Galatasaray – Lazio 1:0 (kon.) | Lok. Moskva – Marseille 1:1 (kon.) | CZ Bělehrad – Braga 2:1 (kon.)
Midtjylland – Ludogorec 1:1 (kon.) | Real Betis – Celtic 4:3 (kon.) | Leverkusen – Ferencváros 2:1 (kon.)
Rapid – Genk 0:1 (kon.) | Dinamo Záhřeb – West Ham 0:2 (kon.) | Brøndby – Sparta 0:0 (kon.)
Rangers – Lyon 0:2 (kon.) | Monaco – Sturm Graz 1:0 (kon.) | Eindhoven – Real Sociedad 2:2 (kon.)
Leicester – Neapol 2:2 (kon.) | Olympiakos – Antverpy 2:1 (kon.) | Frankfurt – Fenerbahce 1:1 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
0:1 (0:0)
KRC Genk
Čtvrtek 16.09.2021, 18:45 • Allianz Stadion, Vídeň • Evropská liga • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše, věřím, že vás především druhý poločas duelu Rapidu s Genkem bavil a budu se těšit zase někdy příště, na počtenou. (20:52:33)
     
    Aktuální tabulka skupiny H:

    1. West Ham United – 3 body (skóre 2:0)
    2. KRC Genk – 3 body (skóre 1:0)
    3. SK Rapid Vídeň – 0 bodů (skóre 0:1)
    4. GNK Dinamo Záhřeb – 0 bodů (skóre 0:2)
     
    Statistiky zápasu z pohledu domácích

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:2.
    Střely mimo: 4:8.
    Rohy: 4:8.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 11:8.
     
    Souboj Rapidu s Genkem tak ve finále končí těsnou výhrou belgického celku! Ze svého pohledu mohu konstatovat, že se jedná o vítězství zasloužené. KRC sice nevyslalo na bránu soupeře tolik pokusů jako Vídeňští, ale míč mělo častěji na svých kopačkách a jeho akce byly podstatně nebezpečnější. O všem rozhodlo až nastavení a parádní spolupráce centrujícího Džunjy Ita se zakončujícím Paulem Onuachuem, jenž byl v tomto utkání určitě nejpilnějším střelcem, za což byl nakonec také po zásluze odměněn. Genk tedy bere těsnou, ale o to sladší tříbodovou výhru a v tabulce skupiny H jde na druhé místo za West Ham, jenž porazil v Záhřebu místní Dinamo 2:0.

    Co se týče zápasu samého, můžeme ještě konstatovat, že jsme sledovali duel dvou naprosto rozdílných polovin. Zatímco v prvním poločase jsme místy lehce klimbali, protože kombinace ve středu hřiště nebraly konce, druhá půle byla strhující fotbalovou podívanou, kdy šance střídala šanci a jeden nedovolený zákrok následoval další faul. Sudí Tohver se rozhodně nenudil, nakonec celkem sedmkrát sahal pro žlutou kartu.
     
    90+4
    I poslední nákop na svou půli zvládla obrana Genku poměrně pohodlně odvrátit a obránci Rapidu už tentokrát rozehrát nestihli. Konec zápasu.
     
    90+4
    Hrajeme už několik vteřin nad rámec nastavení, které předurčil sudí Tohver. Rapid se rychlým nákopem na útočnou polovinu snaží ještě srovnat, ale už mu dochází čas.
     
    90+3
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Carel Eiting, přichází Mark McKenzie.
    90+2. Paul ONUACHU - 0:1
     
    90+2
    Genk právě vstřelil branku!
    Tak přece jen uvidíme v tomhle zápase platný gól! A je to po situaci, kterou jsme v tomto utkání sledovali nesčetněkrát. Džunja Ito se probil na pravé straně přes svého strážce k centru a PAUL ONUACHU se ve vápně konečně dokázal zbavit svých strážců. Přízemní ranou z voleje a také z bezprostřední blízkosti posílá Genk do strašně důležitého vedení krátce před koncem utkání! Paul Gartler byl naprosto bez šance zasáhnout! Asistence: Džunja Ito.
     
    90+1
    Centr Daniela Muñoze z levé strany zvládla obrana Rapidu odvrátit do bezpečí, Kara na druhé straně poslal špatnou finální přihrávku před vápno soupeře.
     
    90+1
    Sudí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty. Hráči Rapidu odkopávají míč daleko od své brány a snaží se jít napadat.
     
    90
    Hrajeme poslední minutu základní hrací doby. Ito i trenér Genku se zlobí, že za zákrok na japonského fotbalistu nebyla udělena kartu, belgický celek ale může vhazovat.
     
    89
    Rapid kombinuje na polovině soupeře, ale jeho hráči o míč ve středu hřiště přišli. Rychlý kontr Genku zastavuje za cenu žluté karty Thorsten Schick.
     
    88
    Zápas je teď poněkud kouskován zdravotními trablemi některých hráčů, které už berou křeče. Genk se snažil jít po pravé straně kupředu, ale Itovi utekl míč do zámezí.
     
    87
    Souboj ve středu hřiště podstoupili Ercan Kara a Jhon Lucumi, obránce Genku povalil zezadu svého soupeře na zem a je mu pískán nedovolený zákrok.
     
    86
    Christoph Knasmüllner si zezadu došlápl na paty Carlose Cuesty, za což vidí další kartónek žluté barvy.
     
    85
    Křeče nyní lehce berou i Emanuele Aiwa, jenž si chvilku poležel na trávníku, ale teď už bude schopen pokračovat.
     
    84
    Marco Grüll se nyní jako ještěrka protáhl podél levé lajny a následně i podél brankové čáry. Z nulového úhlu pak prověřil Maartena Vandevoordta, jenž měl přední tyč pokrytou.
     
    84
    Po centru z rohového kopu se dalším útočným faulem provinil Paul Onuachu, jenž rukama poslal k zemi Maximiliana Hofmanna. I on už by se přitom měl mít na pozoru.

    Petr Šatalík

    Branky: 90+2. Onuachu (Ito)

    Karty:   26. Ullmann (RVI), 29. Aiwu (RVI), 81. Greiml (RVI), 86. Knasmüllner (RVI), 89. Schick (RVI) – 57. D. Muñoz (GNK), 80. Onuachu (GNK)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:8.
    SK Rapid Vídeň: Gartler – Ullmann (74. Auer), M. Hofmann (C), Greiml (83. Wimmer), Stojković – Grüll, Grahovać (58. Petrovič), Aiwu, Arase (58. Schick) – Kara, Fountas (73. Knasmüllner).
    Náhradníci: Unger, Hedl – Auer, Ballo, Kitagawa, Knasmüllner, Petrovič, Schick, Sulzbacher, Wimmer.

    KRC Genk: Vandevoordt – Arteaga, Lucumi, Cuesta, D. Muñoz – Heynen (C), Eiting (90+3. McKenzie), Thorstvedt – Ito, Onuachu, Bongonda (46. Ndayishimiye).
    Náhradníci: Leysen, Chambaere – Hrošovský, Jukleröd, McKenzie, Oyen, Paintsil, An. Preciado, Sadick, Toma, Ndayishimiye, Ugbo.

    Rozhodčí: Tohver – Koiv, Klaasen – Frischer (všichni EST). VAR: Stegemann, Borsch (oba GER).
    thejrc.org