu sebral puk domácí hráči, ale ti o něj záhy přišli. Petrohrad zakládá další akci a dere se před Pasqualeho.
     
    02:57
    Hraje se ve vysokém tempu, nyní se dostal do šance Anton Burdasov, který objel soupeřovu klec, ale nedostal se před ní, aby zakončil. Nicméně stále trvá petrohradská akce.
     
    03:50
    Igor Ožiganov zakončoval na pravé straně v těsné blízkosti Pasqualeho, ale ten nastavil levý beton a kotouč zastavil.
     
    04:17
    Dyblenko hledal přihrávkou Burdasova, ale ten na puk nedosáhl a rázem tak skončil další náznak akce Petrohradu. Obrana SKA se musí vracet zpět, jelikož Lokomotiv pádí do útoku.
     
    04:56
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení. Na vrchol mezikruží dostal přihrávku VASILIJ TOKRANOV, jenž bez čekání švihl do kotouče, který proplachtil až za záda domácího brankáře Pasqualeho – 0:1. Asistence: Anton Burdasov a Stěpan Falkovskij.
    04:56 Vasilij TOKRANOV - 0:1
     
    06:05
    Domácí se hned pokusili o útočnou akci, ale v ní se jim nepovedlo branku soupeře ohrozit. Nicméně Petrohrad čelí stále menšímu tlaku Lokomotivu.
     
    06:52
    Anton Sagadějev z rohu posílal puk do prostoru mezi kruhy, kde ale neměl nikoho ze spoluhráčů, který by mohl ideálně zakončit.
     
    07:08
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    07:30
    André Petersson si nabruslil až před Alexandra Samonova, ale v dobré střelecké pozici ho nepřekonal. Po zákroku brankáře Petrohradu je hra přerušena.
     
    08:19
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno. Alexandr Samonov neudržel kotouč a ten se odrazil před brankoviště, kde chvíli poletoval, nakonec si ho mezi kruhy našel DENIS ALEXEJEV a dorazil ho do odkryté klece – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Pavel Kraskovskij.
    08:19 Denis ALEXEJEV - 1:1
     
    09:19
    Zakázané uvolnění Petrohradu a hra se stěhuje před Alexandra Samonova. Vhazovat se tak bude v jeho těsné blízkosti.
     
    10:44
    Domácí vycítili šanci a opět se natlačili před branku Petrohradu, tam byl ale úspěšný se zákrokem Alexandr Samonov.
     
    11:23
    Marčenko svedl souboj o puk s Mičkovem, hostující hráč byl rychlejší a Petrohrad míří do útočné akce. Domácí se tak rychle vracejí zase zpátky.
     
    12:10
    Následuje další komerční přestávka.
     
    12:30
    Andrej Kuzmenko vyškrábl puk v pásmu Petrohradu a otočil hru. Následně pak před brankou Jaroslavle hosté kombinovali, ale nevedlo to k žádné pořádné střele.
     
    13:17
    Z mezikruží vyslal přízemní střelu Daniil Pylenkov, ovšem zachytil ji jeden z beků Lokomotivu a vytáhl kotouč do neutrální zóny. Domácí pak pokračovali dále, ale opět před soupeřovou brankou nepředvedli nic.
     
    13:50
    Reid Boucher na levém kruhu v pokleku vystřelil, kotouč poslal na branku Petrohradu, ale tam byl připraven Alexandr Samonov, jenž zapsal další pozorný zákrok.
     
    13:59
    Po pravém křídle pronikl do pásma Jaroslavle Fjodor Svečkov, ale tam ho o kotouč připravili domácí hráči, kteří stáčejí hru znovu na opačnou stranu.
     
    14:38
    Igor Ožiganov poslal puk před branku domácích, ale tam
    Kudrjavcev zasáhl do rozehrávky a poslal touš do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    15:53
    Na druhé straně pak musel proti střele Jegora Korškova zasáhnout Alexandr Samonov, který se roztáhl v brankovišti a kotouč jistil. Hra je přerušena a buly bude po jeho levé ruce.
     
    16:02
    Pavel Kraskovskij hned po buly v pásmu Petrohradu vystřelil mezi kruhy a znovu se předvedl Samonov, který puk vyrazil do bezpečí.
     
    16:37
    Střídaly oba celky, u puku jsou domácí a od vlastního brankáře zakládají další svůj útok. Uvidíme, co z toho vznikne.
     
    17:02
    Nebylo z toho nic, jen ztráta kotouče, u kterého jsou hosté a tlačí se před Pasqualeho. Ten je už ve svém brankovišti připraven k případnému zásahu.
     
