Barys – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Čerepovec – Vladivostok 3:2 (po pr.) | Kazaň – CSKA Moskva 1:2 (po pr.)
Riga – Čeljabinsk 1:6 (kon.) | Dynamo Moskva – Omsk 5:2 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 2:4 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:6 (0:2, 1:3, 0:1)
Traktor Čeljabinsk
Středa 08.09.2021, 18:30 • Arena Riga, Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že hlavní hvězdou zápasu byl Tomáš Hyka, se loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (21:10:17)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Matěj Machovský (RIG) 21 zákroků, 6 OG, úspěšnost 77,78%, čas na ledě 60:00
    Lukáš Radil (RIG) 0+0, 4 střely, čas na ledě 15:07
    Rudolf Červený (RIG) 0+0, 3 střely, čas na ledě 17:46

    Roman Will (CLJ) 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,43%, čas na ledě 60:00
    Lukáš Sedlák (CLJ) 1+1, 3 střely, čas na ledě 12:50
    Tomáš Hyka (CLJ) 1+3, 3 střely, čas na ledě 13:07
     
    V dnešním střetnutí Čeljabinsk působil lépe a v Lotyšsku zaznamenal vysoké vítězství! Čtyřmi body se ukázal Tomáš Hyka, dva body zaznamenal také Lukáš Sedlák a skvělým výkonem se předvedl také brankář Roman Will. Riga se vzchopila až ve druhé polovině zápasu a definitivně se chytla až v poslední dvacetiminutovce. Jenomže to už bylo pozdě! V poslední části hry se i zvedla agresivita, vzniklo několik strkanic a duel se protáhl.

    Střely na branku: 28:27.
    Střely na branku ve třetí třetině: 13:7.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Drze si s pukem mezi obránce najel Emile Poirier, který znovu nepřekonal Romana Willa. Domácí útočník se pak ocitl u zadního mantinelu, odkud se snažil trefit některého hráče těsně před brankou, což se nepovedlo.
     
    58:54
    Martinš Karsums se do pásma dostal po levé straně, ale výpadem pak najel na střed. Předvedl střelu přes obránce, která mířila k levé tyči, jenomže brankář Čeljabinsku byl znovu úspěšný.
     
    57:52
    Na ose hrací plochy se nacházel Lauris Darzinš, který zamířil z mezikruží do levé časti branky. Ovšem Roman Will se skvěle roztáhl a kotouč znovu zastavil betonem.
     
    57:00
    O vítězi je sice rozhodnuto, ovšem nervy na hrací ploše pracují! Riga bude mít ještě šanci trochu poupravit zatím průběžný stav střetnutí.
     
    56:57
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vitalij Abramov – 2 min., sekání).
     
    56:28
    Na pravé straně si našel volný prostor Emile Poirier, který se dostal i za posledního obránce, jenomže na Willa najížděl z úhlu. Jeho pokus letěl těsně nad ledem, ovšem český brankář byl opět hrdinou okamžiku.
     
    55:28
    Další pokus od modré čáry vyslal Ralfs Freibergs, jenomže znovu mířil na připraveného Romana Willa. Českému brankáři teď rychle naskakují úspěšné zákroky.
     
    55:17
    Martinš Karsums chtěl spíše přihrávat před branku, kam mířil také Alexandr Protapovič. Ovšem puk byl příliš rychlý, a tak skončil pod Willovou lapačkou.
     
    54:36
    Tvrdou ránu od levého mantinelu vystřelil Andrej Stas, jehož zakončení vyrazil Matěj Machovský ramenem před sebe. Následně se Rize povedlo posunout touš do středního pásma.
     
    53:42
    Na pravé straně se kolem soupeře protáhl Hunter Shinkaruk, který chtěl zakončit na první tyčku. Jenomže český brankář zůstal nalepený u tyče a znovu úspěšně zakročil.
     
    51:59
    Před hostující brankou zůstal jeden z domácích hráčů, který mohl snížit vedení Čeljabinsku. Zamířil k levé tyči, ovšem Roman Will předvedl skvelý zákrok.
     
