Maroko – Brazílie 0:1 (kon.) | RFU – Argentina 1:1 (4:5 po pen.)
konec
Maroko
0:1 (0:1)
Brazílie
Neděle 26.09.2021, 15:00 • Avia Solutions Group Arena, Vilnius • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:42:49)
     
    Brazilští futsalisté si zahrají o medaile! Na postup mezi nejlepší čtyři celky světa se ale pořádně nadřeli, Maroko bylo velmi vyrovnaným soupeřem. O postupujícím rozhodla situace z 11. minuty, kdy volný přímý kop přetavil v gól kapitán Rodrigo. Maročané byli po většinu času aktivnějším týmem, ale na dobře organizovanou obranu soupeře nenašli recept po celých čtyřicet minut, každopádně za svůj výkon zaslouží velkou pochvalu, favorizovaní Brazilci se dnes pořádně zapotili.

    V semifinále se svěřenci kouče Xaviera utkají s vítězem zápasu ROV – Argentina, toto utkání je na programu ještě dnes od 17:30.
     
    Konec zápasu.
     
    39:42
    S brazilským postupem to vypadá velmi slibně. Střelu Pita do odkryté brány sice srazil El Ayyane, nicméně Brazílie má k dispozici rohový kop a může tak pošetřit cenné vteřinky.
     
    39:20
    Střelecké štěstí pokusil El Mesrar. Rána mu ovšem vůbec nevyšla, kulatý nesmysl poslal o několik metrů vedle levé tyče.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhého poločasu.
     
    38:25
    Powerplay je u konce a gólman Khiyari zůstává na střídačce, Maroko tak zkouší powerplay! Čtveřici hráčů v poli doplnil Idriss Raiss El Fenni.
     
    38:25
    Oddechový čas pro Maroko.
     
    38:20
    Křižným projektilem z pravé strany zkusil vyrovnat Borite. Brazilským fanouškům určitě zatrnulo, ale mohli si rychle oddechnout, míč výrazně minul bránu.
     
    37:37
    Pohybem si řekl o balón El Mesrar. Nakonec ho ale o něco málo přeběhl a nedokázal zastavit pohyb tak, aby ještě míč po pasu od Boumezoua udržel ve hře.
     
    37:18
    Vysoký centr odrazil Guitta jenom před sebe. Měl velké štěstí, že skvěle zareagoval Lino a před Jouadem odpálil balón do bezpečí.
     
    36:54
    Bakkaliho nebezpečnou střelu k pravé tyči musel řešit Guitta, konečky prstů vytěsnil balón o zámezí. Akce pokračuje marockým rohovým kopem.
     
    36:23
    Ferrão dnes není vidět tolik, jako v předešlých utkáních. Teď ho výborně vystál El Mazray, kapitán Maroka soupeře za záda nepustil.
     
    36:07
    Oddechový čas pro Brazílii.
     
    35:41
    Nyní již k prohřešku došlo, a to ke zbytečnému útočnému. Raiss El Fenni nezvládl dobře zpracování, nataženou levačkou pak bolestivě šlápl na pravačku Linovi.
     
    35:20
    Napětí se stupňuje. Brazilci se hlasitě rozčilovali, že rozhodčí neodpískal El Mesrarovi faul po kontaktu s Leonardem, Maroko může pokračovat na balónu.
     
    34:38
    Kličkovaná Boriteho neskončila kýženým vyrovnáním. Polovysokou střelu výborným zákrokem zastavil pozorný gólman Guitta.
     
    34:14
    Guitta chtěl urychlit akci Brazilců, ale úplně ji zhatil. Stojícímu Dieguinhovi totiž poslal nechytatelnou nahrávku do běhu.
     
    33:53
    K vidění je bitva o každý metr. Bouyouzan si zkusil kulatý nesmysl prohodit mezi nohama Marlona, ten se nachytat nenechal.
     
    33:00
    Raiss El Fenni se uvolnil kolem Leonarda, zaváhání spoluhráče napravil Gadeia. Tvrdou střelu nártem obětavě zblokoval pravým stehnem.
     
    32:47
    Zodpovědnost na sebe vzal Arthur, individuální akce mu však nevyšla. Míč si totiž posunul mimo hrací plochu, aut bleskově rozehrál El Mazray.
     
    32:23
    El Mesrar do poslední chvíle čekal, co Gadeia vymyslí. Nakonec správně očekával kličku z levé lajny do středu, míč vypíchl čistým způsobem.
     
    31:52
    Faul odpískán Amazalovi. Zatím to nevypadá, že by ve druhé půli hrozil desetimetrový kop na jedné či druhé straně za přílišný počet nedovolených zákroků.
     
