Bělorusko – Wales 2:3 (kon.) | Bulharsko – Litva 1:0 (kon.) | Albánie – Maďarsko 1:0 (kon.)
Anglie – Andorra 4:0 (kon.) | Island – S. Makedonie 2:2 (kon.) | Kosovo – Řecko 1:1 (kon.)
Španělsko – Gruzie 4:0 (kon.) | Švýcarsko – Itálie 0:0 (kon.) | Belgie – Česko 3:0 (kon.)
San Marino – Polsko 1:7 (kon.) | Německo – Arménie 6:0 (kon.) | Rumunsko – Lichtenštejnsko 2:0 (kon.)
konec
Německo
6:0 (4:0)
Arménie
Neděle 05.09.2021, 20:45Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina J
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Arménie

    Arménie je zatím největším překvapením skupiny J. Po čtyřech zápasech má na kontě deset bodů a drží se na čele. Na úvod přehrála Lichtenštejsnko. Poté si poradila s Islandem a Rumunskem. Až v posledním duelu remizovala bez branek na půdě Severní Makedonie.
     
    Německo

    Domácí Německo je v této skupině největším favoritem na postup do Kataru. Po čtyřech duelech má na svém kontě jen devět bodů. Rozjezd kvalifikace se Němcům povedl. Přehráli Island i Rumunsko. Poté ale padli doma 1:2 se Severní Makedonií. V posledním duelu pak zvítězili 2:0 v Lichtenštejnsku.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Neuer – J. Hofmann, Süle, Rüdiger, Kehrer – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Reus, Sané – Werner.
    Náhradníci: Leno, Trapp – Adeyemi, Baku, Dahoud, Gündoğan, Klostermann, Musiala, Neuhaus, Raum, N. Schlotterbeck, Wirtz.

    Arménie: D. Jurčenko – Hambardzumjan, T. Voskanjan, Harojan, Hovhannisjan – Wbeymar, Grigorjan – Barseghjan, Mchitarjan, Bajramjan – Adamjan.
    Náhradníci: Beglarjan, Bučněv – Avanesjan, Bičachčjan, Gelojan, B. Hovhannisjan, Karapeťan, Mkojan, Spercjan, Terterjan, Udo, Vardanjan..
     
    Oba týmy už nastupují na hřiště. Němci budou hrát v bílém, zatímco hosté obléknou oranžovou sadu.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Německo obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Domácí favorit se ihned vydal do útoku, ale nákop byl příliš dlouhý.
     
    2
    Leroy Sané dostal přihrávku na levou stranu, ale míč mu vinou špatného zpracování uskočil od nohy. Poprvé v utkání se tak do útoku dostane Arménie.
     
    3
    Mchitarjan se zpoza hranice velkého vápna opřel do volného míče, jenže jeho projektil levačkou skončil nad břevnem domácí svatyně. Němci ale musí dávat pozor i na zadní vrátka.
     
    4
    Leroy Sané dostal další přihrávku na levou stranu, sklepl míč na Goretzku, který levačkou odcentroval do pokutového území, ale nenašel spoluhráče.
     
    5
    Antonio Rüdiger poslal přihrávku na pravou stranu, kde měl volného Hofmanna. Krajní obránce Německa hledal Wernera, ale ten byl ubráněn.
     
    6
    Domácí se po úvodním rohovém kopu dostali do zakončení. Thilo Kehrer hlavičkoval ze značky pokutového kopu, ale v záklonu poslal míč nad břevno.
     
    7
    Tigran Barseghjan se dostal k míči na polovině hřiště, výborně si jej pokryl tělem a nepustil k balónu nikoho v bílém dresu domácích.
     
    7
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německo se dostává do vedení! SERGE GNABRY si naběhl na přihrávku do pokutového území, připravil si míč na pravačku a krásnou střelou napálil míč pod břevno!
    7. Serge GNABRY - 1:0
     
    9
    Německo se tak rychlou brankou může uklidnit a dále se může soustředit na ofenzivu. Ještě jednou připomínám, že Arménie byla před dnešním duelem na čele kvalifikační skupiny.
     