    17:51
    Rána od modré čáry šla až k Samonovovi, který puk jen pohledem kontroloval. Následně ho získala obrana Petrohradu a dostala ho ven z obranné třetiny.
     
    18:40
    Danila Moisejev si chtěl převzít puk od Stěpana Falkovského, ale tahle souhra nevyšla a rázem bylo po hostující akci.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:39
    Domácí jsou v závěru první části hry zase aktivní, ale jejich pokus před petrohradskou klecí byl nepřesný a za zády Samonova nemohl skončit.
     
    19:53
    Ještě se o něco pokusili hosté, kteří drželi puk, ale před Pasqualem se nedokázali prosadit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část hry je minulostí. V ní se jako první střelecky prosadili hosté, když se páté minutě trefil Vasilij Tokranov. Ovšem o čtyři minuty později domácí srovnali zásluhou Denise Alexejeva a začínalo se znovu od začátku. Oba týmy se snažily o strhnutí vedení na svou stranu, ale oba gólmani už za svá záda žádný kotouč nepropustili. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 16:55.
     
    Střely na branku: 13 – 12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Domácí se na začátku druhé třetiny usadili v pásmu soupeře, ale jejich kombinaci překazila obrana Petrohradu a vytáhla puk ven.
     
    20:50
    A znovu stejná situace, opět Petrohrad dostal kotouč pryč z pásma, zároveň se ale nedostal do ohrožení branky Edwarda Pasqualeho.
     
    21:18
    Zatím se hraje čistě, sudí nemuseli ještě vůbec vylučovat.
     
    21:53
    Kirill Marčenko od modré čáry nahodil kotouč před domácí klec, tam neměl nikoho, kdo by puk převzal.
     
    23:57
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hosté strhávají vedení opět na svou stranu. Po domácí akci vypíchli hráči Petrohradu puk, poté jeli dva na jednoho a na levé straně dostal přihrávku do jízdy JOONAS KEMPPAINEN, jenž pak svižnou střelou nedal Pasqualemu žádnou šanci – 1:2. Asistence: Marat Chusnutdinov a Andrej Kuzmenko.
    23:57 Joonas KEMPPAINEN - 1:2
     
    24:30
    Artur Kajumov poslal puk pro Jegora Korškova, jenž těsně před hostující klecí sklepl puk, který končí na betonu Alexandra Samonova.
     
    25:04
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    25:47
    Vladislav Kameněv číhal na přihrávku mezi kruhy, poté si sjel ještě blíže brance Jaroslavle, ale nakonec mu nikdo kotouč neposlal. I díky pozorné obraně Lokomotivu.
     
    27:28
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Znovu je vyrovnáno. Hned po vhazování v pásmu Petrohradu si po zisku puku sjel na vrchol levého kruhu ALEXEJ MARČENKO a táhlou střelou překvapil Alexandra Samonova – 2:2. Asistence: André Petersson a Maxim Šalunov.
    27:28 Alexej MARČENKO - 2:2
     
    29:18
    Domácí vybojovali zpět puk a natlačili se před branku hostů, ale nepovedlo se jim ohrozit branku Alexandra Samonova.
     
    30:12
    Znovu to zkusili hosté, kteří se nesmířili s tím, že podruhé o své vedení přišli. Ale pokus šel jen vedle branky Pasqualeho.
     
    30:19
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Joonas Kemppainen – 2 min., podrážení).
     
    30:19
    Jako první si přesilovou hru zahraje domácí celek při vyloučení hostujícího Kemppainena za podrážení.
     
    31:18
    Rušan Rafikov pálil od modré čáry, ale jeho pokus zastavila včas obrana Petrohradu. Nicméně domácí stále útočí před Samonovem.
     
    31:53
    Až nyní se hosté osvobozují a posílají puk až před branku domácího celku.
     
    32:19
    Petrohrad je v plném počtu.
     
    32:48
    Další akce domácích, vše ale skončilo na pozorném zákroku Alexandra Samonova, jenž nechal hru zastavit. Následuje také další komerční přestávka.
     
    33:29
    Nikita Čibrikov naznačil na levé straně střelu, ale poté sjel za branku, aby od ní poslal puk volnému spoluhráči. Tuhle souhru ale domácí celek zmařil.
     
    34:04
    Na levé straně číhal Andrej Kuzmenko, ale nedočkal se přihrávky a poté branku domácích neohrozil.
     
    36:15
    Stále je stav nerozhodný, oba týmy mají velkou snahu jít do vedení, ale brankáři jsou zatím proti.
     
    36:51
    Do vlastního pásma si nabruslil jeden z obránců Lokomotivu, aby dojel puk a mohl tak založit další akci. Už s pukem míří na opačnou stranu kluziště.
     
