Osasuna – Rayo Vallecano 1:0 (kon.) | Mallorca – Levante 1:0 (kon.) | Cádiz – Valencia 0:0 (kon.)
Atlético – Barcelona 2:0 (kon.)
konec
Atlético Madrid
2:0 (2:0)
FC Barcelona
Sobota 02.10.2021, 21:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:02:42)
    Atleti si poradili s trápící se Barcelonou
     
    Atlético Madrid zvládlo šlágr 8. kola španělské La Ligy, na domácím stadiónu porazilo katalánskou Barcelonu výsledkem 2:0. Obě trefy zaznamenali domácí v první půli. Nejprve skóroval ve 23. minutě Thomas Lemar po nahrávce od Luise Suáreze, těsně před odchodem do kabin si tito hráči role vyměnili a skóroval uruguayský útočník. Druhý poločas nabídl očekávanou podívanou, kdy Barcelona kombinovala, ale kromě šance Coutinha, kterou parádním zákrokem zlikvidoval Oblak, se k vážnějšímu ohrožení brány nedostala.

    Svěřenci kouče Simeoneho se zásluhou zisku tří bodů posunuli na druhou příčku, za městským rivalem Realem zaostávají jen o skóre. Barcelona spadla na devátou pozici za Valencii.
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:10.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Aktivní Antoine Griezmann na útočné polovině ještě vybojoval nedovolený zákrok na svou osobu, proti pravidlům hrál Lenglet. Více se nejspíše už nestane.
     
    90+2
    Znovu sehrál Griezmann důležitou roli a opět hledal Correu. Ten obdržel zase o něco delší nahrávku a při snaze o její dostižení si zřejmě natáhl sval.
     
    90+1
    Pěknou nahrávku vyprodukoval Antoine Griezmann, který oslovil Correu. Argentinec ale zabral příliš pozdě, proto míč jen špičkou kopačky posunul do autu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Ne, Barceloně prostě koncovka nevychází. Za dlouhým nákopem Araúja běžel Ansu Fati marně, míč dostihl mimo hrací plochu.
     
    88
    Oblakův výkop si pohlídal Gerard Piqué, zkušený španělský stoper bez větších problémů přehlavičkoval menšího Griezmanna.
     
    87
    Čerstvý Renan Lodi si věřil na Puiga, jenže míč si pokopl příliš daleko, španělský mladík dal před protihráče zkušeně tělo.
     
    86
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergiño Dest, přichází Clément Lenglet.
     
    86
    Skutečně to byl Depay, kdo si vzal volný přímý kop na starosti. Kulatý nesmysl sice poslal přes zeď, ale také nad břevno.
     
    85
    Standardní situaci vybojoval Memphis Depay, sám ji také nejspíše zahraje. Nizozemský útočník si dobře pokryl balón a nechal se zfaulovat Savićem.
     
    84
    Přestože se Ricard Puig honě snažil, tak nahrávku Busquetse dostihl až jako druhý, o něco dříve byl u míče bránící José Giménez.
     
    83
    Diego Simeone řádí ve svém obdélníku jako smyslů zbavený. Už dobou minutu hecuje fanoušky na všechny strany, fandění na jeho povel výrazně zesílilo.
     
    82
    Na zemi skončil Antoine Griezmann, avšak arbitr Soto posoudil zákrok Piquého na něj jako povolený, hra pokračuje bez přerušení.
     
    81
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Yannick Carrasco, přichází Renan Lodi.
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Mario Hermoso, přichází Felipe.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Atlético udržuje nad Barcelonou dvoubrankové vedení, vítězství je už opravdu blízko.
     
    79
    Oblouček Memphise Depaye prodlužoval Gerard Piqué za sebe, do země nikoho. Ronald Araújo byl od míče příliš daleko.
     
    78
    Karetnímu trestu se nevyhnul domácí kapitán Koke, který skluzem nepříjemně zajel do Fatiho. Rozhodnutí se diví, nemá k tomu ale jediný důvod.
     
    77
    Další brejk Atlética skončila neúspěchem z toho důvodu, že již viditelně unavený Yannick Carrasco zpomalil hru pasem do zadních řad.
     
    76
    Ronald Araújo podklouzl a vstříc bráně tak upaloval Antoine Griezmann. Byl si vědom, že se mu obránci přibližují, proto zkusil přenést hru na Correu, ale míč poslal mimo jeho dosah.
     
    75
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Gavi, přichází Ricard Puig.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Oscar Mingueza, přichází Luuk de Jong.
     
