Babelsberg – RB Lipsko 0:1 (kon.) | Hoffenheim – Kiel 5:1 (kon.) | Mnichov 1860 – Schalke 1:0 (kon.)
Münster – Hertha 1:3 (kon.) | Dortmund – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Mohuč – Bielefeld 3:2 (po pr.)
Norimberk – Hamburg 1:1 (2:4 po pen.) | Osnabrück – Freiburg 2:2 (2:3 po pen.)
konec
SV Babelsberg 03
0:1 (0:1)
RB Lipsko
Úterý 26.10.2021, 18:30 • Karl-Liebknecht-Stadion, Potsdam • Německý pohár • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní podvečer. Vítám vás při sledování 2. kola Německého poháru, u zápasu mezi Babelsbergem a Lipskem.
     
    SV Babelsberg 03

    Babelsberg bude do utkání vstupovat v roli velkého outsidera. Důvodem je fakt, že hraje severovýchodní Regionální ligy, kde se mu sice poměrně daří a po patnácti kolech je šestý, ale bude hrát s prvoligovým účastníkem, takže by se případný postup rovnal senzaci. Svěřenci kouče Budera se už si ovšem v 1. kole na jeden tým hrající v Bundeslize vyšlápl, nováčka z Fürthu porazili v dramatické bitvě 3:2 po penaltách.
     
    RB Lipsko

    Nepostup Lipska by se rovnal obrovskému překvapení. Úvod sezóny sice nevyšel Marschově družině nevyšel úplně podle představ, když je po devíti kolech šestý s osmibodovým odstupem na vedoucí Bayern, nicméně ani tento fakt na jejich pozici favorita nic nemění. Lipsko je rovněž součástí Ligy mistrů a ani zde se nedaří, po třech zápasech má na kontě nulu za porážky s PSG, Manchesterem City a Bruggami. V 1. kole poháru si výsledkem 4:0 poradilo se Sandhausenem.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Babelsberg 03: Theissen – Wilton, Lela (C), Hofmann, Wegener – Danko, Gencel – Rausch, Schmidt, R. Müller – Frahn.
    Náhradníci: Flügel – Hartel, Jürgens, Kastrati, Moravec, Pilger, Reimann, Sietan, Zille.

    RB Lipsko: Martínez – Henrichs, Simakan, Orban (C), Angeliño – Novoa, Adams, Kampl, Szoboszlai – Poulsen, Silva.
    Náhradníci: Tschauner – Bonnah, Forsberg, Gvardiol, Haidara, Moriba, Mukiele, Nkunku, Raebiger.

    Rozhodčí: Cortus – Heft, Kessel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Hostující Lipsko pro dnešní pohárové střetnutí obléklo dresy barvy bílé.
     
    3
    Za silného povzbuzování fanoušků vystartoval po levé lajně Frank. Napadal při rozehrávce Orbana, maďarský stoper si pomohl malou domů.
     
    4
    Levou lajnou utekl svému osobnímu strážci Rausch. Pod tlakem zvládl nastřelit Angeliňa a vybojoval pro Babelsberg rohový kop.
     
    5
    Centr na přední tyč pohlídal Mohamed Simakan. Francouz vystartoval proti míči a hlavou jej poslal mimo pokutové území Lipska.
     
    6
    Na hráčích v bílých dresech je vidět, že jsou ohromně motivovaní. Vysoko napadají rozehrávku soupeře a zatím ho k ničemu nepouští.
     
    7
    Po chybné rozehrávce vystartoval do brejku Hugo Novoa. Sám proti třem ovšem neměl moc šancí na úspěch, podle očekávání míč neudržel.
     
    8
    Proti pravidlům hrál Pau Wegener. Levý obránce vystartoval proti Poulsenovi, místo balónu ale zasáhl jen pravé lýtko soka.
     
    9
    Exekuce volného přímého kopu se chopil Dominik Szoboszlai. Na přední tyči hledal a našel Orbana, Maďar hlavičkoval nad břevno.
     
    10
    Další přímý kop a zatím největší příležitost utkání. Povedený lob Szoboszlaie sklepl Poulsen hlavou pod sebe na Henrichse, ten ve skluzu přestřelil.
     
    11
    Tentokráte vzal Yussuf Poulsen zodpovědnost na sebe. Vypálil z dvaceti metrů tvrdou ránu nártem, avšak přímo doprostřed brány, Theissen si připsal snadný zákrok.
     
