UK Kings Prague – Black Dogs Budweis 3:5 (kon.) | Engineers Prague – North wings Ústí 9:5 (kon.) | HC MUNI – VUT Cavaliers Brno 4:2 (kon.)
konec
HC MUNI
4:2 (0:1, 2:1, 2:0)
VUT Cavaliers Brno
Sobota 04.09.2021, 19:45 • Hokejové haly dětí a mládeže, Brno • Tipsport UNI CUP • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Se čtyřmi semifinalisty nyní zbývá otázka, kdo se utká s kým. Lépe umístěný ze skupiny východ by se měl utkat s hůře umístěným ze skupiny západ a naopak.
    Nyní by se tedy měly střetnout:

    Engineers Pragues vs HC Univerzita Palackého v Olomouci

    MUNI vs Black Dogs Budweis

    Ode mě je to pro dnešek vše a budu se na vás těšit u nějakého z dalších univerzitních zápasů. Hezký večer. (22:10:42)
     
    Je za námi dnešní a zároveň poslední čtvrtfinálový souboj v Tipsport UNI CUPU. Ze skupiny východ do semifinále kromě HC Univerzita Palackého v Olomouci postoupila tedy i v základní části dominantní, Masarykova Univerzita, která dnes porazila v brněnském univerzitním derby VUT Cavaliers 4:2. MUNI a UPOL doplní dva semifinalisty z Čech. V Čechách postoupili Black Dogs Budweis a Engineers Prague.

    V dnešním zápase dvakrát vedlo Vysoké učení technické. Utkání otevřel Jan Hasoň. a na 2:1 skóroval Dominick Vašíček. Za MUNI se třikrát, to znamená, na 1:1, 2:2 a následně na 3:2 prosadil kapitán Pavel Tomaník. Čtvrtou branku Masarykovy Univerzity přidal Tadeáš Jakubec. Přesto, že zápas byl v prvních dvou periodách vyrovnaný, nakonec se ve třetí části hry dostala ke slovu papírově silnější MUNI.

    Hráčem dnešního zápasu je bezpochyby kapitán MUNI Pavel Tomaník, který zkompletoval hattrick a v dnešním utkání dohromady posbíral 4 (3+1) kanadské body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Kotouč je v prostřední třetině, mimo nebezpečí pro hráče MUNI.
     
    59:24
    Kavalíři kombinují, ale jejich střely nejsou mířeny na Krále.
     
    58:46
    VUT hraje bez brankáře!
     
    58:45
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:29
    Běží poslední dvě minuty čtvrtfinále.
     
    57:49
    MUNI dobře napadá, Sedláček nemohl rozehrát, protože jej obtěžoval jeden z hráčů v bílém dresu.
     
    57:08
    Kavalíři mohli snížit, v obrovské šanci se naskytl Malý, který osamocen před Králem nedokázal zakončit do sítě MUNI.
     
    56:37
    Kavalíři nechtějí pustit aktivnější MUNI ke střelám na svého brankáře.
     
    55:13
    Utkaní bylo nyní přerušeno, není zcela jasné, proč tomu tak je, probíhala diskuze trenéra VUT se sudím a následně byl viděn Huzlík bez některých části výstroje. Hra už pokračuje.
     
    55:13
    Dnešní utkání sleduje 66 diváků.
     
    55:02
    Hra teď nabrala tempo, hráč MUNI dostal hit v rohu kluziště a následně jeden z jeho kolegů pálil od modré čáry na Huzlíka, který zasáhl lapačkou.
     
    53:54
    Domácí v plném počtu.
     
    52:21
    Kavalíři začali dobře, ale jejich kombinace ztroskotala špatnou přihrávkou na modrou čáru a VUT je vyhnáno z pásma.
     
    51:54
    Vyloučení v týmu HC MUNI (2 min.).
     
    51:10
    Vašíček si obešel několik hráčů MUNI, ale v poslední kličce zaváhal a v zakončení mu zabránil zadák VUT.
     
    49:40
    Opět aktivnější celek Masarykovy Univerzity hrozí v obranném pásmu kombinacemi, zato koncovka stále nepřichází.
     
    47:55
    MUNI je na ledě rychlejším celkem, ale určitě není tak přesná jako na začátku třetiny, jejich přihrávky jsou nepřesné, hráči rozlítaní a střely nemíří na Huzlíka.
     