    74
    Více volného prostoru využil k centru od pravé lajny Oscar Mingueza. Hledal hlavu Depaye, ale našel pouze tu Hermosa.
     
    73
    Střelu Fatiho ze střední vzdálenosti lehce tečoval Giménez, ale naštěstí pro Oblaka ne nijak výrazně, takže slovinský gólman stačil zakročit.
     
    72
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází João Félix, přichází Ángel Correa.
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Luis Suárez, přichází Antoine Griezmann.
     
    71
    Útočným faulem se prezentoval Kieran Trippier. Tak dlouho okopával Sergiña Desta, až rozhodčího přiměl k přerušení hry.
     
    70
    Přímého kopu se chopil sám faulovaný Fati. Střela mu ovšem vůbec nevyšla, vysoko přestřelil Oblakovu svatyni.
     
    69
    Zajímavou standardní situaci vybojoval kousek za šestnáctkou Ansu Fati, jenž stihl míč píchnout k Busquetsovi, načež došlo ke střetu se Savićem.
     
    68
    Výborně vystihl rozehrávku Llorente, ale pak nezvládl procedit vlastní pas před de Jonga, s míčem tak znovu kombinuje Barcelona.
     
    67
    Ansu Fati se k balónu nedostal, což bylo způsobeno nedovoleným zákrokem Giméneze, k němuž došlo na polovině hřiště.
     
    66
    Pěkná kombinace mezi Félixem a Suárezem k definitivnímu rozhodnutí nevedla. Portugalec po vzájemné výměně míče vypálil tvrdě, ale přímo do středu brány, kde stál připravený ter Stegen.
     
    65
    Tlak Barcelony sílí, ale zatím jí to není nic platné. Domácí hrají směrem dozadu bezchybně, přesně tak, jak je u tohoto týmu zvykem.
     
    64
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Ansu Fati.
     
    63
    Naprosto suverénně si Jan Oblak vyběhl pro centr, který zleva vyslal Philippe Coutinho. Depay neměl žádnou šanci se přes gólmana prosadit.
     
    62
    Hodina z utkání je pryč, do konce zápasu zbývá poslední půlhodina. I díky skvělému Oblakovi drží domácí mužstvo komfortní vedení, Barcelona je blízko další nepříjemné porážce.
     
    61
    Fantastický Jan Oblak drží Atlético v dvoubrankovém náskoku! Gavi založil rychlý brejk a balón ve finále předložil jako na zlatém podnose Coutinhovi, jehož střelu k bližší pravé tyči Oblak nejenže chytil, ale dokonce i udržel pod tělem!
     
    60
    João Félix chytře pustil mezi nohama míč za sebe na Carrasca. Belgický fotbalista měl proti sobě posledního protivníka, kličkou se však za záda Minguezy nedostal.
     
    59
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Kieran Trippier hledal po lajně Suáreze, jenže ten očekával přihrávku na střed do nohy.
     
    58
    K odvážnému přenesení hry sáhl Marcos Llorente. Avšak poradil si brilantně, kulatý nesmysl poslal Trippierovi ideálně do nohy.
     
    57
    Do presinku se zapojil také Luis Suárez. Zatlačil na Ronalda Araúja, jehož donutil hrát malou domů gólmanovi ter Stegenovi.
     
    56
    Nafilmovat penaltu zkusil Yannick Carrasco. Arbitr Soto jeho pokus prokoukl a dal Belgičanovi jasně najevo, že příště to bude za žlutou.
     
    55
    S Lemarovým centrem si poradil brankář ter Stegen, pravou rukou vyboxoval míč mimo velké pokutové území.
     
    54
    Bylo jasné, že červeno-bílí budou za současného stavu spoléhat především na brejky. Jeden takový podnikl po pravé lajně Lemar, po sraženém centru budeme sledovat rohový kop.
     
    53
    Rychlé rozehrávky se chopil Marc-André ter Stegen. Přes Araúja se balón vrátil na útočnou polovinu Barcelony, pokračuje dobývaní pevné defenzivy konkurenta.
     
    52
    Centr de Jonga směřoval na hlavu Gerarda Piquého. Zkušený španělský stoper čekal na balón marně, těsně před ním zažehnal nebezpečí Hermoso.
     
    51
    Memphis Depay si tentokráte poradil výrazně lépe. V nelehké situaci zvládl nastřelit Saviće a vybojovat pro katalánský klub rohový kop.
     
    50
    Frenkie de Jong hledal v pokutovém území Depaye. Tomu nevyšlo ideálně zpracování, čehož využil pohotový José Giménez.
     