    37:58
    V držení puku byli opět hosté, kteří si nabruslili před klec Edwarda Pasqualeho, ale z pravé strany se Anton Burdasov trefit nedokázal.
     
    38:40
    A další pokus Petrohradu, ten končí na obraně Jaroslavle a domácí pak uhánějí směrem dopředu, zatímco hosté se vracejí rychle zpět do obranné činnosti.
     
    38:50
    Zakázané uvolnění domácích a hra se stěhuje před branku Pasqualeho, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    38:58
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    V samotném závěru se hosté potřetí dostávají do vedení. Hned po vhazování před Pasqualem napřáhl u levého kruhu MARAT CHUSNUTDINOV a jeho tvrdá rána skončila pod víkem domácí branky – 2:3. Asistence: Vladislav Kameněv a Joonas Kemppainen.
    38:58 Marat CHUSNUTDINOV - 2:3
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:50
    Ještě měli puk na hokejkách domácí hráči, ale už se patrně nic nestane a i druhé dějství bude za chvíli u konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm se do vedení dostali hosté, ale domácí celek našel opět odpověď a bylo to 2:2. Už to vypadalo, že se za nerozhodného stavu půjde i podruhé do kabin, ale opak byl pravdou. Minutu před koncem druhého dějství propálil Pasqualeho Marat Chusnutdinov a zatím je tedy autorem rozdílové branky. Druhá třetina začne přibližně v 17:48.
     
    Střely na branku: 22 – 21
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Ožiganov střílel na levé straně, jeho pokus lapil domácí brankář a hra je přerušena. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    41:30
    Domácí se po buly ve vlastním obranném pásmu dostali až před Samonova, zblízka ale nezakončil přesně Maxim Berjozkin.
     
    42:03
    Hosté se nyní ubránili akci soupeře a hned vytáhli puk ven z pásma. Následovala rychlá akce před Pasqualem, ale tomu pomohli jeho beci.
     
    42:44
    Jeden z hostů směřoval do postupného útoku, ale byl soupeřem odzbrojen čistým hitem a za to domácí obránce sklidil potlesk publika.
     
    43:23
    Vasilij Tokranov z mezikruží poslal puk na branku domácích, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    44:36
    Rušan Rafikov se prodral do útočného pásma, ale vystavil se ofsajdové pasti a hra se stěhuje do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    45:26
    Akce střídala akci a v té další se ocitli zase hráči Petrohradu, ale nepovedlo se jim navýšit své velmi těsné vedení.
     
    45:59
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    47:12
    Maxim Šalunov šel do úniku před hostující branku, ale jeho střelu zblízka zlikvidoval Alexandr Samonov!
     
    48:20
    A znovu si domácí hráči zakombinovali před petrohradskou klecí, ale pozorná obrana SKA jim nedovolila jakkoli Samonova ohrozit.
     
    49:06
    Domácí nemají co ztratit a opět se bez čekání dostali před soupeřovu bránu, jenže Petrohrad další akci Jaroslavle ubránil.
     
    49:38
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jaroslav Dyblenko – 2 min., držení hole).
     
    50:13
    Hosté se zatím v oslabení velmi dobře brání a do vážnější akce svého soupeře nepouští. Nyní se Petrohrad osvobozuje.
     
    51:05
    A opět dokázali hosté z SKA dostat puk ven z pásma, ale jen do toho středního. Domácí si pro něj rychle sjeli a už jsou zase zpět před Samonovem.
     
    51:38
    Hosté se ubránili a už jsou v plném počtu.
     
    52:09
    Zakázané uvolnění Petrohradu.
     
    52:46
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Alexej Marčenko – 2 min., hákování).
     
    53:30
    Nyní mají k dispozici přesilovou hru zase hosté, kteří mají šanci pojistit své vedení. Zatím nemají nic jistého a rádi by gól uvítali.
     
    54:18
    Kirill Marčenko se netrefil zblízka před Pasqualem, domácí vypíchli puk a mířili dopředu. Ovšem kotouč už mají na svých holích zase hráči Petrohradu.
     
    54:46
    Domácí v plném počtu.
     
    54:59
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Jen co se domácí celek ubránil, okamžitě srovnává stav. K odraženému kotouči se na pravé straně dostal JEGOR AVERIN a šikovně ho poslal za záda Alexandra Samonova – 3:3. Asistence: Daniil Misjul.
    54:59 Jegor AVERIN - 3:3
     
    56:51
    Hosté se dostali do přečíslení, ale zastavila je pozorná domácí obrana, která hned hru otočila opačným směrem.
     
