Hr. Králové – Ústí n/L 3:4 (kon.) | Kladno – Dobřany 2:1 (kon.) | Letohrad – Hostivař 8:5 (kon.)
Karviná – Kovo Praha 4:2 (kon.) | Pardubice – Most 9:2 (kon.) | Kert Park Praha – Plzeň 5:2 (kon.)
konec
HBC Kladno
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
TJ Snack Dobřany
Sobota 25.09.2021, 11:00CROSSDOCK Extraliga • 4. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Hokejbalová extraliga můžu má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi HBC Kladno a TJ Snack Dobřany.
     
    Hokejbalisté Kladna se po třech utkáních nacházejí na první pozici tabulky, přičemž se jim povedlo nasbírat plný počet bodů, tedy devět. Podobně si zatím počínal pouze Most, který má stejný počet bodů, avšak o něco horší skóre. Kladno během tří duelů vstřelilo jedenáct branek, naopak inkasovalo pouze třikrát, což znamená průměr jedné inkasované branky na utkání. Dobřany rovněž odehrály tři zápasy a nepočínaly si vůbec špatně. Momentálně z toho je třetí pozice se sedmibodovým ziskem, na vedoucí Kladno tak ztrácejí pouhé dva body. Dobřany mají na svém kontě dvě výhry a jednu porážku po řádné hrací době. Hostující celek tohoto zápasu naopak doposud nastřílel deset branek, obrana zatím dopustila šest inkasovaných branek, což není vůbec špatná bilance.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Kladno: Jirotka (Křemenák) – Dědič, Důras, Kamenář, Kudela, Pliml (A), Soukup (A) – Barnošák, Javůrek, Kohout, Paták, Pražák, Procházka, Prokop, Schnaubelt, Šíma, Špaček (C), Zdrůbecký

    TJ Snack Dobřany: Fukárek (Jásek) – T. Duchek, Matoušek, Šlehofer (A), Truchlý – Braun, Dlugoš, A. Duchek, D. Kovářík, J. Kovářík (C), Lang, Malecha, Málek, Ráb, Sloup, Stránský, Ulm, Vajda, Voves

    Rozhodčí: Havel, Koskuba.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se ihned vydal do svého obranného pásma, odkud rozehrával.
     
    00:41
    Snack Dobřany se pokoušely o rozehrávku zpoza vlastní branky. Matoušek si počkal na náběh Brauna, kterého ale nenašel a k míčku zavítal Soukup.
     
    01:13
    Oba celky poprvé vystřídaly a tentokráte od své branky rozehrávalo Kladno. To zkoušelo nahodit na druhou stranu, kde v rychlostním souboji uspěl Barnošák.
     
    02:10
    Další rozehrávka pro změnu putovala na icing a znovu se tak bude vhazovat před brankářem Jirotkou.
     
    03:03
    Po souboji u mantinelu skončil na zemi jeden z hostujících hráčů. Po následné akci se Šímovi povedlo najít Soukupa, který neprostřelil Jáska.
     
    04:15
    Domácí Procházka se poté dostal s míčkem za branku soupeře, jenomže tam mu chyběla podpora spoluhráčů a včas se tak dokázal vrátit Šlehofer.
     
    05:05
    Hostující Matoušek uspěl v rychlostním souboji, jenomže Snack Dobřany se nakonec k zakončení nedostaly a u hrazení se povedlo zakročit Javůrkovi.
     
    05:23
    Ofsajd Kladna, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    05:23
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Martin Špaček – 2 min., pozdní dohrání).
     
    06:12
    Dobřany se po vhazování usadily na druhé straně, kde jsme sledovali trpělivou kombinaci. Nakonec to z dálky zkoušel Truchlý, který prověřil Jirotku.
     
    06:25
    Dobřany právě vstřelily branku!
    A nyní je přesilová hra využita! Tentokráte to z dálky zkoušel VÁCLAV ŠLEHOFER, jehož dělovka velice přesně zamířila pod břevno a Jirotka byl naprosto bez šance. Asistence: Tomáš Truchlý, David Braun.
    06:25 ŠLEHOFER - 0:1
     
    07:07
    Zády k brance poté operoval domácí Pražák, kterému se nepovedlo ideálně rozehrát. Napadající soupeř se přesto do zakončení nedostal.
     
    08:02
    Po delší době musel zasahovat také brankář Jásek, který u své bližší tyče vystrčil beton. Dobřany dokázaly vystřídat a rozehrávají zpoza vlastní svatyně.
     
    08:30
    Sám na branku nyní uháněl domácí Barnošák, který to zkoušel střelou vedle betonu, avšak Jásek si dokázal poradit.
     