    31:19
    Pito směřoval dlouhý nákop na Gadeiu. Tomu nevyšlo ideálně zpracování, čehož beze zbytku využil Jouad, hru pak zklidnil přenesením hry na levou stranu.
     
    30:45
    Boumezou i díky důrazu jednoho ze spoluhráčů prošel kolem Arthura. K zakončení se ale neprobojoval, včas totiž z brány vystartoval a balón odkopl Guitta.
     
    30:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka druhého poločasu. Brazilci stále udržují těsné jednobrankové vedení, Maroko stále může pomýšlet na srovnání stavu.
     
    29:56
    Arthur si hodil míč po pravé lajně kolem Raisse El Fenniho a slabší pravačkou vystřelil po zemi, Khiyari si mezeru mezi nohama pohlídal.
     
    29:21
    Dlouho váhal s míčem u nohy Dieguinho. Dopředu neměl na koho hrát, proto vsadil na jistotu a rozehrál na brankáře Guittu.
     
    28:42
    Gólman Khiyari dnes předvádí velmi dobrý výkon. Znovu skvěle zmenšil úhel, tentokráte Marlonovi, jeho pokus vykopl levou nohou.
     
    28:16
    Pár centimetrů chybělo El Ayyanemu k dostihnutí nahrávky od Boumezoua. Balón na dlouhou nohu jenom prodloužil do autu.
     
    27:55
    Rozehrávka začala i skončila u brankáře Guitty. Za dlouhým nákopem totiž kapitán Rodrigo vůbec neběžel, raději odběhl na střídačku.
     
    27:30
    Z otočky střílel Dieguinho. Pod velkým úhlem o velký kus přestřelil, Khiyari očima kontroloval let balónu. Nyní se chystá rozehrát.
     
    26:42
    Na druhou stanu vystartoval Bakkali. Těsně bráněný Arthurem vyprodukoval slabou přízemní ránu, s níž Guitta neměl vážnější potíže.
     
    26:03
    Pito postupoval osamocen na gólmana, z bezprostřední blízkosti ho ale neprostřelil. Následně dorážel do tyče, ale rukou.
     
    25:37
    Rodrigo naznačil nahrávku, aby nakonec překvapivě vystřelil. Trefil zaskočeného Amazala, Ferrão na odražený míč nedosáhl.
     
    25:25
    Sám proti třem neměl Raiss El Fenni moc šancí na úspěch. Zbavil se alespoň Lina, nicméně Marlon již byl nad jeho síly.
     
    24:46
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Dias oslovil dlouhým míčem Gadeiu, jemuž ovšem nevyšlo zpracování, i s míčem opustil hrací plochu.
     
    24:17
    Chybnou marockou rozehrávku napravil Youssef Jouad. Dobře se stáhl k Dieguinhovi, jemuž zamezil v dalším pohybu po pravé straně.
     
    23:45
    Ferrão opět ukázal své přednosti. Ukázal výborné zrychlení, ale stříleným pasem nenašel k levé tyčce se blížícího Lina.
     
    23:02
    Roh Brazilcům hrubě nevyšel. Lino sice dostal přesnou nahrávku, ale v těsné blízkosti stáli dva protihráči, skrze ně balón podle očekávání neprošel.
     
    22:53
    Těžký zákrok musel Khiyari předvést proti dělovce Gadeii. Měl štěstí, že na míč dobře viděl, pravou rukou jej vytěsnil vedle tyčky.
     
    22:13
    Maročtí futsalisté se na začátku druhé půle dost brání v kombinaci. Tentokráte nevyšla souhra mezi Bouyouzanem a Boumezouem, pas vystihl Pito.
     
    21:59
    Dlouhým nákopem hledal Guitta za obranou zapomenutého Ferrãa, ten hlavičkou prodloužil míč nad břevno.
     
    21:20
    Bakkali zkusil štěstí po pravé lajně. Utekl osobnímu strážci v podobě Dyega, ale již nevyzrál na dobře postaveného Marlona.
     
    20:34
    Ferrão se uvolnil kličkou po pravé lajně kolem Amazala, nicméně se dostal z dobrého střeleckého úhlu a Khiyari neměl se zákrokem větší problém.
     
    20:10
    Úvod druhé půle Maroku hrubě nevyšel. El Ayyane váhal s míčem, aby nakonec poslal balón Gadeiovi daleko za paty.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:55.
     
    Brazílie po prvním poločase vede nad Marokem 1:0, ale postup do semifinále ještě nemá jistý ani zdaleka. Je to totiž překvapivě mužstvo z Afriky, které hýří větší aktivitou, ale zatím pokulhává v ofenzivě. Jediný gól první půle vstřelil v 11. minutě brazilský kapitán Rodrigo, jenž potrestal faul Raisse El Fenniho gólem z volného přímého kopu. Druhé dějství slibuje dramatickou podívanou, Maroko ukázalo, že má na to, aby potrápilo jednoho z největších favoritů celého turnaje.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:43
    Maročané zkusili powerplay, což se jim málem vymstilo. Střelu Pina do prázdné bány zastavil obětavě skluzující Jouada.
     