    10
    Němci pokračují v aktivním výkonu i po vstřelení úvodní branky. Gnabry si došel pro míč na polovinu hrací plochy a raději přenesl hru vlevo na Saného.
     
    11
    Kimmich získal míč na polovině hřiště, předložil jej Reusovi, který chtěl uvolnit Gnabryho, ale jeho kolmici výborně přečetl i hostující brankář.
     
    12
    Werner chtěl sklepnout prudkou Gnabryho přihrávku do běhu pro Reuse, ale trefil jen obránce v oranžovém dresu Arménie. Německo je ale směrem vpřed hodně sebevědomé.
     
    13
    Další šance pro Německo! Leroy Sané natáhl z velké vzdálenosti ke střele levačkou. Jeho rána ještě byla tečovaná, ale hostující brankář míč vypíchl na roh!
     
    14
    Antonio Rüdiger uspěl v souboji na levé straně hrací plochy a nepustil soupeře k míči. Německý stoper působí v úvodu utkání hodně jistě.
     
    15
    Kehrer dostal prostor na pravé straně, potáhl jej na polovinu Arménie, ale vyslal nepřesnou přihrávku. Jeho zkrat napravil další z domácích zadáků.
     
    16
    Tigran Barseghjan se na levé straně výborně zbavil německého hráče, ale jeho centr levačkou už skončil v zámezí. Německo tak bude rozehrávat.
     
    16
    Německo právě vstřelilo branku!
    Domácí Německo rychle přidává druhou branku! Po krásné akci přiletěl prudký centr na malé vápno, kde ještě nezakončil Werner, ale u zadní tyče číhal SERGE GNABRY, který přidal svou druhou branku v utkání!
    16. Serge GNABRY - 2:0
     
    18
    Arménie se nyní snažila zaútočit výpadem po levé straně, ale akci zastavil důrazný Antonio Rüdiger, který v úvodu neprohrává souboje.
     
    19
    Niklas Süle potáhl míč na polovinu soupeře a roztáhl hru na pravou stranu. Arménie už znovu stojí v pevném bloku, zatímco Německo si hledá cestičku do zakončení.
     
    20
    Leroy Sané dostal dlouhou přihrávku na levou stranu, poslal přihrávku do velkého vápna, ale Antonio Rüdiger levačkou neposlal míč na malé vápno.
     
    21
    Leroy Sané v úvodu dnešního duelu opravdu hýří aktivitou. Domácí fotbalista poslal přihrávku na hranici velkého vápna, kde přišel útočný faul.
     
    22
    Timo Werner svým náběhem strhl i jednoho z obránců, jenže přihrávka jeho směrem neputovala. Němci raději volí rozvážnou kombinaci.
     
    23
    Leroy Sané poslal přihrávku na hranici velkého vápna, jenže Timo Werner byl v souboji o dva kroky později a hostující obránce míč snadno odkopl.
     
    24
    Leroy Sané si vypracoval další obrovskou šanci! Domácí křídelník vypálil placírkou z hranice velkého vápna, ale jeho projektil zastavila horní tyč!
     
    25
    David Jurčenko se musel zapojit do rozehrávky svého celku. Gólman Arménie nakopl míč na levou stranu, ale opět odevzdal míč Němcům.
     
    26
    Kehrer zůstal po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Podle všeho ale bude schopen pokračovat ve hře.
     
    27
    Jonas Hofmann potáhl míč na hranici velkého vápna, odkud poslal střílený centr na značku pokutového kopu, ale hráči v oranžovém uspěli.
     
    28
    Leon Goretzka dostal prostor na levé straně, jenže přihrávkou za obranu našel spoluhráče jen v ofsajdu. Pochvala pro asistenta rozhodčího.
     
    29
    Serge Gnabry dostal dlouhou přihrávku po zemi. Na hranici velkého vápna připravil míč pro Reuse, ale jeho přihrávka na Wernera už byla dlouhá.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme jednoznačný duel. Německo od úvodu kraluje a soupeře k ničemu nepouští.
     
