TK k Billie Jean King Cupu (kon.)
konec
Tisková konference k Billie Jean King Cupu

Úterý 21.09.2021, 10:30 • Hotel Hilton, Praha 8 • Tiskové konference
     
    Tisková konference byla ukončena. (11:07:42)
     
    „Museli jsme vytvořit dvanáct totožných šaten, proto se některé budou půlit, aby ani jedno družstvo nebylo zvýhodněno,“ dodává Vojtěch Flégl kuriozitu. "V hotelu budou na každém patře bydlet dva týmy, každý z nich bude mít vlastní restauraci, aby se navzájem nepotkávaly."
     
    „Měl bych větší radost, kdyby Turnaj mistryň v Mexiku nenavazoval přímo na mistrovství světa družstev, ale vyjednávání bylo náročné a toto je rozhodnutí WTA, která také složitě hledá termíny a místa,“ odpovídá prezident ČTS na dotaz.
     
    „Turnaj se musí podle smlouvy odehrát, i kdyby se muselo v nejhorším případě hrát bez diváků, což je ale naprosto nepravděpodobné", uvedl Ivo Kaderka. Vstup do haly se bude řídit aktuálně platnými epidemiologickými opatřeními.
     
    „Každý, kdo už hrál v O2 aréně, se sem těší, propagace prolétla celým světem. Samozřejmě bude záležet na aktuální covidové situaci ve světě,“ řekl Ivo Kaderka.
     
    „Hrát se bude míči Dunlop na povrchu Rebound Ace, který byl původně připraven pro neuskutečněný turnaj v Budapešti,“ upřesnil Vojtěch Flégl. „Celý kurt vznikne jako skládačka za pouhých šest hodin.“
     
    Nominační tisková konference proběhne 4. října za přítomnosti českého nehrajícího kapitána Petra Pály. V českém výběru již potvrdily účast olympijské vítězky Krejčíková se Siniakovou.
     
    Termín pro nominaci nejvíce pětičlenných družstev mají kapitáni do 4. října, od pátku 29. října budou kurty hráčkám k dispozici pro trénink.
     
    Složení základních skupin:

    Francie, Kanada, Rusko
    Belgie, Bělorusko, Austrálie
    Česko, Německo, Švýcarsko
    Španělsko, Slovensko, USA
     
    Česká reprezentace nastoupí v pondělí 1. listopadu proti Německu a ve čtvrtek proti Švýcarsku, v obou případech budou naše tenistky hrát odpoledne.
     
    Kapacita hlavní haly bude 12 tisíc diváků, do vedlejší haly se vejdou dva tisíce.
     
    Předprodej vstupenek začíná 6. října ve 12 hodin. „Pořádání takové akce je i kvůli hygienickým opatřením velmi nákladné. Šli jsme cestou rozumných cen, chceme plné ochozy. Nejlevnější celodenní vstupenka vyjde na 890 Kč a divák uvidí až šest zápasů,“ dodává Ivo Kaderka.
     
    Celodenní vstupenka do horního prstence O2 arény bude na základní skupiny stát 890 Kč, do dolní části 2 290 Kč. Čtyřdenní balíček pak vyjde na 1 960, respektive 4 960 Kč. Do vedlejší haly Universum budou jednotné ceny 990 Kč.
    Lístky na obě páteční semifinále budou stát celkem 1 490 a 3 990 korun a sobotní finále od 16 hodin vyjde na 1 190 a 2 990 Kč.
    Všechny vstupenky jsou s možností opakovaného vstupu, dopolední zápasy začínají vždy od 10:30 a odpolední po jejich dohrání, nejdříve však v 17 hodin.
     
    Dnes večer se setká šéf Mezinárodní tenisové federace David Haggerty s premiérem Andrejem Babišem. „Bez podpory vlády ČR by se tato významná akce nemohla uskutečnit,“ zdůrazňuje Ivo Kaderka.
     
    Úvodní slovo si bere prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka: „Za naši stranu funguje již čtyřicetičlenný částečně mezinárodní organizátorský tým pod vedením Vojtěcha Flégla, který by měl být zárukou, že vše dobře dopadne.“
     
    Hned na úvod k terminologii – podle ITF se nemá používat termín finálový turnaj, jedná se o 1. ročník Mistrovství světa – Poháru Billie Jean Kingové.
     
    Tisková konference byla zahájena.
     
    V karlínském hotelu Hilton se koná tisková konference k finále Poháru Billie Jean Kingové (bývalý Fed Cup), který se uskuteční od 1. do 6. listopadu v Praze. Právě v Hiltonu budou všechny tenisové hvězdy během turnaje ubytovány.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.

    Karel Jedlička

    bahis siteleri