    12
    Ofenzivu se rozhodl podpořit Angeliňo. Míč pro Lipsko ovšem nevybojoval, protože skluzující Lela šikovně Španěla nastřelil a získal aut.
     
    13
    Za dlouhým nákopem Tina Schmidta běžel David Danko. Rakouský defenzivní záložník se k míči neprobojoval, byl zdvojen stopery.
     
    14
    Ze slibné ale hostujícího celku nebylo nic. Dominik Szoboszlai si naběhl za obranu, jenže nahrávka Novoy přišla v době, kdy se nacházel v ofsajdové pozici.
     
    15
    Ústní varování si vyslechl Jake-Robert Wilton. I on zvolil variantu skluzu, pěknou stahovačkou se prezentující Poulsen skončil po zákroku protihráče na trávníku.
     
    16
    Zpracování zradilo Kevina Kampla. Slovinský reprezentant nezvládl lehkou nahrávku Adamse, od pravé nohy se mu balón odrazil do autu.
     
    17
    Rozběhnutý Daniel Frahn udělal kličku vysoko vyběhnuvšímu Martínezovi, avšak míč si hodil až moc k lajně, z úhlu si na zakončení netroufl.
     
    18
    Yussuf Poulsen za šestnáctkou hledal prostor ke střele. Našel a vypálil pravačkou, dvojčlenný obranný blok nepropálil.
     
    19
    Hosté začínají tlačit víc a víc. Oklepali se z vlažného nástupu do zápasu a v současné chvíli vůbec nepouští soupeře na obrannou polovinu.
     
    20
    Znovu v hlavní roli Poulsen. Kousek za šestnáctkou vypálil levačkou k pravé tyči, blokující Hoffmann srazil kulatý nesmysl mimo tři tyče.
     
    21
    Tlak hostujícího mužstva sílí každou vteřinou víc a víc. Poulsen si naběhl za obranu a přehodil i padajícího Theissen, kousek před brankovou čárou Babelsberg zachránil Lela.
     
    22
    Hodně vysoko je i stoperská dvojice prvoligového celku. Simakan i Orban si vyměnili balón, první jmenovaný posléze v klidu přenesl hru k lajně na Henrichse.
     
    23
    Fotbalisté v červených dresech do většiny ofenzivních akcí zapojují Poulsena. Obdržel výborný střílený centr od Angeliňa, jenže nezvládl zpracování.
     
    24
    Více volného prostoru využil k centru od pravé lajně Hugo Novoa. Výborně vyběhl z brankové čáry Jannick Theissen, balón sebral do rukavic.
     
    25
    Ani vysoký výskok Novoovy nepomohl k zisku balónu. Hoffmann k němu měl blíže a nejen, že jej sklepl pro Wegenera, ale i se sokem nechal faulovat.
     
    26
    Hrozbu Lipska zažehnal zdvižený praporek pomezního rozhodčího, který viděl za posledním obráncem míč přebírajícího Andrého Silvu.
     
    27
    Parádní zpracování Kevina Kempla, který si následně hodil míč mezi dvěma protihráči, následně Marcel Rausch slovinského protihráče fauloval.
     
    28
    Dominik Szoboszlai se dožadoval odpískání pokutového kopu, ale arbitr Cortus na situaci velmi dobře viděl a nařídil odkop od brány.
     
    29
    Neúplně ideálně zpracoval míč Mohamed Simakan, nicméně špičkou kopačky zvládl balón posunout na Henrichse, vzápětí Francouze fauloval Müller.
     
    30
    Hugo Novoa se protlačil levou stranou do pokutového území a střílel na přední tyč. Theissen s podobnou variantou počítal a šel na zem včas.
     
    31
    Po centru zleva došlo k nepříjemnému střetu hlavami mezi Poulsenem a Hofmannem. Výrazně hůře ze souboje vyšel domácí stoper.
     
    32
    Naštěstí to nevypadá na nic vážného a Marcus Hoffmann je připraven pokračovat ve hře. V kombinaci pokračuje favorizované Lipsko.
     
    33
    Za velkým pokutovým územím si vytvořil prostor pro zakončení Tyler Adams, jeho solidní zakončení tečoval Lela těsně nad břevno.
     
    34
    Lipsko rozehrávalo rohový kop. Dominik Szoboszlai zakroutil centr na hlavu krajana Orbana, hostující kapitán hlavičkoval o kus vedle pravé tyče.
     
    35
    Dalekonosné zakončení Yussufa Poulsena mělo k úspěchu hodně daleko. Brankář Theissen na míč dobře viděl a připsal si snadný zákrok.
     