    31
    Leroy Sané dostal přihrávku do vápna, kde se zkoušel otočit kolem obránce, ale levačkou si míč posunul do prostoru, kde jeho ránu vykryl obránce.
     
    32
    Thilo Kehrer se výborně stáhl k rohovému praporku, kde se pohyboval Tigran Barseghjan. Hostující hráč vybojoval pro Arménii jen vhazování.
     
    33
    Antonio Rüdiger poslal dlouhý nákop na levou stranu, kam sprintoval Thilo Kehrer, jenže ve výskoku si nepotykal se zpracováním míče.
     
    34
    Adamjan si naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna, odkud vypálil levačkou, ale jeho ránu srazil do rukavic brankáře jeden ze stoperů.
     
    35
    Thilo Kehrer dostal přihrávku do běhu, dostal se na hranici velkého vápna, ale nesetkal se s podporou svých spoluhráčů.
     
    36
    David Jurčenko si dal pozor na vysoký centr z levé strany, jenže následným nákopem vpřed opět odevzdal míč domácím Němcům.
     
    36
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německo ještě před přestávkou přidává i třetí branku! Werner efektivně sklepl centr z pravé strany pod sebe a dobíhající MARCO REUS se nemýlil!
    36. Marco REUS - 3:0
     
    38
    Hostující obránci jsou vývojem dnešního utkání hodně znechucení a prakticky se jim nedaří ani rozehrávat z jasných pozic.
     
    39
    Timo Werner si v souboji na pravé straně pomohl zatažením za dres soupeře. Německý útočník dostává od hlavního rozhodčího za uši.
     
    40
    Marco Reus se krásnou kombinací znovu dostal do pokutového území, ale tentokrát centrem levačkou zasáhl jen obránce ve skluzu.
     
    42
    Arménii se v dnešním duelu nedaří vůbec nic. Další centr směřoval na hranici velkého vápna, ale důrazný Antonio Rüdiger zakročil na jedničku.
     
    43
    Na opačné straně hrací plochy odcentroval z levé strany Leroy Sané, ale Timo Werner na jeho nadýchanou pobídku nedosáhl o pár centimetrů.
     
    44
    Manuel Neuer si po delší době musel sáhnout na míč, aby spoluhráčům pomohl s rozehrávkou. Jinak neměl německý brankář moc práce.
     
    45
    Německo právě vstřelilo branku!
    Ještě jedna branka pro Německo! Arménie si zadělává na pořádný malér! Na dloubáček do pokutového území si naskočil Goretzka, který hlavou sklepl míč před branku a TIMO WERNER už měl snadnou pozici!
    45. Timo WERNER - 4:0
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Domácí Německo během úvodní pětačtyřicetiminutovky potvrdilo roli obrovského favorita. O úvodní branku se v sedmé minutě postaral Serge Gnabry. O devět minut později navíc Gnabry přidal druhý zásah. Ve 36. minutě pak rozvlnil síť Marco Reus a v samotném závěru první půle se mezi střelce zapsal i Timo Werner.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Wbeymar, přichází Solomon Udo.
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Sargis Adamjan, přichází Išchan Gelojan.
     
    47
    Německo vstoupilo aktivně i do druhého poločasu. Domácí se hned v jeho úvodu dostali do útoku po levé straně, ale centr zablokoval obránce.
     
    48
    Taron Voskanjan si dal pozor na odražený míč a jednoduše hlavou sklepl míč do rukavic hostujícího brankáře. Napadající Werner byl u míče pozdě.
     
    49
    Jonas Hofmann dostal přihrávku na pravou stranu, potáhl míč na polovinu soupeře, nicméně jeho nákop skončil u prvního obránce.
     
    50
    Německo už opět hraje s míčem na kopačkách a tlačí se do pokutového území. Obrana soupeře zatím brání v pevném bloku.
     
    51
    Kehrer potáhl míč středem hrací plochy, našel Hofmanna, který centroval na malé vápno, jenže dobíhající Serge Gnabry nemohl z této situace zaútočit na hattrick.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Varazdat Harojan (Arménie).
     