    51:45
    Dlouhou dobu se hrálo bez přerušení, ovšem hra byla poněkud neurovnaná. Následně se do útočného pásma hnal Rudolf Červený, jenž spoluhráč byl za modrou čárou dříve – píská se ofsajd.
     
    50:20
    Na dlouhou přihrávku nedosáhl Vitalij Abramov, a tak se píská další zakázané uvolnění. Hra se přesunula před Romana Willa, bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    49:45
    Čeljabinsk hrál dvojnásobnou početní výhodu, kterou nedokázal potrestat. Ovšem za současného stavu mu to rozhodně vrásky na čele nedělá.
     
    48:48
    Dalším pokusem se prezentoval Teemu Pulkkinen, jehož zakončení skončilo v moci domácího brankáře. Čeljabinsk má ještě chvíli čas na to, aby proměnil dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    48:29
    Přihrávku na modrou čáru nejprve nezvládl Tomáš Hyka, po něm také Teemu Pulkkinen. Čeljabinsk se vlastní vinou musel dvakrát přesunout do středního pásma.
     
    47:46
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Rudolf Červený – 2 min., hákování).
     
    47:46
    Dinamo chce hrát tvrdě, ale za hranicí pravidel. Po přihrávce z levé strany se před brankou nacházel Nikita Těrtyšnyj, jenž nastavil hůl a zamířil vedle pravé tyče.
     
    47:15
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Kristaps Sotnieks – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:45
    Dalším zakončením se prezentoval Nerijus Ališauskas, jehož pokus zastavil maskovaný muž Čeljabinsku. Mezi střídačkami došlo ke slovní výměně mezi Martinšem Karsumsem a Lukášem Sedlákem.
     
    45:54
    Po přihrávce z levé strany se před brankou ocitl osamocený Tomáš Hyka, který si černou gumu stáhl do bekhendu a snažil se zamířit mezi brankářovy betony. Matěj Machovský si mezírku pohlídal a betony včas srazil k sobě!
     
    45:42
    Dinamo se začíná tlačit před branku soupeře, jenže další pokus si pohlídal Roman Will. Po reklamní přestávce se bude vhazovat před českým brankářem Čeljabinsku.
     
    44:28
    Před branku Traktoru přihrával Lauris Darzinš, který viděl najetého spoluhráče. Ovšem Rudolf Červený ve vyložené příležitosti zamířil jen kousek vedle levé tyče.
    43:17 Teemu PULKKINEN - 1:6
     
    43:17
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Zatímco Riga se chce prát, Čeljabinsk přidává další vstřelenou branku! Nick Bailen a TEEMU PULKKINEN si několikrát vyměnili kotouč. Finský útočník pak zamířil z levé strany do protipohybu Matěje Machovského – 1:6. Asistence: Nick Bailen.
     
    43:10
    Blíže k brance sjel z modré čáry Nick Bailen, jehož pokus schoval český brankář do lapačky. Následně se Nerijus Ališauskas a především Daniels Berzinš pustili do Lukáše Sedláka.
     
    42:25
    Čeljabinsk dlouhou dobu kombinoval na levou stranu, ale zakončení přišlo zprava. Na vrcholu kruhu se napřáhl Sergej Kalinin, jehož pokus vyrazil Matěj Machovský.
     
    41:33
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Emile Poirier – 2+2 min, hrubost + 2 min., vyprovokování bitky).
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vitalij Abramov – 2+2 min, hrubost).
     
    41:33
    Mezi kruhy vystřelil štiplavý pokus Martinš Karsums, jehož pokus Romanu Willovi vypadla, ovšem český brankář své zaváhání napravil. Následně se před brankou Traktoru utvořilo několik dvojiček. Emile Poirier byl jako smysl zbavených, když začal mlátit Vitalije Abramova.
     
    41:08
    Akce Čeljabinsku skončila z levého hrazení, Riga sice získala černou gumu a nějakou dobu čekala na vystřídání hráčů!
     
