Japonsko – Paraguay 1:2 (kon.) | Španělsko – Angola 4:1 (kon.) | USA – Srbsko 0:7 (kon.)
Írán – Argentina 1:2 (kon.)
konec
USA
0:7 (0:4)
Srbsko
Pondělí 20.09.2021, 19:00 • Švyturio Arena, Klaipeda • Mistrovství světa • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:43:34)
     
    Srbsko zvládlo důležitý duel proti USA a po drtivém vítězství 7:0 si zajistilo místenku do osmifinále. Od prvních minut bylo jasné, kdo bude tahat za delší konec provazu. V průběhu prvního poločasu vstřelilo mužstvo z Evropy čtyři góly, ve druhém přidalo další tři. Američany srazili velké chyby v defenzivě, kvůli nimž přišli o šanci zabojovat o premiérové body na turnaji.

    Svěřenci kouče Majese obsadili se ziskem tří bodů ve skupině F 3. místo s kladným skóre 11:7, což je v tabulce třetích týmů třetí nejlepší počin, přičemž mezi nejlepší šestnáctku postupovali čtyři nejlepší ze třetích míst. Pro USA turnaj skončil.
     
    Konec zápasu.
     
    39:45
    Srbové dohrávají utkání na polovině hřiště a zdá se, že další útok již nepodniknout. Američané už vůbec nepresují.
     
    39:22
    Zprava vypálil šiplavou křižnou ránu Strahinja Petrov. Gólman šel k zemi pozdě a jen sledoval, jak balón letí o kousek vedle brankové konstrukce.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
     
    38:37
    Další útok futsalistů v bílých dresech. Stříleným centrem se prezentoval Veiga, ale ani Maciel nedokázal najít recept na výborně chytajícího Aksentijeviće.
     
    38:20
    Americký brejk táhl středem Gnzález. Po levé ruce zapojil do hry Arauja, na jeho křižnou přihrávku Escobar nedosáhl.
     
    37:50
    Popović chtěl rozšířit již tak početnou skupinu střelců. Neuspěl, protože balón zvedl příliš vysoko, při padajícím Morettim stálo štěstí.
    37:24 Marko RADOVANOVIĆ - 0:7
     
    37:24
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Hráči v červených dresech v závěrečné pasáži utkání přidávají sedmý gól. Postaral se o ně MARKO RADOVANOVIĆ, jenž se obtočil kolem protihráče a zakončil k pravé tyči. Asistence: Jovan Lazarević.
     
    36:57
    Po oddechovém čase Lazar Milosavljević našel uličku na Lazareviće, jehož křižný pokus proletěl o kousek vedle pravé tyče.
     
    36:39
    Oddechový čas pro Srbsko.
     
    36:09
    Pozornost Aksentijeviće otestoval Ventura-Junior. Gólman střelci výborně zmenšil střelecký úhel a ránu schytal do pravého ramene.
     
    35:47
    Radovanović hledal prostor, do kterého nabíhal Milosavljević. Přes veškerou snahu druhý jmenovaný na kulatý nesmysl nedoskočil.
     
    35:11
    Čitelná nahrávka po lajně Petrovovi nevyšla. Dobře ji prokoukl i Bobadilla-Mireles, jenž vzápětí pod tlakem znovu odevzdal míč soupeři.
     
    34:57
    Popović si hlasitě řekl o balón, také jej dostal. Rychle si míč zpracoval a posunul na střed, nártem posléze vypálil vedle levé tyče.
     
    34:22
    Velkou rychlost nabral středem hřiště Stefan Rakić. Prosmýkl se mezi dvojicí protihráčů, až třetí byl nad jeho možnosti.
     
    33:44
    Frustrovaný Pondeca odešel na střídačku. Byl jednou z hlavních postav předcházející pátému gólu, ještě větší chyba ale byla u spoluhráče rozehrávajícího aut.
     
    33:15
    Srbové působí na míči ohromně klidní. Rajčević si jakožto poslední hráč ukázkově pohrál s Araujem, potom vysoko přestřelil.
     