    53
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německo pokračuje na otevřené střelnici! Krátce po změně stran přidává domácí celek pátou branku! Po rohovém kopu se zpoza velkého vápna opřel do míče JONAS HOFMANN a přízemní střelou rozvlnil síť!
    53. Jonas HOFMANN - 5:0
     
    55
    Po delší době si na míč sáhl také domácí brankář Manuel Neuer, který se ujal rozehrávky od své branky. Jeho nákop našel na pravé straně Hofmanna.
     
    56
    Kimich rozběhl kolmicí za obranu Wernera, který chtěl přihrávkou na malé vápno předložil Gnabrymu hattrick, ale druhému jmenovanému scházelo pár centimetrů.
     
    57
    Domácí celek hraje opravdu výborně a nepouští soupeře na svou polovinu. Naopak hráči Arménie jsou vývojem duelu pořádně otrávení.
     
    58
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Hovhannes Hambardzumjan, přichází Davit Terterjan.
     
    59
    Manuel Neuer tentokrát odehrál míč hned z prvního doteku. Jeho nákop přesto našel volného Saného, který už peláší vpřed s dalším útokem.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Německo pokračuje ve skvělém výkonu. Němci si dnes otevřeli střelnici a Arménii vůbec nešetří.
     
    61
    Werner na polovině hřiště zkoušel píchnout míč na spoluhráče, ale poslal jej pouze do autu.
     
    62
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Leroy Sané, přichází Jamal Musiala.
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Florian Wirtz.
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Joshua Kimmich, přichází Ilkay Gündoğan.
     
    63
    Němci nyní okysličili sestavu a pokračují v kombinaci na polovině soupeře. Wirtz ihned prošel do vápna, ale zadáci Arménie situaci přežila díky obětavému bloku.
     
    64
    Musiala si naběhl na přihrávku do pokutového území, nicméně hostující brankář proti němu vyběhl a připsal si výborný zákrok. Němci zůstanou u míče.
     
    65
    Wirtz vhazoval na levé straně, jenže pobídkou neoslovil nikoho ze svých spoluhráčů. Defenziva Arménie teď stojí v pevném bloku a nenechává soupeři prostor.
     
    66
    Mchitarjan spěchal za nákopem na polovinu soupeře, ale centrem levačkou poslal míč do rukavic připraveného Manuela Neuera.
     
    67
    Goretzka našel Musialu na hranici velkého vápna, odkud to druhý jmenovaný zkoušel placírkou, ale trefil prvního hráče v oranžovém dresu.
     
    68
    Terterjan spěchal za pobídkou za obranu Německa, ale prudkou přihrávku už míč na trávníku neudržel. Byl to ale aspoň sympatický pokus.
     
    69
    Ilkay Gündoğan chtěl rychle rozehrát akci Německa, ale sudí hru přerušil. Rozehrávku přímého kopu si tak domácí fotbalisté zopakují.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a Německo si druhý poločas hodně užívá. Domácí fotbalisté předvádějí fanouškům efektní kombinace.
     
    71
    Také Antonio Rüdiger si chtěl vyzkoušet zakončení zpoza pokutového území. Jeho přízemní dělovka pravou nohou prolétla kolem zadní tyčky.
     
    72
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Tigran Barseghjan, přichází Vahan Bičachčjan.
     
    73
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Karim Adeyemi.
     
    74
    Obrana Arménie si znovu musela dát pozor na levé straně, ale tentokrát situaci zvládla na jedničku. Němci už v posledních minutách lehce povolili.
     
    75
    Timo Werner se dostal do pokutového území, kde si míč přehodil na levačku, ale jeho technickou ránu zastavil blok prvního obránce.
     
    76
    Leon Goretzka se dostal k míči na levé straně, ale balón mu odskočil od nohy a skončil v moci zadáků Arménie. Němci teď rozehrávku soupeře neatakují.
     
    77
    Musiala si došel pro míč do blízkosti velkého vápna, sklepl jej na levou stranu, ale nedokázal oslovit spoluhráče v bílém dresu.
     