    40:22
    V třetí třetině se poprvé přerušuje, když u hrazení probíhal souboj mezi Brandonem Gormleyem a Teemuem Pulkkinenem. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 134 diváků.
     
    Zdá se, že po čtyřiceti minutách Čeljabinsk míří za snadným vítězstvím, ovšem Riga se bude chtít v poslední dvacetiminutovce vzchopit a se zápasem ještě něco udělat. Výborně se dnes prezentuje Tomáš Hyka, který otevřel stav zápasu a ještě přidal tři přesné nahrávky. Jeho bodový příděl dopomáhá Traktoru ke klidné poslední třetině. Zda bude poslední, to dozvíme v další části střetnutí.

    Střely na branku: 14:20.
    Střely na branku ve druhé třetině: 11:11.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Zakončením z mezikruží se prezentoval Gints Meija, který následně najížděl před branku a tečoval pokus od modré čáry. Roman Will dnes působí velmi jistě a i tuto střelu v pohodě pokryl.
     
    37:55
    Dinamo Riga se tentokrát ubránilo, ovšem potřebuje, aby se další minuty odehrávaly před brankou soupeře. Jenomže Čeljabinsk dneska působí velmi dobrým dojmem.
     
    37:16
    Zprava se před branku tlačil Nikita Těrtyšnyj, který chtěl nachytat českého brankáře. Jenomže Matěj Machovský zůstal nalepený u první tyče, čímž zamezil další radosti Čeljabinsku.
     
    36:32
    Tentokrát se na pravé straně zmocnil černé gumy Rudolf Červený, který přejel střední pásmo a vystřelil z pravého kruhu pro vhazování. Český útočník mířil na první tyčku, kde se objevila také Willova lapačka.
     
    36:06
    Nick Bailen a Teemu Pulkkinen museli rychle odčinit své zaváhání, protože hrozilo, že jim soupeř ujede do samostatného úniku. I proto jen přišlo vyhození Rigy přes všechny čáry.
     
    35:46
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Emile Poirier – 2 min., držení).
     
    35:23
    Tentokrát přišlo zakončení z ostrého úhlu, které české brankář vyrazil nad branku. Následně přišel pokus ještě z pravé strany, ovšem Matěj Machovský byl znovu úspěšný.
     
    34:54
    Emile Poirier se hodně rozčiluje, že se znovu přerušuje. Ovšem jeden z čárových rozhodčí viděl přihrávku rukou, Riga je vykázaná z útočné třetiny.
     
    34:34
    Zakončením z pravé strany se prezentoval Lukáš Radil, jehož střelu do teploměru zastavil skvěle se přesouvající Roman Will. Před českým brankářem pak vnikla potyčka, ve které byl nejaktivnější Patriks Ozolš.
     
    34:19
    Tvrdou ránu z vrcholu levého kruhu vypálil na zadní tyčku Alexander Kirpičnikov. Hodně práce měl Matěj Machovský, který černou gumu zastavil betonem a následně ji schoval pod lapačku.
     
    33:30
    Čeljabinsk přihrál přes celé střední pásmo na levou stranu, kde se nacházel Nikita Těrtyšnyj. Jenomže ten neměl s kým hrát, protože Sedlák i Hyka už odjížděli na střídačku.
     
    32:22
    Po dlouhé přihrávce se natahoval Alexej Byvalcev, který následně přihrával na zadní tyč, kde se znovu nacházel osamocený hostující hráč. Pro Rigu bylo jediným štěstím, že černou gumu nezpracoval.
     
    32:09
    Na druhé straně vymíchal hned dva soupeře Lukáš Radil, který pak prohodil kotouč před brankoviště. Lauris Darzinš mířil do protipohybu Romana Willa, který vytáhl perfektní zákrok lapačkou.
     