    32:57
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat González. Ihned po rozehrávce vypálil nártem, jenže trefil hned prvního bránícího konkurenta.
    32:46 Jovan LAZAREVIĆ - 0:6
     
    32:46
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Srbská dominance pokračuje. Na levé straně si vytvořil prostor JOVAN LAZAREVIĆ a přízemní křižnou střelou napálil míč mimo dosah Morettiho. Asistence: Slobodan Rajčević.
    31:45 Lazar MILOSAVLJEVIĆ - 0:5
     
    31:45
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Američany sráží až nepochopitelné chyby v obraně. Veiga měl při rozehrávce autu čas se rozhlédnout, přesto poslal míč Pondecovi na dlouhou nohu, ten pak píchl balón před prázdnou bránu LAZARU MILOSAVLJEVIĆOVI. Bez asistence.
     
    31:33
    Pravou lajnou spěchal do slibné příležitosti Dragan Tomić. Zkoušel se od pravé lajny natlačit před bránu, ale stopku mu vystavil čistým skluzem Ortiz.
     
    31:18
    Tvrdou střelu Pondecy sice Aksentijević nevyrazil, nicméně balón vyrazil takovým způsobem, že žádný z Američanů nemohl dorážet.
     
    30:52
    Petrov naznačil kličku do středu, aby nakonec oběhl Klepala po lajně. Bodlem ve finále akce zamířil do připraveného Morettiho.
     
    30:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka zápasu a Srbové nadále disponují čtyřbrankovým náskokem. Účast v osmifinále je každou minutou blíž a blíž.
     
    29:41
    Dagan Tomić v osobním souboji kraloval proti Bobadillovi-Mirelesovi, jehož předskočil a hlavou odklidil míč do zámezí.
     
    29:14
    Na levé straně se otevřel prostor pro Escobara. Míči dal ovšem opačnou faleš, než potřeboval, míč se vykroutil ven z brány.
     
    28:56
    V těžké pozici zkusil Strahinja Petrov přelobovat vyběhnuvšího Morettiho. Gólman lehce zaškobrtl, ale nemusel smutnit, míč minul bránu.
     
    28:20
    Srbové neměli žádné problémy s přestěhováním se zpět na obrannou polovinu. Milosavljević si pomohl nahrávkou s brankářem.
     
    27:50
    Reget rozehrál na Venturu-Juniora, jenž měl na levé noze snížení, jenže místo odkryté brány napálil jenom tyčku!
     
    27:44
    Oddechový čas pro USA.
     
    27:44
    Žlutá karta pro Nina Aleksiće, jenž lehkým poražením zabránil Ortizovi v cestě do slibného brejku. Pokud by byl rozhodčí hodně přísný, mohl Srba i vyloučit.
     
    27:27
    K dokonalosti chyběl kousek. Popović si vyměnil míč s Petrovem a lobem hledal hlavu Radovanoviće, těsně před ním zasáhl Araujo.
     
    26:47
    Parádní zákrok Morettiho, který se stihl přesunout proti střele Dragana Tomiće, tu vytáhl levou rukou z brankové čáry.
     
    26:20
    Pod tlakem sáhl Moretti k dlouhému odkopu ke svému protějšku. Aleksentijević se s balónem dlouho nemazlil, druhým dotekem ho poslal k Milosavljevićovi.
     
    25:55
    Klepal vyslal do brejku Ortize. Toho ale zradilo zpracování, společně s balón vyběhl americký futsalista mimo hrací plochu.
     
    25:15
    Futsalisté v červených dresech se opět nastěhovali na útočnou polovinu. Volného prostoru k zakončení využil Pršić, Morettiho napálil do hrudi.
     
    24:39
    Nečekaně zrychlil hru Popović, středem našel před bránou Aleksiće. Tomu se nepodařilo otočit čelem k Morettimu z důvodu dobře pozičně bránícího Podecy.
     
    24:22
    Pokračuje trpělivá srbská kombinace. Lazarević si vyměnil balón s Rajčevićem, načež zapojil do hry nohama i gólmana.
     
    23:54
    Ramić zkusil štěstí individuálně. Buenfiela se ještě bavil, nicméně hned za ním stojící Maciel již byl nad jeho možnosti.
     
    23:39
    Po souboji s Radovanovićem zůstal na zemi ležet Ortiz. Arbitr Sinclair přerušil hru, ale nikoliv z důvodu faulu, nýbrž proto, že se se Američan nezvedal.
     
    22:55
    Srbský kapitán Pršić si posunul míč po pravé ruce a vypálil po zemi. Moretti včas srazil nohy k sobě, aby zamezil nejhoršímu.
     