    57:36
    Už se blíží závěr třetí třetiny a už to vypadá, že duel dojde do nastavené hrací doby. Samozřejmě ale ještě nepředbíhejme.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:22
    Hosté ztratili v útočném pásmu puk a hned po jeho zisku spěchali na druhou stranu domácí hokejisté. Ti se však před Samonovem neprosadili.
     
    59:05
    Šance domácích, na levé straně střílel Denis Alexejev, ale kotouč se jen odrazil od betonu hostujícího brankáře.
     
    59:51
    Poslední vteřiny třetí periody.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba neurčila vítěze, duel tedy půjde minimálně do nastavené hrací doby.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:29
    Maxim Šalunov napřáhl na levém kruhu a jeho pumelice končí na Samonovi. Ten tak reflexivně zakročil a podržel svůj tým.
     
    61:03
    Nyní se do pásma soupeře dostali také hosté, kteří se také snažili rozhodnout, ale marně dobývali domácí klec.
     
    61:49
    Rušan Rafikov obkroužil s pukem kruh a poslal kotouč spoluhráči, ten ale jen promáchl.
     
    62:41
    Maxim Šalunov jel sám do úniku před branku Petrohradu, zblízka ale nezakončil přesně. Stále tak není rozhodnuto.
     
    63:15
    Domácí jsou aktivnější, na Samonova šla další střela, která skončila na betonech hostujícího brankáře. A do akce hned jde soupeř.
     
    64:00
    Hraje se poslední minuta prodloužení.
     
    64:28
    Joonas Kemppainen u mantinelu zastavil puk, ale dostali se k němu domácí hráči, kteří hned před Samonovem zakončili. Ten má puk u sebe a hra je přerušena.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Tak ani prodloužení o vítězi nerozhodlo, čekají nás samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    André PETERSSON proměňuje.
     
    1. série
    1:1
    Linden VEY proměňuje.
     
    2. série
    1:1
    Reid BOUCHER neproměňuje.
     
    2. série
    1:1
    Anton BURDASOV neproměňuje.
     
    3. série
    1:1
    Alexandr POLUNIN neproměňuje.
     
    3. série
    1:2
    Kirill MARČENKO proměňuje.
     
    4. série
    1:2
    Jegor KORŠKOV neproměňuje.
     
    4. série
    1:3
    Andrej KUZMENKO proměňuje.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým SKA Petrohrad.

    Autorem vítězné branky je ANDREJ KUZMENKO.
    65:00 Andrej KUZMENKO - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Nakonec duel došel až do samostatných nájezdů a v nich uspěli hosté, kteří tak zapisují dva body do tabulky, domácí celek si připíše bod jeden.
     
    Střely na branku: 36 – 27
     
    Československá stopa v utkání

    Na československou stopu jsme v tomto utkání nenarazili, v ani jednom týmu totiž nepůsobí žádný český nebo slovenský hokejista.
     
    To je z mé strany vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (18:44:10)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Alexejev (Kraskovskij), 28. A. Marčenko (A. Petersson, Šalunov), 55. J. Averin (Misjul) – 5. Tokranov (Burdasov, Falkovskij), 24. Kemppainen (Chusnutdinov, Kuzmenko), 39. Chusnutdinov (Kameněv, Kemppainen), rozh. náj. Kuzmenko

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   André Petersson (JAR)
    1:1   Linden Vey (PET)
    2. série:
    1:1   Reid Boucher (JAR)
    1:1   Anton Burdasov (PET)
    3. série:
    1:1   Alexandr Polunin (JAR)
    1:2   Kirill Marčenko (PET)
    4. série:
    1:2   Jegor Korškov (JAR)
    1:3   Andrej Kuzmenko (PET)


    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Isajev) – A. Marčenko (C), Rafikov, M. Osipov (A), Misjul, Jelesin, Čerepanov, Naumenko – Alexejev, Kraskovskij, Boucher – Korškov, Šalunov, A. Petersson – Polunin, Kajumov, Ivanov – Kudrjavcev, Sagadějev, J. Averin (A) – Berjozkin.
    SKA Petrohrad: Samonov (Lars Johansson) – Ožiganov (A), Fantenberg, Falkovskij, Tokranov, Pylenkov, Kirsanov, Dyblenko – Burdasov (A), Vey, Mičkov – Chusnutdinov, Kemppainen, Kuzmenko – Svečkov, Händemark, K. Marčenko – Čibrikov, Kameněv, Timkin (C) – Moisejev.

    Rozhodčí: Odinš, Romaško – Viljugin, Šišlo

    Diváci: 2583
    bahis siteleri