    30:48
    Tohle není podařený výstup českého brankáře, ovšem nutno říct, že Matěji Machovskému rozhodně nepomáhají obránci. Velmi složitá situace pro brankáře, který v extralize nastupoval za Plzeň.
    30:00 Lukáš SEDLÁK - 1:5
     
    30:00
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Traktor v oslabení navyšuje skóre a znovu je u toho česká dvojice Traktoru! Frank Corrado nezvládl rozehrávku, když jej výborně napadal Tomáš Hyka, který následně přihrál před branku, kde měl volného reprezentačního kolegu! LUKÁŠ SEDLÁK si Matěje Machovského doslova vychutnal a závěr akce dovršil zakončením mezi betony – 1:5. Asistence: Tomáš Hyka.
     
    28:56
    Od modré čáry se napřáhl Oskars Cibulskis, jehož dělovka byla mezi kruhy tečovaná do protipohybu českého brankáře. Ovšem kotouč si cestičku mezi tři tyče nenašel a zamířil jen vedle.
     
    28:12
    Čeljabinsk vyhrál vhazování a puku se následně chopil Andrej Stas, který jej vyvezl až do útočného pásma, kde ještě nějakou chvíli úspěšně napadal rozehrávku Dinama.
     
    28:06
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vjačeslav Osnovin – 2 min., hákování).
     
    26:54
    A mohlo to být znovu pouze o dva góly! Na pravé straně se nacházel zcela osamocený Patriks Ozolš, který chtěl trefit bližší šibenici branky. Jenže o pár centimetrů Willovu branku minul.
    26:15 Nikita TĚRTYŠNYJ - 1:4
     
    26:15
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Je zde rychlá odpověď v ponechané výhodě! Z levé strany vystřelil Tomáš Hyka, jehož pokus byl před brankou zastavený. Ovšem výborně se zorientoval NIKITA TĚRTYŠNYJ, který zblízka překonal bezmocného Matěje Makovského. Asistence: Tomáš Hyka a Albert Jarullin.
    24:07 Gunars SKVORCOVS - 1:3
     
    24:07
    Riga právě vstřelila branku!
    Roman Will se pod maskou musí červenat, protože na inkasovaném gólu má svůj podíl viny! Gints Meija výborně napadal soupeře a puk vybojoval v rohu kluziště. Následně se otočil a po mantinelu jen do kruhu pro vhazování, odkud vyslal slabý pokus po ledě. Český brankář střelu nezastavil a pouze vyrazil. Před prázdnou brankou se pak nacházel GUNARS SKVORCOVS – 1:3. Asistence: Gints Meija.
     
    23:30
    Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka mířili na posledního obránce, jenomže prvnímu jmenovanému se puk na modré čáře zadrhl. Je z toho jen ofsajd Čeljabinsku.
     
    23:07
    Od zadního mantinelu mířila přihrávka na až na modrou čáru, kde byl rychle dostoupený Nerijus Ališauskas. Jeho pokus postrádal větší razanci, a tak si s ním Roman Will v pohodě poradil.
     
    22:30
    Na levé straně se na chvíli uvolnil Lawrence Pilut, který chtěl rychle vystřelit, ovšem do zakončení mu hokejku vložil soupeř a tak puk zamířil jen do ochranné sítě.
     
    22:03
    Také Roman Will se musel ukázat dalším zákrokem! Pokus z osy hrací plochy byl sražen a puk se pomaličku klouzal k brankovišti. Po černé gumě se natahoval Daniels Berzinš, ovšem český brankář byl o chviličku rychlejší.
    21:27 Jevgenij KULIK - 0:3
     
    21:27
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Další rychlá kombinace medvědů a obrana Rigy vůbec nestíhala. JEVGENIJ KULIK přihrál na spoluhráče a pokračoval v pohybu na střed. Nikdo jej nenavázal, a tak měl čas na zakončení ke vzdálenější tyči – 0:3. Asistence: Vitalij Abramov a Ilja Karpuchin.
     
    20:55
    Od levého mantinelu hledal Nick Bailen mezi kruhy najíždějícího Tomáše Hyku. Českému hráči byl v rozhodujícím momentu přizvednuta hůl, a tak Matěj Machovský mohl být v klidu.
     
