Kostarika – Venezuela 0:1 (kon.) | Egypt – Guatemala 6:3 (kon.) | Litva – Kazachstán 0:3 (kon.)
Uzbekistán – RFU 2:4 (kon.)
konec
Uzbekistán
2:4 (0:2)
Ruská fotbalová unie
Středa 15.09.2021, 19:00 • Vilnius Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům futsalu přeju krásný středeční večer. Vítám vás při sledování mistrovství světa, u zápasu skupiny B mezi Uzbekistánem a Ruskou fotbalovou unií.
     
    Roli velkého favorita budou v utkání plnit futsalisté Ruské fotbalové unie. Ti vstoupili do světového šampionátu hladkým vítězstvím 9:0 nad Egyptem, formu tak ukázali velmi solidní. Uzbekové odešli z prvního utkání překvapivě s prázdnou, když v roli jasného favorita podlehli Guatemale v divoké přestřelce 4:5. Případná druhá porážka by Uzbekistánu výrazně zkomplikovala cestu za postupem, ale sebrat body Rusům nebude vůbec nic lehkého.
     
    Úvodní sestavy:

    Uzbekistán: Jelibajev (Umarov (C)) – Ropijev, Hamrojev, Nišonov, Čorijev, A. Rachmatov, Adilov, Achadjonov, D. Rachmatov, Tulkinov, Usmonov, Erkinov, Jurajev.

    Ruská fotbalová unie: Putilov (Caider) – Robinho, Čiškala, Davydov, Afanasjev, Romulo, Antoškin, Kudzijev, Asadov, Milovanov, Abramov (C), Nijazov, Abramovič.

    Rozhodčí: Espindola (CHI) – Castro Zumbado (CRC), Pinto (ARG).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Rozehrávka patřila ruskému výběru, který do utkání vstoupil v dresech červené barvy. Uzbekistán pro dnešní střetnutí oblékl bílé dresy.
     
    00:41
    První útok se favoritovi nepodařil, neboť Afanasjev vyslal nepřesnou nahrávku Čiškalovi. Hrát může Čorijev.
     
    01:12
    Čiškala se tentokráte k míči dostal a tvrdou střelou prověřil pozornost Jelibajeva, ten si mezeru mezi nohama pohlídal.
     
    01:44
    Jako poslední obránce Chamrojev dlouho neváhal. Pod tlakem presujícího Davydova odkopl kulatý nesmysl mimo hrací plochu.
     
    02:03
    Robinho sice sáhl do přihrávky Nišonova, jenže špičkou kopačky posunul míč pouze k brankáři Jelibajevovi, jenž míč schoval v rukavicích.
     
    02:46
    Pěkná narážečka gólem neskončila. Dilšod Rachmatov si narazil s Jurajevem, načež levačkou vypálil vedle levé tyče.
     
    03:21
    Nedorozumění mezi Antoškinem a Asadovem vedlo ke ztrátě míče. Druhý jmenovaný očekával pas do nohy, dostal nahrávku do běhu.
     
    03:44
    Davydov dlouho držel míč na sálovkách, až nakonec vypálil pravou nohou. Balón prosvištěl o kousek nad břevnem.
     
    04:20
    Erkinov obral Abramoviče a zamířil do protiútoku. Měl před sebou posledního protihráče, avšak na Asadova nevyzrál.
     
    04:55
    O první akumulovaný faul se postaral Rus Abramov. Ve skluzu sice trefil balón, ale ještě dříve pravý kotník Ropijeva.
     
    05:11
    Kličkovaná Chamrojeva neměla dlouhého trvání. Sám se vytlačil k pravé lajně, aby ve snaze obelstít Kudzijeva s míčem opustil hrací plochu.
     
    05:45
    Antoškin vypálil pravačkou zajímavou střelu přes obránce. Jelibajev reagoval pozdě, ale měl štěstí, zasahovat totiž nemusel.
     
    06:30
    Rozehrávka rohového kopu směřovala na Čiškalu. Jeho rána pravou nohou z voleje proletěla výrazně nad horní tyčkou.
     
    06:53
    Rusko je zatím podle očekávaní aktivnějším týmem, ale soupeř nebrání vůbec špatně, zatím nepřipustil žádnou gólovku.
     