    49
    Barcelona s míčem na kopačkách nikam nespěchá, což není příliš pochopitelné, protože ztrácí dva góly a čas hraje proti ní.
     
    48
    Do slibného protiútoku směřoval João Félix. ale zastavil ho hvizd hlavního rozhodčího, ten Portgalci odpískal faul na Piquého.
     
    47
    Oba trenéři udělali o poločasové přestávce jednu změnu v sestavě. De Paula nahradil obránce Trippier, za Nica Gonzáleze naskočil Sergi Roberto.
     
    46
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Rodrigo de Paul, přichází Kieran Trippier.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Nico González, přichází Sergi Roberto.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:03.
     
    Atlético Madrid má ve šlágru 8. kola španělské La Ligy skvěle nakročeno k zisku tří bodů, nad Barcelonou vede po prvním poločase 2:0. Důležitý první gól vstřelil ve 23. minutě Thomas Lemar, po parádní nahrávce od Suáreze prostřelil Lemara nechytatelnou střelou do šibenice. Při druhém zásahu si Lemar s Luísem Suárezem role prohodily, uruguayský útočník zakončoval rychlou akce přízemním pokusem k pravé tyči. Pokud chtějí Katalánci pomýšlet alespoň na bod, musí něco změnit, nastolená taktika totiž na Atlético nestačí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V závěru úvodního dějství ještě žlutá karta pro Rodriga de Paula, který u pravé lajně nešetrně zajel do míč dobře pokrývajícího Gaviho.
     
    44
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Gól do šatny, svěřenci kouče Simeoneho udělali další důležitý krok směrem k zisku tří bodů! Lemar si vyměnil míč s Félixem a rázem běžel spolu s LUISEM SUARÉZEM proti Piquému. Uruguayský útočník zvládl zpracování nahrávky, načež si položil gólmana a zacílil neomylně k pravé tyčce.
     
    43
    Při snaze Coutinha o nahrávku po lajně hrál bránící Mario Hermoso rukou. Arbitr Soto situaci velmi dobře viděl a nařídil volný přímý kop ve prospěch Barcelony.
     
    42
    Za obloučkem Gaviho vystartoval Jan Oblak, nikoliv původní adresát Memphis Depay. Slovinský gólman pak pošetřil pár cenných vteřin, neboť míč sebral až v momentě, kdy se k němu Coutinho příblížil.
     
    41
    Za dlouhým výkopem ter Stegena vystartoval Nico González. Tělo před něj natlačil José Giménez a míč nechal doskákat do autu.
     
    40
    Útočný faul odpískán Gavimu. Nejednalo se o žádný ostrý zákrok, přesto si španělský mladík musí dávat pozor, protože žlutou kartu už na kontě má.
     
    39
    Do brejku vystartoval po levé lajně Thomas Lemar. U praporku se odhodlal k centru, který Ronald Araújo zblokoval do zámezí.
     
    38
    Černohorský stoper Stefan Savić si přehlavičkoval Depaye, ale míč pouze posunul k de Jongovi, tomu vůbec nevyšel pas na Coutinha.
     
    37
    Memphis Depay tentokráte v roli centrujícího hráče. Hledal de Jonga, který tečoval míč jen lehce, Oblak mohl zůstat klidným.
     
    36
    Akce Barcelony pokračovala rohovým kopem. Proti centru vystartoval Jan Oblak, jehož nedovoleným způsobem atakoval Gerard Piqué.
     
    35
    Ukázkový obranný zákrok předvedl Stefan Savić. Pravou nohu vložil před jeho tělo a balón píchl mimo hrací plochu.
     
    34
    Ani teď se Memphis Depay nezapsal mezi střelce. Průnikovým pasem jej oslovil Sergio Busquets, nizozemský útočník vystartoval příliš pozdě.
     
    33
    Hosté vykombinovali záložní řadu domácích, nicméně narazili na tu obrannou. Depay kličkou nepřešel přes dobře postaveného Giméneze.
     
    32
    Příliš dlouhou přihrávku vyprodukoval Luis Suárez na Marcose Llorenteho. Španělský fotbalista, byť sprintující, míč nestihl.
     
    31
    Červeno-bílí se nikam neženou. Stefan Savič mohl zkusit nahrávku středem na Félixa, avšak rozhodl se hrát na jistotu k nohám Hermosa.
     
    30
    Pěkné kombinační akci chyběla povedená finální nahrávka. Přetažený centr vracel Depay pod sebe na volného de Jonga, Nizozemec ale na míč o pár centimetrů nedosáhl.
     
