K. Vary – Plzeň 3:0 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 5:6 (po pr.)
po prodl.
Rytíři Kladno
5:6 (3:3, 1:0, 1:2 - 0:1)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 14.10.2021, 18:00 • ROCKNET Arena, Chomutov • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:00:27)
     
    Bod navíc vybojovala v prodloužení brněnská Kometa, o jejímž triumfu rozhodl v 64. minutě Luboš Horký. Hosté nejprve nevyužili čtyřminutovou přesilovou hru, ale touto skutečností se nenechali rozhodit a při hře tří proti třem nastartoval Zaťovič po pravém mantinelu již zmíněného Horkého, jenž skóroval křižnou střelou zápěstím.

    Svěřenci kouče Kalouse zvítězili podruhé v řadě a v tabulce se udrželi na devátém místě před Karlovými Vary. Kladno zůstává třinácté, náskok na poslední Zlín navýšilo na čtyři body.
     
    Střely na bránu: 32 – 44.
     
    Konec zápasu.
    63:47 Luboš HORKÝ - 5:6
     
    63:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Bod navíc bere brněnská Kometa! Prodloužení ukončil LUBOŠ HORKÝ, jehož vyslal po pravé straně Zaťovič. Třiadvacetiletý útočník ujel Hlavovi a z pravého kruhu skóroval střelou zápěstím na zadní tyč. Bow smutně zvedl hlavu ke stropu haly, byl si vědom, že tato rána šla chytit. Asistence: Martin Zaťovič.
     
    63:13
    Domácí přestáli čtyřminutové oslabení a jsou tak zpět ve hře o vítězství! S koncem Kubíkova trestu střílel Marek Ďaloga, opět zasahoval Bow.
     
    62:47
    Z levého kruhu vypálil Martin Zaťovič, Bow pouze vyrazil před sebe. Následně si ovšem poradil i s dorážkou Holíka.
     
    62:20
    Peter Mueller zůstává na ledě i jako člen druhé přesilovkové formace. Nyní ale nezachytil vyhození po mantinelu, touš zpracoval až za modrou.
     
    61:48
    Chybní kladenské vyhození Martin Zaťovič nepotrestal. nahrál mezi kruhy Patru Holíkovi, jenž vypálil forhendem vysoko nad.
     
    61:22
    Peter Mueller nemohl vypálit, tak nahrál za bránu Kollárovi, který chtěl americkému spoluhráči vracet, ten však s podobnou variantou nepočítal.
     
    60:46
    Landon Bow vykryl levým ramenem střelu Krištofa, načež se kotouče ujal Plekanec a bekhendem jej úspěšně odpálil ven z obranného pásma.
     
    60:07
    Úvod prodloužení Rytíři zvládli na jedničku. Tomáš Plekanec vyhrál buly na Jakea Dotchina, jenž odpálila touš za Tomkovu svatyni.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Kladno mělo zápas rozjetý na tři body, ale nakonec mohou být rádi i za jeden. Vedení domácích na 5:3 navýšil skvěle povedeným trestným střílením Danny Kristo, nicméně Kometa utkání nezabalila a v 51. minutě skórovala dvakrát v rozmezí dvaceti vteřin, na trefu Michala Krištofa navázal kapitán Martin Zaťovič. Kometa vstoupí do prodloužení v přesilovce, jež by měla trvat ještě přes tři minuty, Kubík totiž dostal za faul vysokou holí čtyřminutový trest.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 31 – 34.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:56
    Rytíři se dvakrát v krátkém časovém sledu osvobodili, Kometa do třetice získala útočné pásmo. Rychlou akci zakončil Vladimír Roth ránou od modré, Bow zabránil změně skóre levým betonem.
     
    59:12
    Adam Kubík trefil vysokou holí do obličeje Tomáše Vincoura, a protože je ve tváři brněnského útočníka vidět krev, tak se jedná o trest čtyřminutový. Pokud tedy Kometa nevstřelí gól během poslední minuty základní hrací doby, přenese se její početní převaha i do prodloužení.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. A. Kubík (Plekanec, Dotchin), 9. Hlava (Jágr), 17. Filip (Melka), 36. Dvořáček (Nilsen, Bow), 46. Kristo (TS) – 7. Vincour (Bartejs), 11. Kollár (P. Mueller, Krištof), 12. P. Mueller (Krištof, Roth), 51. Krištof, 51. Zaťovič (L. Horký, Bartejs), 64. L. Horký (Zaťovič)


    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Dotchin (A), Kehar, Nilsen, K. Wood, Ticháček, Donaghey – Jágr, Plekanec (C), Hlava – M. Beran, A. Kubík, Dvořáček – Melka, Filip, Račuk – Kristo, Pitule, Hajný.
    HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – R. Holland, Ďaloga, Roth, Kučeřík, Bartejs, Gulaši (A), D. Mikyska – P. Mueller (A), Krištof, Kollár – L. Horký, P. Holík, Zaťovič (C) – Vincour, Rákos, R. Pavlík – Magee, Dočekal, Mallet.

    Rozhodčí: Jeřábek, Micka – Frodl, Komárek

    Diváci: 1 238
    ocianews.com