    09:10
    Komerční přestávka.
     
    10:00
    Je za námi úvodní desetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se z přesilové hry postaral hostující Václav Šlehofer.
     
    11:12
    Hezkým způsobem to nyní zkoušel domácí Kamenář, který vyzkoušel pozornost brankáře. Kladno je nyní aktivnější, avšak hostující obrana hraje dobře.
     
    12:04
    Hostující celek si dal pořádně načas s rozehrávkou z vlastní třetiny. Nakonec za nahozením upaloval Matoušek, který byl ovšem pomalejší, než soupeř.
     
    13:21
    U mantinelu skončil na zemi domácí Prokop, avšak o nedovolený zákrok se dle sudího nejednalo a Snack Dobřany rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    14:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    14:21
    Vyloučení v týmu TJ Snack Dobřany (Milan Dlugoš – 2 min., krosček).
     
    14:26
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Po vhazování se Kladno prosazuje! Nahrávka totiž putovala na DOMINIKA BARNOŠÁKA, kterému se prudkou střelou povedlo prostřelit brankáře Jáska. Asistence: Jaroslav Procházka, Milan Schnaubelt.
    14:26 BARNOŠÁK - 1:1
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní periodu, která nám nabídla dvě branky, po jedné na obou stranách. O tu první se v přesilové hře postaral hostující Šlehofer. Kladno bylo směrem dopředu aktivnější, při své největší šanci v úniku trefilo pouze brankáře Jáska a v koncovce periody rovněž využilo početní výhodu.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal směrem do vlastního pásma, odkud se pokoušel o rozehrávku.
     
    16:13
    Snack Dobřany to zkoušely nahozením na druhou stranu, jenomže míček nakonec směřoval přes všechny čáry a vhazovat se bude před Jáskem.
     
    17:16
    Byl signalizován ofsajd Dobřan, které tak musely vyklidit útočné pásmo. Kladno tak mělo klid na rozehrávku, ta nakonec přinesla nahrávku na Schnaubelta.
     
    18:06
    Po dalším icingu se vhazovalo před brankářem Jirotkou. Kladno nezvládlo napadání, k míčku se tak dostal hostující Málek, který se s ním dostal za branku.
     
    18:17
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Michal Dědič – 2 min., hrubost).
     
    19:06
    Důras se dostal k míčku, avšak ten nakonec nedokázal vyhodit na druhou stranu hrací plochy a soupeř tak pokračuje v kombinaci v pásmu.
     
    20:20
    Jirotka ani v tomto případě nemusel zasahovat a pro změnu jsme sledovali vyhození až k Jáskovi, který svému celku pomohl s rozehrávkou.
     
    20:33
    Vyloučení v týmu TJ Snack Dobřany (Václav Šlehofer – 2 min., nedovolená nebo nebezpečná výstroj).
     
    20:55
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A domácí využívají také další přesilovou hru! Nejprve z velké vzdálenosti pálil Dědič, avšak tomu se nepovedlo seřídit mířidla. Lépe si počínal DOMINIK BARNOŠÁK, který dělovkou propálil brankáře. Asistence: Milan Schnaubelt, Tomáš Kudela.
    20:55 BARNOŠÁK - 2:1
     
    22:24
    Míček se nyní odrazil mimo hrací plochu, což si vyžádalo přerušení hry a bude se tedy muset znovu vhazovat.
     
    23:47
    Kladno se nyní usadilo kolem branky soupeře, jenomže z toho byl pouze zablokovaný pokus a k volnému míčku se posléze dostal hostující Matoušek.
     
    24:11
    Jásek musel přeci jenom zasahovat, načež odolal také dorážkám. Posléze došlo k menší strkanici před hostující brankou, vylučovat se ovšem nebude.
     
    24:34
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Štěpán Důras – 5 min. + Osobní trest do konce utkání, hrubost).
    Vyloučení v týmu TJ Snack Dobřany (Daniel Kovářík – 5 min. + Osobní trest do konce utkání, hrubost).
     
    25:08
    Směrem dozadu se nyní dokázal vrátit Pražák, který tak překazil akci soupeře. Snack Dobřany se znovu daleko nedostaly a může tak hrát soupeř.
     
    26:19
    Míček směřoval přes všechny čáry, jenomže o zakázané uvolnění se nakonec nejednalo. Dobřany posléze rozehrávaly a znovu si daly hodně načas.
     
    27:08
    Po vhazování se Kladno natlačilo do pásma soupeře, kde si s těžkou nahrávkou nakonec nedokázal poradit Zdrůbecký a hrát tak mohou Dobřany.
     
    28:10
    Na zadní tyči se se vyložené šanci zjevil domácí Pražák, kterému se záhadným způsobem nepovedlo prostřelit brankáře.
     