    29
    Atlético vysunulo presink ještě výše a přinutila de Jonga ke zpětnému pasu na Minguezu, ten následně zapojil do hry ter Stegena.
     
    29
    A opět sleduje kombinační hru katalánského mužstva. Zatím ovšem spíše kolem poloviny hřiště, dále je soupeř nepustil.
     
    28
    Málem se opakovala situace z před pár minut! Domácí na tři doteky přehráli obranu Barcelony, ale Luis Suárez v obrovské příležitosti technickým obstřelem těsně minul levou tyčku.
     
    27
    Domácí rozhodně nesmí usnout na vavřínech, vyhráno nemají ani zdaleka. Nyní ovšem hosté soka zatlačili do defenzivy ženou se za srovnáním stavu.
     
    26
    Philippe Coutinho nebyl daleko od vyrovnání! K míči se přimotal jako slepý k houslím, z voleje napálil kulatý nesmysl vedle pravé tyče.
     
    25
    Po inkasované brance si něco hlasitě vyříkávali Gerard Piqué a Sergio Busquets. Zřejmě řešili jak je možné, že trojice protihráčů přehrála kompletní obranu i střed zálohy.
     
    23
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Fantastická kombinační akce posílá Atlético do vedení! Félix se jednoduchým pohybem zbavil Minguezy a na střed nahrál Suárezovi, jenž zrychlil akci pasem z první po levé straně ideálně do nohy THOMASE LEMARA, který si navedl míč do pokutového území a střelou do vzdálenější šibenice nedal ter Stegenovi šanci zasáhnout.
     
    23
    Standardku v podobě rohového kopu vybojoval Frenkie de Jong. Při snaze o centr nastřelil Giméneze a Savić nestihl balón na hrací ploše.
     
    22
    Jan Oblak výborně vystartoval proti Coutinhovi, jenž nebyl v ofsajdu. Slovinský reprezentační gólman sebral míč do rukavic.
     
    21
    Těžko říct, zda Yannick Carrasco zamýšlel od levé lajny zkusit vystřelit, každopádně ter Stegena pořádně vylekal. Balón skončil na horní síti.
     
    20
    První žlutou kartu střetnutí obdržel Gavi. Hostující mladík vletěl do Lemara, o souboji rameno na rameno nemohla být řeč. Španěl si výrazně pomohl pravou rukou.
     
    19
    Pod tlakem Ronald Araújo zvládl posunout míč na ter Stegena. Ani ten neměl moc času, dlouhým odkopem vrátil hrací předmět do držení domácích.
     
    18
    João Félix o sobě dává hodně vědět! Lemar mu posunul míč do nohy z jedničky na hranici šestnáctky. Portugalec se otočil čelem k bráně a v pádu vystřelil o kousek vedle pravé tyčky.
     
    17
    Ofenzivu se rozhodl podpořit Oscar Mingueza. Právě u něj ale útoční akce katalánského celku skončila, protože se nacházel v ofsajdu.
     
    16
    Pěnou průnikovou přihrávku mezi dva soupeře dostal Frenkie de Jong od Piquého. Zpracování ovšem nezvládl, daroval balón stoperům.
     
    15
    Je zřejmé, že Félix nemá dostávat ani centimetr volného místa a fauly na jeho osobu jsou také povoleny. Nyní forvard zatažením za res vyvedl z rovnováhy Sergio Busquets.
     
    14
    Dlouhým nákopem hledal Mario Hermoso nejspíše Suáreze. Uruguayec měl k míči výrazně dále než Gerard Piqué, jenž odpálil kulatý nesmysl do zámezí.
     
    13
    Hosté nikam nespěchají. Vyměňují si míč na obranné polovině a čekají, kam až soupeř vytáhne presink. Ten však řady příliš daleko nevysunuje.
     
    12
    Výborně zabral Ronald Araújo. Obránce Barcelony nabral stejnou rychlost jako Félixe a talentovaného Portugalce za záda nepustil.
     
    11
    Útočným faulem se proti Giménezovi provinil Memphis Depay. Stoper očekával, že si pro balón vyběhne Oblak, tak se nestalo.
     
    10
    Od pravé lajny si balón na střed navedl Thomas Lemar. Vypálil levačkou k levé tyči, míč prosvištěl jen těsně vedle ní.
     
    9
    Hlasitě si říkal o žlutou kartu Ronald Araújo, který Félixe držel tak dlouho, dokud ho úplně nezastavil. Arbitr Soto si postačil s ústním varováním.
     
    8
    Exekuce standardky se chopil Rodrigo de Paul. Přetaženým centrem hledal Josého Giméneze, ten ve skluzu míč ve hře neudržel.
     