    07:08
    Už to vypadalo, že Jelibajev bude muset zasahovat, ale těsně před ním zastavil tvrdou střelu dobře postavený Erkinov.
     
    07:35
    Ne, ani druhý rohový kop ruského celku neskončil úspěchem. Jurajev skvěle vystoupil proti Asadovovi, jehož pokus schytal do žeber.
     
    08:03
    Tým Ruské fotbalové unie právě vstřelil branku!
    ROBINHO znovu ukázal svoji genialitu. Na pravé straně si míč zvedl do vzduchu a pravačkou jej pak z velkého úhlu propasíroval Jelibajevovi mezi nohama. Parádní akce, ale gólman si je vědom, že tato střela se měla chytat. Bez asistence.
    08:03 ROBINHO - 0:1
     
    08:52
    Nechybělo moc, aby hráči v červeném okamžitě odskočili do vedení o dva góly. Slibnou příležitost nevyřešil Romulo vůbec dobře, loboval příliš vysoko.
     
    09:20
    Individuálně zkusil štěstí Nijazov. Zbavil se dvou protihráčů, ale třetí už byl nad jeho možnosti. Míče si, alespoň na chvíli, může užít Uzbekistán.
     
    09:52
    Jurajev viděl uličku na Nišonova, avšak nahrávku neprovedl vůbec dobře. Zachytil ji Romulo a hru zklidnil zpětným pasem brankáři.
     
    10:03
    První žlutou kartu střetnutí obdržel Uzbek Čorijev. Nezachytil pohyb Antoškina, jehož zezadu stáhl za dres k zemi.
     
    10:10
    Standardka z nebezpečné vzdálenosti od brány skončila neúspěchem. Robinho nabil Čiškalovovi, jenž zasáhl skluzujícího Chamrojeva.
     
    10:46
    Tým Ruské fotbalové unie právě vstřelil branku!
    Favorit disponuje již dvoubrankovým náskokem. Romulo rozehrál aut před branku na nepokrytého ARŤJOMA NIJAZOVA, jenž patičkou usměrnil míč za záda bezmocného gólmana. Asistence: Romulo.
    10:46 Arťjom NIJAZOV - 0:2
     
    11:20
    Rychlá opověď Uzbekistánu nevyšla. Ropijev se opřel do balónu z voleje, nicméně napálil jenom prostor, kde stál pozorný Putilov.
     
    11:55
    I navzdory faulu ještě zvládl Davydov pravou nohou vystřelit. z bezprostřední blízkosti ovšem napálil nohu připraveného Jelibajeva.
     
    12:30
    Tulkinov hledal před branku nabíhajícího Usmonova. Nenašel, v defenzivě skvěle zakročil Romulo, když natáhl pravou nohu.
     
    12:42
    Oddechový čas pro Uzbekistán.
     
    12:56
    Po oddechovém čase měl Uzbekistán k dispozici aut. Nišonov nabil Chamrojevovi, ten vyslal tvrdý projektil do prvního blokujícího soka.
     
    13:20
    Snížení byl blízko! Čorijev nejprve ztroskotal na brankáři, ale po nahrávce od Erkinova se k balónu dostal znovu, tentokráte z pravé strany vypálil jen do na brankové čáře stojícího Milovanova.
     
    13:53
    Putilov má na kontě další úspěšný zákrok. Zakončení z přímého kopu v podání Čorijeva jej nepřekvapilo, zakročil pravou nohou.
     
    14:00
    Oddechový čas pro Rusko.
     
    14:19
    Rusové kombinovali, když v tom zničehonic vystřelil Kudzijev. Jelibajev kontroloval balón letící vysoko nad břevno očima.
     
    14:52
    Dlouhý nákop Jurajeva se stal snadnou kořistí brankáře Putilova. Achadjonov předem vzal souboj s gólmanem.
     
    15:15
    Tulkinov zkoušel posunout míč k Ropijevovi, nicméně našel pouze nohu Čiškaly. Měl štěstí, že protihráči nevyšlo ideálně zpracování.
     
    15:56
    Velká škoda, že Usmonovovi nevyšlo zpracování. Prvním dotekem se zahnal o velkého úhlu, odkud ani nevystřelil.
     