    36
    Po dlouhé době práce i pro Josepa Martíneze. Včas vystartoval z brankové čáry, aby zachytil míč ve vzduchu před Müllerem.
     
    37
    Poulsen mohl střílet, ale ještě volil z levé strany šestnáctky nahrávku pod sebe, Silva se přes Lelu k zakončení nedostal.
     
    38
    Na útočný výlet se vydal Tyler Adams. Chtěl někomu nahrát, jenže neměl komu, proto šel sám do vápna a skrze dva hráče se do něj neprobil.
     
    39
    Angeliňo po přenesení hr doleva hlavu nahrál na střed Andrému Silvovi. Jeho technický pokus měl k úspěchu hodně daleko.
     
    40
    Z pravé strany a ostrého úhlu střílel Yussuf Poulsen. Jannick Theissen mohl zůstat klidným, kulatý nesmysl se totiž vytočil ven z brány.
     
    41
    O střelu se přihlásil André Silva. Zprava volil křižné zakončení, avšak příliš slabé a po zemi, brankář Theissen balón zalehl.
     
    42
    Na polovině hřiště nesmyslně zajel Jake-Robert Wilton. Velkou míru hrálo o podklouznutí, což nic nezměnilo na faktu, že atak na Kampla byl tvrdý a arbitr Cortus si udělenou žlutou kartu obhájí.
     
    43
    Narážečka mezi Silvou a Kamplem vyšla na jedničku. Portugalský útočník posléze zkusil technický pokus na zadní tyč, narazil na blokujícího Lelu.
     
    44
    Angeliňo přenesl hru na Silvu, jenž hrál pod sebe na Novou. Osmnáctiletý Španěl zkoušel nůžky, místo balónu ovšem bolestivě trefil Hofmanna, naštestí ne do obličeje.
     
    45
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Krutý gól do šatny inkasoval domácí Babelsberg! Poulsen na hranici šestnáctky zachoval chladnou hlavu a po levé ruce nahrál do vápna DOMINIKU SZOBOSZLAIOVI, maďarský reprezentant prostřelil lehce vyběhnuvšího Theissena mezi nohama.
    45. Dominik SZOBOSZLAI - 0:1
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+2
    Domácí chtěli sympaticky odpovědět. Robin Müller zvládl náročné zpracování, jenže zády k bráně nic převratného nevymyslel.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Babelsberg, hrající severovýchodní Regionální ligu, předvedl v prvním poločase proti Lipsku sympatický výkon, který ovšem k udržení bezbrankového skóre nestačil. Ve 45. minutě přetavil narůstající tlak Lipska v gól Dominik Szoboszlai, když po nahrávce od Poulsena uspěl tváří v tvář brankáři. první gól byl pro Lipsko ohromně důležitým a domácí na něj budou jen těžko odpovídat, doposud si žádnou pořádnou šanci nevypracovali.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    Hosté byli blízko navýšení vedení! Silva ve vápně podržel balón a v pravý čas posunul po levé straně Angeliňa. Následoval pas na střed, těsně bráněný Poulsen nezvládl usměrnit míč mezi tři tyče.
    48. Poulsen v dobré pozici minul bránu
     
    49
    Kdo už síť rozvlnil, to byl André Silva. Portugalský útočník udělal kličku gólmanovi, z úhlu pak rozvlnil síť. Branka však neplatila pro ofsajd.
     
    49
    Rovněž druhá žlutá karta putuje do domácích řad. Pěkně zblízka si ji prohlédl Emir Gencel, ten na polovině hřiště nebezpečně zajel do kotníků Poulsena.
     
    50
    Lipsko pokračuje v nastoleném tempu z koncovky první půle. Do šestnáctky si naběhl na střílený centr Yussuf Poulsen, tvrdou střelu Theissen vytěsnil nad břevno.
     
    51
    Zničehonic příležitost i na druhé straně. Do brejku vystartoval Robin Müller a akci vzal na sebe, vystřelil ovšem přímo do rukavic připraveného Martíneze.
     
    52
    Dobře viditelný a naprosto zbytečný faul Gencela na Novou. domácí záložník může být rád, že vyvázl bez karty.
     
    53
    Dánský útočník hledal uličku na Silvu. Tu včas zavřel stoper Hofmann, zabránil míči v cestě za rozběhnutým forvardem.
     