    46:26
    VUT se po tlaku konečně dostalo dopředu, nahrávka mezi hráči v červeném však nebyla přesná a k ohrožení Královy branky nedošlo.
     
    45:08
    MUNI je nyní na koni, nebýt Huzlíka by došlo k dalším nejméně dvěma zásahům domácích. Brankář VUT teď pouze špičkou své brusle zachránil svůj celek od tříbrankového manka.
     
    43:18
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! To je rána pro Kavalíry. MUNI jde krátce po sobě do vedení. Hráči VUT si teď přestali správně obsazovat hráče a v jejich obranné třetině se naskytlo příliš mnoho prostoru, kterého využil do té doby dvorní asistent Tomaníka, TADEÁŠ JAKUBEC. Tomaník si s ním vyměnil roli a připsal si kromě tří gólů i nahrávku. Asitence: Pavel Tomaník.
     
    40:28
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! MUNI zahájila třetí třetinu svou třetí brankou a jde poprvé v dnešním zápase do vedení. Je z toho nejen vedoucí branka MUNI, ale zároveň i hattrick PAVLA TOMANÍKA. Při akci dva na jednoho, kdy kapitána MUNI doplňoval Jakubec se Tomaník představil tvrdou střelou, proti které neměl Huzlík šanci. U třetího gólu se přestavili stejní tři hráči jako u branky první: Tomaník, Jakubec a Štrauch. Asistence: Tadeáš Jakubec a René Štrauch.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina přinesla velmi agresivní hokej z obou stran. Jde vidět, že jde o derby, které je vyhrocené. Navíc jde také o čtvrtfinále a postoupit může pouze jeden brněnský celek. MUNI nejprve srovnala v druhé periodě krok zásluhou kapitána Pavla Tomaníka, následně opět musela dohánět náskok VUT, který zařídil Dominick Vašíček. Poté MUNI těsně po konci své přesilové hry opět srovnala opět zásluhou Pavla Tomaníka. Současný stav utkání je 2:2. Ke konci třetiny navíc došlo k pár ostrým střetům, které hůř odnesli hráči Kavalírů. Zda rozhodnutí přinese závěrečná část hry, to teprve uvidíme.

    Třetí třetin začne přibližně v 21:27.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Třetina se dohrává v obranném pásmu VUT, MUNI stihla ještě střelu, ale ta pouze rozduněla mantinely vedle klece Huzlíka.
     
    38:58
    Huzlíkovi sjela rozehrávka z čepele a puk se dostal omylem k Aulehlovi, který byl připraven chybu gólmana VUT potrestat, Huzlík se k puku dostal první a přikryl ho lapačkou.
     
    38:45
    A opět leží na ledě jeden z hráčů VUT, který mimo hru dostal zásah od jednoho z hráčů MUNI. Zůstal ležet v obranném pásmu a nyní se za asistence svých spoluhráčů zvedá. Fanoušci Vysokého učení se na sudí obořili, jelikož se jim zdá, že hru příliš pouští.
     
    38:04
    Nejspíše do obličeje dostal kapitán Dlouhý, který se nyní obklopen svými spoluhráči svíjí v útočném pásmu.
     
    37:40
    Hra je velmi proměnlivá. Oba celky si vytváří na střídačku tlak. Nyní je čas MUNI, která předvedla v útočném pásmu pěknou kombinaci, která byla zakončena střelou na lapačku Huzlíka. Do těchto míst nakonec nedoletěla, protože byla sražena jedním z obránců VUT. VUT se z tlaku vymanilo, ale pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    35:25
    Krátce po brance MUNI zvonilo břevno Královy branky po úniku hráčů VUT.
     
    35:18
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Přesilová hra MUNI byla těsně u konce, ale pár sekund poté, co byli Kavalíři v šesti domácí celek přece jen udeřil. Po sérii pěkných nahrávek se k puku na levém kruhu dostal autor první branky Masarykovy Univerzity, PAVEL TOMANÍK, který zacílil ke vzdálenější tyči a srovnal skóre utkání. Asistence: Jiří Svatuška.
     