    78
    Antonio Rüdiger diriguje rozehrávku Německa na polovině hřiště. Jeho následná pobídka směřovala na Goretzku, který byl těsně bráněn.
     
    79
    Terterjan se dostal na hranici velkého vápna, odkud střílel levačkou, ale netrefil míč zrovna ideálně. Neuer vůbec nemusel zasahovat.
     
    80
    Do konce utkání zbývá posledních deset minut a Německo už nikam nespěchá. Domácí hráči se snaží spíše držet míč a kombinují s ním.
     
    82
    Musiala se poněkolikáté po svém příchodu na trávníku dostal do pokutového území, ale tentokrát zasáhl jen prvního obránce.
     
    83
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Choren Bajramjan, přichází Arťom Avanesjan.
     
    84
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Thilo Kehrer, přichází David Raum.
     
    85
    Niklas Süle poslal přihrávku na levou stranu, kam spěchal jeho spoluhráč v bílém dresu, ale ten si nepotykal se zpracováním.
     
    86
    Musiala poslal do pokutového území povedenou kolmici, za kterou spěchal Timo Werner, ale druhý jmenovaný zakončením z úhlu trefil brankáře.
     
    87
    Německo zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde ze všech nejvýše vyšplhal Antonio Rüdiger, jenže hlavou líznul míč mimo branku.
     
    88
    Niklas Süle se jako stoper vydal s míčem na výlet na polovinu soupeře. Německý stoper poté hledal Wernera, ale ten byl schovaný za obráncem.
     
    89
    Duel už se pouze dohrává. Němci se usadili na polovině soupeře a bez větších problémů hrají s míčem na kopačkách. Diváci jsou navíc ve varu.
     
    90
    Arménie se v závěru z tlaku domácího celku vymanila jen za cenu odkopu míče na polovinu Německa. Hráči v bílém mohou opět zaútočit.
     
    90+1
    Německo právě vstřelilo branku!
    Domácí v nastavení přidávají ještě šestou branku! KARIM ADEYEMI dostal přihrávku do pokutového území, připravil si míč na levačku a oslavil svůj debut v národním týmu přesnou střelou k tyči!
    90+1. Karim ADEYEMI - 6:0
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Německo zvládlo domácí duel s Arménií a vítězí vysoko 6:0. O úvodní branku se v sedmé minutě postaral Serge Gnabry. O devět minut později navíc Gnabry přidal druhý zásah. Ve 36. minutě pak rozvlnil síť Marco Reus a v samotném závěru první půle se mezi střelce zapsal i Timo Werner. Po změně stran ještě přidal pátou branku Hofmann a v závěru nastavení se prosadil Adeyemi.
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 9:1. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:5.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:38:52)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 7. Gnabry (Goretzka), 16. Gnabry (Reus), 36. Reus (Werner), 45. Werner (Goretzka), 53. J. Hofmann, 90+1. Adeyemi (Wirtz)

    Karty:   52. Harojan (ARM)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 9:1. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:5.
    Německo: Neuer – J. Hofmann, Süle, Rüdiger, Kehrer (84. Raum) – Kimmich (62. Gündoğan), Goretzka – Gnabry (73. Adeyemi), Reus (62. Wirtz), Sané (62. Musiala) – Werner.
    Náhradníci: Leno, Trapp – Adeyemi, Baku, Dahoud, Gündoğan, Klostermann, Musiala, Neuhaus, Raum, N. Schlotterbeck, Wirtz.

    Arménie: D. Jurčenko – Hambardzumjan (58. Terterjan), T. Voskanjan, Harojan, Hovhannisjan – Wbeymar (46. Udo), Grigorjan – Barseghjan (72. Bičachčjan), Mchitarjan, Bajramjan (83. Avanesjan) – Adamjan (46. Gelojan).
    Náhradníci: Beglarjan, Bučněv – Avanesjan, Bičachčjan, Gelojan, B. Hovhannisjan, Karapeťan, Mkojan, Spercjan, Terterjan, Udo, Vardanjan.
    bahis siteleri