    29:30
    Kladno se na poměrně dlouhý časový úsek usadilo v pásmu soupeře, kde jsme nakonec zakončení nesledovali, avšak nápor stále pokračuje.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nabídla jedinou branku, o kterou se postaralo Kladno. Tomu se povedlo využít další přesilovou hru. Nesledovali jsme moc pohlednou podívanou vyložených šancí proto moc není.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se okamžitě dostal na druhou stranu, kde v souboji ale uspěl Pražák.
     
    31:01
    Kladno se úspěšně nastěhovalo do pásma soupeře, kde se ale do zakončení nedostalo. Z protiútoku se pokoušel zahrozit hostující Jan Kovářík.
     
    32:21
    V souboji se posléze dokázal prosadit hostující Ráb, který sice obešel prvního protihráče, avšak ten druhý ho dokázal zastavit čistým způsobem.
     
    33:08
    Posléze se k míčku dostal také domácí Kohout, avšak ten neměl potřebný klid na své hokejce. Hra se poté přestěhovala k hrazení, kde jsme sledovali přetahovanou.
     
    34:14
    Špaček se pokoušel zachytit vyhozený míček, jenomže ho sevřel do své rukavice. Bylo proto pískáno. Krátce poté měl brankář Jásek velké problémy.
     
    35:15
    Na druhou stranu si to posléze dokázal namířit hostující Sloup, který ovšem narazil do přesily protihráčů a oba celky posléze dokázaly bleskově vystřídat.
     
    36:05
    Nahrávka před hostující branku nakonec nabídla sraženou střelu. Kladno se navíc znovu vrhlo do útoku, jenomže před prázdnou brankou špatně zpracoval Pražák.
     
    37:21
    Barnošák se přes pravou stranu dostal do volného prostoru, načež na zadní tyči zkoušel najít kolegu Špačka, který z jedničky nedokázal zamířit přesně.
     
    38:09
    Komerční přestávka.
     
    39:24
    Jásek musel zasahovat proti střele z velké vzdálenosti, domácí se k dorážce nedokázali dostat. Snack Dobřany posléze dokázaly bleskově vystřídat.
     
    39:34
    Domácí Dědič to zkoušel střelou ze druhé vlny, tu ovšem poslal pouze nad branku.
     
    40:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen poslední pětiminutovka. Kladno je směrem dopředu aktivnější, navíc ani směrem dozadu soupeře nepouští do šancí.
     
    41:13
    Barnošák se z pravého křídla pokoušel natlačit před brankáře, jenomže na poslední chvíli mu v tom zabránil protihráč, který ho zastavil čistým způsobem.
     
    42:31
    Domácím se znovu povedlo nasbírat cenné vteřinky v pásmu soupeře. Do protiútoku se poté dostával Jan Kovářík, který se ale daleko nedostal.
     
    43:02
    Procházka to zkoušel nahrávkou z otočky před hostující branku, avšak tam míček nakonec nedoletěl. Kladno se přesto drží v pásmu soupeře, což mu stačí.
     
    43:15
    Definitivně mohl rozhodnout domácí Kohout, který pelášil sám na branku, avšak vůbec nezakončil.
     
    43:40
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Dominik Paták – 2 min., podražení).
     
    44:10
    Kladno dostalo míček na druhou stranu, Jásek je stále v brance.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Kladno nakonec dokázalo ve vyrovnaném souboji porazit Dobřany poměrem 2:1. Ani třetí třetina nepřinesla zrovna pohlednou podívanou, Kladno ovšem bylo směrem dopředu aktivnější a především soupeře nepouštělo do vyložených šancí. Dobřany v závěru hrály přesilovou hru, avšak ani ta nepřinesla vyrovnání. (12:39:09)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 15. Barnošák (Procházka, Schnaubelt), 21. Barnošák (Schnaubelt, Kudela) – 7. Šlehofer (Truchlý, Braun)


    HBC Kladno: Jirotka (Křemenák) – Dědič, Důras, Kamenář, Kudela, Pliml (A), Soukup (A) – Barnošák, Javůrek, Kohout, Paták, Pražák, Procházka, Prokop, Schnaubelt, Šíma, Špaček (C), Zdrůbecký
    TJ Snack Dobřany: Jásek (Fukárek) – T. Duchek, Matoušek, Šlehofer (A), Truchlý – Braun, Dlugoš, A. Duchek, D. Kovářík, J. Kovářík (C), Lang, Malecha, Málek, Ráb, Sloup, Stránský, Ulm, Vajda, Voves

    Rozhodčí: Havel, Koskuba
    bahis siteleri