    19:22
    Pěknou nahrávku obdržel El Ayyane, jenže si neporadil se zpracováním, čehož okamžitě využil k dlouhému odkopu Leonardo.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta prvního poločasu.
     
    18:30
    Samozřejmě by k prohřešku muselo dojít ještě v průběhu prvního poločase, do druhého se kolonka faulů zase vynuluje. Hráči v červeném pokračují v útočení.
     
    18:01
    Pito fauloval, a protože se jednalo o pátý akumulovaný faul, tak každý další by znamenal desetimetrový kop ve prospěch Maroka.
     
    17:26
    Rodrigo tentokráte nestřílel, ale nahrával na levačku Arthurovi, jeho přízemní pokus vykopl pozorný Khiyari pravou nohou do bezpečí.
     
    17:22
    Další přímý kop Brazílie z velmi zajímavé pozice, uvidíme druhý gól? Bakkali nesmyslně podrazil zezadu Dyega, který by jinak střílel, ale z poměrně velkého úhlu.
     
    16:55
    Futsalisté v červených dresech útočí na vyrovnání. Technickým projektilem od levé lajny se prezentoval Boumezou, Guitta se zaskočit nenechal.
     
    16:20
    Protiútok Maročanů táhl El Ayyane. Nahrávkou mezi dva protihráče uvolnil El Mazraye, který střelou pravou nohou neprostřelil dvoučlenný obranný val.
     
    15:44
    Brazilci drží míč na svých sálovkách. Leonardo zkusil zajímavým obloučkem oslovit Diase, tomu střela hlavou absolutně nevyšla.
     
    15:12
    El Mesrar moc dobře věděl, že Dyego zvolí kličku po levé lajně. Zakřižoval konkurenta a balón odpálil do zámezí.
     
    14:41
    Oddechový čas pro Brazílii.
     
    14:32
    Na druhou stranu dostal vysoký balón Rodrigo. Kapitán Brazilců si skvěle poradil se zpracováním, pak mu ale míč odkopl El Mazray.
     
    14:00
    Situaci dvou na dva řešil Youssef Jouad střelou do padajícího obránce Gadeii, dorážející Amazal následně promáchl.
     
    13:47
    Špatná rozehrávka po pravé lajně v podání Rochy. Viděl a hledal Diase, jenže kulatý nesmysl mu poslal příliš daleko za paty.
     
    13:09
    Chybu v komunikace mezi Amazalem a Boritem mohl potrestat Dieguinho, avšak střelu mu vůbec nevyšla, poslal ji přímo do středu brány, kde byl připravený Khiyari.
     
    12:40
    Guitta navštívil útočnou polovinu, a to se Brazilcům málem vymstilo, protože jeho nahrávku vystihl El Ayyane, který však nezvládl udržet míč ve hře.
     
    12:17
    Dyego zapojil do kombinace brankáře Guittu. Gólman si pohrál s míčem a před El Mesrarem zvolil oblouček na volného Rodriga.
     
    11:41
    Trpělivou kombinaci afrického celku zastavil Leonardo, jenž nataženou pravou nohou vystihl nahrávku Boumezoua napříč hrací plochou.
     
    11:10
    Hráči Maroka chtěli přispěchat s rychlou opovědí. Amazal ještě udržel balón na hrací ploše, ale přihrávku na střed poslal jen na obránce Gadeiu.
    10:36 RODRIGO - 0:1
     
    10:36
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Exekuce volného přímého kopu se chopil RODRIGO a zahrál jej fantasticky! Vystřelil těsně nad zemí k pravé tyči, mimo dosah brankáře míč ještě tečoval jeden z hráčů stojících ve zdi. Bez asistence.
     
    10:35
    První žlutou kartu obdržel marocký futsalista Idriss Raiss El Fenni, jenž stáhl za dres k zemi Gadeiu a zamezil tak zajímavé šanci.
     
    10:18
    Střelu z voleje vyzkoušel Rodrigo. Brazilský kapitán není prvním úspěšným střelcem střetnutí, neboť vysoko přestřelil.
     
    09:47
    Střílel v pádu, přesto dostatečně razantně. Ani Rocha ovšem nenašel recept na prozatím skvěle chytajícího Khiyariho.
     
    09:22
    Bouyouzan si u levé lajny přehodil balón přes nohu Pita a rázem byl sám před gólmanem, jenže Guitta skvěle vyběhl a míč odkopl do bezpečí.
     
