Chabarovsk – Čeljabinsk 4:5 (kon.) | Dynamo Moskva – Čerepovec 3:2 (kon.) | Nižněkamsk – Jekatěrinburg 2:3 (kon.)
N.Novgorod – Minsk 3:4 (kon.) | Omsk – Spartak Moskva 5:2 (kon.) | Kunlun – CSKA Moskva 2:1 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
3:4 (1:0, 1:4, 1:0)
HC Dinamo Minsk
Sobota 09.10.2021, 16:00 • Nagornyj Arena, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos končí. Děkujeme vám za pozornost a přejeme hezký večer. (18:38:45)
     
    Minsk potvrdil skvělou formu, šestá výhra v řadě ho posunula na třetí místo Západní konference. Poražený Novgorod zůstal v té samé tabulce osmý.
     
    Zápas začal pěkně zostra. Už ve druhé minutě dostal Tyler Graovac přihrávku do jízdy, nabruslil až před Kočetkovova, ale s přehozením jeho betonu si nevěděl rady. Hned za okamžik měli svou šanci i domácí. Jmenovitě Zijat Pajgin, jenž chtěl bekhendovou stranou zasunout puk za Kolosovův levý beton, trefil ale pouze jeho konec. Nižnij Novgorod pak přidal na aktivitě. Damir Žafjarov převzal diagonálu před pravou stranu branky a Kolosov měl co dělat, aby se stihl včas přemístit. Na gól si diváci museli počkat až na úplný závěr třetiny. V přesilovce přesně dvě vteřiny před sirénou prokázal svou zručnost Kenny Agostino, když si po Zaarově kolmici propletl u levé tyče hůl mezi nohama a rychlou střelou zahrál běloruskému brankáři na housle. Novgorod tak vedl po úvodní třetině 1:0.

    Ta druhá se proměnila ve střelecký koncert, při kterém zvesela vyhrávalo Dinamo. Nejprve jemnou tečí srovnal Dmitrij Bujnickij a potom dokonal obrat jeho jmenovec Dmitrij Děrjabin. Domácí hráče zmátořil až Daniel Zaar a bylo opět srovnáno. Jenže běloruská kapela spustila další dvougólovou písničku. Po školácké chybě obrany vrátil svůj tým do vedení Denis Mosaljov a náskok Dinama pak ještě navýšil Kirill Voronin. Po druhé třetině tak platil stav 2:4.

    Závěrečná perioda byla plná vyloučení – a to především na straně Dinama Minsk. Jenže přesilovky se domácímu týmu nedařilo využít. Navíc měli i smůlu, když Damir Žafjarov dostal puk do sítě rukou a ten tak logicky nemohl platit. Kontaktní gól však přeci jen přišel. Theodor Lennström dostal na začátek slotu Hrivíkovu přihrávku, po které prostřelil Kolosova kolem jeho lapačky. Jenže to už zbývaly do konce pouhé tři vteřiny. Nižnij Novgorod tak porážku neodvrátil a s Minskem prohrál 3:4.
     
    Utkání přihlíželo 100 diváků (omezený počet).
     
    Střely na branku: 33:28 (12:7, 5:15, 16:6).
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Time-out pro Torpedo.
    59:57 Theodor LENNSTRÖM - 3:4
     
    59:57
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Kontaktní gól je opravdu tady! Obávám se ale, že přišel příliš pozdě. Tři sekundy před koncem řádné hrací doby snížil THEODOR LENNSTRÖM. Na hranu slotu mu nabil Marek Hrivík, který si tak z dnešního duelu odnese aspoň jeden kanadský bod. Asistence: Marek Hrivík.
     
    59:30
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Anton Lindholm – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    59:19
    Theodor Lennström opět jako nahrávač. Tentokrát viděl na levé straně volného Daniela Zaara, jenže jeho pokus se mezi tyče nevešel.
     
    58:41
    Lennström nabil Čechovičovi a ten bezodkladně provětral lapačku Kolosova! Domácí se ještě snaží o drama.
     
    58:24
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Alexandr Kogaljov – 2 min., držení).
     
    58:02
    Jen co hlasatel ohlásil poslední dvě minuty, tak Kočetkov zmizel z branky. Domácí už hrají vabank.
     
    57:23
    Hosté postupovali ve dvou na dva obránce. Mattias Tedenby se rozhodl situace řešit sám, ale neudělal dobře.
     
    56:28
    Hra se zase obrátila a Kolosovi pohrozil Michail Orlov. Jeho ránu vytáhl běloruský brankář do ochranné sítě.
     
    55:53
    Na kolena musel jít i Kočetkov, na domácí brankáře letěla střela z pravé strany.
     
    54:40
    V pokračující akci obdržel přihrávku do palebné pozice Anton Šenfeld a přinutil Kolosova pokleknout.
     
    54:22
    Hokejisty Novgorodu tlačí čas. Něco s tím udělat chtěl Marek Hrivík. Průjezd slovenského hráče podél mantinelu udělal vítr v minské obraně.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 20. Agostino (Zaar), 31. Zaar, 60. Lennström (Hrivík) – 24. Bujnickij (Sapego, Usov), 28. Děrjabin (Sapego, Graovac), 38. Mosaljov, 39. K. Voronin (R. Gorbunov, T. Beck)


    Torpedo Nižnij Novgorod: P. Kočetkov (Tichomirov) – Pajgin (A), J. Martynov, Lennström, M. Fedotov, I. Vereščagin, M. Orlov, Marin – Agostino, Miele, Žafjarov (A) – Šenfeld (C), Hrivík, Zaar – Čechovič, A. Michejev, Gončaruk – Urakov, Belevič, Varnakov – Ilja Fedotov.
    HC Dinamo Minsk: Kolosov (S. Bolšakov) – L. Bengtsson, D. Korobov (C), V. Jerjomenko, Almqvist, Šinkevič (A), A. Lindholm, Sapego, Děrjabin – Suvorov, M. Kempe, Alistrov – Tedenby, Graovac, T. Beck (A) – Mosaljov, R. Gorbunov, K. Voronin – Kogaljov, Usov, Bujnickij.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Oskirko – Sivov, Antonov

    Diváci: 100
    thejrc.org