Košice – Michalovce 5:2 (kon.) | Martin – Prešov 4:5 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:5 (1:1, 3:1, 0:3)
HC Prešov
sk Čtvrtek 16.09.2021, 18:00 • Martinské hokejové centrum • Slovenský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ernest Bokroš (tréner HC Grotto Prešov): "Dnešné víťazstvo je pre nás cenné. Každé jedno si musíme ceniť a vážiť. Musím však priznať, že náš dnešný výkon sa diametrálne líšil od výkonu v Košiciach. Neviem, či to bolo prostredím, hmlou alebo podcenením faktu, že sú tu prvoligoví hráči. Naozaj neviem. Na druhej strane sme inkasovali góly po našich hrubých chybách. Jediné, čoho si cením je, že sme vlastným snažením dokázali otočiť výsledok. V nedeľu hráme doma s Michalovcami o postup, keďže Košice dnes zvíťazili. Všetci máme po šesť bodov, záver máme vo vlastných rukách. Osobne si myslím, že nemáme na to, aby sme boli čiernym koňom tohto ligového ročníka. Urobíme všetko pre to, aby sme boli úspešní, nepovažoval by som nás ale za jedného z adeptov na titul. Sme nováčik, ako nováčik sa budeme snažiť nepohybovať sa na dolných priečkach tabuľky. Ako klub stále pracujeme nielen v oblasti športového zázemia ale aj športových výkonov."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Veľmi ťažké podmienky, čo sa týka ľadu, a to pre obe mužstvá. Ľad bol veľmi ťažký, bola hmla. Zrejme tým, že sa zmenili poveternostné podmienky. Na tomto mieste by som rád spomenul, že sme počas prípravy mohli využívať i druhú ľadovú plochu, kde je ľad naozaj veľmi dobrý. V príprave nám to veľmi pomohlo, nielen nám, ale aj ďalším tímom – Juniorke, Dorastu a žiackym družstvám. Úvodná tretina bola z našej strany dobrá, skončila výsledkom 1:1. V druhej sme súperovi odskočili. Zdalo sa, že by sme mohli pričuchnúť k dobrému výsledku. Prešov sa však v tretej tretine začal tlačiť do bránky. Inkasované góly boli strelami, dorážkami alebo tečovanými pukmi. Vedenie sme neudržali. Musíme naďalej pracovať na tretích tretinách. Napriek prehrám ale treba zhodnotiť zápasy s Extraligistami tak, že nám ukázali veľmi silné dve tretiny, niekedy až 50 minút. Musíme sa predovšetkým naučiť premieňať príležitosti, zastabilizovať výsledok. Mladé mužstvo musí postupne naberať sebavedomie. Verím, že postupnou prácou a tímovým duchom sa budeme posúvať ďalej, aj v súťaži. Otvorene hovorím, že nikdy nebudem hodnotiť hráčov. Na signál súpera sme sa totiž pripravili, no i napriek tomu sme ho nezvládli. Je to preto naša kolektívna chyba. Rozobrali sme takúto situáciu na videu dvakrát, dnes sme ale takýto gól inkasovali. Berieme to preto všetci na seba. Prešov má takéto signály dokonale nacvičené. Poznáme finesy Ernesta Bokroša, vedeli sme s čím Prešov prichádza. Hráčov sme na to pripravili. Že sme to nezvládli, to sa stane. Takto to chodí v živote. Hovoríte si, že takúto chybu nespravím. Nakoniec to ale po tisíc a jedenkrát urobíš. Takáto tesná prehra pred začiatkom súťaže môže iba pomôcť. Mužstvo má svoju silu. Netreba zabúdať, že dnes bol vekový priemer tímu na úrovni 22,7 roka. Pred zápasom nám zo zostavy vypadli z dôvodu zranení niekoľkí hráči. V pondelok by sme už ale mali byť v plnej sile, avšak podľa všetkého okrem Miška Dvořáka, ktorý má naštiepený prst. V súťaži sme odhodlaní ísť dobre, postupne sa chceme posúvať. Mužstvo potrebuje čas. Z tímu pred týmto ročníkom odišlo 16 hráčov. Ako tím musíme najskôr nastúpiť určitú cestu. Dennodenne pracujeme. Včera sa nám na tréningu zranil Lukáš Belica, musel ísť na operáciu. Musíme preto pracovať aj takýmito výpadkami."

    Eduard Šimun (útočník HC Grotto Prešov): "Konečne mi to tam padalo. Spokojný by som bol i s jedným gólom, ak by sme sa neboli v zápase trápili. Zápas sme otočili silou vôle a domov cestujeme s plným bodovým ziskom. Ak by sme stratili čo i len bod, pravdepodobne by sme si skomplikovali cestu za prvým miestom v skupine, ktoré chceme dosiahnuť. Do každého zápasu ideme s cieľom zvíťaziť, inak tomu nebude ani v nedeľu. Budeme sa snažiť udržať víťaznú šnúru. Nepoviem, že formu, pretože dnes sme nehrali príliš oslnivo. Zvíťazili sme ale a samozrejme, chceme víťaziť i v ďalších zápasoch. Každý z nás je športovec a mal by mať tie najvyššie ciele. Ja osobne mám jedinú ambíciu, vyhrať titul. Či to bude tento rok alebo budúci, keďže mám zmluvu na dve sezóny. Necháme sa prekvapiť. Máme kvalitných trénerov, mužstvo, výborných brankárov. Prečo teda nie? Ak budeme dodržiavať pokyny trénerov, určite máme na to, konkurovať najlepším tímom v súťaži. Nie sme mužstvo talentov, sme mužstvo pracantov. Každý z cieľov môžeme dosiahnuť iba poctivou prácou. Bodaj by sme boli čiernym koňom súťaže. Budeme sa snažiť, nie prekvapiť, pretože každý od seba niečo očakávame. Chceme predovšetkým potvrdiť dobrú sezónu."