    20:15
    Dinamo po vyhraném vhazování zamířilo do útočného pásma, kde ale po chvíli prohrálo souboj u levého hrazení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní třetina střetnutí patřila Čeljabinsku, který byl o trochu aktivnější, ovšem daleko lépe působil v útočném pásmu. Stav utkání otevřel český reprezentant Tomáš Hyka a v závěru navýšil vedení Traktoru finský sniper Teemu Pulkkinen. Riga musí hrát trochu odvážněji před soupeřovou brankou, kde ji chybí větší důraz. Uvidíme, co se stane po přestávce.

    Střely na branku: 3:9.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:59
    Mezi kruhy se tentokrát nacházel Kirill Kapustin, jehož pokus vyrazil český brankář Rigy do rohu. Lotyšský celek nehraje špatně, ovšem na soupeře to zatím nestačí.
    18:16 Teemu PULKKINEN - 0:2
     
    18:16
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí celek nabídl zbytečně přesilovou hru, po které podruhé inkasuje! Přihrávka z modré čáry mířila do levého kruhu pro vhazování, odkud se napřáhl TEEMU PULKKINEN, který z jedné zamířil pod Machovského vyrážečku. Český brankář se tentokrát nestihl přemístit a podruhé tahá černou gumu ze své svatyni. Asistence: Nick Bailen a Tomáš Hyka.
     
    18:01
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Peter Tiivola – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    18:01
    V rohu hrací plochy zůstal ležet Rudolf Červený, kterého po odehrání puku dohrál Sergej Tělegin. Tohle byl jednoznačný faul, který se nepochopitelně nepíská – pozdní dohrání.
     
    17:33
    Ve středním pásmu zachytil přihrávku Albert Jarullin, který po pravé straně přejel do útočného pásma, kde trefil brusli spoluhráče. Černé gumy se chopila Riga, která hned otočila kormidlem hry.
     
    16:12
    Lotyšský celek zakládal další akci, jenomže ve středním pásmu chtěl kotouč přiťuknout do strany Martinš Karsums. Avšak puk skončil na střídačce Čeljabinsku, bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    16:01
    Matěj Machovský zaznamenal další zákrok dnešního večera, když se ke střele odhodlal Vjačeslav Osnovin. Český brankář na zakončení dobře viděl, a tak jej schoval do lapačky.
     
    15:12
    Lukáš Radil bojoval o kotouč u pravého mantinelu a černou gumu získal. Následně se chtěl před branku proháčkovat Lauris Darzinš, avšak neobešel posledního obránce.
     
    14:27
    Do této doby musel Matěj Machovský řešit jediný přesilovkový pokus, který byl vyslán z levé strany. Následně se Riga velmi dobře bránila a puk vyhodila.
     
    13:44
    Čeljabinsk dlouhou dobu kombinoval, ovšem ke střele se neodhodlal. Nejblíže k ráně měl Sergej Kalinin, který dostal ale nepřesnou přihrávku.
     
    12:47
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Oskars Cibulskis – 2 min., hrubost).
     
    12:15
    Lukáš Sedlák bojoval o kotouč za brankou a následně přihrával do nebezpečné pozice, kde se nacházel obránce Rigy. Jenomže domácí nevyhodili, a tak to zprava vyzkoušel Tomáš Hyka, jenž trefil prvního soupeře.
     
    11:13
    Hraje se opravdu ve skvělém tempu a moc se zatím nepřerušuje. Riga byla znovu na tahu, ovšem potřebovala vystřídat, a tak černou gumu nahodila jen za hostující branku.
     
    10:05
    Skvělý Roman Will drží Čeljabinsk ve vedení! Přihrávka po modré čáře mířila na pravou stranu, kam si naskočil ze střídačky Brandon Gormley. Ten se dostal až mezi kruhy a pumelici směřoval pod břevno. Český brankář situaci ustál a zasáhl ramenem!
     
    09:21
    Také na druhé strany se musel předvést český brankář. Z pravého kruhu pro vhazování zakončil Patriks Ozolš, jehož pokus mířil jen do hrudi Romana Willa.
     
