Michalovce – Nové Zámky 4:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Poprad 2:4 (kon.) | Zvolen – Spišská N. Ves 5:2 (kon.)
Nitra – Košice 3:2 (kon.) | Prešov – Banská Bystrica 5:4 (kon.) | HC Slovan – Trenčín 4:1 (kon.)
konec
HC Prešov
5:4 (1:0, 2:1, 2:3)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 24.09.2021, 18:00 • ICE aréna Prešov • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Banská Bystrica získala obrovský tlak so šesticou korčuliarov vpredu, no vyrovnať sa jej už nepodarilo. Prešov teda vstupuje víťazne do extraligového dobrodružstva, ktoré zažíva po 22 rokoch. V Šariši budú dlho ospevovať meno Brett Welychka. Je to štvorgólový strelec dnešného večera. Ďakujem pekne za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:33:22)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:40
    Banská Bystrica hrá power-play!
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:58
    Tím Grotto Prešov dal gól!
    Dámy a páni, dobre si zapamätajte muža 1. kola Tipos extraligy. BRETT WELYCHKA sa chcel pôvodne podeliť o prihrávku so Charbonneauom, ale v tom mu zabránila obrana hostí. Nakoniec pohotovo dorážal za bezmocného Belányiho a strieľa štvrtý gól! Asistencia: Viliam Čacho.
     
    57:21
    Dobrá myšlienka od Zagrapana. Hoci bol z väčšieho uhla, snažil sa tlačiť pokus viac-menej medzi betóny hosťujúceho gólmana. Ten ich spojil.
     
    55:31
    Bystričania skúšajú Šarišanom brnkať na nervy a vedia, prečo to robia. Na druhej strane aj domáci si uvedomujú, že sa neoplatí veľmi reagovať na rýpanie protivníka.
     
    55:03
    Banská Bystrica dala gól!
    Začínajú sa nám gólové preteky? Bespalov bol prikrátky na BRIANA IHNAČÁKA. Asistencie: Marc Crevier-Morin a Matt Mistele.
     
    54:33
    Tím Grotto Prešov dal gól!
    Štvrtá erupcia gólovej radosti v metropole Šariša. BRETT WELYCHKA oslavuje hetrik a hneď v prvom kole extraligy. Asistencie: Jonathan Charbonneau a Matúš Rais.
     
    53:07
    Vylúčenie v tíme HC Grotto Prešov (Ľalík – 2 min., údery).
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (J. Brejčák – 2+2 min, údery).
    Vylúčenie v tíme HC Grotto Prešov (2 min.).
     
    53:07
    Ľalík podpichol Jána Brejčáka, ktorý sa do neho pustil! Zhodil mu prilbu a priľahol na ľadovú plochu! Obaja kohúti už sedia na trestnej lavici!
     
    52:25
    Jokinen dlhší čas viedol puk cez ľavé krídlo čo najbližšie k súperovej bráne. Z pozície centra bol dotieravý Zagrapan, no strelu fínskeho spoluhráča žiadnym spôsobom neovplyvnil. Belányi chytá.
     
    52:03
    Hra je prerušená. Nasleduje buly pred Belányim.
     
    51:00
    Hráme záverečnú desaťminútovku tretej časti hry. Prešov – Banská Bystrica 3:3.
     
    49:07
    Banská Bystrica dala gól!
    Hlavným režisérom tretieho hosťujúceho gólu bol Bubela. Ďalej to vyšperkoval Ihnačák a zakončoval MATT MISTELE, keď si podržal puk, presne zamieril a nedal šancu Bespalovovi. Asistencia: Brian Ihnačák.
     
    48:33
    Vylúčenie v tíme HC Grotto Prešov (O. Turan – 2 min., napadnutie).
     
    47:23
    Banská Bystrica hrá s piatimi hráčmi.
     
    46:43
    Žŕdka zazvonila za Filipom Belányim!
     
    46:30
    Prešov hrá s piatimi hráčmi. Banská Bystrica hrá so štyrmi hráčmi.

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 4. Welychka, 22. Welychka (Charbonneau), 35. Bakala (Welychka), 55. Welychka (Charbonneau, Rais), 58. Welychka (Čacho) – 28. Berger, 43. Bubela (B. Ihnačák, Crevier-Morin), 50. Mistele (B. Ihnačák), 56. B. Ihnačák (Crevier-Morin, Mistele)


    HC Prešov: Bespalov – Bakala, Rais, Ľalík, F. Fekiač, Růžička, M. Bača, D. Jendroľ, O. Turan – Welychka, Čacho, Charbonneau – Jokinen, Zagrapan, J. Sýkora – T. Klíma, V. Fekiač, Šimun – Krasničan, Miškuf, Magdolen.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Belányi – J. Brejčák, A. Žiak, Ďatelinka, Cardwell, Breton, Crevier-Morin, K. Jendroľ – Fafrák, Tamáši, Mistele – Šoltés, Berger, Fossier – Galbavý, B. Ihnačák, Bubela – Kabáč, G. Gabor, Výhonský.

    Rozhodčí: D. Konc st., Goga – Crman, P. Tvrdoň.
    ocianews.com