    22:30
    Zápas v úvodu druhé půle není vůbec záživný. Srbům stačí čtyřbrankové vedení, zatímco Američané jsou v kombinaci velmi nepřesní.
     
    21:53
    Milosavljević viděl rozběhnutého Lazareviće. Toho ovšem spatřil i Reget, který zakročil těsně před protihráčem.
     
    21:21
    Do brejku vystartoval Guilherme Veiga. Zodpovědnost vzal na sebe, levačkou poslal balón o pořádný kus vedle srbské svatyně.
     
    20:46
    Rajčević si vyměnil balón s Tomićem, načež střílel pravou nohou k levé tyči. Balón proletěl o pár centimetrů vedle brány.
     
    20:10
    Začal druhý poločas zápasu mezi Srbskem a USA. Srbové mají zápas pevně ve svých rukou a bylo by trestuhodné, pokud by si komfortní náskok nechali vzít.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:59.
     
    Srbsko má skvěle nakročeno k postupu do osmifinále, neboť po prvním poločase vede nad výběrem USA rozdílem čtyř branek, k postupu mu přitom stačí zvítězit alespoň o dva góly. Důležitý první gól vstřelil na konci 6. minuty Stefan Racić, po němž přidal dvě trefy Dragan Tomić. Těsně před odchodem do šaten ještě vylepšil pozici pro Srby Strahinja Petrov, ten využil chybné americké rozehrávky v defenzivě. Majesova družina má situaci pevně ve svých rukou a vzhledem k rozložení sil na hřišti by bylo velkým překvapením, pokud by ještě Američané urvali alespoň bod za remízu.
     
    20:00
    První poločas skončil.
    19:53 Strahinja PETROV - 0:4
     
    19:53
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Američané chtěli dohrát první půli v klidu na své polovině, jenže laxní hra v defenzivě se jim vymstila. Příliš pomalé nahrávky a pasivně stojícího adresáta přeskočil STRAHINJA PETROV, nártem napálil balón nechytatelně pod břevno. Bez asistence.
     
    19:38
    Spoluhráči Morettimu situaci vůbec neulehčují. Znovu jej nechali ve štychu, ale čtvrtý gól Američané neinkasovali, protože ránu Pršiće brankář vyrazil, Popovićova dorážka zamířila vedle.
     
    19:22
    Velké zaváhání americké defenzivy chtěl potrestat Petrov. Volil zakončení pod břevno, Moretti zůstal stát a levou rukou míč vytěsnil.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta prvního poločasu.
     
    18:46
    Radovanović si vyměnil míč s Ramićem a z krkolomné pozice vypálil levačkou. Pravou tyčku minul zhruba o půl metru.
     
    18:15
    Další úspěch pro amerického brankáře a kapitáne v jedné osobě. Poradil si s polovysokým pokusem Milosavljeviće, který směřoval k levé tyči.
     
    17:52
    Na oblouček za obranu si naběhl Aleksić. Brankáře zkoušel lobovat, jenže Moretti byl už příliš blízko a zapsal úspěšný zákrok.
     
    17:21
    Dragan Tomić udržel na zádech osobního strážce a nahrál pod sebe Popovićovi, jemuž zakončení nevyšlo, zasáhl pouze obránce.
     
    16:35
    Hráči v červených dresech kontrolují míč na svých sálovkách. Nevypadá to, že by chtěli polevit, stále bojují o vylepšení slušného vedení.
     
    16:17
    Buenfiel si narazil s Escobarem, načež vystřelil po zemi k levé tyči. Aksentijević na balón od počátku velmi dobře viděl a schoval ho pod tělem.
     
    16:01
    Oddechový čas pro Srbsko.
    15:21 Dragan TOMIĆ - 0:3
     
    15:21
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Majesova družina disponuje již tříbrankovým náskokem. Petrov sice dvoučlennou zeď z přímého kopu nepropálil, ovšem balón se odrazil příhodně pro DRAGANA TOMIĆE, který našel mezeru mezi obránci. Bez asistence.
     
    15:00
    Z velkého úhlu střílel pravačkou Rajčević. Brankáře ponechal klidným, protože kulatý nesmysl vypálil vysoko nad břevno.
     
    14:41
    Mezi trojicí protihráčů se zkusil proháčkovat Strahinja Petrov. Snaha mu málem vyšla, v posledním momentě jej zastavil Maciel.
     