    08:52
    Po vhazování se mezi kruhy nacházel Lukáš Sedlák, který okamžitě vystřelil. Jenomže díky obránci nemusel Matěj Machovský zasahovat.
     
    08:42
    Ještě před červenou čárou nahazoval kotouč na zadní mantinel Emile Poirier. Rozhodčí byli pozorní a okamžitě odpískali zakázané uvolnění Rigy.
     
    08:00
    Dinamo se několikrát ve vlastním pásmu dostalo k puku, ale nebylo schopné vyhodit. To se povedlo snad až na popáté a unavení domácí hráči ihned zamířili ke střídačce.
     
    07:02
    Od levého mantinelu vystřelil Vitalij Abramov, který trefil obránce před brankou. Riga poté posunula kotouč alespoň do středního pásma.
     
    06:54
    Nahozením ze středního pásma se prezentoval Alexej Byvalcev, celou situaci si lapačkou pohlídal pozorný Matěj Machovský.
     
    06:19
    Tomáš Hyka ve vlastní třetině nezvládl přihrávku na spoluhráče, ale hráči Rigy už byli na cestě ven do neutrální zóny. Následně chtěl zpátky zamířil Lukáš Radil, ovšem spoluhráč na levé straně byl v ofsajdovém postavení.
     
    05:52
    Středem hrací plochy najel do útočného pásma Rudolf Červený, jehož pokus srazil obránce do ochranné sítě. Následuje reklamní pauza, po které se bude vhazovat před Willem.
     
    05:19
    Dinamo už chtělo přejít do útočného pásma, avšak ruka rozhodčího letěla nad hlavu. Nikolajs Jelisejevs musel ještě chvíli počkat, ale spoluhráči už byli bez pohybu. Následně Traktor vyhodil na zakázané uvolnění.
    04:00 Tomáš HYKA - 0:1
     
    04:00
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    A chyba přišla opravdu brzy, nutno říct, že Čeljabinsk to udělal výborně! Nikita Těrtyšnyj přihrával mezi obránce, kam si najel Lukáš Sedlák. Ten v českém souboji ještě Matěje Machovského nepřekonal. Ovšem po jeho samostatném úniku se k dorážce dostal TOMÁŠ HYKA, jenž po ledě zamířil k levé tyči. Asistence: Lukáš Sedlák a Nikita Těrtyšnyj.
     
    03:30
    Riga se usadila v útočném pásmu, kde sice kombinovala, ovšem střelecký pokus nevyslal. Zatím se hraje hodně opatrně a čeká se na první chybu.
     
    02:49
    Gints Meija zavezl černou gumu do útočného pásma, avšak v rohu musel podstoupit souboj, který nakonec prohrál.
     
    01:52
    Riga po zákroku svého brankáře stáhla první formaci, aby jí teď mohla poslat zpátky. Rudolf Červený přihrával před branku, ale našel jen soupeře.
     
    00:43
    Riga se prvním útoku soupeře ubránila, i když Teemu Pulkkinen ještě chvíli byl na puku. Následně lotyšský celek vyhodil a odjel na střídačku.
     
    00:10
    Na úvodní vhazování se postavili Rudolf Červený a Vladimir A. Tkačov. Hostující útočník byl úspěšnější, a tak Čeljabinsk šel do akce. Objevila se první práce pro Matěje Machovského.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Začátek zápasu se trochu protahuje, jelikož domácí celek ještě odbýval nějaké slavnosti. Aktuálně se oba týmy srovnaly na modrý čarách a právě hrají hymny.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Machovský (Vitols) – Corrado, Gormley, Freibergs, Cibulskis, Ozolš, Sotnieks, Ališauskas – Radil, Červený, L. Darzinš – Poirier, Tiivola, Shinkaruk – Protapovič, Jelisejevs, Karsums – Meija, Berzinš, Skvorcovs.

    Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Pilut, Jarullin (A), Bailen, Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, Kalinin (C), V. A. Tkačov – Sedlák (A), Těrtyšnyj, Hyka – Osnovin, V. Abramov, Byvalcev – Fatějev, Gorjunov-Rolgizer, Stas – Kapustin.