    35:16
    MUNI se konečně povedlo vytvořit kombinaci, dokonce jeden z hráčů v bílých dresech zůstal volný před Huzlíkem. Brankář VUT se proti pokusu Masarykovy Univerzity o vyrovnání, postavil.
     
    33:52
    MUNi se snažila zahnízdit v pásmu VUT, ale Kavalíři se osvobodili a nyní v klidu a s rozvahou kontrolují oslabení.
     
    33:18
    Vyloučení v týmu VUT Cavaliers Brno (Sedláček – 2 min., držení).
     
    33:09
    MUNI se snaží vyrovnat, jejich pokusy končí na bruslích bránících Kavalírů.
     
    32:39
    Švarcberger byl ve velmi nebezpečné blízkosti od Huzlíka, když se na jeho čepel dostal puk. Střelou z velké blízky na betony brankáře VUT ale nevyzrál.
     
    31:04
    Cavaliers právě vstřelili branku!
    MUNI je nedůsledná dozadu. Hráči domácích byli sice aktivnějšími, hrozili před brankou, ale jejich počínání nebylo bezpečné směrem dozadu, toho využila dvojice Hasoň – Vašíček, kteří zajistili první vedení VUT a berou si ho opět na svou stranu. Ve středním pásmu si vyměnili puk, v útočné třetině jej z pravého kruhu do prostoru před brankou poslal Hasoň, jehož přihrávku přebral DOMINICK VAŠÍČEK, který zakončil za Králova záda. Vašíček s Hasoněm si vyměnili role skórujícího a asistenta a VUT vede 2:1. Asistence: Jan Hasoň.
     
    30:35
    Autor první branky Hasoň teď pronikl po levém mantinelu k brance VUT a z předbrankového prostoru mezi kruhy pálil, Král byl pozorný.
     
    30:17
    Po delší době ohrožena klec VUT a to hned dvakrát, oba pokusy ale nebyly natolik složité, aby s nimi měl Huzlík plné ruce práce.
     
    29:40
    Nyní se naopak hraje od branky k brance, hráči na sebe posílají dlouhé nahrávky, ale šance s tahem na branku z toho nevznikají.
     
    28:14
    Nyní se zápas odehrává převážně ve středním pásmu, oba celky se vždy dostanou na modrou čáru, která ohraničuje jejich třetinu a následně na modrou čáru, kde začíná jejich pásmu, dál už ale kroky obou celků nevedou.
     
    27:02
    Jde vidět, že půjde o tvrdé utkání, které hlasitým pokřikem povzbuzují fanoušci obou celků. Nejprve dostal strom hráč VUT následně byl skolen hráč MUNI.
     
    23:57
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Autorem branky je kapitán MUNI PAVEL TOMANÍK. Haněl se vehnal do útočné třetiny bleskovou rychlostí po přesné přihrávky do jízdy z hole Štraucha a nahrál na Tomaníka, který byl osamocen před bránou a rozvlnil síť Huzlíkovy branky. Je vyrovnáno 1:1. Asistence: Ondřej Háněl a René Štrauch.
     
    23:23
    Dlouhý zkoušel střelu bekhendem, kterou Král vyrazil, ale puk skončil pouze v prostoru před ním, kdy se jej pokoušel dorazit Kavický. Proti dorážce zasáhli zadáci MUNI.
     
    21:55
    Hráči v červených dresech se usadili v obranném pásmu MUNI a vysílají střelecké pokusy od modré čáry.
     
    20:50
    Začátek druhé třetiny a aktivnější VUT, před obránce MUNI se dostal kapitán Dlouhý, který chtěl zahrozit Královi, jeho pokus skončil ve spárech brankáře MUNI.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první třetina brněnského čtvrtfinálového boje. Oba týmy se nejprve představili trošku opatrnou hrou, ani jeden z celků nechtěl udělat chybu. Došlo k několika vyloučením, hra se zrychlila a přiostřila. První branku vstřelil tým Vysokého učení technického. Šťastnější do šaten po první dvaceti minutách tedy odchází zásluhou Jana Hasoně dnes hostující celek. MUNI se po zbytek třetiny snažila vyrovnat, ale nebylo jí přáno v koncovce.

    Druhá třetina začne přibližně v 20:33.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    První třetina končí v rohu obranného pásma VUT, kde Sedláček zalehl kotouč v boji s Tomaníkem,
     
    19:50
    Ještě jedna střela od modré čáry jednoho ze zadáku Masarykovy Univerzity.
     