    Daniel Babka (útočník HK VITAR Martin): "Ako tím si v kabíne povieme, že musíme tretiu tretinu zvládať lepšie. Potom však inkasujeme nešťastné góly, čo veľmi bolí. V zápase sa nadrieme, so súperom držíme tempo, blokujeme strely. Bojujeme, snažíme sa a v tretej tretine sa to všetko pokazí. Neviem, čím to je. Musíme sa na túto časť hry viac sústrediť. Dnes to boli ale zvlášť hlúpe, inkasované góly. Mrzí to viac ako v zápase s Košicami. Súper si dokázal vypracovať viac príležitostí, podarilo sa mu otočiť zápas. Teší strelený gól, pri ktorom išlo o dorážku. Stál som na správnom mieste, v správny čas. V stredu je začiatok našej súťaže, verím, že sa z posledných zápasov poučíme. Nestalo sa to prvýkrát, že sme nezvládli tretiu tretinu. Trikrát za sebou sme toto dejstvo prehrali. Každému hráčovi musí byť jasné, že sa takéto niečo v súťaži stať nemôže. S akýmkoľvek súperom môžeme mať problémy, ak tretiu tretinu takto zahráme. V stretnutiach, či už s Michalovcami, Košicami alebo teraz Prešovom, sú to pre nás cenné skúsenosti. Som rád, že sme si vybojovali možnosť hrať proti takýmto súperom. Určite je to lepšia príprava ako s prvoligovými mužstvami. Práve zápasy s tímami najvyššej súťaže nás určite lepšie preveria, čo sa týka vlastnej súťaže. Ako tím sa zžívame veľmi dobre. Sme mladé mužstvo s mnohými Juniormi, ktorí sa veľmi snažia, nielen na tréningoch. Chyby k tomu patria, robíme ich všetci. Aj čo sa týka individualít v šatni, partia je veľmi dobrá. Navzájom si pomáhame pričom sa v šatni cítim dobre." (23:11:44)
     
    Martin zvíťazil v nájazdoch nad Prešovom 2:1. Za domácich sa presadili Poliaček a Šimun. Za hostí znížil Charbonneau.
     
    Babka ako posledný. Neprekonal brankára.
     
    Charbonneau vycvičil brankára. Krásne zavesil do rohu.
     
    Ďurina z ľavej strany. Triafa betón.
     
    Čacho chcel vycvičiť brankára. Ten mu vykopol puk.
     
    Burzík to skúša oblúkom. Puk sa aj so zakončovateľom doslova doplazil do bránky.
     
    Šimun to skúša priamo. Glosár mu vykopol puk.
     
    Poliaček sa rozbieha. Pomedzi betóny otvára skóre.
     
    Sýkora si robí priestor. Neoklamal brankára.
     
    Za domácich Nizhnikov. Takisto triafa brankára.
     
    Nájazdy začínajú hostia. Bakala triafa brankára.
     
    V riadnom hracom čase podľahol Martin Prešovu 4:5. Góly: 3. Burzík (Poliaček), 27. Babka (Lavička), 29. Burzík (Nauš), 39. Linet (Bartoš) – 9. Šimun (Jendroľ, Turan), 38. Šimun (Fekiač), 47. Zagrapan (Sýkora, Lalík), 50. Šimun (Ružička, Fekiač), 58. Charbonneau (Čacho, Bespalov).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Nastrelený v podaní Pacalaja. Charbonneau sa ale pokúša dostať puk von.
     
    59:36
    Oddychový čas domácich.
     
    58:55
    Prázdna bránka domáceho tímu. Martin hrá power-play.
     
    58:12
    Poliaček sa vrútil do pásma. Vracal puk Bartošovi.
     
    57:49
    Cerda nezachytil rozohrávku. Domáci ešte v závere skúsia vyrovnať.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 3. Burzík (Poliaček), 27. Babka (Lavička), 29. Burzík (Nauš), 39. Linet (Bartoš) – 9. Šimun (Jendroľ, Turan), 38. Šimun (Fekiač), 47. Zagrapan (Sýkora, Lalík), 50. Šimun (Ružička, Fekiač), 58. Charbonneau (Čacho, Bespalov)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Kovačka, Pacalaj – Lavička, Gagnon – Burzík, Bartoš A. – Sleziak – Nauš, Linet, Poliaček – Toma, Dírer, Nizhnikov – Juščák, Grega, Smidžár – Cerda, Babka, Ďurina
    HC Prešov: Petrík (Bespalov) – Ružička, Bača – Bakala, Rais – Ľalík, Fekiač F. – Jendroľ, Turan – Klíma, Fekiač V., Šimun – Welychka, Čacho, Charbonneau – Sýkora, Zagrapan, Jokinen – Halama, Miškuf, Pulščák

    Rozhodčí: Krajčík, Orolin – Knižka, Jurčiak, Holomek (delegát)

    Diváci: 225
    ocianews.com