    Rozhodčí: Kulakov, Morozov – Ivanov, Kučava.
     
    Výbornou zprávou je fakt, že do branek se postaví čeští brankáři. Brankoviště lotyšského celku bude hájit Matěj Machovský, na opačné straně hřiště bude zase Roman Will. V první formaci Rigy pak budou Rudolf Červený, ale také Lukáš Radil. Naopak ve druhé lajně Čeljabinsku budou zase Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák. Kdo se bude radovat z vítězství?
     
    Ještě jednou vás vítám u přenosu z KHL, který startuje zhruba za pětapadesát minut. Již jsou známy sestavy, které si za několik málo minut představíme. Pojďme se společně bavit hokejem, do zápasu může zasáhnout řada českých hráčů!
     
    Československá stopa v utkání

    Rudolf Červený (RIG) 3 zápasy, 3+0

    Matěj Machovský (RIG) 1 zápas, 1 výhra, průměr obdržených branek – 4, úspěšnost zákroků – 84,6%.

    Lukáš Radil (RIG) 3 zápasy, 0+1

    Tomáš Hyka (CLJ) 2 zápasy, 2+0

    Lukáš Sedlák (CLJ) 2 zápasy, 0+2

    Roman Will (CLJ) 2 zápasy, 1 výhra, průměr obdržených branek – 3,33, úspěšnost zákroků – 88,5%.
     
    Traktor Čeljabinsk

    Čeljabinsk loni splnil cíl, který si dal před sezónou – postup do play-off. V tom sice vypadl v prvním kole, alespoň z toho byly ty vyřazovací boje. Traktor za sebou zatím letos má dva zápasy, ve kterých získal tři body. Nejprve bylo k vidění prodloužení na domácím ledě, ve kterém ale nakonec přehrál Novosibirsk. I duel ve finských Helsinkách došel do prodloužení, přestože Čeljabinsk prohrával 0:3. Nakonec z toho byl zisk bodu za prohru v prodloužení.
     
    Dinamo Riga

    Riga byla loni největším otloukánkem celé soutěže, což by letos rozhodně chtěla změnit. Lotyšský tým skončil jasně poslední v Západní konferenci se ziskem pouhých dvaceti osmi bodů v šedesáti utkáních. V letošní sezóně za sebou má Dinamo tři odehrané zápasy. Nejprve se utkalo s Jaroslavlí, se kterou padlo těsně 2:3, což následovalo i v duelu s CSKA. V zatím posledním utkání si však připsalo výhru, když přehrálo v utkání plném branek Kunlun 6:5.

    Nejproduktivnější hráči:
    Rudolf Červený – 3 body (3+0)
    Hunter Shinkaruk a Brandon Gormley – 3 body (1+2)
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci ruské KHL! Spolu se podíváme na duel mezi Rigou a Čeljabinskem. Úvodní vhazování je naplánováno na 18:30 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 25. Skvorcovs (Meija) – 4. Hyka (Sedlák, Těrtyšnyj), 19. Pulkkinen (Bailen, Hyka), 22. Kulik (V. Abramov, Karpuchin), 27. Těrtyšnyj (Hyka, Jarullin), 30. Sedlák (Hyka), 44. Pulkkinen (Bailen)


    Dinamo Riga: Machovský (Vitols) – Corrado, Gormley, Freibergs, Cibulskis, Ozolš, Sotnieks (A), Ališauskas – Radil, Červený, L. Darzinš (C) – Poirier, Tiivola, Shinkaruk – Protapovič, Jelisejevs, Karsums (A) – Meija, Berzinš, Skvorcovs.
    Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Pilut, Jarullin (A), Bailen, Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, Kalinin (C), V. A. Tkačov – Sedlák (A), Těrtyšnyj, Hyka – Osnovin, V. Abramov, Byvalcev – Fatějev, Gorjunov-Rolgizer, Stas – Kapustin.

    Rozhodčí: Kulakov, Morozov – Ivanov, Kučava

    Diváci: 2 134
    bahis siteleri