    19:32
    V souboji se přiostřuje oba týmy hrají do těla, MUNI, která momentálně v zápase ztrácí se představuje agresivním hokejem.
     
    18:11
    Hokejisté MUNI nejsou s výsledkem srozuměni, proto se rychlostí blesku ženou do svého útočného pásma, často ale zapomínají na obranu a VUT se lehko dostává k puku.
     
    16:56
    Pěknou přihrávku doprostřed kluziště dostal Bazala, který nedokázal puk zkrotit natolik, aby vystřelil.
     
    15:58
    MUNI se snaží dorovnat se soupeřem krok a ostřeluje Huzlíka. Jeho pozornost nepříjemně vyzkoušel Aulehla, jehož ránu brankář VUT vytěsnil ramenem.
     
    13:38
    Cavaliers právě vstřelili branku!
    Do vedení jdou, v dnešním zápase hostující Cavaliers. Velký podíl na brance má asistent Vašíček, který držel kotouč na hokejce, nepustil k sobě žádného z hráčů MUNI a vytvořil si prostor. Poté, co kolem sebe vůbec nikoho neměl si počkal a přihrál kotouč na rovněž úplně volného JANA HASONĚ, který byl v koncovce nekompromisní a otevřel skóre dnešníhočtvrtfinálového, brněnského derby. Asistence: Dominick Vašíček.
     
    11:52
    V útočné třetině se zatím více drží VUT, nevytváří se však nebezpečné akce, protože jakmile se o něco pokusí, hráči MUNI jsou na svých místech a zodpovědně brání prostor před Králem.
     
    Domácí v plném počtu.
     
    11:21
    VUT už kombinuje ve své útočném pásmu, střelecký pokus Hasoně z poměrně velké dálky neohrozil Krále natolik, aby jej dlouhodobě zaměstnal.
     
    11:19
    Ve vlastní přesilové hře musel zasahovat brankář VUT Huzlík, jelikož se proti němu rozjel jeden z útočníků MUNI. Huzlík puk chytil do lapačky.
     
    10:51
    Vyloučení v týmu HC MUNI (Surán – 2 min, podrážení.).
     
    07:58
    Ani jeden z celků si zatím netvořil žádnou velkou šanci, u kotouče je nyní VUT, které kombinuje ve své útočném pásmu.
     
    05:28
    Hosté v plném počtu.
     
    04:24
    Domácí v plném počtu.
     
    04:00
    Při hře 4 na 4 si týmy přehazují kotouč z jedné strany na druhou, zatím to nevypadá, že by jednomu z celků seděla hra, při které je na ledě více prostoru.
     
    03:28
    Vyloučení v týmu VUT Cavaliers Brno (příliš mnoho hráčů na ledě – 2 min., trest odpyká Malý).
     
    03:28
    V přesilové hře se Cavaliers usadili v útočném pásmu, od modré čáry střílel Jakubec, jeho ránu Král viděl a skryl ji v náruči.
     
    02:24
    Vyloučení v týmu HC MUNI (Říčka – 2 min., podrážení.).
     
    01:33
    Momentálně jsou ve své útočné třetině Kavalíři, po chvilkové kombinaci ale puk zkrotili na svých holích hráči MUNI, kteří s rozehrávkou zatím váhají.
     
    00:47
    MUNI šla po úvodním buly dopředu, jejich akci zarazili obránci VUT.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC MUNI: Král (Koval ) – Pitucha, Věžník, Bazala, Surán – Tomaník (C), Pavel (A), Svatuška, Stodůlka, Novosedlík, Jakubec (A), Zelinka, Bartkovský, Háněl, Říčka, Štrauch, Švarcberger, Vaverka, Aulehla.

    VUT Cavaliers Brno: Huzlík (Burian) – Sabol, Běhal, Lašák, Sedláček – Malíř, Maskar, Vašíček, Šenk, Balát, Hrstka, Malý, Hasoň, Uhlíř, Šišma, Dlouhý (C), Kavický

    Rozhodčí: Čuňočka – Klepčlík, Vašíček.
     