    14:07
    Moretti dlouhým nákopem našel hlavu Regeta, ten ovšem místo zpracování střílel z první a hrací předmět přizvedl nad horní tyčku.
     
    13:29
    Zasloužené žlutá karta pro Marka Radovanoviće. Tento Srb na polovině úmyslně podrazil Arauja, míč hrát určitě nechtěl.
     
    13:14
    Radovanović si při zpracování pomohl rukou, takže donutil rozhodčího k přerušení hry. Na míči budou pokračovat Američané.
     
    12:49
    Z brankové čáry skvěle vystartoval Moretti, aby zabránil samostatnému úniku Radovanovićovi. Míč odpálil na útočnou polovinu.
     
    12:20
    Do protiútoku vystartoval po pravé lajně Ventura-Junior. Pod tlakem dotírajícího Milosavljeviće dokázal vystřelit, ale špičkou kopačky míč posunul výrazně vedle pravé tyče.
     
    11:32
    Přímý kop Srbsku hrubě nevyšel. Strahinja Petrov dostal nahrávku od Popoviće, pravačkou napálil balón vysoko nad břevno.
     
    11:01
    Fauly na americké straně přibývají a hráči tohoto celku si musí dávat velký pozor, aby brzy nedosáhly šestky. Proti pravidlům hrál González.
     
    10:47
    Rozběhnutého Tomiće našel ideálním pasem Popović. První jmenovaný Srb pak vystřelil z velkého úhlu a rozvlnil boční síť.
     
    10:22
    Radovanović si několikrát vyměnil kulatý nesmysl s Rakiće, aby pak zkusil technický obstřel placírkou. Míč prosvištěl vedle levé tyče.
     
    09:54
    Hráči v bílých dresech se marně snaží dostat do hry. Když už dostanou možnost kombinovat, tak jen na vlastní polovině.
     
    09:06
    Srbský kapitán Pršić skvěle přečetl, že Buenfiel bude nahrávat k levé lajně Escobarovi, přihrávku vystihl a získal míč pro spoluhráče.
     
    08:46
    Lazarević přenechal míč Aleksićovi, i on vyzkoušel štěstí nártem. Gólman zasahovat nemusel, práci za něj odvedl bránící Pondeca.
     
    08:05
    Srbové jsou při chuti. Strahinja Petrov chtěl k asistenci přidati vstřelený gól, nártem jen těsně minul levou tyčku Morettiho svatyně.
     
    07:32
    Oddechový čas pro USA.
    07:32 Dragan TOMIĆ - 0:2
     
    07:32
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Mužstvo z Evropy přidává druhý gól a za současné situace by postupovalo! Petrov se po levé lajně protáhl kolem osobního strážce, načež stříleným pasem oslovil DRAGANA TOMIĆE, jenž zvládl sklepnout míč za záda bezmocného Morettiho. Asistence: Strahinja Petrov.
     
    07:17
    Patička se Ramićovi vůbec nepovedla, nicméně výraznou měrou se o to zasloužil Veiga, ten si pomohl proti protihráči faulem.
     
    07:03
    Nepříjemnou přízemní střelu vyslal Rajčević. Moretti ovšem výborně zareagoval a na zemi byl včas, aby zabránil míči v cestě do sítě.
     
    06:31
    Zkušeně si počínal Aleksić, jenž v těžké pozici zvládl nastřelit bránícího Arauja. Na futsalisty v červeném čeká standardka v podobě rohu.
    06:00 Stefan RACIĆ - 0:1
     
    06:00
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Přetrvávající tlak přináší zaslouženou branku! Lazarević obral k vlastní bráně nesmyslně běžícího Buenfila, načež nahrál před prázdnou bránu STEFANU RACIĆOVI, ten nemohl minout. Asistence: Jovan Lazarević.
     
    05:43
    Buenfil si počínal na hraně pravidel, ale rozhodčí nakonec nepřiměl přerušit hru a nařídit přímý kop pro Srby, ti budou rozehrávat aut.
     
    05:20
    Naslepo vyslal zprava míč před bránu Rajřević. Tomićovi šel míč za paty, do bezpečí odklidil dobře postavený obránce Buenfiel.
     
    04:46
    Srbové zatím potvrzují papírové předpoklady jsou jasně lepším týmem, převahu se jim ale zatím nepodařilo zužitkovat gólově.
     