    08:50
    Pomalu, ale jistě získávají Brazilci větší a větší tlak. Leonardo si narazil s Marlonem a pravačkou vystřelil o kousek vedle pravé tyče.
     
    08:17
    Do hry se ostal Dieguinho, jenž vymyslel nahrávku k levé tyči na Pina, jenž by zakončoval do prázdné brány, pokud by mu v poslední chvíli neskočil pod nohy El Mesrar.
     
    07:45
    Svěřenci kouče Dguiga potvrzují, že marocký futsal je na vzestupu. Ještě žádný tým nedokázal tak dobře držet na uzdě brazilský presink.
     
    07:30
    Dalekonosnou střelu vyzkoušel Marlon. Khiyari mohl zůstat ledově klidným, míč prosvištěl o pořádný kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    06:52
    Maroko dělily od vedoucího gólu centimetry! Zleva střílel překvapivě na přední tyč Youssef Jouad, Guittu zachránila tyč!
     
    06:21
    Druhý rohový kop Brazilcům nevyšel. Rozehrávka na krátko, nebyla dobrým řešením, Dyego nepropasíroval míč na Rodriga.
     
    05:57
    Akce střídá akci. Lino si hodil míč mezi nohama El Mesrara, aby následně zhatil celou akci nepřesnou střelou k pravé tyči.
     
    05:19
    El Mesrar si troufl kličkou na Dyega. Toho obelstil, ale okamžitě mu zkřížil cestu Leonardo, přes něj už se nedostal.
     
    04:55
    Ferrão ukázal, že kromě ofenzivy umí parádně zahrát i do defenzivy. Ukázkovým skluzem připravil o hrací předmět El Ayyaneho.
     
    04:17
    Přes obránce vystřelil právě Gadeia. Khiyari na balón ovšem dobře viděl a dokonce jej udržel v náruči. Zákrok hodně na jistotu.
     
    03:44
    El Mesrar si vyměnil míč s Bakkalim a zkusil vystřelit, ale trefil jenom před sebou stojícího Gadeiu. Hraje Brazílie.
     
    03:22
    Po zasekávačce Boritemu střílel Dyego ze středu. Nártem napálil kulatý nesmysl o několik metrů nad horní tyčku.
     
    02:41
    První rohový kop Brazilcům vůbec nevyšel. Nahrávku obdržel Rodriho, kapitánovi ovšem zakončení vůbec nesedlo, minul bránu.
    02:17 Ferrão na Khiyariho nevyzrál
     
    02:17
    Balón získali hráči v modrém, do útoku se zapojil rovněž brankář Guitta. Akci zakončil křižnou střelou k levé tyči Ferrão, Khiyari předvedl výborný zákrok pravou rukou.
     
    01:50
    Hodně překvapivý úvod, neboť Maročané jsou tím týmem, který kombinuje na útočné polovině. Brazilci zatím běhají bez míče.
     
    01:23
    Bakkali si nyní vedl výrazně lépe, když na druhé straně sám útočil a střelou od levé lajny prověřil pozornost Guitty.
     
    00:37
    Ferrão se pěknou stahovačkou zbavil Bakkaliho a postupoval vstříc bráně. Z velkého úhlu rozvlnil jenom boční síť.
     
    00:10
    První čtvrtfinálový duel mezi Marokem a Brazílií právě odstartoval! Jasným favoritem jsou Jihoameričané, ale mužstvo z Afriky určitě soupeři nedá nic zadarmo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Maroko: Khiyari (Anbia) – El Ayyane, Borite, El Mesrar, Bakkali, Saoud, Jouad, El Mazray (C), Amazal, Boumezou, Bouyouzan, Raiss El Fenni, Bouzid.

    Brazílie: Guitta (Willian) – Dyego, Ferrão, Gadeia, Rodrigo (C), Marlon, Bruno, Lino, Leonardo, Rocha, Pito, Arthur, Dieguinho.

    Rozhodčí: Cordero (ESP), Martínez (ESP), Jelić (SRB).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Milan Huppert

    Branky: 11. Rodrigo

    Karty:   11. Raiss El Fenni (MAR)


    Maroko: Khiyari (Anbia) – El Ayyane, Borite, El Mesrar, Bakkali, Saoud, Jouad, El Mazray (C), Amazal, Boumezou, Bouyouzan, Raiss El Fenni, Bouzid.
    Brazílie: Guitta (Willian) – Dyego, Ferrão, Gadeia, Rodrigo (C), Marlon, Bruno, Lino, Leonardo, Rocha, Pito, Arthur, Dieguinho.

    Rozhodčí: Cordero (ESP), Martínez (ESP), Jelić (SRB)
    bahis siteleri