Levante – Getafe 0:0 (kon.) | Real Sociedad – Mallorca 1:0 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
1:0 (0:0)
RCD Mallorca
Sobota 16.10.2021, 21:00 • Reale Arena (San Sebastián) • Španělská LaLiga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:02:15)
     
    Zápas mezi Realem Sociedad a Mallorcou dlouho směřoval k bezbrankové remíze, kterou ale v 90. minutě odmítl střídající útočník Julen Lobete, domácím i v deseti vystřelil o to cennější tři body.

    Svěřenci kouče Alguacila hráli od konce prvního poločasu bez vyloučeného Aihena Muñoze, čemuž pochopitelně museli podřídit i herní styl. Po většinu druhé půle favorit bránil a soupeře k žádné vážnější příležitosti nepustil. Hrdinou duelu se stal žolík Julen Lobete, který v šestnáctce převzal balón a v poslední minutě základní hrací doby prostřelil s přispěním tečujícího obránce na změnu směru letu míče pozdě reagujícího Reinu.

    Real Sociedad se díky vítězství vyšvihl na čelo španělské LaLigy o tři body před celky z Madridu Atlético a Real, ty však mají svá utkání 9. kola teprve před sebou. Mallorca vyšla z utkání s prázdnou a v tabulce zůstává dvanáctá.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:21.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Salva Sevilla si narazil s Pratsem, ale pak nezvládl kličku proti Zubimendimu. Mallorca tímto momentem nejspíše přišla o šanci zabojovat alespoň o bod.
     
    90+3
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Portu, přichází Igor Zubeldia.
     
    90+2
    Je jasné, že hosté musí všechny zbytky sil vrhnout do ofenzivy. Naopak domácí se v plném poštu stáhli do defenzivy s jasným cílem ubránit těsné vedení.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Domácí zničehonic udeřili v poslední minutě základní hrací doby! Střídající útočník JULEN LOBETE dostal od Zubimendiho nahrávku do pokutového území, kličkou do středu si mírně vylepšil střeleckou pozici a s přispěním teče skluzujícího obránce dostal balón za záda smutného Reiny.
     
    89
    Sám proti dvěma se Alexander Sörloth pral statečně. Míč ve hře neudržel, avšak získal pro Real Sociedad aspoň autové vhazování.
     
    88
    Rychlé nohy ukázal Álex Remiro, jenž vystartoval na kraj šestnáctky, aby sebral balón před sprintujícím Jordim Mboulou.
     
    87
    kličkovanou Julena Lobeteho předčasně ukončil hvizd arbitra Gonzáleze, který si všiml, že si útočník při zpracování pomohl rukou.
     
    86
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Lee Kang-in, přichází Jordi Mboula.
     
    85
    Žlutou kartu obdržel Dani Rodríguez. Na útočné polovině podstoupil neúspěšný souboj s Portuem, jehož tvrdým skluzem srazil na trávník.
     
    84
    Aritz Elustondo si všiml, že Manolo Reina je poměrně daleko z brány, proto jej zkusil dlouhým nákopem z poloviny hřiště přelobovat. Svatyni hostů ale výrazně minul.
     
    83
    Velmi dobrou práci odvedl Mikel Merino, jenže nebylo mu to nic platné. Natlačil tělo před Pratse, avšak Zubimendi s nahrávkou po lajně nepočítal a od jeho pravačky se míč odrazil do autu.
     
    82
    Další tvrdý zákrok v podání Briana Olivána, tentokráte čistý. Tělem odhodil Portua za postranní čáru, domácí borec se marně dožadoval odpískání faulu.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. V utkání mezi Realem Sociedad a Mallorcou přetrvává bezbranková stav, a to i navzdory faktu, že domácí hrají od konce první půle v deseti.
     
    80
    Centr se Mikelu Merinovi nepovedl. Hledal nejspíše Le Normanda, nicméně nízký centr odvrátil pryč z šestnáctky Pablo Maffeo.

    Milan Huppert

    Branky: 90. Lobete (Zubimendi)

    Karty:   14. Muñoz (RSC), 45+3. Portu (RSC) – 42. Battaglia (MLR), 45+3. Ángel Rodríguez (MLR), 85. Rodríguez (MLR)   45+2. Muñoz (RSC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:21.
    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa, A. Elustondo, Le Normand, Muñoz – Guevara (46. Zubimendi) – Portu (90+3. Zubeldia), Merino, Navarro (46. Gorosabel), Januzaj (66. Lobete) – Isak (67. Sörloth).
    Náhradníci: Ryan – Lobete, D. Silva, Sörloth, Djouahra, Turrientes, Zubeldia, Zubimendi, Gorosabel, J. Pacheco.

    RCD Mallorca: Reina – Maffeo, Valjent, Russo, Oliván – Battaglia (62. Sevilla), de Galarreta (77. Baba) – Rodríguez, Lee Kang-in (86. Mboula), Ndiaye (53. Niño) – Ángel Rodríguez (76. Prats).
    Náhradníci: Greif, Román – Baba, A. Sánchez, Sastre, Gayá, Niño, Mboula, Prats, Lago Junior, Febas, Sevilla.

    Rozhodčí: González – Rodríguez, Bárcena
    ocianews.com