    54
    Dokonalé zpracování předvedl Angeliňo, neméně kvalitně pak nahrál pod sebe Poulsenovi. Tomu střela nesedla, míč poslal slabě do středu brány.
     
    55
    Na bránu Babelsbergu se žene jeden útok za druhým. Pohybem si o balón znovu řekl Poulsen, špičkou kopačky slabě posunul do rukavic brankáře.
     
    56
    Střídání v týmu SV Babelsberg 03: ze hřiště odchází Marcel Rausch, přichází Nicola Jürgens.
     
    57
    V defenzivě si zkušeně počínal Mohamed Simakan. Udržel na zádech Schmidta a kulatý nesmysl nechal doskákat mimo hrací plochu.
     
    58
    Za dlouhým autem Henrichse spěchal Hugo Novoa. Zbytečně, před mladičkým Španělem totiž hlavou odklidil míč do zámezí Wegener.
     
    59
    Robin Müller si na Adamse nevěřil, proto hrál na střed k Schmidtovi, jeho zakončení skončilo na prvním blokujícím Orbanovi.
     
    60
    Navýšit vedení chtěl Benjamin Henrichs. Balón si hodil blíže středu kolem Gencela, načež vypálil na bližší tyč, ale jen do boční sítě.
     
    61
    Hodina z utkání je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Lipsko udržuje těsné vedení nad Babelsbergem a vytrvale se snaží o přidání pojistky.
     
    62
    Ve skluzu ještě zabojoval Hugo Novoa a zvládl nastřelit levou nohu stojícího Wegenera, Lipsko bude zahrávat rohový kop.
     
    63
    Centr na přední tyč nebyl dobrým řešením. nejvýše vyskočil do vzduchu bránící Jake-Robert Wilton, Poulsen čekal na míč marně.
     
    64
    Podruhé v krátkém časovém sledu rohový kop pro hostující mužstvo. Do zakončení se prodral stoper Mohamed Simakan, slabou hlavičku Theissen snadno pokryl.
     
    65
    Akce hostů ještě pokračovala. Gólmanem vyboxovaný balón si na hranici šestnáctky našel André Silva, levačkou z voleje přestřelil.
     
    66
    Stoper Marcus Hofmann bolestivě stoupl na pravý kotník Poulsenovi. Dánský stoper si hlasitě zařval, nyní je v péči lékařů.
     
    67
    Hra se znovu obnovila. Hugo Novoa sportovně vrátil balón soupeři, aut hodil až k brankáři Jannicku Theissenovi. Poulsen je zpět ve hře.
     
    68
    jak je vidět, tak Yussuf Poulsen je stoprocentně fit. V rychlostním souboji předčil Wegenera a hledal na středu Silvu, výborně zakročil Lela.
     
    69
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází André Silva, přichází Christopher Nkunku.
     
    70
    Christopher Nkunku se neuvedl dobře. ve snaze nahrát do zadních řad poslal balón přesně mezi Simakana a Henrichse.
     
    71
    Hugo Novoa si chtěl narazit s Poulsenem, jehož tvrdě, ale čistě dohrál Lela. Zápas pokračuje bez přerušení, hraje pravý bek Wilton.
     
    72
    Z velkého úhlu střílel Robin Müller. Josep Martínez měl celou situaci pod kontrolou, kulatý nesmysl nechal doletěl do boční sítě.
     
    73
    Nkunku po levé lajně zabral a udržel hrací předmět ve vymezeném prostoru. Následně odcentroval na Poulsena, jeho ránu z voleje zblokoval Hofmann.
     
    74
    Žlutou kartu vyfasoval Daniel Frahn. Nejednalo se o faul, ale o protesty, domácímu útočníkovi se totiž vůbec nelíbilo, že rozhodčí místo odkopu nařídil roh ve prospěch Lipska.
     
    75
    Do útoku se zapojil rovněž Mohamed Simakan. I on našel Yussufa Poulsena, i v tomto případě Dán napálil jenom obránce.
     
    76
    Ještě plný sil Christopher Nkunku si hodně věřil středem hřiště. Chtěl si kulatý nesmysl hodil mezi dva protihráče, stopeři jej zastavili.
     
    77
    Nafilmovat pád zkusil Robin Müller. Chtěl vybojoval přímý kop na hranici pokutového území, ale arbitr Cortus nechal ve hře pokračovat.
     
    78
    Do pokutového území si naběhl na centr zprava Mohamed Simakan. Zakončení hlavou ovšem vůbec nezvládl, vysoko přestřelil.
     