    16:09
    Gólman Putilov se v první půli nenudí, ačkoli se očekávalo, že tolik práce mít nebude. Vystartoval proti pasu na Chamrojeva a míč vyboxoval za sebe.
     
    16:40
    Akce Uzbekistánu pokračovala rohovým kopem. Erkinov vyslal vysokou nahrávku na Ropijeva, jehož pokus krátce po zpracování proletěl nad horní tyčkou.
     
    17:21
    Z jedničky vyzkoušel zakončení Milovanov. Šance na úspěch byla minimální, před brankou stál velký počet hráčů. Rus zamířil hned do toho prvního.
     
    17:37
    Výrazně zajímavější příležitost měl Abramov. Před branku obdržel ideální pas do pravačky od Nijazova, avšak napálil dobře postaveného brankáře.
     
    18:11
    To se nepovedlo. Romulo poslal příliš dlouhou nahrávku Robinhovi, ten na míč nedosáhl ani ve skluzu. Následně odklidil míč do bezpečí Ropijev.
     
    18:32
    Achadjonov si narazil s Jurajevem a pokračoval ve sprintu po pravé lajně. Střelou z velkého úhlu se Putilov zaskočit nenechal.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta prvního poločasu.
     
    19:20
    Vysunutým presinkem Erkinov zaskočil Čiškalu, dokonce ho obral o balón. Posléze ale příliš dlouho otálel se střelou a Milovanov mu špičkou pravé nohy vypíchl míč.
     
    19:51
    Uzbekistán měl k dispozici rohový kop. Tulkinov vymyslel parádní přihrávku před bránu, adresát Nišonov pravačkou zasáhl Putilovova do hrudi.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Reprezentanti Ruské fotbalové unie potvrzují roli favorita, po prvním poločase vedou nad Uzbekistánem 2:0. Góly padly v rozmezí mezi 9. a 11. minutou. Skóre otevřel povedenou střelou z úhlu Robinho, na nějž navázal šikovnou patičkou Arťjom Nijazov. Uzbeci v roli outsidera nehrají vůbec špatně a také si vypracovali několik zajímavých příležitostí, ale Putilov i přesto drží čisté konto.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:03.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:10
    Druhý poločas je v plném proudu. Rusko vede rozdílem dvou gólu, avšak o jeho vítězství ještě není jasno, Uzbekistán určitě může pomýšlet minimálně na remízu.
     
    20:48
    Uzbekistán právě vstřelil branku!
    Tak to byla fotbalový paráda v podání DAVRONA ČORIJEVA! V záklonu vypálil dělovku nártem pravou nohou a balón s odrazem od břevna skončil v síti! Zaskočený Putilov reagoval hodně pozdě. Asistence: Ichtijor Ropijev.
    20:48 Davron ČORIJEV - 1:2
     
    21:15
    Utkání je rázem zase otevření. Psychická výhoda nyní bude určitě na straně Uzbeků, ty musel vstřelený gól ohromně nakopnout.
     
    21:44
    Futsalisté v bílých dresech se ženou za vyrovnáním. Čorijev tentokráte trefil obránce, Jurajev vzápětí minul prostor u pravé tyče.
     
    22:31
    Na druhé straně musel zasahovat Jelibajev. Poradil si bez problémů, protože střela Antoškina postrádala přesnost i razanci.
     
    22:50
    Útočným faulem se provinil Čiškala. Kulatý nesmysl si dal příliš daleko od pravé nohy, načež přišlápl levačku Chamrojevovi.
     
    23:24
    Robinho zkusil otočku kolem Erkinova. Ten ovšem před konkurenta natlačil tělo a ještě než ztratil stabilitu, tak míč odkopl do autu.
     
    23:40
    Aut rozehrál Romulo na Davydova. Ten si dobře srovnal krok, nicméně pravačkou vystřelil jenom do středu brány, kde stál Jelibajev.
     
    24:18
    Rusko postupně začíná přebírat iniciativu do svých rukou. Kombinují na útočné polovině a hledají cestičku ke třetímu gólu.
     
    24:44
    Zatím marně. Čiškala viděl rozběhnutého Asadova, nicméně dlouhou nahrávku poslal mimo jeho možnosti.
     