    7
    I na zemi dokázal João Félix vybojovat standardku ve prospěch domácího mužstva. Rychle se zvedl a nedovoleným zákrokem jej atakoval Dest.
     
    6
    Bez větších problémů Gerard Piqué v hlavičkovém souboji přetlačil Suáreze, míč navíc zvládl sklepnout pro Arauja.
     
    5
    Gavi se protáhl mezi dvojicí protihráčů a za hranici šestnáctky přihrál Coutinhovi, jenž pálil po rychlém zpracování do zad de Paula.
     
    4
    Nohama si zahrál Marc-André ter Stegen, jehož zapojil do hry Oscar Mingueza Gerard Piqué. Německý gólman přenesl hru na Desta.
     
    3
    Sergio Busquets hlavičkou přiťukl balón k Depayovi, Koke přiběhl do souboje s protihráčem pozdě. Nizozemskému útočníkovi pak nevyšla klička proti Giménezovi.
     
    2
    Zápas mezi Atléticem Madrid a Barcelonou začal! Domácí vstoupili do utkání v tradičních červeno-bílých dresech, hosté hrají ve světle modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Atlético Madrid: Oblak – M. Llorente, Savić, J. Giménez, Hermoso, Carrasco – de Paul, Koke (C), Lemar – L. Suárez, Félix.
    Náhradníci: Lecomte – Á. Correa, Felipe, Griezmann, H. Herrera, Lodi, Šaponjić, Trippier, Vrsaljko.

    FC Barcelona: ter Stegen – Mingueza, Piqué, R. Araújo, Dest – F. de Jong, S. Busquets (C), González – Gavi, Depay, Coutinho.
    Náhradníci: Neto, Peña – J. Alba, L. de Jong, Demir, Fati, García, Lenglet, Puig, Roberto, Umtiti.

    Rozhodčí: Soto – Álvarez, Martínez.
     
    FC Barcelona

    Skutečnost, že se Barcelona topí v obrovské finanční krizi, se podle očekávání podepsala i na výsledcích. Katalánský celek je v lize až na sedmém místě, každopádně není třeba propadat panice, neboť má o zápas méně než většina soupeřů a na vedoucí Real ztrácí pět bodů, což není příliš. Výrazně v horší situaci je ale Koemanova družina v Lize mistrů, protože výsledkem 0:3 prohrála jak s Bayernem Mnichov, tak i s Benficou, s postupem do osmifinále to tedy po dvou zápasech nevypadá vůbec dobře.
     
    Atlético Madrid

    Atlético Madrid prožívá solidní úvod sezóny. V dosavadních sedmi ligových kolech nasbíralo 14 bodů, což momentálně stačí na sedmou příčku, na vedoucí Real Madrid přitom ztrácí pouhé tři body. Na ligové scéně se minulý víkend svěřenci kouče Simeoneho představili na půdě Alavesu, na níž vyhořeli, outsiderovi totiž podlehli 0:1. Náladu si spravili v týdnu, kdy v rámci Ligy mistrů zvítězili 2:1 na San Siru proti AC Milán a po bezbrankové remíze s Portem si tak vylepšili bodový zisk a dostali se na druhé místo za doposud stoprocentní Liverpool.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný sobotní večer. Vítám vás při sledování 8. kola španělské La Ligy, u zápasu mezi Atléticem Madrid a Barcelonou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Milan Huppert

    Branky: 23. Lemar (L. Suárez), 44. L. Suárez (Lemar)

    Karty:   45+1. de Paul (ATM), 78. Koke (ATM) – 20. Gavi (BAR)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:10.
    Atlético Madrid: Oblak – M. Llorente, Savić, J. Giménez, Hermoso (81. Felipe), Carrasco (81. Lodi) – de Paul (46. Trippier), Koke (C), Lemar – L. Suárez (72. Griezmann), Félix (72. Á. Correa).
    Náhradníci: Lecomte – Á. Correa, Felipe, Griezmann, H. Herrera, Lodi, Šaponjić, Trippier, Vrsaljko.

    FC Barcelona: ter Stegen – Mingueza (75. L. de Jong), Piqué, R. Araújo, Dest (86. Lenglet) – F. de Jong, S. Busquets (C), González (46. Roberto) – Gavi (75. Puig), Depay, Coutinho (64. Fati).
    Náhradníci: Neto, Peña – J. Alba, L. de Jong, Demir, Fati, García, Lenglet, Puig, Roberto, Umtiti.

    Rozhodčí: Soto – Álvarez, Martínez
    bahis siteleri