    VUT Cavaliers

    Kavalíři do čtvrtfinále postoupili po zápase v nadstavbě. V úterý udolali celek Univerzity Pardubice 3:5. Druhý brněnský celek skončil po základní části na posledním místě se třemi body. V prvním zápase prohráli s Univerzitou Pardubice 1:3, následně v brněnském derby v půlce srpna nestačili na MUNI 3:5. Prohráli i s Univerzitou Palackého v Olomouci 0:4. Tři body posbírali Kavalíři v zápase s BO Steel.

    V produktivitě ofenzívy se nejvíce daří Ondrovi Dlouhému 6 (3+3), které doplňuje pětibodový Tomáši Zemánkovi 5 (2+3). Trojice bodově nejúspěšnějších útočníků uzavírá Jan Řezníček 4 (1+3).

    Z beků se zatím v kanadském bodování dařilo Davidovi Sedláčkovi 4 (0+4) a Antonínovi Běhalovi 3 (1+2).

    V brance se ke čtyřem duelům postavil Vojtěch Burian, jehož úspěšnost je 89,60 % a jeho brankový průměr činí 3,77 gólů na zápas. Ve dvou utkáních chytal Matěj Huzlík, který má úspěšnost 94,12 % a jeho brankový průměr je 2,00.
     
    MUNI

    Masarykova Univerzita patří mezi favority Tipsport UNI CUPU. Ve své skupině byl tým MUNI suverénní, neprohrál ani jeden zápas. Během střetnutí ve skupině porazila MUNI Kavalíry 5:3. Z pohledu MUNI šlo o jeden z nejvyrovnanějších zápasů. O dva góly prohrála pak ještě s Brňany BO Steel poměrem 4:6. Na MUNI ve skupině nestačily velkým rozdílem dva zbylé celky. V současné době první čtvrtfinalista, HC Univerzita Palackého v Olomouci, kterou Masarykova Univerzita ve svém první zápase porazila 7:2. Ze zápasu proti Univerzitě Pardubice eviduje MUNI vysokou výhru 10:30. Po čtyřech zápasech měla MUNI čtyři výhry, 24 bodů a obsadila první místo v tabulce.

    V kanadské bodování se nejvíce daří forvardovi Pavlovi Tomaníkovi. 10 (5+5)., které v produktivitě ofenzívy doplňuje Tadeáš Jakubec 6 (3+3). Trojici produktivity útočníků uzavírá Tomáš Račický 5 (3+2).

    Ze zadáků nejvíce bodovali: Kryštof Bednařík a Mirek Bazala 3 (1+2).

    V bráně se během 3 zápasů představil Filip Král, který mà průměr 2,78 gólů na zápas. A jeho úspěšnost je 68,18 %. K jednomu zápasu se postavil David Holub 83,33 % a 6,21. Nejlepší úspěšností se zatím pyšní s 93,33 % a 2,07 góly na zápas Petr Koval.
     
    Vítám vás u čtvrtfinále Tipsport UNI CUPU. V dnešním zápase se střetnou MUNI a VUT Cavaliers. Jde tedy vlastně nejen o čtvrtfinálový souboj, ale i o brněnské derby. Kdo z dvojice postoupí semifinále? Na tuto otázku začnou přicházet odpovědi od 19:45, kdy bude na Zimním stadionu za Lužankami vhozeno první buly.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

    Alena Ryšavá

    Branky a nahrávky: 24. Tomaník (Háněl, Štrauch), 36. Tomaník (Svatuška), 41. Tomaník (Jakubec, Štrauch), 44. Jakubec (Tomaník) – 14. Hasoň (Vašíček), 32. Vašíček (Hasoň)


    HC MUNI: Král (Koval) – Pitucha, Věžník, Bazala, Surán – Tomaník (C), Pavel (A), Svatuška, Stodůlka, Novosedlík, Jakubec (A), Zelinka, Bartkovský, Háněl, Říčka, Štrauch, Švarcberger, Vaverka, Aulehla.
    VUT Cavaliers Brno: Huzlík (Burian) – Sabol, Běhal, Lašák, Sedláček – Malíř, Maskar, Vašíček, Šenk, Balát, Hrstka, Malý, Hasoň, Uhlíř, Šišma, Dlouhý (C), Kavický

    Rozhodčí: Čuňočka – Klepčlík, Vašíček

    Diváci: 66
    bahis siteleri