    25:19
    Pochvalu od spoluhráčů si vysloužil Chamrojev. Skvěle vystál Robinha, aby mu následně těsně před zakončením balón čistým způsobem vypíchl.
     
    25:40
    Do ideální palebné pozice obdržel nahrávku Antošin. Neporadil si ovšem vůbec dobře, protože pravačkou vystřelil míč do své levé nohy.
     
    26:11
    Jurajev udržel míč ve hře jen na chvíli. Poslal jej po lajně a chtěl si ho sám doběhnout, ale za záda Davydova se neprotlačil.
     
    26:52
    Hodně času i prostoru měl Asadov, nicméně i přesto přihrávku umístil mimo vymezený prostor. Unaveně pak odběhl na střídačku.
     
    27:20
    Narážečka mezi Kudzijevem a Abramovem neskončila úspěchem. První jmenovaný na zpětný pas nedosáhl, byť těsně.
     
    27:33
    Rychlý protiútok odstartoval Erkinov. Sám akci začal, sám ji i zakončil, tvrdou střelu levačkou nasměroval jen těsně vedle levé tyče.
     
    27:44
    Uzbekistán právě vstřelil branku!
    Máme zaděláno na překvapení! MAŠRAB ADILOV rozehrál rohový kop na Usmonova, načež naběhl před bránu, aby jeho střelu kolegy z voleje tečoval za záda Putilova. Asistence: Akbar Usmonov.
    27:44 Mašrab ADILOV - 2:2
     
    28:30
    Rusové zatím ve druhém poločase nehrají vůbec dobře. Uzbekistán soka svou houževnatou hrou přehrává a klidně může pomýšlet na vítězství.
     
    28:57
    Nišonov zkusil dlouhým nákopem oslovit Ropijeva. Tomu nevyšlo zpracování, s balónem doběhl mimo hrací plochu.
     
    29:24
    Po pravé lajně vystartoval Abramovič. Po zpracování vypálil pravou nohou, ale Jelibajev mohl zůstat klidný, balón proletěl vysoko nad.
     
    29:40
    Po dlouhé době o sobě dal vědět Achadjonov. Pěknou stahovačkou vyřadil ze hry Čiškalu, avšak Robinho již byl nad jeho síly.
     
    30:27
    Druhá žlutá karta v zápase, první do řad Ruska. Pěkně zblízka si ji prohlédl Sergej Abramovič, jenž podrazil Erkinova.
     
    30:57
    Gólman Jelibajev se rozhodl pro rozehrávku na krátkou vzdálenost. Na Adilova okamžitě zatlačil Antoškin, následoval odkop do zámezí.
     
    31:09
    Za dlouhým pasem Davydova vystartoval Kudzijev. I přes veškerou snahu míč na hrací ploše nestihl, zachytil jej až mimo hrací plochu.
     
    31:55
    Rusko si vedení zpět do své moci, zatím, nevzalo. Antoškin zkusil vystřelit z velkého úhlu, míč poslal pouze do boční sítě.
     
    32:20
    Za parádní defenzivní práci zaslouží pochvalu Chamrojev. Všiml si za záda nabíhajícího Milovanova a těsně před ním ve skluzu píchl míč do autu.
     
    32:44
    Hráči v červeném zvyšují aktivitu. Delší dobu kombinují na útočné polovině, ale zatím se jim nepodařilo strhnout vedení zpátky na svou stranu.
     
    33:14
    Čorijev vystál Antoškina, jemuž nedovolil zakončení. Rus proto musel z poloviny hřiště poslat malou domů Putilovovi, protože jiný spoluhráč volný nebyl.
     
    33:40
    Technické schopnosti ukázal Robinho. Vymíchal na malém prostoru dva protihráče, aby vzápětí nahrál Nijazovovi, ten z první přestřelil.
     
    34:14
    Tým Ruské fotbalové unie právě vstřelil branku!
    Rusko je za zvýšenou aktivitu odměněno třetím gólem! Robinho si vyměnil míč s Kudzijevem, aby následně poslal míč k ARŤJOMOVI NIJAZOVOVI, ten našel mezeru mezi nohama Jelibajeva. Asistence: Robinho.
    34:14 Arťjom NIJAZOV - 2:3
     
    34:14
    Oddechový čas pro Uzbekistán.
     