    04:13
    Raovanović zkusil překvapit Morettiho střelou přes celé hřiště. Americký gólman a kapitán včas zacouval, aby balón sebral ze vzduchu do náruče.
     
    03:45
    Blízko vedoucímu gólu byl Petrov! Více volného místa využil k zajímavé střele šajtlí, které se odrazila od levé tyče a míč zůstal ve hře.
     
    03:22
    Proti ráně Regeta se postavili dva protihráče. Americký reprezentant dvoučlennou zeď neprostřelil, ale vybojoval alespoň aut.
     
    02:53
    Zády k bráně ukázal Petrov výborný přehled o hře, když přenesl hru doleva na Ramiće, tomu střela z první vůbec nesedla.
     
    02:10
    Slibnou standardku rozehrál Tomić na Rajčeviće, který o pár čísel minul místo u levé tyče a Milosavljević na míč nedosáhl.
     
    02:06
    Už ve třetí minutě přichází první žlutá karta, kterou si pěkně zblízka prohlédl Guilherme Veiga. Kousek za vlastním brankovištěm zezadu stáhl za dres k zemi Tomiće.
     
    01:40
    Lazarević je v úvodu střetnutí při chuti. Teď si udělal prostor pro změnu na pravé straně, křižným pokusem ovšem minul bránu.
     
    01:21
    Přečíslení dvou na jednoho nevyřešil González vůbec dobře. Hledal Pondecu, ale našel pouze pravou nohu bránícího Aleksiće.
     
    00:57
    Hned šance a v ní Lazarević. U levé lajny udělal kličku do středu, načež střílel k bližší, levé tyči, Aksentijević se však blýskl povedeným zákrokem pravou rukou.
     
    00:10
    Zápas o všechno startuje! A to hlavně pro Srby, kteří potřebují zvítězit alespoň o dva góy. Pokud chtějí pomýšlet na postup Američané, museli by zvítězit ještě výrazně vyšším rozdílem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Moretti (C) (Vázquez) – González, Pondeca, Reget, Veiga, Araujo, Klepal, Buenfil, Escobar, Maciel, Ortiz, Bobadilla, Ventura-Junior.

    Srbsko: Aksentijević (Josimović) – Aleksić, Tomić, Lazarević, Rajčević, Milosavljević, Popović, Ramić, Pršić (C), Petrov, Rakić, Vulić, Radovanović.

    Rozhodčí: Sinclair (NZL), An Žan (CHN), Shepheard (AUS).
     
    Srbsko čeká zápas o všechno. Pokud chce postoupit z třetího místa, musí USA porazit bezpodmínečně o dva góly. Papírové předpoklady hovoří jasně pro mužstvo z Evropy, které sice nemá na kontě žádný bod, ale s Íránem i Argentinou se drželo statečně, zatímco Spojené státy americké od obou těchto soupeřů utržilo velký debakl. V tabulce třetích týmů je Srbsko momentálně na posledním 6. místě, ale pokud zvítězí, tak zcela jistě poskočí před Guatemalu, a pokud zvítězí rozdílem vyšším dvou gólů, tak přeskočí i Kostariku, což by již stačilo na proniknutí do další fáze turnaje.
     
    Všem fanynkám a fanouškům futsalu přeju krásný pondělní podvečer. Vítám vás při sledování mistrovství světa, u zápasu skupiny F mezi USA a Srbskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Milan Huppert

    Branky: 6. Racić (Lazarević), 8. Tomić (Petrov), 16. Tomić, 20. Petrov, 32. Milosavljević, 33. Lazarević (Rajčević), 38. Radovanović (Lazarević)

    Karty:   3. Veiga (USA) – 14. Radovanović (SRB), 28. Aleksić (SRB)


    USA: Moretti (C) (Vázquez) – González, Pondeca, Reget, Veiga, Araujo, Klepal, Buenfil, Escobar, Maciel, Ortiz, Bobadilla, Ventura-Junior.
    Srbsko: Aksentijević (Josimović) – Aleksić, Tomić, Lazarević, Rajčević, Milosavljević, Popović, Ramić, Pršić (C), Petrov, Rakić, Vulić, Radovanović.

    Rozhodčí: Sinclair (NZL), An Žan (CHN), Shepheard (AUS)
    bahis siteleri