    79
    Dominik Szoboszlai nahrál Novoovi, který si nenašel prostor ke střele. Proto nahrál Nkunkuovi, tomu vůbec nevyšlo zpracování.
     
    80
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Mohamed Simakan, přichází Joško Gvardiol.
     
    81
    Střídání v týmu SV Babelsberg 03: ze hřiště odchází Tino Schmidt, přichází Frank Zille.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Dominik Szoboszlai, přichází Ilaix Moriba.
     
    82
    Utkání se již nachází v závěrečné desetiminutovce základní hrací doby. Lipsko nadále drží postupový výsledek a soupeře k ničemu nepouští.
     
    83
    Za obranu vystartoval po pravé lajně Hugo Novoa, ovšem výborně zabral i gólman Jannick Theissen, ten byl u míče jako první.
     
    84
    Poulsenovi bylo napadání k ničemu. Stoper Lela si poradil na jedničku, a sice malou domů gólmanovi, následoval dlouhý odkop.
     
    85
    Kevin Kampl si v poslední chvíli rozmyslel zakončení, nahrál po levé ruce Nkunkuovi. technický pokus schytal do břicha Hofmann.
     
    86
    Narážečka mezi Jürgensem a Müllerem nevyšla. Dobře zapracoval Kampl, nataženou levou nohou uzmul kulatý nesmysl pro sebe.
     
    87
    Ilaix Moriba odvedl přesně tu práci, kterou chtěl. Pokryl si balón a zhruba třicet metrů od brány se nechal faulovat Wegenerem.
     
    88
    Těžká práce pro Daniela Frahna, čtyřiatřicetiletý útočník běžel do útoku a stíhali ho tři hráči. Navíc stál v době nahrávky v ofsajdu, což pozornosti pomezního neuniklo.
     
    89
    Na polovině hřiště Joško Gavrdiol viditelně tahal za dres Lelu, a to pěkných pár vteřin. Taktický faul, jímž Chorvat zamezil Babelbergu v rozvíjení brejku.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    Yussuf Poulsen je dnes terčem tvrdých zákroků z řad soupeře. Nyní jej trefil loktem do obličeje Lela, aniž by si toho arbitr Cortus všiml.
     
    90+1
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Hugo Novoa, přichází Emil Forsberg.
     
    90+3
    Domácí s blížícím se koncem střetnutí přitápí pod kotlem! Zprava vymyslel zajímavý střílený centr David Danko a Robin Müller jen těsně na balón nedosáhl.
     
    90+4
    Lipsko krátce před vypršením nastaveného času vstřelilo gól, ale ani se z něj neradovalo. Christopher Nkunku moc dobře věděl, že po nahrávce od Forsberga zakončuje do prázdné brány z ofsajdové pozice.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 1:8. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 15:7.
     
    Lipsko potvrdilo roli favorita a ve 2. kole Německého poháru zvítězilo v Potsdamu nad Babelsbergem těsně 1:0. O postupu prvoligového účastníka rozhodl ve 45. minutě Maďar Dominik Szoboszlai, jenž prostřelil Theissena mezi nohama. Tlak Marschovy družiny pokračoval i po návratu z kabin, avšak koncovka pořádně vázla. Hráči Lipska ale nakonec nemuseli smutnit, protože těsné vedení udrželi až do závěrečného hvizdu, byť domácí v posledních minutách párkrát nebezpečně zahrozili.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:29:53)

    Milan Huppert

    Branky: 45. Szoboszlai

    Karty:   42. Wilton (BAB), 49. Gencel (BAB), 74. Frahn (BAB)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 1:8. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 15:7.
    SV Babelsberg 03: Theissen – Wilton, Lela (C), Hofmann, Wegener – Danko, Gencel – Rausch (56. Jürgens), Schmidt (81. Zille), R. Müller – Frahn.
    Náhradníci: Flügel – Hartel, Jürgens, Kastrati, Moravec, Pilger, Reimann, Sietan, Zille.

    RB Lipsko: Martínez – Henrichs, Simakan (80. Gvardiol), Orban (C), Angeliño – Novoa (90+1. Forsberg), Adams, Kampl, Szoboszlai (81. Moriba) – Poulsen, Silva (69. Nkunku).
    Náhradníci: Tschauner – Bonnah, Forsberg, Gvardiol, Haidara, Moriba, Mukiele, Nkunku, Raebiger.

    Rozhodčí: Cortus – Heft, Kessel
    bahis siteleri