    34:39
    Tým Ruské fotbalové unie právě vstřelil branku!
    Ani oddechový čas nepomohl, favorit střílí druhý gól v rozmezí půl minuty! A opět sehrál hlavní roli ARŤJOM NIJAZOV, který doběhl nejrychleji gólmanem vyraženou střelu Antoškina, prázdnou bránu trefil bez problémů. Bez asistence.
    34:39 Arťjom NIJAZOV - 2:4
     
    35:10
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Hráči Ruské fotbalové unie dali soupeři dva direkty v krátkém časovém sledu a lze očekávat, že si zbytek utkání pohlídají.
     
    35:43
    Z poloviny hřiště vypálil pravačkou Nišonov. Rána nepostrádala razanci, ale přesnost, balón o výrazný kus minul pravou tyčku.
     
    36:21
    V poslední chvíli so rozmyslel střelu Ropijev, hledal u levé tyčky Čorijeva, jenž ve skluzu usměrnil hrací předmět do boční sítě.
     
    36:45
    Kudzijev si vyměnil míč s Davydovem a zkusil štěstí levačkou. Technický pokus nebyl vůbec špatný, ale mezi tři tyče se nevešel.
     
    37:17
    Pokud by Uzbekistán měl míč, určitě by zkusil powerplay. Jenže Rusko drží míč na svých sálovkách a žádné nebezpečí pro vlastní branku nepřipouští.
     
    37:53
    Pěknou kombinaci na jeden dotek završil Robinho střelou z levé strany na zadní tyč. Jelibajev zakročil špičkou levé sálovky.
     
    38:22
    Futsalsité v bílých dresech získali balón pro sebe, nicméně k powerplay se neodhodlali, přestože příležitost měli. Trenér Achmedov zřejmě už nevěří na bodový zisk.
     
    38:46
    Romulo vyzkoušel oblouček za obranu, kde hledal Abramova. Ruský kapitán se málem k míči dostal, nakonec ale Achadjonov v záklonu zvedl míč nad bránu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
     
    39:20
    Utkání se dohrává. Svěřenci kouče Skoroviče si přihrávají na své polovině, zatímco presink Uzbekistánu je minimální.
     
    39:51
    Asadov byl zřejmě tím posledním, kdo dnes vystřelil. Ze střední vzdálenosti trefil balón nártem do středu brány, Jelibajev hrací předmět vyrazil do zámezí.
     
    Konec zápasu.
     
    Futsalisté Ruské fotbalové unie potvrdili roli favorita a připsali si druhé vítězství na šampionátu, byť se na něj pořádně nadřeli, Uzbekistán porazili 4:2. Svěřenci kouče Skoroviče si v prvním poločase vypracovali dvougólový náskok, ale Uzbeci zásluhou Čorijeva a Adilova vyrovnali. Rusové se nepovedeným úvodem druhé půle nenechali rozhodit a dvěma góly Arťjoma Nijazova v průběhu jedné minuty rozhodli o své výhře. Rusko tak má po dvou zápasech na kontě plný počet šesti bodů, zatímco Uzbekistán zůstává na nule a o postup bude muset zabojovat proti Egyptu.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:53:25)

    Milan Huppert

    Branky: 21. Čorijev (Ropijev), 28. Adilov (Usmonov) – 9. Robinho, 11. Nijazov (Romulo), 35. Nijazov (Robinho), 35. Nijazov

    Karty:   11. Čorijev (UZB) – 31. Abramovič (RFU)


    Uzbekistán: Jelibajev (Umarov (C)) – Ropijev, Hamrojev, Nišonov, Čorijev, A. Rachmatov, Adilov, Achadjonov, D. Rachmatov, Tulkinov, Usmonov, Erkinov, Jurajev.
    Ruská fotbalová unie: Putilov (Caider) – Robinho, Čiškala, Davydov, Afanasjev, Romulo, Antoškin, Kudzijev, Asadov, Milovanov, Abramov (C), Nijazov, Abramovič.

    Rozhodčí: Espindola (CHI) – Castro Zumbado (CRC), Pinto (ARG)
    bahis siteleri